Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE MAÓ

Núm. 348140
Bases tercer premi de poesia per a joves Gumersind Gomila 2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BNDS: 696443  https://www.pap.hacienda.gob.es/bdnstrans/index

Per resolució de Decret d'Alcaldia núm. 2023/DA/0002007, de data 19 de maig de 2023, s'han aprovat les bases i s'obre la convocatòria de subvencions del concurs de poesia Tercer premi de poesia per a Joves Gumersind Gomila 2023, dirigit a joves d'entre 18 i 35 anys.

El termini d'admissió de les obres serà a partir de l'endemà de la publicació de les presents bases i fins al 18 d'agost de 2023.

D'acord amb els articles 18 i 20.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria, el text complet de la qual es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions

Publicitat de les bases reguladores

Les bases reguladores estaran disponibles, durant el període de vigència de la promoció, a la pagina web.http://www.ajmao.org

Beneficiaris

Hi podran participar tots els joves d'entre 18 i 35 anys que ho desitgin, sense distinció de nacionalitat o lloc de residència.

Bases reguladores

Les bases reguladores estan publicades al lloc web de l'Ajuntament de Maó.

Quantitat i dotació del premi

L'import total serà de 2.500 €, amb càrrec a l'aplicació pressupostària E01 3370 4840311 del pressupost de l'exercici 2023.

Es publicarà l'obra guanyadora a l'editorial AdiA Edicions.

Requisits per poder participar en el Premi

Poden participar en aquest concurs totes les persones físiques d'entre 18 i 35 anys.

No poden optar al premi les persones en qui concorri qualcuna de les prohibicions que estableixen l'art. 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i l'article 10 de l'Ordenança general municipal de subvencions de l'Ajuntament de Maó (BOIB núm. 12 de 25 de gener de 2018).

No pot optar al premi la persona guanyadora del Premi de Poesia per a Joves Gumersind Gomila en la seva edició anterior.

Requisits de les obres que es presentin al Premi

Les obres que es presentin al certamen hauran de ser originals i inèdites.

Han d'estar escrites en llengua catalana. El tema serà lliure. Cada participant només podrà presentar una obra.

L'extensió de l'obra serà similar a la d'un llibre convencional de poesia: tindran un mínim de 300 versos (o de línies, en cas que es tracti de poemes en prosa).

L'obra presentada no podrà concórrer a cap altre premi literari mentre no es faci públic el veredicte del jurat.

La institució convocant no es fa responsable de les opinions ni dels continguts inclosos a les obres admeses a concurs, ni s'hi identifica necessàriament. En qualsevol cas, no s'admetran a concurs obres que facin apologia de la vulneració dels drets humans.

 

Presentació de les obres

El termini d'admissió de les obres serà a partir de l'endemà de la publicació de les presents bases i fins al 18 d'agost de 2023.

El lloc de presentació és el següent:

Àrea de Joventut (edifici Principal de Guàrdia)

Pl. de la Constitució, 12-13

07701 MAÓ

S'admetran a concurs tots els originals que arribin per correu, sempre que la seva data d'expedició no sigui posterior al 18 d'agost de 2023. Una vegada presentat l'original, l'autor/a no el podrà retirar per fer-hi correccions, ni per ampliar-ne el text, així com tampoc podrà renunciar al premi.

Els originals es presentaran degudament enquadernats i per triplicat, en fulls de mida DIN A4, mecanografiats amb un interlineat d'1,5, per una cara o per doble cara, amb lletra tipus Times (o similar), de cos 12, perfectament llegible. També inclouran una còpia en suport informàtic, en format PDF

A la portada, s'hi ha de consignar el títol de l'obra i el pseudònim de l'autor/a. A part, i amb el mateix pseudònim, es presentarà un sobre tancat que contengui les referències personals.

La presentació de les obres amb pseudònim és obligatòria.

Jurat

El jurat estarà format per tres persones lligades al món literari.

