Secció III. Altres disposicions i actes administratius
CONSELL INSULAR DE FORMENTERA
Núm. 501336
Estructura organitzativa i competencial del Consell Insular de Formentera, així com de les delegacions de presidència i del Ple, per a la segona part del mandat 2019-2023, anys 2021-2023
Es dona compte, per a general coneixement, dels Decrets de presidència sobre organització de la corporació, dictats amb data 15 d'octubre de 2021, amb motiu de l'elecció de la nova presidenta del Consell Insular de Formentera i sobre delegacions de competències de data 15 de d'octubre de 2021 a propòsit de l'estructura organitzativa i competencial de la corporació per a la segona part del mandat 2019-2023, anys 2021-2023.
Formentera, 22 d'octubre de 2021
La presidenta del Consell Insular de Formentera
Ana Juan Torres.
Índex.
PRELIMINAR. - Naturalesa jurídica del Consell Insular de Formentera.
I.- Corporatius. Composició dels grups polítics i dels seus portaveus a data 15 d'octubre de 2021.
II.- Manteniment de la Junta de Portaveus constituïda a començament del mandat, amb les adaptacions corresponents.
III.- Manteniment de les Comissions Informatives, inclosa l'Especial de Comptes, constituïdes a començament del mandat.
IV.- Manteniment de l'acord de començament de mandat, sobre celebració de les sessions plenàries.
V.- Nomenament de membres de la Comissió de Govern (Decret de presidència de 15 d'octubre de 2021).
VI.- Nomenament de les vicepresidències (Decret de presidència de 15 d'octubre de 2021).
VII.- Nomenament de responsables d'àrees (Decret de presidència de 15 d'octubre de 2021).
VIII.- Delegació de competències de la presidenta a favor de la Comissió de Govern (Decret de presidència de 15 d'octubre de 2021).
IX.- Delegació de competències de la presidenta a favor dels consellers i de les consellers de l'equip de Govern (Decret de presidència de data 15 d'octubre de 2021).
X.- Delegació de competències de la presidenta a favor del conseller d'Economia, Hisenda i Serveis Generals (Decret de Presidència de data 15 d'octubre de 2021).
XI.- Delegació de competències de la presidenta a favor del vicepresident tercer i conseller de Benestar Social, Gerència, Habitatge i Transparència, en matèria de Benestar Social. (Decret de presidència de data 15 d'octubre de 2021).
XII.- Cessament del personal eventual (gerent de Promoció Turística, responsables de Comunicació i secretària de Presidència), segons Decret de la Presidència de data 15 d'octubre de 2021.
XIII.- Nomenament del personal eventual (gerent de Promoció Turística, així com els responsables de Comunicació), segons Decrets de presidència de data 15 d'octubre de 2021.
XIV.- Manteniment de l'acord del Ple de delegació de competències a favor de la Comissió de Govern (de data 8 de juliol de 2019).
XV.- Manteniment de l'acord del Ple sobre dedicació i retribucions de membres de l'equip de Govern, indemnització per assistència a sessions i dotació per als grups polítics, amb les actualitzacions derivades del Pressupost vigent per a 2021.
XVI.- Manteniment de l'acord del Ple sobre plantilla de personal eventual per al mandat 2019-2023 (de data 8 de juliol de 2019), amb les actualitzacions derivades del Pressupost vigent per a 2021.
XVII.- Funcionaris encarregats de la Secretaria, la Intervenció i la Tresoreria del Consell Insular de Formentera.
PRELIMINAR. - Naturalesa jurídica del Consell Insular de Formentera.
Se'n reitera, pel que fa a aquesta qüestió, que a la sessió de constitució de la corporació per al mandat present 2019-2023, que va tenir lloc el 15 de juny de 2019, el secretari habilitat nacional va donar compte, com a QÜESTIÓ PRELIMINAR O PRÈVIA, i per tal que tothom quedàs plenament assabentat i plasmar-ho formalment, que es tracta d'una institució de naturalesa jurídica múltiple i plural (entitat local i institució d'autogovern de les Illes Balears) i, a més a més, que el caràcter d'ens local a la vegada és doble (municipal i insular), exemple únic a les Illes Balears i al conjunt d'Espanya.
Així s'ha assenyalat, de manera sintètica, en la sessió de 15 d'octubre de 2021, d'elecció de la nova presidenta.
Pel que fa a aquesta institució tan singular com és el Consell Insular de Formentera, cal tenir en compte, per les seues peculiaritats, la següent normativa, a títol enunciatiu:
A) L'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, en particular l'article 63.2 (específic) i d'altres preceptes sobre els Consells Insulars.
L'article 63.2 és del tenor literal següent:
“Article 63. Òrgans
...
2. En el cas del Consell Insular de Formentera, que està integrat pels regidors de l'Ajuntament de Formentera, no és preceptiva l'existència del consell executiu. La Llei de consells insulars o una llei específica pot establir, si escau, singularitats de règim jurídic i d'organització pròpies per al Consell Insular de Formentera”.
I també a l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, cal tenir en compte la disposició transitòria setena, apartat 3, que va permetre la constitució, per primera vegada, del Consell Insular de Formentera, el 10 de juliol de 2007, com a conseqüència de les eleccions de 25 de maig de 2007, però només llavors es va distingir entre constitució de l'Ajuntament de Formentera i constitució del Consell Insular de Formentera, no després:
“Disposició transitòria setena. Diputats i consellers
...
3. Un cop s'hagin celebrat, vigent aquest Estatut, les eleccions locals corresponents, en el termini màxim de 45 dies s'ha de constituir el Consell Insular de Formentera, que ha d'estar integrat pels regidors que hagin estat elegits en les eleccions esmentades a l'Ajuntament de Formentera”.
I, per aqueixa raó, el dia 15 de juny de 2019 es va constituir el Consell Insular, com també es constituïren els Ajuntaments, pròpiament.
B) La disposició transitòria tercera de la Llei 6/2007, de 27 de desembre, de mesures tributàries i economicoadministratives sobre “Mesures urgents de govern, administració i règim jurídic del municipi i de l'illa de Formentera”, que ho regula de manera provisional, i és del tenor literal següent;
“Disposició transitòria tercera
Mesures urgents de govern, administració i règim jurídic del municipi i de l'illa de Formentera
1. Fins que entri en vigor la normativa específica que reguli el règim singular del Consell Insular de Formentera a què es refereixen els articles 63.2 i 68 de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears, el Consell Insular de Formentera, integrat pels regidors de l'Ajuntament de Formentera, actua com un ens amb personalitat jurídica única, pròpia i plena, i assumeix íntegrament les competències i les potestats administratives que corresponen a l'Ajuntament de Formentera, sense minva de l'autonomia reconeguda constitucionalment als municipis.
