Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE PALMA

Núm. 198900
Departament d´Habitatge. Exp 2022/00001. Presentació aprovació definitiva de la delimitació de l’àmbit del Programa d’ajuts a les actuacions de rehabilitació a nivell de barri com a “Entorn Residencial de Rehabilitació Programada” (ERRP), finançat per la Unió Europea (Next Generation) i manifestar l’interès de l’Ajuntament per a la inclusió d’aquest municipi en el programa d’ajuts Programa 1 RD 853/2021

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Junta de Govern de Palma, en sessió que tingué lloc en data 22 de febrer de 2023, adoptà el següent acord:

“La Junta de Govern Local, en data 20/07/2022, va acordar sotmetre a informació pública la proposta de delimitació de l'àmbit “Entorn Residencial de Rehabilitació Programada” (ERRP), objecte del Programa 1 d'ajuts a les actuacions de rehabilitació a nivell de barri, previstes als articles 9 i següents del Reial decret 853/2021, de 5 d'octubre, pel qual es regulen els programes d'ajuts en matèria de rehabilitació residencial i habitatge social del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea (Next Generation), als efectes de possibilitar a les persones interessades com a destinataris últims o, en el seu cas, l'agent o gestor de la rehabilitació que actuï per compte d'aquells, la demostració del seu interès.

L'article 10 del Reial decret 853/2021, de 5 d'octubre, disposa que, per al reconeixement dels ajuts en aquest programa, l'Entorn Residencial de Rehabilitació Programada (ERRP) haurà de complir i acreditar diferents requisits, entre els quals es troba, tractar-se d'un barri o zona delimitada territorialment per acord de l'administració autonòmica o local corresponent, que podrà ser continu o discontinu.

L'objecte del programa és el finançament de la realització conjunta d'obres de rehabilitació en edificis d'ús predominant residencial i habitatges, inclosos els habitatges unifamiliars, i d'urbanització o reurbanització d'espais públics dins d'àmbits d'actuació denominats Entorns Residencials de Rehabilitació Programada (ERRP) prèviament delimitats en municipis de qualsevol grandària de població.

Les actuacions subvencionables i les seves quanties regulades al RD 853/2021 del PROGRAMA 1 D'AJUTS A LES ACTUACIONS DE REHABILITACIÓ A NIVELL DE BARRI són:

a) Les actuacions de millora o rehabilitació d'edificis d'ús predominant residencial per a  habitatge sempre que s'obtingui una reducció almenys del 30% del consum d'energia primària no renovable, referida a la qualificació energètica.

La quantia màxima de la subvenció a concedir per a aquestes actuacions no podrà superar els límits resultants que es descriuen a continuació:

Estalvi energètic aconseguit amb l'actuació

Percentatge màxim de la subvenció del cost de l'actuació

Habitatge

Locals comercials/altres usos

Quantia màxima de l'ajut per habitatge (euros)

Quantia màxima de l'ajut per m2(euros)

30% ≤ ΔCep,nren < 45%

40

8.100

72

45% ≤ ΔCep,nren < 60%

65

14.500

130

ΔCep,nren ≥ 60%

80

21.400

192

Es podrà incrementar la quantia de l'ajut per a superfícies destinades a usos diferents del residencial en funció del nivell d'estalvi en consum d'energia primària no renovable aconseguit mitjançant l'actuació i de la seva superfície.

Quan s'identifiquin situacions de vulnerabilitat econòmica la comunitat autònoma podrà concedir un ajut addicional que podrà aconseguir fins al 100% del cost de l'actuació.

b) Les actuacions d'urbanització, reurbanització o millora de l'entorn físic dins l'àmbit delimitat per l'ERRP complementàries al desenvolupament de les actuacions de millora de l'eficiència energètica dels edificis residencials.

Per a finançar el cost d'aquestes actuacions, podrà destinar-se fins a un 15% addicional sobre les quanties màximes de l'ajut per habitatge que corresponguin d'acord amb les actuacions de rehabilitació realitzades en l'ERRP.

Aquesta quantia addicional no podrà superar, en el conjunt de l'ERRP, el 100% dels costos de les actuacions d'urbanització, reurbanització o millora de l'entorn físic.

c) La prestació de serveis d'oficina de rehabilitació tipus “finestreta única” que facilitin la gestió i el desenvolupament de les actuacions programades en l'ERRP.

Aquesta actuació pot arribar fins a 800 euros per habitatge efectivament rehabilitat, i inclou les despeses corresponents al cost de gestió i dels equips i oficines de planejament, informació i acompanyament social, fins i tot costos de redacció de documents tècnics, amb el límit del 100% dels costos d'aquesta oficina que constin degudament acreditats.

Les actuacions objecte de finançament dins aquest Programa 1 hauran d'haver començat després de l'1 de febrer de 2020 i hauran d'estar finalitzades abans del dia 30 de juny de 2026.

