Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MODEL ECONÒMIC, TURISME I TREBALL

Núm. 346936
Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball per la qual es disposa la inscripció i dipòsit en el Registre de Convenis Col·lectius de les Illes Balears de l'Acta de la Comissió Negociadora del Conveni Col·lectiu del Sector del Comerç de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, de 8 de maig de 2023 i la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (codi de conveni 07000195011981)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El 8 de maig de 2023 els membres de la Comissió Negociadora del Conveni Col·lectiu del Sector del Comerç de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears es van reunir per aprovar i acordar les taules salarials pels anys 2023 i 2024.

2. El 12 de maig de 2023, Antonio Font Mas, en representació de la Comissió Negociadora del Conveni col·lectiu, va sol·licitar el registre, el dipòsit i la publicació de la citada Acta.

Fonaments de dret

1. L'article 90.3 del Text Refós de la Llei de l'Estatut dels Treballadors, aprovat pel Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març.

2. El Reial decret 713/2010, de 28 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis i acords col·lectius de treball.

3. L'article 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

Per tot això, dicto la següent

RESOLUCIÓ

1. Inscriure i dipositar l'Acta de la Comissió Negociadora del Conveni col·lectiu del Sector del Comerç de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, de dia 8 de maig de 2023 en el Registre de Convenis Col·lectius de les Illes Balears.

2. Publicar el Conveni en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

3. Fer constar que la versió castellana del text és l'original signada pels membres de la Comissió Negociadora i que la versió catalana és la seva traducció.

4. Notificar aquesta Resolució a la persona interessada.

 

Palma, (signat electrònicament: 24 de maig de 2023)

La directora general de Treball i Salut Laboral Virginia Abraham Orte Per delegació del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball (BOIB 97/2019)

 

ACTA DE LA COMISSIÓ NEGOCIADORA DEL CONVENI COL·LECTIU DEL SECTOR DE COMERÇ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA DE LES ILLES BALEARS.

ASSISTENTS

Per AFEDECO:

Antonio Vilella Paredes

DNI.42******V

 

Antonio Font Mas (abogado)

DNI. 42******F

Per FeSMC-UGT-Baleares

José García Relucio

DNI.42******K

 

Bladimiro García  Fernández

DNI.11******Q

 

María Antonia Barceló Andreu

43******V

Per Federació de Serveis de USO:

Francisco Melgarejo Puertollano

DNI. 78******W.

Mª Magdalena Reus

43******V

Per Federació de Serveis de CC.OO. de les Illes Balears:

Silvia Montejano Cofreces

DNI.43******T

 

Carmen M. Carmona Burguillos

DNI.44******X

Pel conjunt de les Pimes (Pimeco, Ascome-Pime Menorca y Pimeef).

José Noguera Coll (Abogado), por Pimeco.

DNI 78******G

 

Antonio Fuster Bibiloni

DNI 42******C

A Palma, a 8 de maig de 2023, les 10 hores, es reuneixen les persones que al marge es relacionen en el despatx professional de BUFET ANTONIO FONT, situat en la Rambla núm. 17 de Palma, d.p. 07003, a fi de constituir la COMISSIÓ NEGOCIADORA DEL CONVENI COL·LECTIU DEL SECTOR DE COMERÇ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA DELS ILLES BALEARS.

L'objecte de la reunió és l'aprovació de les noves taules salarials que entraran en vigor, amb efectes retroactius, al dia 1 d'abril de 2023, segons el que s'estableix en l'Acta de la Comissió Negociadora de data 6 de maig de 2023, les 9,00 hores, en la seu de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, situada en la C/. Montenegro, núm. 5 de Palma.

Abans d'obrir la sessió es pren l'acord de nomenar president de la Comissió a Sr. José Garcia Relucio i secretari d'Actes al Lletrat Sr. Antonio Font Mas.

A continuació, s'obre la sessió i el President va donant la paraula a les diferents parts intervinents i després de deliberar àmpliament es prenen els següents ACORDS:

QÜESTIÓ PRÈVIA.- Les parts compareixents que, al marge es relacionen, representen a totes les Organitzacions Sindicals i Empresarials, acorden que la present Acta serà signada per una persona representant de cadascuna d'aquestes Organitzacions i no per totes les persones que al marge es relacionen, amb independència de la signatura del President i el Secretari d'Actes de la present Comissió Negociadora.

1r.- Es procedeix a l'aprovació de les taules salarials aplicables a partir de dia 1 d'abril de 2023 i fins a dia 31 de març de 2024, que suposen un increment del 4,5%, que s'adjunten com a ANNEX I.

2n.- Facultar i autoritzar el Secretari d'Actes el Lletrat Antonio Font Mas, perquè pugui realitzar tots els tràmits, accions, escrits i gestions que conforme a dret siguin necessaris, a fi de procedir a la sol·licitud en el registre del present acord normatiu, per la via corresponents, inclusivament la telematica o la que, en el seu cas, se li pugui indicar i per a la seva posterior sol·licitud de publicació en el BOIB als efectes generals oportuns i tot això amb la finalitat de desplegar les conseqüències jurídiques que es derivin. Facultat i autorització, que, en aquest acte, l'indicat Lletrat accepta en els propis termes.

I, per deixar-ne constància i sense més assumptes que tractar s'aixeca la sessió sent les 11,15 hores, en el lloc i data “ut supra”.

Documents adjunts