2. Als efectes establerts en l'apartat anterior, són d'aplicació les regles següents:
a) Els òrgans de l'Ajuntament de Formentera queden integrats en l'estructura administrativa del Consell Insular de Formentera, que actua també, i simultàniament, com a institució de govern, administració i representació del municipi de Formentera. A aquest efecte, corresponen al president o a la presidenta, al vicepresident o als vicepresidents, al Ple i a la Comissió de Govern del Consell Insular de Formentera l'exercici de les atribucions que, respecte dels òrgans esmentats, estableix la Llei 8/2000, de 27 d'octubre, de consells insulars, com també les competències i funcions que la legislació reguladora del règim local atribueix, respectivament, al batle o a la batlessa, al tinent o als tinents de batle, al Ple i a la Junta de govern local de l'Ajuntament de Formentera.
b) Els recursos econòmics de l'Ajuntament de Formentera queden integrats en la hisenda del Consell Insular de Formentera. A aquest efecte, el Ple del consell insular ha d'aprovar un pressupost únic que s'ha de regir per l'establert en la normativa reguladora de les hisendes locals i en el qual s'assumeixen les previsions d'ingressos i de despeses propis del municipi. En conseqüència, les transferències, les assignacions econòmiques i qualsevol altre dret de cobrament que, per qualsevol títol, hagi de rebre el municipi de Formentera s'entenen integrats en la hisenda del consell insular. El mateix s'ha de dir pel que fa a les obligacions de pagament a càrrec de l'Ajuntament de Formentera.
c) Els béns i els altres drets reals titularitat de l'Ajuntament de Formentera s'integren en el patrimoni del Consell Insular de Formentera. Així mateix, el Consell Insular de Formentera se subroga en la posició jurídica de l'Ajuntament de Formentera en tots els arrendaments vigents i en qualsevol altre acte o negoci jurídic dels quals es derivin drets i/o obligacions per a l'ajuntament, fins i tot quan es tracti de relacions jurídiques encara no consumades.
d) El personal de l'Ajuntament de Formentera i el personal provinent del Consell Insular d'Eivissa i Formentera que presta serveis per a l'illa de Formentera, queda integrat en el Consell Insular de Formentera com a personal propi.
En tot cas, s'han de respectar tots els drets que els corresponguin en el moment de la integració, inclòs, pel que fa al personal que prové del Consell Insular d'Eivissa i Formentera, el de participar en les convocatòries de provisión de llocs de feina o en les de promoció interna del Consell Insular d'Eivissa.
e) El Consell Insular de Formentera sotmet la seva actuació al règim jurídic i de funcionament que estableixen l'Estatut d'Autonomia, la Llei 8/2000, de 27 d'octubre, de consells insulars, i la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears. En les matèries atribuïdes a la competència del municipi de Formentera, el consell insular es regeix també, quan escaigui, per la legislació de règim local que sigui d'aplicació.
2. El Consell Insular de Formentera, mitjançant el seu reglament orgànic, i d'acord amb la legislació reguladora dels consells insulars, ha de concretar les singularitats del règim jurídic que es deriven dels apartats anteriors d'aquesta disposició.
3. El Govern de les Illes Balears ha de prestar la cooperació que el Consell Insular de Formentera requereixi per a l'aplicació d'aquesta disposició transitòria.
A aquest efecte, ambdues institucions poden acordar la creació de comissions tècniques i jurídiques de composició mixta.
C) La Llei 7/2009, d'11 de desembre, electoral dels consells insulars, tot resultant que aquesta Llei estableix a l'article 1.3 que les eleccions al Consell Insular de Formentera es regeixen per allò disposat en la legislació electoral general per a les eleccions municipals. Però, pel que fa a l'elecció de la presidència, cal estar a l'establert a la disposició transitòria segona, intitulada precisament Elecció del president.
D'aquesta Llei les previsions sobre la inelegibilitat i sobre incompatibilitat contingudes, respectivament, en els articles 3 i 4, sí que són aplicables plenament al nostre Consell Insular.
D) I en execució de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears i de l'anterior disposició transitòria tercera de la Llei 6/2007 i la disposició transitòria segona de la Llei 7/2009, el Reglament Orgànic del propi Consell Insular de Formentera, de 31 de març de 2010, en endavant ROC (BOIB núm. 61, de 22 d'abril de 2010), del qual destacam els següents preceptes, l'1, el 4 i el 5:
En primer lloc transcrivim l'article 1, del tenor literal següent:
“Article 1.
El Consell Insular de Formentera
1. El Consell Insular de Formentera és la institució de govern, administració i representació de l'illa de Formentera i les seues illes i illots adjacents, i de tot el seu territori, població i economia.
2. El Consell Insular de Formentera té doble naturalesa jurídica, d'una banda, és una institució de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i, d'altra banda, és administració local.
3. El Consell Insular de Formentera és una institució pública, amb personalitat jurídica única, pròpia i plena, que ostenta íntegrament les competències i les potestats i les capacitats administratives que corresponen a l'Ajuntament de Formentera i totes les competències i les potestats i les capacitats administratives d'un Consell Insular; i és també i a la vegada una institució de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
4. Els òrgans de l'Ajuntament de Formentera queden integrats a l'estructura institucional, política i administrativa del Consell Insular, que actua també, i simultàniament, com a institució de govern, administració i representació del municipi de Formentera.
5. Corresponen al President o la Presidenta, al Vice-president o als vicepresidents, al Ple i a la Comissió de Govern del Consell Insular de Formentera, les funcions atribuïdes als òrgans de govern dels Consells Insulars per part de la legislació autonòmica, així com les competències i funcions que la legislació de règim local estableix, respectivament, per a l'alcalde o alcaldessa, el tinent o els tinents d'alcalde, el Ple i la Junta de Govern Local.
6. Tots els recursos econòmics i drets i obligacions de naturalesa econòmica, transferències, assignacions econòmiques de qualsevol mena i qualsevol altre dret de cobrament per qualsevol títol de l'Ajuntament de Formentera queden integrats a la Hisenda del Consell Insular, que aprovarà un pressupost únic.
7. Tots els béns i drets reals titularitat de l'Ajuntament de Formentera s'integren al patrimoni del Consell Insular, que se subroga també la posició jurídica de l'Ajuntament de Formentera en tots els arrendaments vigents, i en qualsevol altre acte o negoci jurídic dels que es derivin drets o obligacions per a l'Ajuntament, fins i tot si es tracta de relacions jurídiques encara no consumades.
8. El personal de l'Ajuntament de Formentera i el personal provinent del Consell Insular d'Eivissa i Formentera que presta serveis per a l'illa de Formentera queda integrat al Consell Insular de Formentera com a personal propi, amb respecte de tots els drets que els corresponguin”.
La constitució ve regulada pels articles 4 i 5 del ROC, que tenen el contingut literal següent:
“Article 4.
Constitució del Consell Insular de Formentera
1. El Ple es constitueix una vegada la Junta Electoral designa els regidors i regidores de l'Ajuntament de Formentera, que són elegits per sufragi universal amb el procediment que la legislació electoral general preveu per a l'elecció de regidors d'Ajuntament.