La Comunitat Autònoma de les Illes Balears va fer una crida a tots els Ajuntaments i Consells Insulars que estiguessin interessats a formar part del programa 1 d'ajuts a les actuacions de rehabilitació a nivell de barri.

Analitzades les diverses zones estadístiques de major vulnerabilitat definides a la revisió del Pla General de Palma, els seus percentatges de població envellida i població sense estudis, la concentració d'edificis plurifamiliars anteriors a 1980, així com el valor de referència cadastral d'octubre de 2021, es determinen deu zones estadístiques amb indicadors de vulnerabilitat i que són les següents: Son Ximelis, Mare de Deu de Lluc, Son Fortesa Nord, Son Fortesa Sud, Son Gotleu, Can Capes, Son Canals, Soledat Nord, Nou Llevant i Soledat Sud. (S'adjunta relació d'edificis i plànol de la delimitació de l'àmbit ERRP, Annex 1).

Es defineixen les següents cinc zones d'actuació dins l'entorn:

  1. Son Ximelis
  2. Mare de Deu de Lluc
  3. Son Fortesa Nord i Sud
  4. Son Gotleu, Can Capes i Son Canals
  5. Soledat Nord, Nou Llevant i Soledat Sud

D'acord al resultat del tràmit d'informació pública, durant un termini de 45 dies, publicat al BOIB núm. 119, de data 10 de setembre de 2022, es manté sense canvis la delimitació de l'àmbit “Entorn Residencial de Rehabilitació Programada” (ERRP) aprovat inicialment per la Junta de Govern de data 20 de juliol de 2022.

La Direcció General d'Habitatge i Arquitectura, Conselleria de Mobilitat i Habitatge de les Illes Balears, en data 28 de setembre de 2022, va comunicar la selecció de l'Ajuntament de Palma per participar en aquest programa amb un import aproximat de 1.985.000 euros per a una primera fase. 

El procediment de concessió de les ajudes objecte d'aquest programa es tramitarà per l'Ajuntament de Palma per concurrència no competitiva, ja que no és necessària la comparació i la prelació en un únic procediment.  Seran els destinataris últims de les ajudes els responsables d'assumir l'execució integral de les actuacions subvencionables en l'àmbit de l'ERRP delimitat, és a dir, les persones físiques o jurídiques propietàries dels habitatges i comunitats de propietaris o agrupacions d'aquestes que duguin a terme l'execució material de les actuacions incloses en l'àmbit territorial d'actuació aprovat. Els destinataris últims tindran la consideració de beneficiaris últims de la subvenció atorgada a l'empara del Programa 1. Tanmateix,  podran cedir el dret de cobrament a l'agent o agents rehabilitadors mitjançant l'acord que regula l'article 8.3 del Reial decret 853/2021.

Consumit aquest crèdit per a la rehabilitació d'edificis i habitatges corresponents a la primera fase d'actuació, es podran habilitar, en el si de la Comissió Bilateral de Seguiment, els restants crèdits per a la realització de la següent o següents fases d'actuació.

En data 4 d'octubre de 2022 es va remetre a la DGHA la delimitació cartogràfica de l'ERRP i memòria del programa amb els annexes corresponents, amb caràcter previ a la subscripció de l'acord de la comissió bilateral de seguiment, i amb la finalitat de poder subscriure l'acord amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA). 

D'acord a l'informe de l'Oficina de Fons Europeus i subvencions de l'Ajuntament de Palma, de data 13 de febrer de 2023:”Conformement a l'article 6 del RD 853/2021, de 5 d'octubre la Comunitat Autònoma de les Illes Balears és qui actua com a beneficiària directa de l'ajuda, sense perjudici que els destinataris últims de les ajudes o beneficiari de la subvenció, els propietaris dels immobles seran els que executin les actuacions de rehabilitació.

De conformitat amb l'article 7 del RD 853/2021, de 5 d'octubre, la posició que ostenta l'Ajuntament de Palma per a gestionar i executar la línia d'ajudes referent a actuacions de millora o rehabilitació d'edificis d'ús predominant residencial per a habitatges establerts a l'article 14.1.a) és la d'ENTITAT COL·LABORADORA, per consegüent, l'Ajuntament està subjecte a les obligacions establertes per a les entitats col·laboradores en l'article 15 de la Llei 38/2003 de 17 de novembre, General de Subvencions.”

 

El règim jurídic, la normativa específica aplicable, els requisits i les obligacions dels beneficiaris i destinataris últims, així com el procediment de concessió són els que estableix el Reial decret esmentat, de conformitat amb la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reglament que la desplega, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol; la normativa autonòmica que resulti d'aplicació, així com el Reglament (UE) 2021/241 del Parlament Europeu i del Consell, de 12 de febrer de 2021, pel qual s'estableix el Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR), i la resta de disposicions que articulin el MRR i el PRTR. 

