Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 347011
Extracte de l'aprovació, per part del Consell Executiu del Consell Insular d'Eivissa de dia 19 de maig de 2023, de la convocatòria d’ajudes econòmiques individuals per a la formació tècnica esportiva, als èxits esportius i l’estada d’esportistes en centres de tecnificació o centres d’alt rendiment per a l’any 2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS núm 697888

De conformitat amb el que estableixen els articles 20.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i 4.1 de la Resolució de 10 de desembre de 2015, de la Intervenció General de l'Administració de l'Estat, per la qual es regula el procés de registre i publicació de convocatòries de subvencions i ajudes en el Sistema Nacional de Publicitat de Subvencions (BOE núm. 299, de 15 de desembre de 2015), es publica l'extracte de la convocatòria d'ajudes econòmiques individuals per a la formació tècnica esportiva, als èxits esportius i l'estada d'esportistes en centres de tecnificació o centres d'alt rendiment per a l'any 2023.

1. Objecte

L'objecte d'aquestes bases és la concessió d'ajudes econòmiques individuals per a la formació tècnica esportiva, els èxits esportius, i l'estada d'esportistes de l'illa d'Eivissa en centres de tecnificació i alt rendiment, amb la finalitat de donar suport a la pràctica esportiva, facilitar la millora del rendiment i optimitzar la seua participació en competicions esportives, així com la seua adequada tecnificació en la seua especialitat esportiva, i potenciar la formació del personal tècnic esportiu, a més del foment de la pràctica de l'activitat física i l'esport de les persones amb discapacitats físiques, psíquiques, sensorials o mixtes de l'illa d'Eivissa durant els anys 2022 i 2023.

2. Persones beneficiàries i obligacions d'aquestes

Podran beneficiar-se de les ajudes establertes en aquestes bases el personal tècnic esportiu i les persones esportistes, nascudes a l'illa d'Eivissa o que tenguin, com a mínim, una antiguitat de residència de sis anys a l'illa d'Eivissa abans del dia de la publicació de l'extracte d'aquesta convocatòria al BOIB, que compleixin, a més de les condicions establertes a cada modalitat en concret, les següents:

- reuneixin els requisits per obtenir la condició de persones beneficiàries prevists als articles 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i 10 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions.

- i estiguin al corrent de les obligacions tributàries amb la hisenda estatal i autonòmica i amb la Seguretat Social i no tenguin deutes amb el Consell Insular d'Eivissa.

Obligacions de les persones beneficiàries:

a) Realitzar la activitat subvencionada complint els requisits que fonamenten la concessió de la subvenció.

b) Comunicar al Consell Insular d'Eivissa qualsevol eventualitat que alteri o dificulti el desenvolupament de l'activitat subvencionada.

c) Sotmetre's a les actuacions de comprovació, de seguiment i d'inspecció que pugui efectuar el Consell Insular d'Eivissa i aportar tota la informació i la documentació que li sigui requerida en l'exercici d'aquestes actuacions.

d) Comunicar al Consell Insular d'Eivissa la sol·licitud i/o l'obtenció d'altres subvencions per a la mateixa finalitat procedents de qualsevol administració o entitat pública o privada, nacional o internacional.

e) Reintegrar, si és el cas, els fons percebuts en els supòsits previstos legalment.

f) Conservar els documents justificatius de l'aplicació dels fons percebuts, amb inclusió dels documents electrònics, mentre puguin ser objecte d'actuacions de comprovació i control.

g) Quan les persones beneficiàries d'aquestes ajudes disposen de pàgines webs corporatives o d'altres mitjans que permetin donar publicitat de les subvencions, hauran d'adoptar les mesures de difusió relatives al caràcter públic del finançament de l'activitat objecte de l'ajuda, fent constar que l'activitat està subvencionada pel Consell Insular d'Eivissa. En els supòsits en què la persona beneficiària no disposi de mitjans per donar publicitat, s'entendrà complerta aquesta obligació, quan les subvencions i ajuts públics apareguin publicades en el Sistema Nacional de Publicitat de Subvencions i Ajudes Públiques, de conformitat amb el que disposen l'article 7 del Reial Decret 130/2019, de 8 de març, pel qual es regula la base de dades nacional de subvencions i la publicitat de les subvencions i altres ajuts públics.

h) I, en qualsevol cas, complir amb les obligacions de les persones beneficiàries previstes als articles 14 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i 11 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions de les Illes Balears.

i) En la modalitat C, la persona sol·licitant ha de tenir reconegut un percentatge de discapacitat igual o superior al 33%.

3. Crèdits pressupostaris i quanties de les subvencions

La quantitat total del pressupost del 2023 destinada per a aquestes ajudes és de 105.000 euros, la qual es distribueix de la forma següent:

  • Modalitat A: 85.000 euros amb càrrec a l'aplicació pressupostària 3410 48100.
  • Modalitat B: 10.000 euros amb càrrec a l'aplicació pressupostària 3410 48100.
  • Modalitat C: 10.000 euros amb càrrec a l'aplicació pressupostària 3410 78100.

