GALETES

1.- Què són i per a que serveixen les galetes?

Les galetes són arxius que es poden descarregar en el seu equip a través de les pàgines web. És una informació que guarda una pàgina web en un fitxer emmagatzemat en el navegador del client. Aquesta informació pot ser guardada, modificada i llegida si el navegador del client té configurada aquesta opció.

Les galetes són eines que tenen un paper essencial per a la prestació de nombrosos serveis de la societat de la informació. Entre altres coses, permeten a una pàgina web emmagatzemar i recuperar informació sobre els hàbits de navegació d'un usuari o del seu equip, veure quines pàgines es visiten, el temps de connexió, analitzar el funcionament d'una pàgina si hi ha problemes tècnics, etc.

2.- Què tipus de galetes hi ha?

En funció de la titularitat:

- galetes pròpies. Són les que pertanyen a l'Institut Balear de la Joventut.

- galetes de tercers. Són aquelles la titularitat és d'un tercer, diferent de l'Institut Balear de la Joventut.

En funció de la seva finalitat:

- galetes tècniques i/o de personalització. Són les que serveixen per millorar el servei, localitzar incidències, reconèixer l'usuari, etc.

- galetes d'anàlisi i/o de publicitat. Són les que serveixen per analitzar informació sobre la navegació i oferir publicitat, sigui genèrica o personalitzada.

Per a més informació al respecte podeu consultar la Guía sobre el uso de las cookies de la Agencia Española de Protección de Datos.PDF

3.- Es necessita consentiment per implantar una galeta?

No cal el consentiment per a la instal·lació de galetes tècniques o les que siguin estrictament necessàries per a la prestació d'un servei de la societat de la informació expressament sol·licitat pel destinatari.

Per a la resta, si cal del consentiment de l'interessat que es pot sol·licitar per diferents vies.

L'Institut Balear de la Joventut assumeix que vostè accepta l'ús de galetes. No obstant això, mostra informació sobre la seva Política de galetes al menú de l'esquerra de qualsevol pàgina del Portal amb cada inici de sessió amb l'objecte que vostè sigui conscient i, si escau, pugui, en qualsevol moment, revocar o desactivar les galetes.

4.- Com es poden desactivar les galetes?

La majoria dels navegadors indiquen com configurar el seu navegador perquè no accepti galetes, perquè li notifiqui cada vegada que rebi una nova galeta, així com per desactivar-les completament. Per controlar quin ús vol que es faci de la seva informació, podeu configurar el navegador del vostre terminal en la forma que considereu més convenient.

En tot cas, s'adverteix que si es desactiven les galetes tècniques i/o de funcionament, la qualitat de la pàgina web pot disminuir o potser costi més identificar-lo.

Us indiquem els següents enllaços en els quals podeu trobar més informació sobre els diferents navegadors més utilitzats: 

A més, també podeu gestionar el magatzem de galetes a través de les eines següents: