Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE MANACOR

Núm. 308913
Modificació del preu públic per esdeveniments, activitats, espectacles, actuacions culturals i similars organitzades i/o programades per l'Ajuntament de Manacor

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Junta de Govern Local, en sessió ordinària duta a terme el passat dia 5 de maig de 2023, per delegació de competències del Ple de l'Ajuntament i previ dictament favorable de la Comissió Informativa General i Especial de Comptes, ha adoptat el següent:

Acord

1. Modificar el Preu Públic per esdeveniments, activitats, espectacles, actuacions culturals i similars organitzades i/o programades per l'Ajuntament de Manacor, d'acord amb el text que s'especificarà a continuació.

2. Publicar l'Acord de modificació del Preu Públic per esdeveniments, activitats, espectacles, actuacions culturals i similars organitzades i/o programades per l'Ajuntament de Manacor, al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

3. L'entrada en vigor queda prevista per al dia següent de la publicació del text íntegre modificat en el BOIB.

PREU PÚBLIC 07.POD PER ESDEVENIMENTS, ACTIVITATS, ESPECTACLES I ACTUACIONS CULTURALS I SIMILARS ORGANITZADES I/O PROGRAMADES PER L'AJUNTAMENT DE MANACOR

FONAMENT LEGAL I OBJECTE ARTICLE 1.

Exercitant la facultat reconeguda a l'article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, i d'acord amb el que preveu l'article 41 del Reial decret legislatiu 2/2004 Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, aquest Ajuntament estableix preu públic per esdeveniments, activitats espectacles i actuacions culturals i similars organitzades i/programades per l'Ajuntament de Manacor.

FET IMPOSABLE ARTICLE 2

Constitueix el fet imposable d'aquest preu públic l'assistència o participació en tot tipus d'esdeveniments, activitats, espectacles i actuacions culturals o similars organitzades o programades per l'Ajuntament de Manacor, amb excepció d'aquelles que s'ofereixin amb caràcter gratuït.

SUBJECTES PASSIUS OBLIGATS AL PAGAMENT ARTICLE 3

Estan obligats al pagament d'aquest preu públic les persones participants o beneficiàries de les activitats que en constitueixen l'objecte.

QUANTÍA ARTICLE 4

1. L'import dels preus públics haurà de cobrir com a mínim el cost del servei prestat o de l'activitat realitzada i vendrà determinat per l'aforament previst per a l'esdeveniment.

2. La quantia del preu públic es determinarà aplicant el següent quadre de TARIFES:

TARIFES

ESDEVENIMENTS, ACTIVITATS, ESPECTACLES I ACTUACIONS CULTURALS O SIMILARS

IMPORT MÍNIM

IMPORT MÀXIM

TARIFA 1

Cost contractació fins a 3.000 euros (IVA exclòs)

1€

4€

TARIFA 2

Cost contractació fins a 6.000 euros (IVA exclòs)

2€

8€

TARIFA 3

Cost contractació fins a 9.000 euros (IVA exclòs)

3€

12€

TARIFA 4

Cost contractació fins a 12.000 euros (IVA exclòs)

4€

15€

TARIFA 5

Cost contractació fins a 15.000 euros (IVA exclòs)

5€

19€

TARIFA 6

Cost contractació fins a 30.000 euros (IVA exclòs)

10€

38€

Per a actes els quals el cost de contractació sigui superior a 30.000€ s' estarà al que es determini en base a l'estudi econòmic individualiutzat a l'efecte.

La determinació de la tarifa concreta a aplicar per a cada un dels esdeveniments, activitats, espectacles i actuacions culturals o similars dins els límits abans indicats, correspondrà a la Junta de Govern Local, que l'haurà d'aprovar, en base a un informe justificatiu del servei organitzador, atenent a les concretes i especifiques circumstàncies tot justificant-ne la proporcionalitat i la racionalitat.

ACTES GASTRONÒMICS

IMPORT

GAMBADA

10€

3. Quan existeixin raons socials, benèfiques, culturals o d'interès públic que així ho aconsellin, l'Ajuntament, mitjançant acord de la Junta de Govern Local podrà fixar preus públics per sota del límit previst en l'apartat anterior, previ informe justificatiu del tècnic de l'àrea corresponent i a proposta del regidor o regidora.

Així mateix, en aquells espectacles beneficosocials, així com els desenvolupats durant les festes locals o regionals o qualsevol altre en què pogués considerar-se adequat, atesa la finalitat del mateix i la seva repercussió social, l'Ajuntament podrà establir-ne la reducció o la gratuïtat, mitjançant acord de la Junta de Govern Local

En aquests casos hauran de consignar-se en els pressupostos de l'entitat les dotacions oportunes per a la cobertura de la diferència resultant si n'hi hagués.

Els preus públics establerts, corresponen a preus abans dels impostos que siguin d'aplicació en el seu moment.

ACREDITAMENT I MERITACIÓ ARTICLE 5.

Es merita el preu públic i neix l'obligació de pagament, quan es presti el servei o es dugui a terme l'activitat, actuació, esdeveniment o espectacle, si bé l'Ajuntament podrà exigir el dipòsit previ en el moment que es sol·liciti el servei, quan es consideri adient.

NORMES DE GESTIÓ ARTICLE 6.

1. S'exigirà el preu públic conforme a l'expedició de l'entrada o reserva a l'espectacle o esdeveniment sol.licitat.

2. L'obligació de pagament del preu públic neix des del moment en que s'inicii la prestació del servei o la realització de l'activitat, si bé es podrà exigir el depòsit previ en el moment que es sol·liciti el servei.

3. Meritat el preu públic i consignat el dipòsit previ, s'estendrà per part del personal municipal o a qui es delegui, una entrada justificant de l'ingrés del preu públic, que tindrà consideració de carta de pagament de l'ingrés efectuat.

4. L'Ajuntament podrà habilitar sistemes de pagament en línia, mitjançant el web www.envuimanacor.cat o d'altres, per a aquells esdeveniments que així es determini.

5. En els casos que es consideri adient, es podrà establir un sistema d'entrada nominal, de manera que el títol o tiquet d'entrada estaria vinculat a una persona determinada, per facilitar-ne el control d'accés.

6. Quan per causes no imputables a l'obligat al pagament, el servei o l'activitat no es presti o es desenvolupi, procedirà la devolució de l'import corresponent, prèvia sol.licitud de la persona interessada. També es podrà tramitar la devolució d'ofici, en base a un informe del tècnic o tècnica de l'àrea corresponent, a través del procediment de gestió tributària previst a aquests efectes.

MODIFICACIONS ARTICLE 7

De conformitat amb el que preveu l'article 47 del RDL 2/2004, de 5 de març, que aprova el Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, la modificació d'aquest preu públic correspondrà a la Junta de Govern Local, per delegació del Ple conforme a l'article 23.2.b) de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases del Règim Local.

DISPOSICIÓ FINAL

El present preu públic serà d'aplicació a partir de la publicació al Butlletí Oficial de les Illes Balears de l'acord d'aprovació definitiva o de la provisional elevada a definitiva per haver transcorregut el termini d'exposició pública sense que es presentassin reclamacions i/o al·legacions, i romanent en vigor fins a la seva modificació o derogació expressa.

 

Manacor, a la data de la signatura electrònica (8 de maig de 2023)

El batle Miquel oliver Gomila