Així mateix, i atès que el Reial decret regula actuacions incloses en les inversions C02.I01 i C02.I02 del PRTR, el règim jurídic d'aquesta convocatòria se subjecta a les disposicions que resultin aplicables del Reial decret Llei 36/2020, de 30 de desembre, pel qual s'aproven mesures urgents per a la modernització de l'Administració pública i per a l'execució del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.  

Ordre HFP/1030/2021, de 29 de setembre, per la qual es configura el sistema de gestió del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. 

Ordre HFP/1031/2021, de 29 de setembre, per la qual s'estableix el procediment i format de la informació a proporcionar per les Entitats del Sector Públic Estatal, Autonòmic i Local per al seguiment del compliment de fites i objectius i d'execució pressupostària i comptable de les mesures dels components del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

El Text refós de la Llei del Sòl i Rehabilitació Urbana RDL 7/2015, constitueix la referència legal bàsica per a establir les polítiques públiques en matèria d'ordenació urbana i territorial. Així, fixa el principi de desenvolupament territorial i urbà sostenible com el que ha de guiar les polítiques relatives a l'ordenació i regulació del sòl (article 3), a més explicita que això ha de realitzar-se mitjançant l'impuls i foment de les actuacions que condueixen a la rehabilitació d'edificis i a la regeneració i renovació dels teixits urbans existents (article 1).

L'article 2 defineix les actuacions sobre el mitjà urbà com les que tenen per objecte realitzar obres de rehabilitació edificatòria, quan existeixin situacions d'insuficiència o degradació dels requisits bàsics de funcionalitat, seguretat i habitabilitat de les edificacions, i les de regeneració i renovació urbanes quan afectin, tant a edificis, com a teixits urbans, podent incloure obres de nova edificació en substitució d'uns altres prèviament demolits.  Les actuacions de regeneració i renovació urbanes tindran, a més, caràcter integrat, quan articulin mesures socials, ambientals i econòmiques emmarcades en una estratègia administrativa global i unitària.

D'altra banda, l'article 2 de la Llei 5/2018, de 19 de juny, de l'habitatge de les Illes Balears assenyala, entre els principis rectors de la política d'habitatge de la Comunitat Autònoma dels Illes Balears, promoure i impulsar la construcció, la rehabilitació i l'optimització dels habitatges de manera sostenible i compatible amb el medi ambient i els recursos naturals, mitjançant tècniques d'eficiència energètica i energies renovables.

En aquest sentit, l'article 7 de la mateixa llei considera d'interès general aquelles activitats públiques de foment de la regeneració, renovació i rehabilitació del patrimoni edificat o urbanitzat. L'article 11 assenyala entre les competències dels ens locals, la conservació i la rehabilitació de l'edificació. També, en el seu article 21bis, s'indica que els municipis, per a promoure la rehabilitació d'immobles en àrees especialment degradades o per a evitar processos que puguin suposar riscos per a la cohesió social, incloent situacions d'ineficiència o pobresa energètica, així com falta d'accessibilitat o prevenció d'incendis, podran delimitar àrees de conservació i rehabilitació.

La llei 2/2009, de 19 de març, de rehabilitació i millora de barris dels municipis de les Illes Balears, estableix al seu article 3, els criteris per a determinar el caracter d'atenció especial d'un barri que atenen a un procès de degradació arquitectònica, a l'envelliment de la població, la presència de problemes econòmics o socials especialment greus o una persistència de dèficits socials i urbans importants.

La competència d'habitatge dins l'estructura administrativa de l'Ajuntament de Palma s'atribueix a l'Àrea de Model de ciutat, Habitatge digne i Sostenibilitat segons Decret de Batlia núm. 201913026, de 28 de juny de 2019, d'organització dels Serveis Administratius de l'Ajuntament de Palma, modificat per Decret de batlia núm. AJT 202213009, de dia 19 de juliol de 2022:“VII.c.Habitatge:g. Promoure la rehabilitació d'habitatges i l'eficiència energètica d'habitatges”.

Per tot això, d'acord amb l'exposat anteriorment i l'establert als articles 124 i 127 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases del Règim Local, segons l'addició efectuada per la llei 57/2003, de 16 de desembre, de mesures per a la modernització del Govern Local; 172 i 175 del Reglament d'Organització, funcionament i règim jurídic de les entitats locals, l'informe de l'Oficina de Fons Europeus i de subvencions conforme a la base 44 de les Bases d'execució del pressupost general de l'Ajuntament de Palma, es proposa a la Junta de Govern que adopti el següent                                  

ACORD

1.- Aprovar definitivament la delimitació de l'àmbit denominat “Entorn Residencial de Rehabilitació Programada” (ERRP): Son Ximelis, Mare de Deu de Lluc, Son Fortesa Nord, Son Fortesa Sud, Son Gotleu, Ca'n Capes, Son Canals, Soledat Nord, Nou Llevant i Soledat Sud, objecte del Programa 1 d'ajuts a les actuacions de rehabilitació a nivell de barri, dins el marc general del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, Reial decret 853/2021, de 5 d'octubre, finançat per la Unió Europea – Next Generation EU.

 

RELACIÓ D'EDIFICIS A L'ÀMBIT ERRP

ACTUACIONS DE REHABILITACIÓ A NIVELL DE BARRI

 

 

 

 

ERRP: ÀMBIT 1. SON XIMELIS

 

 

 

 

EDIFICIS

EDIFICIS Adreça

Nombre d'habitatges

Hectàrees

(1 ha= 10.000 m2)

1

CAP BLANC, 1

44

 

11

CAP DE FORMENTOR, 1, 2, 3, 5, 6, 7, 10, 11, 13, 15, 17

879

12

 

923

3,0657

 

ERRP: ÀMBIT 2. MARE DE DEU DE LLUC

 

 

 

 

EDIFICIS

EDIFICIS Adreça

Nombre d'habitatges

Hectàrees

 (1 ha= 10.000 m2)

1

C/ALFABIA, 2

16

 

3

C/ARAGÓ, 323, 323A, 325

41

​​​​​​​1

CALA FIGUERA, 2

24

1

CALA MILLOR, 2

24

1

CALA MORLANDA, 2

24

2

CALA MURTA, 2, 4

46

2

CARDENAL CISNEROS, 1, 2

30

5

FELIX RODRIGUEZ DE LA FUENTE, 1, 3, 4, 5, 9

95

3

GOYA, 2, 3, 10

88

5

GRECO, 2, 3, 5, 7, 8

94

2

JUAN DE LA CIERVA, 1, 2

48

4

MORENETA, 1, 4, 5, 11

79

23

SO NA DOLÇA, 1, 9, 10, 11, 12A, 12, 16, 18, 20A, 20, 22, 24, 26, 30, 32, 34A, 34, 36, 38, 40, 58, 60

52

10

SON ADOLSA VIA FERREA, 3, 4, 5, 7, 9, 11, 13, 15, 17, 19

10

16

SON ADOLSA, SENDERO PARTICULAR, 1A, 1B, 1, 2A, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 14, 16

26

9

SON ADOLSA, SENDERO VIEJO, 1, 2, 4, 5, 6, 8, 10, 12, 14

11

2

C/URA, 1, 2

48

90

 

756

5,8631

 

ERRP: ÀMBIT 3. SON FORTESA NORD I SON FORTESA SUD

 

 

 

 

EDIFICIS

EDIFICIS Adreça

Nombre d'habitatges

Hectàrees

 (1 ha= 10.000 m2)

18

C/ARAGÓ, 127, 129, 141, 143, 147, 149, 153, 155, 159, 161, 163, 165, 177, 181, 181A, 183, 187, 189

289

 

18

C/ARGELAGA, 1, 2, 3A, 4, 5, 6, 8, 8B, 10, 11, 12, 13, 15, 17, 22, 24, 26, 28

43

22

C/CABALLERO D'ASPHELT, 3, 6, 7, 9, 10, 11, 12, 16, 17, 19, 20, 22, 23, 25, 34, 36, 38, 39, 40, 41, 43, 46

136

19

C/CERES, 5, 6, 7, 10, 12, 13, 14, 16, 18, 20, 22, 26, 28, 30, 34, 36, 38, 40, 42

185

3

C/EOL, 2, 3, 4

20

33

C/FERTILITZADORA, 1, 3A, 3, 4, 5, 6, 8, 10, 11, 12, 13, 15, 16, 18, 19, 20, 22, 23, 24, 25, 27, 29, 30, 31, 32, 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46

72

22

C/FORTEZA, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32, 34, 38, 42, 44, 48, 50, 52

37

14

C/GARLANDA, 1, 3, 4, 5, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24

92

5

C/JACINT VERDAGUER, 82, 90, 98, 100, 112

34

4

C/JOAN BONET NADAL, 9, 17, 31, 33

5

32

C/JOAN BURGUES ZAFORTEZA, 1, 2, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 20, 21, 21A, 22, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 31(BIS), 32, 33, 34, 36, 37, 38, 40

121

13

C/JOAQUIM MIR, 1, 4, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 13(BIS), 14, 16

44

4

C/JOAQUIM SOROLLA, 1, 2, 10, 13

292

30

C/LLAMPUGOL, 2, 4, 6, 8, 10, 11, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 24, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 40

108

22

C/OSCA, 1, 2, 4, 5, 6, 7, 8, 9A, 9B, 9C, 9D, 10, 11, 13, 15, 17, 18, 20A, 22, 23A, 29, 30

50

30

C/PILAR MONTANER, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 36, 38

67

23

C/PREVERE RAFAEL BARRERA, 7, 9, 10, 11, 12, 13, 15, 16, 17, 24, 26, 27, 28, 29, 31, 33, 34, 37, 39, 40, 41, 42, 43

113

1

PROL. JACINT VERDAGUER (NO), 120

30

25

PJ PROSPERITAT, 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 26, 27

33

26

C/RICARD CARLOTTA,1, 2, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 11, 12, 12A, 13, 13A, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 26, 28, 30

54

16

C/ROMERO DE TORRES, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 11, 13, 15, 17, 19, 21A, 21

22

11

C/ROTABOC, 3, 10, 11, 12, 19, 20, 21, 22, 27, 35, 35A

24

42

C/SANT ISIDRE LLAURADOR, 1, 4, 7, 10, 11, 12, 16, 18, 20, 23, 23A, 24, 25, 26, 27, 29, 31, 32, 33, 34, 35A, 35, 36, 38, 40, 41, 42, 43, 48, 49, 50, 51, 52, 52(BIS), 53, 54, 55, 56, 56A, 58, 60, 62

168

35

C/SANT VICENÇ FERRER, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 145, 146, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 159, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 171, 172, 173, 175, 177

96

29

C/SAVINA, 1, 3, 5, 7, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 21, 22, 23, 24, 25A, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 33, 34, 34(BIS)

108

2

PZ SEGOVIA, 4, 6

44

5

PZ SON FORTEZA, 1, 2, 3, 4, 5

18

2

C/ZULOAGA, 6, 10

54

506

 

2359

12,7047

 

​​​​​​​

ERRP: ÀMBIT 4. SON GOTLEU, CAN CAPES I SON CANALS

 

 

 

 

EDIFICIS

EDIFICIS Adreça

Nombre d'habitatges

Hectàrees

 (1 ha= 10.000 m2)

3

C/ANTONI ROSSELLÓ I NADAL, 45, 49, 58

14

 

25

C/ARAGÓ, 76, 80, 82, 84, 86, 88, 88(BIS), 90, 92, 94, 96, 100, 102, 106, 108, 112, 118, 120, 126, 128, 130, 132, 138, 140, 176

325

10

C/CARDENAL DESPUIG, 3, 5, 7, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 16

137

7

C/ECONOM FERRARI, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

29

3

C/FONTIRROIG, 1, 5, 5A

7

3

C/FRA JOAN ALCINA, 1, 2, 3

72

4

C/FRANCESC JULIA,46, 50, 50A, 50B

71

12

C/GABRIEL CARBONELL, 71, 73, 75, 79A, 81, 87, 89, 91, 95, 97, 99, 101

61

5

C/INDALECIO PRIETO, 7, 9, 11, 15, 17

66

14

C/INDALECIO PRIETO 23, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 34, 36, 38, 40, 42

646

1

C/ISIDORO ANTILLÓN, 138

1

26

C/ISIDORO ANTILLÓN, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 109, 110, 111, 112, 114, 116, 122, 130, 132A, 132, 138

134

3

C/JORDI, 4, 10, 14

46

1

C/JOSE DE DIEGO, 1

99

14

C/JOSEP DARDER, METGE, 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, 17, 19, 21, 23, 31, 35, 37

358

1

C/JOSEP GARCIAS, 1

51

17

C/MALAGA, 7, 8, 9, 10, 11, 13, 14, 15, 16, 17, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25

176

10

C/MALAGA, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 35, 37, 39

130

8

C/MARE DE DEU DE LA VICTORI, 2, 4, 6, 8, 10, 16, 18, 20

75

2

C/MARE DE DEU DE LA VICTORI, 28, 30

2

5

C/MARTINEZ DE ESLAVA, 3, 4, 5, 6, 8

29

4

PZ. MIQUEL DOLÇ, 3, 4, 5, 6

48

2

C/ONOFRE JAUME, 1, 11

32

7

C/ONOFRE JAUME, 8, 8A, 10, 12, 14, 16, 18

8

19

C/ORIENT, 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 21, 23

42

4

PZ ORSON WELLES, 4, 10, 17, 19

159

13

C/PARE BAYO, 4, 5, 6, 8, 9, 10, 12, 18, 20, 24, 26, 28, 30

47

6

PJ PIC CEBOLLERA, 1, 2, 3, 4, 5, 6

142

2

PJ PIC ANETO, 1, 3

48

2

PJ PIC MONCAYO, 2, 11

23

3

PJ PIC MULHACÉN, 2, 4, 6

64

1

PJ PIC PUIGMAL, 2

120

2

PJ PIC VELETA, 1, 3

24

5

PJ PICOS DE EUROPA, 2, 4, 6, 8, 10

112

3

PJ PICOS DE URBION, 2, 4, 6

60

21

C/PONCIR, 11, 12, 13, 14, 15, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 27, 28, 29, 31, 32, 33, 34

42

26

C/REGAL, IMPARELLS 95, 97, 99, 101, 103, 105, 107, 109, 111, 113, 115, 117, 121, 123, 125, 127, 129, 131, 133, 135, 137, 139, 141, 143, 145, 147

132

40

C/REGAL 40, 44, 46, 48, 64, 66, 68, 72, 74, 82, 84, 86, 88, 90, 92, 98, 100, 102, 104A, 104, 106, 108, 110, 112, 114, 116, 118A, 118, 120, 122, 124, 126, 128, 130, 132, 134, 136, 138, 140, 142

165

62

C/REIS CATÒLICS, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 105, 107, 108, 109, 110, 112, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 128, 129, 130, 131, 134, 137, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 146, 147, 148, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 158, 161, 162, 163, 165, 166A, 167, 168, 170, 172, 174

407

2

C/RICARD ROCA, 4, 6

3

10

C/SAFAREIG, 5, 6, 7, 8, 10, 14, 19, 20, 22, 28

62

13

C/SANT FULGENCI, 1, 2, 3, 4, 5, 8, 10, 13, 15, 16, 17, 18, 27

104

64

C/SANT RAFAEL, 107, 109, 111, 113, 115, 116A, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 167, 169, 171, 173, 175, 177, 179, 181

197

82

C/SANT VICENÇ FERRER, 44, 46, 48, 49, 50, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65A, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 120, 122, 124, 125, 126, 127, 128, 130, 131, 132, 133

243

14

C/SANTA FLORENTINA, 42, 44, 45, 47, 49, 51, 53, 55, 57, 59, 61, 65, 67, 69

248

15

C/SEMOLERA, 3, 5, 6, 7, 8A, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 19, 29

95

6

C/SEMOLERA, 30, 31, 32, 35, 38, 40

30

4

C/SIETE PICOS, 2, 4, 6, 8

70

3

C/SON CANALS, 6, 8, 9

6

23

CM SON GOTLEU, 3, 3A, 3B, 4, 5, 5A, 5B, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 18, 19, 23, 25, 27

124

27

CM SON GOTLEU, 24, 26, 28, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41,43, 45, 47, 49, 51, 53, 55, 57, 59, 61, 63, 67

91

10

PJ SON REAL, 2, 4, 5, 6, 7, 8, 11, 15, 16, 18

107

3

C/SUD, 4, 5, 7

8

18

C/TOMÁS RUL·LAN, 47, 49, 52, 54, 56, 58, 60, 62, 64, 66, 68, 70, 72, 74, 76, 78, 80, 82

390

690

 

5982

24,1705

 

ERRP: ÀMBIT 5. SOLEDAT NORD, SOLEDAT SUD I POLÍGON DE LLEVANT

 

 

 

 

EDIFICIS

EDIFICIS Adreça

Nombre d'habitatges

Hectàrees

 (1 ha= 10.000 m2)

1

C/327, 1

112

 

6

C/22 DE GENER, 3, 4, 5, 6, 7, 8

6

35

C/AMER, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 27, 28, 29 30, 32, 34, 36, 37, 39, 40, 40A, 40B, 41, 45, 48

134

16

C/ÀNIMES, 12,18, 20, 29, 36, 39, 39B, 41, 42, 43, 44, 47, 49, 52, 55, 58

190

29

C/ANTONI ROSSELLÓ I NADAL, 6, 7, 8, 9, 10, 12, 14, 16, 18, 19, 20, 21, 22, 24, 25, 26, 28, 29, 30, 32, 35, 38, 39, 40, 41, 44, 50, 52, 54

79

12

C/ BISBE SIMO BAUZA, 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 12, 14, 16

31

3

C/BOGOTA, 3,4,6

152

4

C/BROTAD, 3,5,7,9

5

8

C/CA NA TAVERNERA, 2, 5, 7, 8, 9, 11, 13, 15

76

33

C/CABRERA, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 14, 16, 17, 18, 19, 20, 22, 24, 24A, 24B, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 34, 35, 36, 37, 38, 40

66

12

C/CALIFORNIA, 4, 6, 7, 8, 9A, 10, 11, 12, 14, 18, 20, 22

84

4

C/CARACAS, 1, 2, 5, 10

424

5

C/CARITAT, 1, 5, 7, 8, 10A

16

3

C/CIUTAT DE QUERETARO, 5, 8, 10

324

4

PZ COSME ADROVER, 1, 3, 5, 6

156

29

C/FE, 4, 7, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 17, 20, 22, 23, 25, 26, 27, 28, 29, 31, 32, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 43

137

12

C/FERRIOL, 3, 4, 5, 8, 9, 10, 11, 12A, 13, 14, 15, 20

16

56

C/FORNARIS, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 8A, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 23, 25, 26B, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 32B, 37, 42, 43, 44, 46, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 57, 58, 60, 61, 65, 67, 69, 70, 71, 72, 73, 76, 78, 83, 85

