Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE MARRATXÍ

Núm. 347212
Aprovació inicial i exposició pública de la modificació de l'Ordenança reguladora dels guals especials (GARE)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

EL Ple de l'Ajuntament de Marratxí, en sessió extraordinària de dia 02-05-2023, va aprovar inicialment la modificació de l'Ordenança reguladora de l'ús, aprofitament i circulació a vies i espais d'ús comunal (llicència per a guals amb regulació especial, GARE), article 102.1.a) de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, previ Dictamen de la Comissió Informativa.

Una vegada aprovat inicialment la modificació de l'Ordenança reguladora de l'ús, aprofitament i circulació a vies i espais d'ús comunal (llicència per a guals amb regulació especial, GARE), s'obrirà termini d'informació pública, per un mínim de trenta dies. L'Acord d'aprovació inicial, junt amb el text íntegre es publicarà en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en el taulell d'anuncis de la Corporació.

De no presentar-se al·legacions en l'esmentat termini, la modificació de l'Ordenança reguladora de l'ús, aprofitament i circulació a vies i espais d'ús comunal (llicència per a guals amb regulació especial (GARE), es considerarà aprovada definitivament.

 

Marratxí, 16 de maig de 2023

El batle Miquel Cabot Rodríguez

 

MODIFICACIÓ ORDENANÇA REGULADORA DE L'US, APROFITAMENT I CIRCULACIÓ A VIES I ESPAIS D'ÚS COMUNAL (LLICÈNCIA PER A GUALS AMB REGULACIÓ ESPECIAL, (GARE)

Vista la problemàtica existent al nostre municipi per tal d'habilitar aparcaments a diferents zones, s'ha considerat la possibilitat de millora amb la concessió d'una llicència que permetrà l'estacionament fins a tres vehicles com a màxim als guals permanents autoritzats, i a les properes sol·licituts de guals, denominada llicència per a guals amb regulació especial,

Aquesta Regiduria, eleva a l'Ajuntament Ple la següent proposta

PRIMER.-Aprovar inicialment la substitució de l'article 32 de l'Ordenança Reguladora de l'ús, aprofitament i circulació a vies i espais d'ús comunal, on diu

“Art 32.-Abans del proper 1 de gener de 2011 totes les plaques de guals hauran de ser segons format normalitzat, on consti el carrer i número objecte de la concessió i úmero de gual”, ha de dir

Article 32. Llicència per a Guals amb regulació especial (GARE).

1. Consisteix en una llicència d'estacionament enfront del gual i/o de la zona  situada enfront d'aquesta, senyalitzada per a facilitar la maniobra d'entrada i sortida, per a l'ús de l'espai pels vehicles autoritzats.

2. La concessió d'aquesta llicència no habilita al titular a disposar de l'espai necessari per a l'aparcament d'un vehicle, sols permet que el segment de la calçada delimitat per a l'accés al seu immoble resulti disponible per l'aparcament dels vehicles autoritzats, així com la zona situada enfront d'aquesta, senyalitzada per a facilitar la maniobra d'entrada i sortida, sempre que sigui possible aquest fet, per no estar prohibit per altra norma i/o existeixi espai suficient per a l'estacionament en el moment de fer-ho.

3. Els vehicles aquí estacionats queden exempts del pagament per zona ORA, sempre que s'aprofiti tot l'espai reservat al gual.

4. Amb caràcter general, per a poder estacionar davant el local o entrada objecte de la llicència i/o zona situada enfront d'aquesta, senyalitzada per a facilitar la maniobra d'entrada i sortida, s'hauran de complir els següents requisits:

a) Que l'estacionament no sigui incompatible amb el dret d'entrada i sortida d'altres titulars de l'immoble. A aquests efectes serà causa de denegació que el gual doni accés a un immoble amb més d'un habitatge o local, llevat d'acord de conformitat expressa i escrita de tots els propietaris.

b) Tenir autoritzada prèviament la llicència de gual permanent.

c) Tenir instal·lada la placa de gual ordinària, distintiu creat a l'efecte per l'Ajuntament.