Actuarà com a secretari/ària del jurat, amb veu però sense vot, un tècnic/a del Servei de Política Lingüística o del Departament de Joventut de l'Ajuntament de Maó.

El premi no es podrà dividir, però el jurat el podrà declarar desert, si ho considera convenient.

El jurat podrà resoldre, de manera inapel·lable, totes aquelles qüestions no estipulades en aquestes bases; el seu veredicte també serà inapel·lable.

Criteris que es tindran en compte per a la concessió del Premi

El jurat, d'acord amb els principis de transparència igualtat no discriminació i publicitat, valorarà les obres d'acord amb els criteris següents:

  • Creativitat
  • Originalitat
  • Qualitat
  • Tractament tècnic

El jurat seguirà el procediment de votacions successives fins a obtenir una majoria de vots a favor d'una obra determinada, que serà la guanyadora.

Devolució de les obres

Els treballs no premiats no es tornaran; l'Ajuntament procedirà a eliminar-los.

Òrgan competent per a la resolució del procediment

L'òrgan competent per a la resolució del procediment és l'alcalde/essa o el/la regidor/a competent.

Les resolucions per les quals s'aproven les bases i les convocatòries, i es concedeixen o deneguen els premis, exhaureixen la via administrativa.

L'Ajuntament haurà de resoldre sobre les obres participants al III Premi de Poesia per a Joves Gumersind Gomila i haurà de notificar a les persones interessades sobre la concessió del premi en un termini de deu dies hàbils, després que el jurat s'hagi constituït i formulat el veredicte.

Termini de resolució i publicació

S'estableix un termini d'un mes, a partir de la finalització del termini de presentació de les obres, per resoldre la convocatòria i publicar-ne els resultats.

La decisió del jurat es donarà a conèixer en un acte públic que tindrà lloc dins el mes de setembre de 2023.

La persona premiada es compromet a assistir a la presentació o presentacions del llibre que es puguin programar oportunament.

Pagament del premi

Els premis que siguin en metàl·lic s'abonaran mitjançant transferència bancària, en el termini de dos mesos, a partir de la resolució de la convocatòria.

Les persones premiades disposen de 15 dies hàbils, d'ençà de la resolució de la convocatòria, per presentar el document d'alta de creditor/a, on consten les dades bancàries del compte corrent al qual volen que se'ls faci efectiu el pagament (a través de Carpeta Ciutadana).

Si, en aquest termini, no han facilitat el compte corrent, s'entendrà que en desisteixen.

En aquells casos en què sigui d'aplicació, l'Ajuntament retindrà la part corresponent de l'impost sobre la renda de les persones físiques.

Mitjà de publicació de les resolucions

Les resolucions que resolguin la concessió de premis d'aquesta convocatòria o d'altra naturalesa seran publicades al tauler d'edictes electrònic de l'Ajuntament de Maó, en aplicació de l'article 45.1.a de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, en tractar-se d'un acte que té per destinatària una pluralitat indeterminada de persones; sense perjudici de la seva publicació a la BDNS, que marca la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

Normativa general aplicable

En tot allò no previst expressament en aquestes bases regeixen les disposicions que siguin aplicables a l'Ajuntament de Maó en matèria de subvencions, especialment les contingudes en les normes següents:

  • Llei 7/85, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local (LRBRL).
  • RD Legislatiu 781/86, de 18 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de les disposicions vigents en matèria de règim local (TRRL).
  • Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears (LMRL).
  • Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.
  • Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.
  • Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.
  • Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.
  • Reial decret 130/2019, de 8 de març, pel qual es regula la Base de Dades Nacional de Subvencions i la publicitat de les subvencions i altres ajudes públiques.
  • Ordenança general de subvencions de l'Ajuntament de Maó, publicada al BOIB núm. 101 de 20 de juliol de 2013, amb la modificació publicada al BOIB de 25 de gener de 2018.

 

Maó, 25 de maig de 2023

L'alcalde Héctor Pons Riudavets