240

31

C/FRANCESC JULIA, 3, 3A, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 11, 12, 14, 15, 15A, 16, 17, 19, 22, 23, 24, 24A, 24B, 25, 25A, 26, 27, 28, 29, 31, 34, 36, 38

102

51

C/GABRIEL CARBONELL, 37, 38, 39, 40, 40A, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52A, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 68, 70, 72, 74, 76, 78, 80, 82, 86, 88, 92, 96, 100, 102, 104, 106, 108, 110, 114, 116

167

9

C/GORG BLAU, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 14, 16

9

7

C/INDALECIO PRIETO, 8, 10, 12, 14, 20, 22, 24

64

54

C/JOSEP MARTINEZ, 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 8A, 9, 10, 12, 13, 15, 16, 17, 18, 19, 21, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 30, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 41A, 43, 45, 45A 47, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65

177

28

C/MANACOR, IMPARELLS 121-125, 137, 143-167

385

17

C/MANACOR, IMPARELLS 121-125, 137, 143-167

23

1

C/MANUEL AZAÑA, 7

57

1

AVDA MÈXIC, 10

178

1

PZ MINIMOS, 2

2

4

PZ. MIQUEL DOLÇ, 8, 9, 10, 11

21

11

C/MORANTA, 1, 3, 5, 6, 7, 10, 11, 11A, 13, 15, 17

14

20

C/PARE ISLA, 3, 4, 5, 6, 6A, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 15, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 25

58

6

C/PRUNES, 3, 4, 6, 8, 10, 12

16

1

C/PUERTO RICO, 8

208

3

C/PUNTA, 7, 9, 12

7

5

C/RANDA, 14, 16, 18, 20, 22

8

27

C/RECTOR PETRO, 3A, 5, 6, 9, 11, 12, 13, 14, 16, 18, 19, 20, 22, 25, 27, 29, 30, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 40, 41, 42

64

42

C/REGAL, 1, 3, 4, 5, 9, 11, 12, 13, 14, 17, 18, 19, 20, 21, 23, 24, 26, 27, 29, 30, 32, 35, 37, 47, 51, 51C, 57, 59, 61, 63, 65, 67, 71, 73, 75, 77, 79, 81, 83, 85, 87, 89

228

14

C/REI MARTI, 2, 3, 4, 6, 7, 11, 12, 13, 14, 15, 19, 21, 23, 25

51

38

C/REIS CATÒLICS, 6, 8, 10, 12, 12(BIS), 14, 16, 20, 20B, 24, 26, 28, 30, 32, 34, 36, 36(BIS), 38, 40, 42, 44, 46, 52, 54, 58, 62, 64, 66, 68, 70, 72, 74, 76, 78, 80, 88, 90, 92

247

10

C/SALVADOR GALMES, 3, 4, 4A, 5, 6, 7, 9, 12, 15, 17

25

38

C/SANT DAMAS, 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 11, 11A, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 23, 24, 25, 26, 27, 31, 33, 34, 35, 41, 43, 43A, 45, 47, 53, 55, 57, 63, 67

220

7

PZ SANT FRANCESC XAVIER, 1, 2, 3, 4, 7, 8, 9

30

56

C/SANT IGNASI, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 8A, 8C, 9, 10, 12, 13, 15, 17, 18, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 29, 30, 30A, 32, 37, 39, 40, 41, 42, 43, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 57, 58, 58(BIS), 59, 60, 61, 62, 63, 65, 69, 71, 75

222

26

C/SANT ISIDOR, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 10, 11, 12, 13, 14, 17, 19, 20, 20B, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 32, 34

93

55

C/SANT LEANDRE, 4, 5, 5A, 6, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 17, 18, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 32, 33, 35, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 57, 58, 59, 60, 61, 63, 65, 69, 70, 71, 73

133

85

C/SANT RAFAEL, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 16, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 32, 33, 34, 35, 36, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 46, 47, 48, 49, 50, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 62, 63, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 73, 74, 75, 76, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 96, 98, 99, 100, 102, 104, 106, 108, 110, 112, 114

276

37

C/SANT VICENÇ FERRER, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 8A, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 20, 21, 23, 24, 25, 26, 28, 30, 31, 32, 33, 34, 36, 37, 37A, 38, 39, 40, 41, 43, 45

179

32

C/SANTA FLORENTINA, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 13, 14, 15, 16, 17, 21, 22, 24, 25, 26, 27, 28, 30, 32, 33, 34, 35, 37, 38, 39, 40

91

44

C/SIQUIER, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 17, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 27B, 28, 29, 30, 33, 34, 35, 35B, 36, 37, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 51

77

65

C/SON NADAL, 1, 2, 3, 3A, 4, 5, 6, 7, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 19, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 27A, 28, 29, 30, 31, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 48, 49, 50, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60A, 60, 62, 63, 66, 68, 70, 71, 72, 75, 81, 83, 85, 87