2. El Consell Insular de Formentera s'ha de constituir en el termini que la legislació electoral general estableixi per a la constitució dels Ajuntaments.
3. Es constitueix una Mesa d'Edat composta pels escollits de major i menor edat presents en l'acte i actuarà, com a Secretari, la Secretaria General del Consell.
4. La Mesa d'Edat comprova les credencials presentades pels candidats electes a les eleccions municipals, els fa jurar o prometre l'acatament a la Constitució i els dóna possessió dels seus càrrecs de Conseller o Consellera Insular de Formentera.
5. Realitzada l'operació anterior, la Mesa declararà constituït el Consell Insular de Formentera si concorren la majoria absoluta dels Consellers i Conselleres Insulars.
6. En cas contrari, se celebrarà sessió dos dies després, quedant constituït el Consell Insular de Formentera qualsevol que sigui el nombre de Consellers i Conselleres Insulars presents.
Article 5.
Elecció del President o Presidenta del Consell Insular de Formentera
1. Una vegada constituït el Consell Insular de Formentera es procedeix a l'elecció del President o Presidenta.
2. El Ple del Consell proposa la persona candidata a President o Presidenta del Consell Insular de Formentera mitjançant votació inicial sense debat previ, secreta i per majoria.
3. El candidat proposat o candidata proposada presentarà el seu programa de govern al Ple del Consell i en demanarà la confiança, l'atorgament de la qual requereix majoria absoluta en primera votació i majoria simple en segona votació.
4. Un cop obtinguda la confiança, el candidat proposat o candidata proposada es proclama President o Presidenta del Consell Insular de Formentera.
5. El mateix quòrum es requerirà en les successives propostes de President o Presidenta que es puguin presentar.
També s'haurà de fer, com a conseqüència, de la nova elecció, i el que aquesta comporta, com a conseqüència dels nous nomenaments, per aquells concernits, la declaració pertinent sobre béns i incompatibilitats davant l'Oficina de prevenció i lluita contra la corrupció de les Illes Balears establerta per la Llei 16/2016, de 9 de desembre, en relació a la legislació de règim local (segons la Instrucció aprovada en 2019, publicada al BOIB núm. 70, de 25 de maig de 2019), aplicable en aquest Consell Insular.
I.- Corporatius. Composició dels grups polítics i dels seus portaveus a data 15 d'octubre de 2021.
A.- CORPORATIUS.
Són corporatives les persones següents:
- Sra. ALEJANDRA FERRER KIRSCHBAUM, de la llista Gent x Formentera (GxF).
- Sr. RAFAEL GONZÁLEZ RIBAS, de la llista Gent x Formentera (GxF)
- Sra. SUSANA LABRADOR MANCHADO, de la llista Gent x Formentera (GxF)
- Sr. JOSÉ MARÍ MAYANS, de la llista Gent x Formentera (GxF)
- Sra. VANESSA PARELLADA TORRES, de la llista Gent x Formentera (GxF)
- Sr. BARTOMEU ESCANDELL TUR, de la llista Gent x Formentera (GxF)
- Sr. LORENZO CORDOBA MARÍ, de la llista Sa Unió de Formentera PP-Compromís
- Sra. VERÓNICA CASTELLÓ PÉREZ, de la llista Sa Unió de Formentera PP-Compromís
- Sr. ÓSCAR PORTAS JUAN, de la llista Sa Unió de Formentera PP-Compromís
- Sr. JAVIERSERRA TORRES, de la llista Sa Unió de Formentera PP-Compromís
- Sra. CRISTINA COSTA JUAN, de la llista Sa Unió de Formentera PP-Compromís
- Sra. MARIBEL CASTELLÓ YERN, de la llista Sa Unió de Formentera PP-Compromís
- Sra. ANA JUAN TORRES PSIB-PSOE, de la llista PSIB-PSOE, presidenta del Consell Insular.
- Sr. RAFAEL RAMÍREZ GUTIÉRREZ, de la llista PSIB-PSOE
- Sra. RAQUEL GUASCH FERRER, de la llista PSIB-PSOE
- Sr. ANTONIO JESÚS SANZ IGUAL, de la llista PSIB-PSOE
- Sra. PAULA FERRER MAGAÑA, de la llista PSIB-PSOE
B.- Composició dels grups polítics i dels seus portaveus.
Els grups polítics són els següents:
- Grup Polític Gent x Formentera (GxF), integrat pels consellers i conselleres següents
- Sra. ALEJANDRA FERRER KIRSCHBAU. Portaveu adjunta del Grup.
- Sr. BARTOMEU ESCANDELL TUR, Portaveu del Grup.
- Sra. SUSANA LABRADOR MANCHADO.
- Sr. RAFAEL GONZÁLEZ RIBAS. Secretari del Grup.
- Sr. JOSÉ MARÍ MAYANS.
- Sra. VANESSA PARELLADA TORRES.
- Grup Polític Sa Unió de Formentera PP-Compromís, integrat pels consellers i conselleres següents:
- Sr. LORENZO CÓRDOBA MARÍ, Portaveu del Grup.
- Sra. VERÓNICA CASTELLÓ PÉREZ, Portaveu adjunta del Grup.
- Sr. JAVIER SERRA TORRES, Secretari del Grup.
- Sra. MARÍA CRISTINA COSTA JUAN.
- Sr. ÓSCAR PORTAS JUAN.
- Sra. MARIBEL CASTELLÓ YERN.
- Grup Polític PSIB-PSOE, integrat pels consellers i conselleres següents
- Sra. ANA JUAN TORRES. Presidenta del Consell Insular.
- Sr. RAFAEL RAMÍREZ GUTIÉRREZ, Portaveu del Grup.
- Sra. RAQUEL GUASCH FERRER, Portaveu adjunta del Grup.
- Sr. ANTONIO JESÚS SANZ IGUAL. Secretari del Grup.
- Sra. PAULA FERRER MAGAÑA.
II.- Manteniment de la Junta de Portaveus constituïda a començament del mandat, amb les adaptacions corresponents.
Es manté la Junta de Portaveus creada per Decret de Presidència de 24 de juny de 2019, amb les adaptacions següents:
“ANA JUAN TORRES, PRESIDENTA DEL CONSELL INSULAR DE FORMENTERA
Manteniment de la Junta de Portaveus constituïda a començament del mandat, amb les adaptacions corresponents. Decret de 15 d'octubre de 2021.
La Junta de Portaveu, creada per Decret de presidència de 24 de juny de 2019 s'adapta a la nova organització del Consell, en virtut de l'elecció de la Sra. Ana Juan Torres, com a presidenta del Consell, segons acord de 15 d'octubre de 2021, i de les comunicacions que han fet els grups polítics.
