Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Núm. 305352
Resolució del director general de l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears (EPRTVIB) per la qual es modifiquen les condicions de funcionament de la borsa de treball previstes a la base vuitena de la convocatòria per a la creació d’una borsa de la categoria de redactor/a d’informatius, per a l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears per a contractacions laborals temporals

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El dia 11 d'abril de 2023 es varen publicar al BOIB núm. 46 les bases de la convocatòria per a la selecció de personal per a la creació d'una borsa de la categoria de redactor/a d'informatius a l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears.

2. El dia 18 d'abril de 2023 es va publicar al BOIB núm. 49 una correcció d'errades de la Resolució del director general de l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears (EPRTVIB) de data 5 d'abril de 2023 per la qual s'aprova la convocatòria per a la creació d'una borsa de la categoria de Redactor/a d'Informatius, per a l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears per a contractacions laborals temporals.

3. Les necessitats de cobertura de llocs de feina de l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears es preveuen a les illes de Mallorca, Menorca i Eivissa i la base vuitena de la convocatòria que regula el funcionament de la borsa de treball no preveu com a causa justificada per no acceptar l'oferta i, en conseqüència, no ser exclòs/a de la borsa de treball, l'illa de residència del candidat/a. Atès el context socioeconòmic actual resulta imprescindible ampliar els supòsits de causa justificada per no acceptar l'oferta i afegir l'illa de residència del candidat/a.

Fonaments de dret

1. Llei 15/2010, de 22 de desembre, de l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears.

2. Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

3, Llei 3/2007, de 27 de març, de la Funció Pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

4. Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Per tot això,

Resolc

1. Modificar la base vuitena de la convocatòria per a la selecció de personal per a la creació d'una borsa de la categoria de redactor/a d'informatius a l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears que regula el funcionament de la borsa de treball d'acord amb l'annex d'aquesta Resolució.

2.Publicar aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la notificació, d'acord amb l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

També es pot interposar una demanda davant el Jutjat Social o Sala Social competent en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-ne rebut la notificació, d'acord amb l'article 69 de la Llei 36/2011, de 10 d'octubre, reguladora de la jurisdicció social.

Calvià, a la data de la signatura electrònica (5 de maig de 2023)

El director General de l'EPRTVIB Andreu Manresa Monserrat

 

ANNEX Vuitena. Funcionament de la borsa de treball

Quan es requereixi la contractació temporal de la categoria  REDACTOR/A D'INFORMATIUS es durà a terme a la crida del candidat de la borsa de treball amb major puntuació i per estricte ordre de prelació.

La crida es farà a totes les persones que estiguin en la borsa de treball, a través de l'adreça de correu electrònic i telèfon que ens hagi indicat en la instància i es donarà un termini màxim de 24 hores, des de l'enviament del correu electrònic, perquè n'accepti o en rebutgi l'oferta. Es contractarà el candidat amb major puntuació.

S'exclourà de la borsa el candidat que hagi renunciat o rebutjat algun oferiment de contractació sense justificació, que no s'incorpori al lloc de treball després de l'acceptació de l'oferta, així com el candidat que no hagi superat el període de prova (una vegada incorporat).

S'entenen com a causes justificades per no acceptar l'oferta, que el candidat es trobi en alguna de les situacions següents:

a) Incapacitat temporal, embaràs, llicència per maternitat, paternitat, adopció o acolliment.

b) Circumstàncies personals greus que han tingut lloc en un període no superior a 15 dies hàbils abans de la data en què es fa l'oferta o es produeix la incorporació.

c) Tenir un contracte en vigor amb millors condicions.

d) Acreditar la residència en una illa diferent a la del lloc de feina oferit.

En el supòsit de renúncia al lloc, per causa justificada i acreditada, es mantén l'ordre de la borsa.

La borsa de treball tindrà vigència fins a la constitució d'una nova  borsa que substitueixi l'anterior.

La inclusió dels aspirants en aquesta borsa de treball no generarà cap dret de contractació sinó l'espera de la crida per ser contractat temporalment, en funció de les necessitats urgents i inajornables del servei, i amb els límits de la contractació temporal legalment establerts.