182

41

C/SON NADALET, 2, 5, 6, 7, 8, 10, 11, 12, 13, 16, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 25, 26, 28, 30, 31, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 40, 41, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 55, 57

65

38

C/SUREDA, 3, 5, 6, 7, 11, 13, 14, 15, 16, 21, 22, 25, 29, 30, 32, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 52, 53, 54, 55A, 55, 57

173

15

C/TEIX, 3, 5, 7, 9, 11, 12, 13, 14, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22

25

15

C/TOMÁS RUL·LAN, 7, 8, 10, 11, 14, 16, 17, 19, 20, 21, 22, 23, 25, 27, 44

174

3

C/VALPARAISO,3, 4, 6

72

1210

 

6371

35,1345

 

RESUM DELS ÀMBIT D'ACTUACIÓ

 

 

 

 

ERRP: PROPOSTA DE DELIMITACIÓ D'ENTORN RESIDENCIAL DE REHABILITACIÓ PROGRAMADA

 

 

 

 

EDIFICIS

ÀMBIT

Nombre d'habitatges

Hectàrees

 (1 ha= 10.000 m2)

12

Àmbit 1. Son Ximelis

923

3,0657

90

Àmbit 2. Mare de Deu de Lluc

756

5,8631

506

Àmbit 3. Son Fortesa Nord i Son Fortesa Sud

2359

12,7047

690

Àmbit 4. Son Gotleu, Can Capes i Son Canals

5982

24,1705

1210

Àmbit 5. Soledat Nord, Soledat Sud i Polígon de Llevant

6371

35,1345

2508

EDIFICIS DE L'ÀMBIT DELIMITAT

16391

80,9385

 

 

 

 

2196

EDIFICIS ANTERIORS A 1990

13728

68,2751

 

 

 

 

S'adjunta plànol de delimitació de les zones d'actuació en l'ENTORN RESIDENCIAL DE REHABILITACIÓ PROGRAMADA (ERRP) ÚNIC I DISCONTINU.

No s'estableix un ordre de prioritat  ja que es tracta d'un ERRP únic i discontinu (el qual disposa de diferents zones delimitades objecte d'actuació).

2.- Manifestar l'interès de l'Ajuntament per a la inclusió d'aquest municipi en el programa d'ajuts a les actuacions de rehabilitació a nivell de barri, Reial decret 853/2021, de 5 d'octubre, finançat per la Unió Europea – Next Generation EU, amb una primera fase d'actuació per l'any 2023 amb una estimació de 134 habitatges i un cost total de l'actuació de 2.417.200 €. D'aquesta quantia, la inversió subvencionable seria de 1.985.000,00 €.

La quantia de les actuacions es desglossa:

Programa 1.

Cost

Subvencionat

Inversió privada

Comunitats de propietaris 

2.018.550 €

1.586.350 €

432.200 €

Ajuntament - Oficines de rehabilitació 

107.200 €

107.200 €

0 €

Ajuntament - Urbanització 

291.450 €

291.450 €

0 €

 

2.417.200 €

1.985.000 €

432.200 €

3.- l'Ajuntament de Palma assumirà les tasques d'entitat col·laboradora de la Direcció General d'Habitatge i Arquitectura, Conselleria de Mobilitat i Habitatge de les Illes Balears, per a la gestió dels d'ajuts a les actuacions de rehabilitació a nivell de barri, Reial decret 853/2021, de 5 d'octubre, finançat per la Unió Europea – Next Generation EU.

4.- Publicar aquest acord al Butlletí Oficial de les Illes Balears i al web de l'Ajuntament de Palma.

5.- Comunicar el present acord a la Direcció General d'Habitatge i Arquitectura, a les entitats col·laboradores de la CAIB: Col·legi Oficial d'Arquitectes de les Illes Balears; Col·legi Oficial d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Mallorca; Col·legi d'Administradors de Finques de les Illes Balears, al departament Financer i a l'Oficina de Fons Europeus i de subvencions de l'Ajuntament de Palma.”

Per ampliar informació al web del MITMA (Ministeri de Transports, Movilitat i Agenda Urbana):

https://www.mitma.gob.es/ministerio/proyectos-singulares/prtr/vivienda-y-agenda-urbana/programa-de-ayuda-las-actuaciones-de-rehabilitacion-nivel-de-barrio

El que es publica perquè en prengueu coneixement i efectes oportuns.

 

​​​​​​​Contra aquesta Resolució, que posa fi a la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant l'òrgan competent en el termini d'un mes, comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. També es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos, comptadors des de l'endemà de la publicació, de conformitat amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.​​​​​​​

 

Palma, data de la signatura electrònica: (16 de març de 2023)

La cap de secció del Departament d´Habitatge p.d. Decret de Batlia núm. 3000, de 26 de febrer de 2014 publicat al BOIB 30 de 04/03/2014 ​​​​​​​María José Muñoz Muñoz

Documents adjunts