Amb la conformitat jurídica del secretari de la corporació, segons el Reial decret 128/2018, de 16 de març i de conformitat amb el que preveuen els articles 40 a 44 del Reglament Orgànic d'aquest Consell Insular, publicat al BOIB núm. 61, de 22-04-2010, que regulen la naturalesa, composició, funcions, reunions i adopció d'acords de la Junta de Portaveus, per la present,
HE RESOLT
Primer.- Mantenir la Junta de Portaveus d'aquest Consell Insular constituïda a començament del mandat present, amb les adaptacions que més avall se'n diuen.
Segon. - Considerar que la composició serà la següent:
- Sra. ANA JUAN TORRES, presidenta de la Junta de Portaveus, que podrà ser substituïda per qualsevol de les persones designades per ocupar les vicepresidències.
- Sr. BARTOMEU ESCANDELL TUR, Portaveu del Grup Gent x Formentera, i Sra. ALEJANDRA FERRER KIRSCHBAUM, suplent del Portaveu del Grup.
- Sr. LORENZO CÓRDOBA MARÍ, Portaveu del Grup Sa Unió de Formentera PP-Compromís; i VERÓNICA CASTELLÓ PÉREZ, suplent del Portaveu del Grup.
- Sr. RAFAEL RAMÍREZ GUTIÉRREZ, Portaveu del Grup PSIB-PSOE, i Sra. RAQUEL GUASCH FERRER, suplent de Portaveu del Grup.
Tercer.- Donar compte al Ple d'aquesta resolució en la sessió que es convoqui per donar compliment al que preveu el Reglament d'organització, funcionament i règim jurídic de les entitats locals i el ROC, com a conseqüència de l'elecció de nova presidenta del Consell Insular acordada el 15 d'octubre de 2021 i publicar-ho al BOIB.
Ho mana i signa la presidenta, de la qual cosa don fe.
Formentera, amb data de la signatura electrònica
La presidenta, El secretari habilitat nacional,
Ana Juan Torres Ángel Custodio Navarro Sánchez”.
III.- Manteniment de les Comissions Informatives, inclosa l'Especial de Comptes, constituïdes a començament del mandat.
Es mantenen les Comissions Informatives, inclosa l'Especial de Comptes, segons acord de 8 de juliol de 2019, del qual es deriva el següent:
Primer.- Es crearen les Comissions Informatives de caràcter permanent següents:
a) Comissió Informativa Especial de Comptes, Economia, Turisme i Serveis Generals.
b) Comissió Informativa de Territori, Urbanisme, Medi Ambient i Infraestructures.
c) Comissió Informativa d'Assumptes Socials, Cultura, Esports, Joventut i Participació ciutadana.
Segon.- Les Comissions Informatives, segons els grups polítics constituïts, tenen la composició següent:
- Presidència: presidenta del Consell o conseller/a en qui delegui, prèvia proposta de la comissió, després de l'elecció en el seu si.
- Vocalies:
- 3 consellers o conselleres en representació del Grup polític Gent x Formentera.
- 3 consellers o conselleres en representació del Grup polític Sa Unió de Formentera PP-Compromís.
- 2 consellers o conselleres en representació del Grup polític PSIB-PSOE.
- Secretaria i intervenció: els que ho siguin de la corporació o el funcionaris en qui deleguin.
Tercer.- Si algun dels vocals designats o el seu suplent no poden assistir a la sessió, seran substituïts per qualsevol dels consellers o conselleres del mateix grup polític, sempre guardant la proporció establerta. Pel que fa a l'equip de Govern, i a la seua intervenció, s'estarà al que estableix l'article 10 del ROC.
Quart.- La Comissió Informativa de Comptes, Economia, Turisme i Serveis Generals assumirà les competències que l'article 90 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, i l'article 116 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, en concordança amb l'atribució que li confereix com a Comissió Especial de Comptes l'article 212 del Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel que s'aprova el Text Refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, tot això en relació al ROC.
Cinquè.- Aquestes Comissions tenen les funcions que els atribueix la normativa vigent. Amb caràcter general, celebraran reunions ordinàries cada mes, amb anterioritat a les sessions del Ple, i podran mantenir reunions extraordinàries quan ho decideixi la seua presidència o quan ho sol·liciti, com a mínim, una quarta part del nombre legal dels seus membres. La Comissió Especial de Comptes es reunirà a fi d'emetre, amb convocatòria prèvia, l'informe o els informes que pertoquin respecte dels comptes anuals.
IV.- Manteniment de l'acord de començament de mandat, sobre celebració de les sessions plenàries.
Es manté l'acord de 8 de juliol de 2019, del qual es deriva el següent:
Primer.- Està establert que les sessions ordinàries del Ple del Consell Insular de Formentera es duran a terme cada mes, l'últim divendres no festiu del mes que correspongui, a les 09.00 hores, a la Sala de Plens del Centre de Dia, ubicat a la Venda des Brolls, de conformitat amb l'article 53 del Reglament Orgànic de Funcionament del Consell.
Segon.- S'habilità la presidència per posposar o avançar la celebració de les sessions ordinàries, quan el dia fixat sigui festiu.
V.- Nomenament de membres de la Comissió de Govern (Decret de presidència de 15 d'octubre de 2021).
“ANA JUAN TORRES, PRESIDENTA DEL CONSELL INSULAR DE FORMENTERA
Decret de presidència de 15 d'octubre de 2021. Nomenament de membres de la Comissió de Govern
Elegida la presidència del Consell Insular de Formentera en virtut de l'acord del Ple de 15 d'octubre de 2021, es fa necessari procedir a l'establiment de la nova organització del Consell per al que resta de mandat fins a 2023.
Vistos els articles 61 i següents de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears; els articles 7 i 10 de la Llei 8/2000, de 27 d'octubre, de consells insulars en relació a la disposició transitòria tercera de la Llei 6/2007, de 27 de desembre, de mesures tributàries i economicoadministratives sobre “Mesures urgents de govern, administració i règim jurídic del municipi i de l'illa de Formentera”i els articles 142 i següents del Reglament orgànic de funcionament del Consell insular de Formentera (ROC), publicat al BOIB núm. 61, de 22 d'abril de 2010, relatius a naturalesa, composició i funcions de la Comissió de Govern.
Atesa la necessitat de procedir a l'establiment de la nova organització del Consell, en virtut del que significa que n'hi hagi una nova presidenta.
Amb la conformitat jurídica del secretari de la corporació, segons el Reial decret 128/2018, de 16 de març.
Vist l'article 9.g de la Llei 8/2000 de 27 d'octubre, de consells Insulars i l'article 143.2 del ROC, que atribueixen a la presidència la competència per nomenar els membres de la Comissió de Govern, per la present,
HE RESOLT
Primer.- Designar els membres que constituiran la Comissió de Govern, òrgan col·legiat insular, la qual quedarà integrada pels membres següents:
Presidenta: Sra. ANA JUAN TORRES
Vocals: Sra. ALEJANDRA FERRER KIRSCHBAUM
Sra. SUSANA LABRADOR MANCHADO
Sr. RAFAEL RAMÍREZ GUTIÉRREZ
Sr. BARTOMEU ESCANDELL TUR
Sra. RAQUEL GUASCH FERRER
Segon. La Comissió de Govern tindrà les competències que li atribueixi, com a pròpies i indelegables, la normativa vigent, i ostentarà a més, les competències que preveu l'article 10.3 de la Llei de consells insulars, sense perjudici que la presidenta o el Ple de la corporació li puguin delegar d'altres atribucions.
