Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT D'ALARÓ

Núm. 203353
Informació pública de l’esborrany del Conveni de gestió urbanística amb la promotora de la unitat d’execució núm. 1 per a la cessió d’ús temporal de terrenys destinats a circulació de vehicles, vianants i aparcament

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Exp. núm. AE 356/2018

D'acord amb allò previst a l'article 98,3 de la Llei autonòmica 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears, es sotmet a informació pública per termini d'un mes, comptat a partir del dia següent al de la publicació d'aquest anunci, l'esborrany del conveni urbanístic que té aquest contingut íntegre:

“D'una part, l'Ajuntament d'Alaró,

D'altra, Nesdosumun SL,

Exposen

1r. Fets.

En aquests moments s'està duent a terme l'obra de dotació del servei d'evacuació d'aigües pluvials del Camí de Son Pol, que ocupa espais lliures públics a la zona propera al carrer de Solleric.

A més, l'Ajuntament d'Alaró està executant les obres de Renovació de les infraestructures soterrades i millora del ferm del carrer del Pontarró i del camí de Ses Barreres. A part, està previst que a partir del mesos de maig, juny i juliol es duguin a terme les obres de millora del ferm del carrer del Puig de sa Comuna i de les voreres del carrer de Solleric. Totes aquestes obres també són properes o confrontants amb les obres d'urbanització de la UE-1.

En el carrer de Solleric (punt on conflueix la carretera Alaró-Bunyola) s'hi dona un elevat índex de circulació de vehicles i vianants. Per a garantir l'interès general (connectivitat del nucli urbà amb el municipi veí de Bunyola i altres zones rurals) es considera necessari evitar el tancament de les vies abans esmentades, donada la inexistència d'un traçat alternatiu. A més, en el nucli urbà d'Alaró es dóna un problema de manca d'aparcaments a la zona.

Per aquests motius es fa precís, de forma provisional i temporal, dotar d'un major nombre d'aparcaments la zona del carrer de Solleric i poder disposar dels vials de la Unitat d'Execució núm. 1 per a alleugerir el trànsit de la zona. Aquest fet no implica cap modificació del desenvolupament urbà previst en el planejament i no provoca perjudicis a drets i interessos de terceres persones.

S'ha arribat a acord amb la promotora de la UE-1.

S'ha escoltat l'informe favorable del secretari i de l'interventor.

2n. Fonament de dret.

Article 135,5 de la Llei autonòmica 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, sobre l'adquisició de drets sobre béns a títol lucratiu.

Ambdues parts ens reconeixem mútuament la capacitat legal necessària per formalitzar aquest conveni d'acord amb les següents,

Clàusules

1a. Cessió d'ús.

La promotora de la UE-1 cedeix a precari, de manera gratuïta i temporal a l'ajuntament d'Alaró l'ús dels terrenys indicats a la pàgina 219 del Projecte de dotació de serveis, plànol de 31.07.2021, (que inclou tots els terrenys de la UE-1, excepte els solars del núm. 1 al núm. 25, i la zona rústica “2”), amb la finalitat exclusiva de fer-los servir per via de circulació de vehicles, vianants i aparcament de vehicles en superfície.

2a. Termini de la cessió.

La cessió de l'ús dels terrenys s'iniciarà amb la signatura del present conveni i acabarà amb la recepció de la urbanització, amb la qual els terrenys s'integraran com a vials i equipaments públics, de conformitat amb el que disposa el planejament municipal. Tot i això, quan sigui necessari per a dur a terme reparacions per a formalitzar la recepció, la promotora disposarà dels terrenys necessaris per a poder dur a terme les obres en els espais objecte d'aquesta cessió.

3a. Despeses de l'actuació.

L'ajuntament es farà càrrec de les despeses de senyalització viària, neteja i qualsevol altra actuació que l'ús dels terrenys cedits requereixi per a la seguretat de vianants i vehicles. Aquestes despeses inclouen les obres necessàries per a garantir la seguretat en tots els espais cedits (millores en l'asfalt, voreres, etc.), senyalització i instal·lacions de tancament provisional que es requereixin.

4a. Responsabilitat.

La regulació, ordenació, vigilància i disciplina en l'ús dels terrenys cedits serà competència de l'ajuntament, de conformitat amb el que disposa l'article 7 del Reial decret legislatiu 6/2015, de 30 d'octubre, text refós de la Llei sobre trànsit, circulació de vehicles a motor i seguretat vial.

La responsabilitat civil envers a tercers per qualsevol dany i/o perjudici serà a càrrec exclusivament de l'ajuntament, de conformitat amb el que disposa l'article 54 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local, i normativa concordant.

5ena. Urbanització de la unitat d'execució núm. 1.

Tot el recollit en el present acord no altera les obligacions de la promotora en relació a l'execució de les obres d'urbanització i de les obres conveniades en relació a la unitat d'execució número 1 de les Normes subsidiàries de planejament urbanístic municipal de 17 d'octubre de 2003.”

En el termini d'un mes, comptat a partir del dia següent al de la publicació d'aquest anunci, les persones interessades poden presentar les al·legacions que estimin pertinents.

 

Alaró, 6 d'abril de 2022

El batle Llorenç Perelló Rosselló