d) Exhibir, en la part davantera del vehicle estacionat, la targeta d'autorització reglamentària, el número de la qual ha de coincidir amb el número de placa de gual.

e) Que l'estacionament no suposi infracció a les normes general de circulació aplicables a la zona o carrer.

f) Que les persones autoritzades formin part de la unitat familiar, ja siguin cònjuge, parella o descendents fins a un primer grau de consanguinitat i residents al domicili, comptant amb el respectiu empadronament. Les situacions especials, com assistència a persones amb dependència o altres anàlogues, s'autoritzaran prèvia valoració individualitzada de les circumstàncies concurrents, que s'hauran d'acreditar i constar a l'expedient corresponent.

g) En els locals d'establiments industrials o comercials i en general, de tota classe de locals de negoci, no estarà permés aquest tipus de gual GARE.

h) Qualsevol altre supòsit en el que per motius degudament justificats se consideri que no es pot atorgar aquesta autorització.

5. No es permetrà l'estacionament de cap vehicle davant els guals, en els supòsits

a) En cas de guals col·lectius de comunitats de propietaris.

b) En els guals que donen accés a carrers per a vianants.

6. Es consideraran vehicles amb autorització per estacionar en la zona reservada de cada gual i/o zona situada enfront d'aquesta, senyalitzada per a facilitar la maniobra d'entrada i sortida, aquells que mostren en un lloc visible la targeta d'autorització corresponent al gual en qüestió.

7. Amb aquest efecte, juntament amb la notificació de la llicència de gual, l'Ajuntament entregarà al titular del gual una targeta d'autorització per cada vehicle autoritzat, corresponent al gual que se li concedeix, i en la qual quedarà clarament identificat.

8. S'autoritzaran fins a un màxim de tres vehicles per cada gual GARE.

9. Per autoritzar les targetes pels vehicles autoritzats pel gual GARE, s'haurà de presentar el permís de pagament de la llicència del gual lligat a l'autorització GARE.

10. Aquestes autoritzacions es concedeixen a títol de precari, essent revocables per raons d'interès públic prèvia audiència dels interessats.

SEGON.- Aprovar inicialment la incorporació d'un article 32 bis amb el següent text:

Article 32 bis. Targeta GARE. Identificació i normes d'utilització.

1. La targeta tindrà el color, forma i mida que s'adapti a les necessitats de funcionament i tindrà com a mínim les següents dades:

a) Escut identificatiu de la Policia Local i/o Ajuntament.

b) Matrícula del vehicle autoritzat.

c) Carrer afectat.

d) Número de gual.

e) Número de registre

f) Inscripció: GARE (Gual amb regulació especial)

2. Per necessitats de funcionament, organització o programació, les dades i format poden ser modificats.

3. Normes d'utilització:

a. Es col·locarà a la part frontal esquerra del vehicle, de forma que quedi sempre visible les dades identificatives.

b. El titular de la llicència o en el seu cas el conductor o titular del vehicle està obligat a mostrar la targeta als agents de l'autoritat una vegada siguin requerits.

c. Aquesta targeta sols és un mitjà d'acreditació del dret a la utilització del gual com estacionament i/o la zona reservada de la via pública per facilitar l'accés als guals concedits.

d. Aquesta targeta es considera a tots els efectes document públic, es prohibeix la seva reproducció.

4.En relació a la senyalització de la llicència GARE, en la mateixa placa a la part inferior esquerra, constarà la identificació de GARE amb la inscripció «Gual amb regulació especial» amb fons de diferent color a determinar per l'administració i en principi en forma de ferratina fins que no es determini diferent inscripció o forma d'identificació. Aquesta ferratina podrá substituir l'escut de l'Ajuntament que hi ha a la placa, però haurà de constar en la mateixa ferratina.

TERCER.-Que es procedeixi a la publicació d'aquest acord al BOIB i al tauler d'edictes municipal per un termini de 30 dies per tal que es puguin fer les al·legacions que s'estimin pertinents. En el benetès que si en aquest termini no s'han fet al·legacions s'entendrà  definitivament aprovada.