Tercer.- Notificar la resolució present als nomenats com a membres de la Comissió de Govern, que tendra efectivitat des del dia de l'adopció de la present resolució.
Quart.- Donar compte d'aquesta resolució en la sessió que correspongui del Ple, com a conseqüència de l'elecció de nova presidenta i publicar-ho al BOIB.
Ho mana i signa la presidenta, de la qual cosa don fe.
Formentera, amb data de la signatura electrònica
La presidenta, El secretari habilitat nacional,
Ana Juan Torres Ángel Custodio Navarro Sánchez”.
VI.- Nomenament de les vicepresidències (Decret de presidència de 15 d'octubre de 2021).
“ANA JUAN TORRES, PRESIDENTA DEL CONSELL INSULAR DE FORMENTERA
Decret de presidència de 15 d'octubre de 2021. Nomenament de vicepresidències.
Elegida la presidència del Consell Insular de Formentera en virtut de l'acord del Ple de 15 d'octubre de 2021, es fa necessari procedir a l'establiment de la nova organització del Consell per al que resta de mandat fins a 2023, i en aquest supòsit nomenar les vicepresidències.
Vist l'article 66.2 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears; l'article 11 de la Llei 8/2000, de 27 d'octubre, de consells insulars en relació a la disposició transitòria tercera de la Llei 6/2007, de 27 de desembre, de mesures tributàries i economicoadministratives sobre “Mesures urgents de govern, administració i règim jurídic del municipi i de l'illa de Formentera i l'article 150 del Reglament orgànic de funcionament del Consell insular de Formentera (ROC), publicat al BOIB núm. 61, de 22 d'abril 2010 sobre les vicepresidències del Consell Insular.
Atesa la necessitat de procedir a l'establiment de la nova organització del Consell, atesa la realitat que hi ha una nova presidenta.
Amb la conformitat jurídica del secretari de la corporació, segons el Reial decret 128/2018, de 16 de març.
Vist l'article 9.g de la Llei 8/2000 de 27 d'octubre, de consells Insulars i l'article 150 del ROC, que atribueixen a la presidència la competència per nomenar les vicepresidències de la corporació, segons els membres que composen la Comissió de Govern, pel present Decret,
HE RESOLT
Primer.- Nomenar les vicepresidències d'aquest Consell Insular, amb efectes del dia d'avui, als consellers i conselleres membres de la Comissió de Govern que a continuació es relacionen, i que segons l'ordre del seu nomenament substituiran aquesta presidència i desenvoluparan les atribucions i competències que reconeix la legislació vigent, en els casos de vacant, absència o malaltia:
Vicepresidenta primera: Sra. ALEJANDRA FERRER KIRSCHBAUM
Vicepresidenta segona: Sra. SUSANA LABRADOR MANCHADO
Vicepresident tercer: Sr. RAFAEL RAMÍREZ GUTIÉRREZ
Segon.- Establir que quan aquesta presidència hagi d'absentar-se de l'illa de Formentera, establirà, mitjançant Decret, la durada de l'absència.
Tercer.- Donar compte al Ple d'aquesta resolució en la sessió ordinària que es convoqui per donar compliment al que preveu el Reglament d'organització, funcionament i règim jurídic de les entitats locals, com a conseqüència de l'elecció de nova presidenta del Consell Insular, i publicar-ho al BOIB.
Ho mana i signa la presidenta, de la qual cosa don fe.
Formentera, amb data de la signatura electrònica
La presidenta, El secretari habilitat nacional,
Ana Juan Torres Ángel Custodio Navarro Sánchez”.
VII.- Nomenament de responsables d'àrees (Decret de presidència de 15 d'octubre de 2021).
“ANA JUAN TORRES, PRESIDENTA DEL CONSELL INSULAR DE FORMENTERA
Decret de presidència de 15 d'octubre de 2021. Nomenament de responsables d'àrees.
Elegida la presidència del Consell Insular de Formentera en virtut de l'acord del Ple de 15 d'octubre de 2021, es fa necessari procedir a l'establiment de la nova organització del Consell per al que resta de mandat fins a 2023, i en aquest supòsit nomenar les persones responsables d'àrea, per conselleries.
Vist l'article 66.2 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears; els articles 13 i 14 de la Llei 8/2000, de 27 d'octubre, de consells insulars en relació a la disposició transitòria tercera de la Llei 6/2007, de 27 de desembre, de mesures tributàries i economicoadministratives sobre “Mesures urgents de govern, administració i règim jurídic del municipi i de l'illa de Formentera i l'article 151 del Reglament orgànic de funcionament del Consell insular de Formentera (ROC), publicat al BOIB núm. 61, de 22 d'abril 2010 sobre responsables d'àrea (consellers i conselleres insulars delegats) del Consell Insular.
Amb la conformitat jurídica del secretari de la corporació, segons el Reial decret 128/2018, de 16 de març.
Vist així mateix l'article 9.f de Llei 8/2000 de 27 d'octubre, de consells Insulars i el propi ROC, que atribueixen a la presidència la competència per dictar decrets que suposin la creació o extinció de departaments del Consell Executiu (a Formentera, conselleries), en el marc del Reglament orgànic, i fixar les atribucions dels diferents òrgans de cada departament (a Formentera, conselleria), pel Decret present,
En exercici de la potestat d'autoorganització que l'article 6 de la Llei de consells insulars reconeix a aquesta entitat,
HE RESOLT
Primer.- Designar els consellers i conselleres responsables de les àrees que a continuació es relacionen:
- Sra. ANA JUAN TORRES, presidenta i consellera de Comerç, Emprenedoria i Igualtat.
- Sra. ALEJANDRA FERRER KIRSCHBAUM, vicepresidenta 1a i consellera d'Ordenació i Promoció Turística.
- Sra. SUSANA LABRADOR MANCHADO, vicepresidenta 2a i consellera de Cultura i Educació.
- Sr. RAFAEL RAMIREZ GUTIÉRREZ, vicepresident 3r i conseller de Benestar Social, Gerència, Habitatge i Transparència.
- Sr. BARTOMEU ESCANDELL TUR, conseller d'Economia, Hisenda i Serveis Generals.
- Sr. ANTONIO JESÚS SANZ IGUAL, conseller de Medi Ambient i Serveis d'Inspecció.
- Sr. RAFAEL GONZÁLEZ RIBAS, conseller de Mobilitat i Territori.
