Torna

SERVEI DE TELECOMUNICACIONS

SMARTPHONES iPHONE, ANDROID i WINDOWS PHONE (no Blackberry)

La DGIDT ja incorpora terminals d'aquest tipus, a excepció de Windows Phone, entre els seus homologats. L'adquisició d'algun d'aquest tipus de terminals, però diferents als homologats, va a càrrec de l'usuari, no essent la DGIDT responsable del correctament funcionament, manteniment o substitució en cas d'avaria o pèrdua d'aquests.

 

IMPORTANTLa designació de quin model de terminal correspon a cada usuari l'estableix la DGIDT en funció de les tasque dutesa terme en el lloc de feina de l'usuari. 

 

 

 

 

iPhone: primeres passes per configurar el terminal

A continuació es descriuen els primers passos per poder activar un iPhone. Aquesta activació deixa el terminal preparat per a continuació poder sincronitzar el correu , l'agenda i els contactes , sincronització explicada en un altre document .

 1. Inserir una micro SIM corporativa del Govern Balear en l'iPhone. La línia corresponent a aquesta micro SIM ha de tenir activat el servei de tarifa plana iPhone i e-moción, aquesta activació s'ha de demanar a telefònica.
 2. Encendre l'iPhone amb el botó superior. El primer que demana el terminal és que es connecti al programa iTunes per procedir al registre del nou iPhone.
 3. Per poder registrar l'iPhone cal tenir instal · lat prèviament en un ordinador el programa iTunes ( descarregable des http://www.Apple.com/es/iTunes/ ). A continuació cal connectar l'iPhone a l'ordinador amb el cable inclòs a la caixa de l'iPhone .
 4. Durant el procés d'activació el programa iTunes sol · licita que es faciliti un ID d'Apple . Aquest ID és un compte personal d'Apple que permet, entre altres funcionalitats , descarregar aplicacions .
  • Si l'usuari ja disposa d'un ID d'Apple : Serà suficient amb indicar el nom d'usuari i contrasenya per a continuar amb l'activació de l'iPhone
  • Si l'usuari no disposa d'un ID d'Apple : En aquest cas iTunes permet crear un ID d'Apple . Les dades sol · licitades per a la seva creació inclouen un usuari , una contrasenya, una adreça postal , una pregunta de validació de contrasenya i una targeta de crèdit ( visa , mastercard o american express ) .
 5. Apple sol · licita la targeta de crèdit ja que la forma de descarregar aplicacions en l'iPhone és a través de l'ID d'Apple i aquestes aplicacions en general no són gratuïtes . La Direcció General d' Innovació i Desenvolupament Tècnit no disposa de targetes d'aquest tipus, per tant , l'usuari de l'iPhone haurà de proporcionar un número de targeta.

  Nota 1: iTunes no permet activar l'iPhone sense un ID d'Apple .

  Nota 2: La primera vegada que es fa ús de l'ID d'Apple , encara que sigui per descarregar una aplicació gratuïta es rebrà un càrrec d'uns pocs euros . Aquest càrrec el realitza Apple per comprovar que la targeta té fons i acceptar així la identificació de Apple creat . Aquest càrrec inicial es retorna passats uns dies .

 6. Un cop es proporciona l'ID d'Apple iTunes finalitza l'activació de l'iPhone.

En aquest punt l'iPhone ja pot fer i rebre trucades amb normalitat . Per a la sincronització de correu , agenda i contactes corporatius del Govern s'ha de seguir el manual elaborat per a això.

 

Les aplicacions corporatives instal·lades al iPhone són únicament les corresponents amb la sincronització de correu, agenda i contactes amb Lotus Notes. La Direcció General d' Innovació i Desenvolupament Tècnic no disposa dels recursos necessaris per suportar la resta d'aplicacions susceptibles de ser instal·lades en un iPhone.

 

 

Configuració dels terminals amb els comptes de correu, calendari i contactes corporatius

En cas de que l'usuari adquereixi un terminal d'aquest tipus per seu compte i desitgi utilitzar-lo amb el compte de correu, agenda i contactes del Govern, necessita configurar el Traveler en el seu terminal. (Veure configuració de Traveller).

 

Canvi de contrasenya

Com veurà, aquesta configuració va lligada al compte d'usuari corporatiu de l'usuari implicant que, per motius de seguretat, quan canviï cada 45 dies de contrasenya a la intranet del Govern de les Illes Balears, també ho haurà de fer manualment en el seu terminal. El procediment per canviar-ho en el seu terminal és el següent:

 

iPhone

Quan aquest senyal canvia, l'Iphone, en intentar sincronitzar, donarà un missatge d'error similar a :

"No es pot Rebre correu. Produït un error en connectar-se al servidor"

 

Per actualitzar la contrasenya al Iphone cal configurar el següent :
anar a "Configuració" -> "Correu, contactes, calendari."
en el primer apartat de "Comptes " cal entrar a la primera línia on apareix el nombre de productor
Anar a "Compte" . En la cinquena línia deixarà canviar la contrasenya de sincronització.
Si no s'introdueix bé la contrasenya s'obté un missatge de " Impossible verificar la informació del compte"
Si la contrasenya introduïda és correcta ja torna a estar sincornizado el correu, l'agenda i els contactes .

 

 

Android

 

 

 

Windows Phone