Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MODEL ECONÒMIC, TURISME I TREBALL

Núm. 310248
Resolució del president de l'Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral (IBASSAL) per la qual es desisteix de la convocatòria per concedir subvencions públiques per a programes, projectes i actuacions específiques en matèria de salut laboral, corresponent a l’exercici pressupostari de l’any 2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Mitjançant Resolució del president de l'IBASSAL de 24 de març de 2023, publicada al BOIB núm. 40 de 30 de març, es va aprovar la convocatòria per concedir subvencions públiques per a programes, projectes i actuacions específiques en matèria de salut laboral, corresponent a l'exercici pressupostari de l'any 2023.

2. No obstant l'anterior, s'han advertit diverses errades, així com l'omissió del tràmit de fiscalització prèvia.

Fonaments de Dret

1. La Llei 13/2017, de 29 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2018, modificada en aquest punt per la disposició final cinquena de la Llei 14/2018, de 28 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2019, creà l'IBASSAL.

La Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball exerceix les funcions relatives a la promoció de la seguretat i la salut en el treball (vigilància de la salut; seguretat; promoció de la prevenció i investigació dels riscs laborals; formació, etc.) mitjançant la Direcció General de Treball i Salut Laboral i l'IBASSAL, organisme autònom adscrit a la Conselleria esmentada, d'acord amb el Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, que estableix les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 21, de 15 de febrer).

L'article 8 de la Llei 7/2018, de 31 de juliol, de promoció de la seguretat i la salut en el treball de les Illes Balears, determina que la Presidència de l'IBASSAL és l'òrgan superior de direcció unipersonal, i exerceix la representació legal i ordinària de l'Institut i les funcions que aquesta llei li encomana. Pel que fa a la competència per concedir ajuts i subvencions, i autoritzar despeses, contreure obligacions i proposar pagaments, d'acord amb la normativa autonòmica vigent en matèria de finances de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, l'article 9, lletres h) i i), de la Llei 7/2018, amb relació a l'article 9.1, lletres h) i i), dels Estatuts de l'IBASSAL, aprovats mitjançant Decret 31/2019, de 3 de maig (BOIB núm. 61, de dia 4), atribueixen al referit òrgan la competència per convocar i concedir ajuts i subvencions, de conformitat amb la normativa reguladora corresponent.

2. L'article 24.6 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, estableix que les propostes de resolució provisional i definitiva no creen cap dret a favor del beneficiari proposat, davant l'Administració, mentre no s'hagi notificat la resolució de concessió. En aquest cas, la renúncia legítima a la conclusió del procediment per part de l'IBASSAL a la present convocatòria, no ha donat lloc a cap proposta de resolució provisional i per tant notificació als possibles interessats, pel que no s'ha generat dret a favor dels sol·licitants.

3. L'article 93 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, estableix que en els procediments iniciats d'ofici, l'Administració podrà desistir, motivadament, en els supòsits i amb els requisits prevists en les lleis.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Desistir i deixar sense efecte la convocatòria per concedir subvencions públiques per a programes, projectes i actuacions específiques en matèria de salut laboral, corresponent a l'exercici pressupostari de l'any 2023, aprovada mitjançant resolució del president de l'IBASSAL de 24 de març de 2023, publicada al BOIB núm. 40 de 30 de març.

2. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant l'òrgan que l'ha dictada en el termini d'un mes, comptador des de l'endemà d'haver estat publicada, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos, comptadors des de l'endemà d'haver estat publicada, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, signat electrònicament (9 de maig de 2023)

El president de l'IBASSAL Iago Negueruela Vázquez