- Sra. RAQUEL GUASCH FERRER, consellera de Patrimoni, Política Lingüística i Formació.
- Sr. JOSÉ MARÍ MAYANS, conseller d'Infraestructures, Sector Primari i Interior.
- Sra. VANESSA PARELLADA TORRES, consellera de Joventut, Noves Tecnologies i Participació Ciutadana.
- Sra. PAULA FERRER MAGAÑA, consellera d'Esports, Recursos Humans i Serveis Insulars.
Segon.- L'abast concret de les funcions d'aquestes designacions d'àrees es determina en un Decret posterior.
Tercer.- Tendran tots, segons el Pressupost vigent per al 2021 (BOIB núm. 9, de 21 de gener de 2021), dedicació exclusiva, amb efectes des del dia 15 d'octubre de 2021, com mantenen, tret del Sr. ANTONIO JESÚS SANZ IGUAL, conseller de Medi Ambient i Servei d'Inspecció que n'ha renunciat a la retribució esmentada, una volta que des del 7 setembre de 2021 n'és el Diputat per Formentera al Parlament de les Illes Balears (així surt publicat al BOIB núm. 140, de 12 d'octubre de 2021) i de la Sra. RAQUEL GUASCH FERRER, consellera de Patrimoni, Normalització Lingüística i Formació, que té una dedicació parcial.
Ho mana i signa la presidenta, de la qual cosa don fe.
Formentera, amb data de la signatura electrònica
La presidenta, El secretari habilitat nacional,
Ana Juan Torres Ángel Custodio Navarro Sánchez”.
VIII.- Delegació de competències de la presidenta a favor de la Comissió de Govern (Decret de presidència de 15 d'octubre de 2021).
“ANA JUAN TORRES, PRESIDENTA DEL CONSELL INSULAR DE FORMENTERA
Decret de presidència de 15 d'octubre de 2021. Delegació de competències de la presidència del Consell Insular en favor de la Comissió de Govern.
Elegida la presidència del Consell Insular de Formentera en virtut de l'acord del Ple de 15 d'octubre de 2021, es fa necessari procedir a l'establiment de la nova organització del Consell per al que resta de mandat fins a 2023, i en aquest supòsit delegar la presidència les competències a favor de la Comissió de Govern, en un sentit similar al que existeix fins al moment.
Vistos els Decrets del dia 15 d'octubre de 2021, relatius a l'organització del Consell Insular de Formentera, que resolen la designació dels membres de la Comissió de Govern, el nomenament de les vicepresidències i la designació dels consellers responsables de les àrees de Govern, per al que resta de mandat.
Vistos els articles els articles 142 i següents del Reglament Orgànic de Funcionament del Consell insular de Formentera (ROC), relatius a naturalesa, composició i funcions de la Comissió de Govern, així com l'article 67.3 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears (en relació amb l'article 1.5 del ROC) i els articles 7 i 10 de la Llei 8/2000, de 27 d'octubre, de consells insulars.
Vist l'article 23 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, relatiu a la Junta de Govern Local, en relació a la volta amb l'article 1.5 del ROC que estableix que les seues funcions les exerceix en aquest Consell Insular la Comissió de Govern, així com l'article 88 de la dita Llei 20/2006 sobre règim de sessions de la Junta de Govern Local (en el nostre supòsit la Comissió de Govern), tot això en relació a la disposició transitòria tercera de la Llei 6/2007, de 27 de desembre, de mesures tributàries i economicoadministratives sobre “Mesures urgents de govern, administració i règim jurídic del municipi i de l'illa de Formentera”.
Vistes les regles sobre delegació de competències interorgàniques (de la presidència a favor de la Comissió de Govern).
Vistes les Bases d'execució del Pressupost General del Consell Insular de Formentera per al 2021 (el pressupost es va publicar, extractat al BOIB núm. 9, de 21 de gener de 2021).
Vistos els articles 21.3 i 34.2 (en relació a l'article 41.3) de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, així com l'article 9, apartats 2 i 3 de la Llei 8/2000 de 27 d'octubre, de consells insulars, i en exercici de la potestat d'autoorganització que l'article 6 reconeix a aquesta corporació, i d'acord amb l'article 137 i concordants del Reglament Orgànic de Funcionament del Consell Insular de Formentera, per a una gestió més àgil al si de la corporació,
HE RESOLT:
Primer.- DELEGAR en la Comissió de Govern les següents atribucions d'aquesta presidència:
1.- L'autorització (incloent-hi l'aprovació de projectes, memòries valorades i plecs de condicions que han de servir de base per a la contractació), disposició i reconeixement d'obligacions, de manera separada o acumulada, d'aquelles despeses anuals o plurianuals que, no essent competència del Ple, superin l'import de 15.000,00 € (IVA exclòs).
2.- La disposició de despeses i el reconeixement d'obligacions derivades d'autoritzacions i compromisos de despeses adquirits per la mateixa Comissió de Govern i el reconeixement d'obligacions dels compromisos adquirits pel Ple, tots dos encara que no superin la xifra assenyalada en el paràgraf anterior.
3.- L'autorització i disposició de despeses que sense ser plurianuals hagin de produir efectes en l'exercici següent, sempre que no se superin els límits de contractació reservats al Ple.
4.- L'adquisició de béns o drets, sigui per expropiació o no, que no superin el 10% dels recursos ordinaris del Pressupost o 3.005.060,52 €.
5. - L'alienació de béns i drets l'import de les quals no superi el 10% dels recursos ordinaris del Pressupost o 3.005.060,52 € encara que no estigui prevista la venda en el Pressupost.
6. - Les amortitzacions anticipades de préstecs.
7. - L'aprovació de les Bases reguladores de les subvencions i els convenis o acords a través dels quals s'articulin les subvencions directes. Igualment s'inclouen l'adjudicació i atorgament de les subvencions i l'aprovació de la seva justificació, sigui quina sigui la quantia i naturalesa.
8.- L'aprovació de l'oferta d'ocupació pública d'acord amb el Pressupost i la plantilla aprovats pel Ple; aprovar les bases generals i específiques per a la selecció de personal i per als concursos de provisió de llocs de feina.
9.- L'adjudicació de les contractacions públiques i les concessions (incloent l'aprovació de les obres i serveis) de tota mena per import superior a 15.000€ (IVA exclòs) i/o quan la seva durada superi un any i no siguin competència del Ple, tot això en el marc de l'establert en el punt 1 de la disposició addicional 2a de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic, per la qual es transposen a l'ordenament jurídic espanyol les directives del Parlament Europeu i del Consell 2014/23/UE i 2014/24/UE, de 26 de febrer de 2014, i la legislació de consells insulars.
Idènticament també corresponen a la Comissió de Govern les contractacions privades i les concessions de tota classe, així com l'adquisició de béns i drets, previstos amb detall en el punt 9 de la disposició addicional 2a de la citada Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic. Igualment li correspondran les alienacions patrimonials en els mateixos supòsits.