4. Presentació de sol·licituds

Les sol·licituds de les ajudes es formalitzaran mitjançant instància, degudament emplenada, segons el model normalitzat que figura com a annex 1 d'aquestes bases.

Es dirigiran a la Presidència del Consell Insular d'Eivissa i es presentaran en el Registre General del Consell d'Eivissa (avinguda d'Espanya, 49, 07800 Eivissa), en seu Electrònica del Consell Insular d'Eivissa a l'adreça seu.conselldeivissa.es, o a la resta de llocs establerts a l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

5. Documentació a presentar

Les sol·licituds s'acompanyaran, a més de la documentació específica establerta per a cada modalitat, de la següent documentació amb caràcter general:

a. Imprès de sol·licitud degudament emplenat i signat per la persona sol·licitant (annex 1). Si la persona sol·licitant és menor d'edat, la sol·licitud l'haurà d'emplenar i signar el seu representant legal.

b. Documentació acreditativa de la identitat de la persona sol·licitant i de la seua persona representant legal, si és el cas. Per a persones estrangeres: NIE i passaport/targeta d'identitat de la persona sol·licitant, i del representat legal, si és el cas.

c. Si la persona esportista és menor d'edat: llibre de família i la documentació acreditativa que la persona sol·licitant ostenta la guarda i custodia del menor o que exerceix la representació legal del menor, en els casos de progenitors/ores divorciats/ades, separats/ades legalment o de fet, o de menors subjectes tutela, acolliment o guarda.

d. Si la persona esportista està sotmesa a mesures de suport a les persones amb discapacitat: documentació acreditativa que la persona sol·licitant ostenta la representació legal.

e. Per al cas que la persona sol·licitant no hagi nascut a l'illa d'Eivissa però tengui una antiguitat de residència de sis anys a l'illa, s'haurà de presentar certificat d'empadronament expedit per l'ajuntament corresponent de l'illa d'Eivissa, en què consti l'antiguitat de residència al municipi corresponent. Per al cas que la persona sol·licitant hagi residit en diferents municipis en els darrers sis anys, s'hauran de presentar els certificats acreditatius respectius de cada ajuntament. No s'admetran a tal efecte els certificats de resident. Els nascuts a Eivissa no necessitaran presentar aquest document ja que el lloc de naixement quedarà reflectit a la documentació acreditativa de la identitat presentada.

f. Si és el cas que a la sol·licitud no s'autoritza el Consell Insular d'Eivissa a consultar si la persona sol·licitant es troba al corrent de les seues obligacions tributàries, documentació acreditativa d'estar al corrent de les obligacions tributàries amb la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, amb l'Estat espanyol i amb la Seguretat Social. Si la petició d'ajuda és igual o inferior a 3.000 euros, aquesta documentació acreditativa podrà substituir-se per una declaració responsable d'estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries davant la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, amb l'Estat espanyol i amb la Seguretat Social, segons el model que figura com a Annex 5 d'aquestes bases, tot de conformitat amb els articles 11.f del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions, i 24.4 del Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de desembre, general de subvencions.

g. Declaració responsable signada per la persona sol·licitant o pel seu representant legal, si és el cas, que reuneix els requisits per obtenir la condició de beneficiari de conformitat amb l'establert als articles 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i 10 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions, que coneix i es compromet a complir les obligacions contingudes als articles 14 de la Llei 38/2003, i 11 del Decret legislatiu 2/2005, i que es troba al corrent amb les seues obligacions tributàries amb la Hisenda estatal i autonòmica, amb la Seguretat Social i amb el Consell Insular d'Eivissa; també d'haver sol·licitat o no ajuda econòmica a altres entitats públiques o privades per dur a terme les mateixes actuacions de la present subvenció, segons el model que figura a l'annex 3 d'aquestes bases.

h. Sol·licitud d'alta o modificació com a creditor del Consell Insular a efectes econòmics a nom de la persona sol·licitant, degudament emplenada, signada i segellada per l'entitat bancària. Aquesta sol·licitud o modificació es pot fer a través de la seu electrònica del Consell Insular d'Eivissa (seu.conselldeivissa.es) i s'adreçarà directament a la Tresoreria d'aquest Consell. Només s'haurà de presentar si no consta al Consell o bé si s'ha produït alguna modificació en el que ja hi consta.

De conformitat amb els articles 53.d de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques, i 23.3 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, no caldrà presentar els documents esmentats als apartats b, c, d i h quan aquesta documentació ja consti al Consell Insular d'Eivissa i no hi hagi hagut cap canvi; sempre que s'indiqui segons el model de l'annex 4 la data en què es va presentar i no hagin transcorregut més de cinc anys des de la finalització del procediment per al qual es varen presentar, i s'autoritzi expressament al Consell per a la seua utilització en aquesta convocatòria.

6. Termini de presentació de sol·licituds i publicitat de la convocatòria

El termini per presentar les sol·licituds serà de deu dies hàbils, que s'inicia l'endemà de la data publicació de l'extracte de la convocatòria de les ajudes regulades en aquestes bases al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

 

Eivissa, 24 de maig de 2023

El cap de secció del Departament de Cultura, Educació i Patrimoni José Vicente Garibo Redolat