Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE CIUTADELLA

Núm. 533055
Aprovació definitiva de l’Estudi de Detall per possibilitar la construcció de 22 habitatges unifamiliars aïlats en una parcel·la ubicada en l'av. Pont d'en Gil, s/n de la urbanització de Calespiques

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament en sessió ordinària de dia 16 de setembre de 2021, va adoptar sobre l'aprovació definitiva de l'Estudi de Detall per possibilitar la construcció de 22 habitatges unifamiliars aïlats en una parcel·la ubicada en l'av. Pont d'en Gil, s/n de la urbanització de Calespiques de Ciutadella, el següent acord:

"Primer.- Aprovar definitivament l'estudi de detall corresponent a la parcel·la amb clau del PGOU 19b ubicada a l'Avinguda del Pont d'en Gil, s/n, a la urbanització de Cales Piques de Ciutadella, amb referència cadastral 8289101EE6288N0001DA, promogut per la mercantil Leman 33, SL, redactat per l'arquitecte Joan Martí Fernández i signat electrònicament en data 22 de març de 2021, en el qual s'han incorporat les prescripcions dels informes emesos per les diferents administracions i organismes afectats, subjecte a les condicions següents, imposades en la Resolució de la directora general de Recursos Hídrics de data 5 de març de 2020, que s'hauran de complir en el moment de dur a terme la construcció dels 22 habitatges prevists en l'estudi de detall:

"2. Condicionar aquesta autorització al compliment de les prescripcions següents:

a) S'ha de deixar lliure per al pas públic de vianants la zona de servitud de protecció que comprèn conc metres a cada banda de la ribera del torrents.

b) S'han d'aplicar les mesures correctores adequades per mantenir la seguretat de persones i bens en cas d'inundació o desbordament de la llera en el tram afectat.

c) Qualsevol modificació de la documentació presentada , requerirà un nou informe tècnic.

d) S'ha de disposar sempre a peu d'obra d'una còpia de l'autorització emesa per aquesta Direcció General.

e) La finalització de l'obra s'ha de comunicar per escrit a la Direcció General de Recursos Hídrics i s'ha d'adjuntar un plànol de situació juntament amb fotografies amb número de referencia 221/2018, amb la finalitat de comprovar el compliment de les condicions establertes.

3. Prohibir el dipòsit de qualsevol tipus de material, que pugui dificultar el lliure transcurs de les aigües o reduir la capacitat hidràulica, a la llera del torrent. Són a càrrec del peticionari les obres de neteja i els treballs que l'administració hidràulica ordeni dur a terme.

4. Prohibir l'abocament o dipòsit a la llera de qualsevol substància susceptible de produir contaminació de les aigües, tant superficials com subterrànies. L'incompliment d'aquesta prescripció donarà lloca a la incoació de l'expedient sancionador corresponent.

5. Establir un termini de vigència d'aquesta autorització de quatre anys comptadors a partir del dia següent de la seva notificació.

6. L'atorgament d'aquesta autorització no eximeix el titular de l'obtenció de les llicencies, els permisos i les autoritzacions legalment establerts.

7. Atorgar aquesta autorització sense perjudici del dret de propietat i de tercers.

8. És causa de revocació, renovació o novació de la present resolució les modificacions substancials de la documentació presentada, en virtut de la qual s'atorga aquesta autorització."

Segon.- Publicar aquest acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears d'acord amb l'article 65 de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears (LUIB), en el benentès que l'entrada en vigor de l'Estudi de Detall es produirà quan es faci efectiva aquesta publicació i hagi transcorregut el termini de quinze dies hàbils a què es refereix l'article 113 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, en concordança amb el que disposa l'article 103 de la llei esmentada.

 

La publicació al BOIB ha d'incloure aquelles parts de l'estudi de detall que tenen caràcter normatiu. És a dir:

  • Apartats 6 (Criteris i Objectius Generals) i 7 (Condicions de l'Ordenació) de la Memòria.
  • Plànols 4 (Ordenació i delimitació privativa de l'edificació), 5 (Seccions), 6 (Afectació torrent - hidrografia) i 7 (Pont de bestiar i mesures de protecció).

Tercer.- Trametre, d'acord amb l'article 111 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, una còpia literal o un extracte suficient d'aquest acord al Govern de les Illes Balears, al Consell Insular de Menorca i a la Delegació del Govern de l'Estat.

Quart.- Trametre, d'acord amb l'article 54.2 de la LUIB, un exemplar diligenciat de l'estudi de detall que s'aprova a l'Arxiu d'Urbanisme de les Illes Balears i a la Direcció Insular d'Ordenació Territorial del Consell Insular de Menorca.

Cinquè.- Recordar que, d'acord amb l'article 51.7 de la LUIB, l'aprovació definitiva d'aquest estudi de detall suposa per si sola l'aixecament de la suspensió acordada en el punt cinquè de l'acord d'aprovació inicial de dia 6 d'abril de 2018.

Sisè.- Notificar el present acord a la societat promotora de l'estudi de detall."

 

ANNEX

 

 

 

 

 

Aquest acord es definitiu en via administrativa, i contra aquest podeu interposar, recurs contenciós administratiu, davant el Jutjat contenciós administratiu de les Illes Balears, corresponent a aquesta jurisdicció, que resulti competent, en el termini de dos mesos, comptadors a partir del dia següent de la notificació d'aquest acord.

Tanmateix, podeu interposar qualsevol altre recurs o reclamació que estimeu oportuns.

 

Citadella, 1 d'octubre de 2021

L'alcaldessa Joana Gomila Lluch