10.- La concessió, l'arrendament o la cessió d'ús dels béns el valor dels quals superi els 100.000€.
11.- Les aprovacions de convenis d'estricta gestió urbanística, les aprovacions dels instruments de gestió urbanística i dels projectes d'urbanització, així com totes les competències relacionades amb el planejament urbanístic de desenvolupament que la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears, no atribueixi al Ple, conforme amb allò establert a la disposició addicional 6a d'aquesta Llei sobre Règim específic de l'illa de Formentera.
12.- L'atorgament de les llicències urbanístiques previstes a l'article 146.1 de la citada Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears –tret dels apartats i, j, k, m i p- i les obres excloses del tràmit de comunicació prèvia a les quals es fa referència a l‘article 148.2 d'aqueixa llei, que sí necessiten llicència.
També correspon a la Comissió de Govern l'aprovació de les autoritzacions relatives a ocupació dels béns de domini públic local, que no siguin competència del Ple.
13.- L'atorgament de permisos d'instal·lació i/o autoritzacions prèvies, per a les activitats permanents que en requereixen, així com l'atorgament d'autoritzacions de les activitats no permanents majors, en els termes de la Llei 7/2013, de 26 de novembre, de règim jurídic d'instal·lació, accés i exercici d'activitats a les Illes Balears.
14.- Els informes a què es refereixen els articles 36 i l'article 37 de la Llei 6/1997, de 8 de juliol, del sòl rústic de les Illes Balears, a propòsit, respectivament, d'usos condicionats d'habitatges a sòl rústic (ús, ocupació, volum màxim i parcel·la mínima) i de l'informe municipal raonat previst en les tramitacions exigides en els expedients sobre declaracions d'activitats d'interès general a sòl rústic.
15.- L'emissió i/o l'aprovació de tot tipus d'informes sobre propostes normatives i/o per manifestar el parer de la corporació dirigits a d'altres Administracions, formulació d'al·legacions i similars, i també, en els tràmits intermedis per fer avançar els expedients de naturalesa urbanística, territorial, de patrimoni històric, d'activitats o mediambiental, quan no siguin expressament competència del Ple i l'aprovació d'Instruccions tècniques en l'àmbit competencial relatiu a la Comissió Tècnica Assessora d'Urbanisme, Ordenació del Territori, Patrimoni Històric i Activitats, segons el Reglament Orgànic del Consell Insular.
En qualsevol cas, la Comissió de Govern és l'òrgan executiu insular, amb caràcter general i residual, en totes aquestes matèries i en qualsevulla altra matèria autonòmica no atribuïda expressament a d'altres òrgans del Consell.
16.- L'autorització/l'aprovació de tot tipus de convenis i similars –quan no siguin competència explícita del Ple- tot considerant la Comissió de Govern com a òrgan executiu insular, amb caràcter general i residual, en aquestes matèries. En el supòsit que raons d'urgència inajornable i contrastada ho exigissin, la presidència podrà autoritzar-los/aprovar-los, així com signar-los. Si això darrer passàs, la presidenta en donarà en compte a la Comissió de Govern en la primera sessió que tengui lloc.
17.- Les autoritzacions per ocupar el lloc de venedor en els mercats ambulants i artesanals de l'illa.
18.- La resolució dels expedients de responsabilitat patrimonial quan la seua quantia siga superior a 30.000 euros i inferior al 10% dels recursos ordinaris de la corporació, i si fos superior, resoldrà el Ple.
19.- La resolució que posi fi a tots expedients sancionadors, excepte que es refereixin a infraccions lleus, quan no comportin la imposició de cap sanció o, finalment, quan la sanció proposada siga només pecuniària i de quantia inferior a 10.000 euros.
Segon.- ESTABLIR que la periodicitat de les sessions serà setmanal, tot fixant la seva celebració ordinària els divendres, a les 9.30 h, sense perjudici de la facultat de la presidenta per suspendre la celebració de les sessions de la Comissió de Govern en els períodes de vacacions, així com per posposar o avançar la celebració de les sessions ordinàries de la Comissió de Govern, dins de la mateixa setmana de la celebració, quan el dia fixat sigui festiu o coincideixi amb la celebració de la sessió ordinària del Ple.
Tercer.- CONSIDERAR que la Comissió de Govern tindrà les competències que li atribueixi, com a pròpies i indelegables, la normativa vigent, i ostentarà a més, les competències que preveu l'article 10.3 de la Llei de consells insulars, sense perjudici que la presidenta o el Ple de la corporació li puguin delegar d'altres atribucions.
En qualsevol cas, la Comissió de Govern és, segons la normativa autonòmica vigent, l'òrgan executiu insular, amb caràcter general i residual, en totes les matèries de naturalesa autonòmica no atribuïdes expressament a d'altres òrgans del Consell.
Quart.- CONSIDERAR així mateix que es delega en la Comissió de Govern la resolució dels recursos de reposició que s'interposin contra acords relatius a les competències delegades, tot conformement amb la facultat expressa establerta en l'article 115.c in fine del Reglament d'organització, funcionament i règim jurídic de les entitats locals (ROF), aprovat pel Reial decret 2568/1986, de 28 de novembre.
Cinquè.- NOTIFICAR la resolució present als membres de la Comissió de Govern, tot tenint efectivitat des del dia següent a l'adopció d'aquesta resolució.
Sisè. DONAR COMPTE d'aquesta resolució en la sessió corresponent del Ple, en virtut de la nova elecció de presidenta, i publicar-ho al BOIB.
Formentera, a la data de la signatura electrònica.
La presidenta, El secretari habilitat nacional,
Ana Juan Torres Ángel Custodio Navarro Sánchez”.
IX.- Delegació de competències de la presidenta a favor dels consellers i de les conselleres de l'equip de Govern (Decret de Presidència de data 15 d'octubre de 2021).
“ANA JUAN TORRES, PRESIDENTA DEL CONSELL INSULAR DE FORMENTERA
Decret de presidència de 15 d'octubre de 2021. Delegació de competències de la presidència del Consell Insular en favor dels consellers i de les conselleres de l'equip de Govern.
Elegida la presidència del Consell Insular de Formentera en virtut de l'acord del Ple de 15 d'octubre de 2021, es fa necessari procedir a l'establiment de la nova organització del Consell per al que resta de mandat fins a 2023, i en aquest supòsit delegar la presidència les competències a favor dels consellers i de les conselleres de l'equip de Govern, en un sentit similar al que existeix fins al moment.
Vistos els Decrets del dia 15 d'octubre de 2021, relatius a l'organització del Consell Insular de Formentera, que resolen la designació dels membres de la Comissió de Govern, el nomenament de les vicepresidències i la designació dels consellers responsables de les àrees de govern.
Atesa la condició d'administració municipal, supramunicipal (insular) i autonòmica d'aquest Consell Insular, que exerceix amb personalitat jurídica única, pròpia i plena les competències que les lleis i la resta de l'ordenament jurídic atorguen a l'Ajuntament de Formentera a més de les pròpies dels consells insulars.
Atès el que disposen els articles 70, 71, 72 i 75 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears; la disposició addicional primera de Llei 25/2006, de 27 de desembre, de mesures tributàries i administratives; l'article 29 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, així com els articles 25, 26, 27 i 36 de la Llei 7/1985, reguladora de les bases de règim local, tot això en relació a la disposició transitòria tercera de la Llei 6/2007, de 27 de desembre, de mesures tributàries i economicoadministratives sobre “Mesures urgents de govern, administració i règim jurídic del municipi i de l'illa de Formentera i l'article 151 del Reglament orgànic de funcionament del Consell insular de Formentera (ROC), publicat al BOIB núm. 61, de 22 d'abril 2010 sobre responsables d'àrea (Consellers i Conselleres Insulars delegats) del Consell Insular.
Amb la conformitat jurídica del secretari de la corporació, segons el Reial decret 128/2018, de 16 de març.
Vist l'article 9.2 de la Llei 8/2000, de 27 d'octubre, de consells insulars, i en exercici de la potestat d'autoorganització que l'article 6 reconeix a aquesta corporació, i d'acord finalment amb l'article 137 i concordants del ROC, a propòsit d'efectuar les delegacions de competències d'aquesta Presidència a favor dels membres de l'equip de Govern,
Vist que la distribució és la següent:
- Sra. ANA JUAN TORRES, presidenta i consellera de Comerç, Emprenedoria i Igualtat.
- Sra. ALEJANDRA FERRER KIRSCHBAUM, vicepresidenta 1a i consellera d'Ordenació i Promoció Turística.
- Sra. SUSANA LABRADOR MANCHADO, vicepresidenta 2a i consellera de Cultura i Educació.
- Sr. RAFAEL RAMIREZ GUTIÉRREZ, vicepresident 3r i conseller de Benestar Social, Gerència, Habitatge i Transparència.
- Sr. BARTOMEU ESCANDELL TUR, conseller d'Economia, Hisenda i Serveis Generals.
- Sr. ANTONIO JESÚS SANZ IGUAL, conseller de Medi Ambient i Serveis d'Inspecció.
- Sr. RAFAEL GONZÁLEZ RIBAS, conseller de Mobilitat i Territori.
- Sra. RAQUEL GUASCH FERRER, consellera de Patrimoni, Política Lingüística i Formació.
- Sr. JOSÉ MARÍ MAYANS, conseller d'Infraestructures, Sector Primari i Interior.
- Sra. VANESSA PARELLADA TORRES, consellera de Joventut, Noves Tecnologies i Participació Ciutadana.
- Sra. PAULA FERRER MAGAÑA, consellera d'Esports, Recursos Humans i Serveis Insulars.
HE RESOLT
Primer.- Establir que, d'acord a l'organització que fixa la normativa vigent aplicable, i en execució seua aquest Decret, la Presidència se reserva les funcions i competències següents, també com a consellera de Comerç, Emprenedoria i Igualtat.
Funcions:
- La màxima representació institucional del Consell Insular de Formentera.
- L'impuls i la coordinació de l'activitat del govern del Consell Insular de Formentera.
- Impulsar l'activitat comercial, activitats artesanes, fires i mercats així com impulsar l'emprenedoria econòmica a la nostra illa;
- Planificar i gestionar l'atenció al lleure de les persones majors (tercera edat).
- Impulsar la plena igualtat de la dona, en el marc d'una política integral de gènere i de l'execució de la normativa autonòmica sobre LGTBI.
Tot això dins el marc dels criteris generals de treball de l'equip de Govern.
Competències:
- Relacions institucionals i protocol.
- Gabinet de Presidència.
- Personal eventual.
- Artesania. Foment de la competitivitat, la capacitació i el desenvolupament de les empreses artesanes. Promoció de productes artesanals. Creació de canals de comercialització (article 70.14 EAIB).
- Regulació i gestió de sistemes d'arbitratge de consum, informació i educació de les persones consumidores (article 29.2.v Llei 20/2006).
- Venda ambulant i mercats artesanals (article 44 i següents Llei 11/2014).
- Fires (article 25.2.i LBRL).
- Marques.
- Emprenedoria
- Ordenació de la publicitat estàtica. Publicitat dinàmica (Llei 5/1997).
- Indústria.
- Cambra de Comerç. PIMEF i d'altres entitats equivalents.
- Gestió del lleure de les persones majors (tercera edat).
- Igualtat i LGTBI, Polítiques de gènere. Conciliació de la vida laboral i familiar. Dona (article 70.20 EAIB). Decret 46/2018 (polítiques de gènere i dona) i Decret 47/2018 (LGTBI).
Així mateix corresponen a la presidència totes aquelles competències indelegables en virtut de l'article 21 i 34 de la citada Llei de bases de règim local i l'article 9 de la Llei de consells insulars.
Segon.- Delegar en els següents consellers i conselleres les funcions i competències que a continuació es relacionen:
A.- Sra. ALEJANDRA FERRER KIRSCHBAUM, vicepresidenta 1a i consellera d'Ordenació i Promoció Turística.
Amb les següents funcions:
- La Conselleria d'Ordenació i Promoció Turística, tot impulsant i dirigint projectes encaminats a la preservació i potenciació d'un model turístic específic i sostenible per Formentera.
Comprèn les següents competències:
- Les competències següents en matèria turística: Informació turística. Ordenació i promoció turística (article 70.3 EAIB). Gerència de Promoció Turística.
- Filmacions i Rodatges Publicitaris.
B.- Sra. SUSANA LABRADOR MANCHADO, vicepresidenta 2a i consellera de Cultura i Educació.
Amb les següents funcions:
-Impulsar i dirigir projectes encaminats a la millora de la situació cultural , així com la promoció d'aquesta.
-Impulsar la millora de la situació educativa de la nostra illa.
-Impulsar i planificar els actes de caire festiu així com la coordinació amb les entitats i associacions per a l'organització de les festes patronals,
Tot això dins el marc dels criteris generals de treball de l'equip de Govern.
Comprèn les següents competències:
- Cultura. Activitats artístiques i culturals. Foment i difusió de la creació i la producció teatral, musical, cinematogràfica i audiovisual, literària, de dansa i arts combinades. Promoció i animació sociocultural (article 70.18 EAIB).
- Participar en la vigilància del compliment de l'escolaritat obligatòria i cooperar amb les Administracions educatives corresponents en l'obtenció dels solars necessaris per a la construcció de nous centres docents. La conservació, manteniment i vigilància dels edificis de titularitat local destinats a centres públics d'educació infantil, d'educació primària o d'educació especial (article 25.2.n de la LBRL).
- Promoció de la cultura i equipaments culturals (article 25.2.m LBRL).
- Planificació, ordenació i gestió de l'educació infantil i participació en el procés de matriculació en els centres públics i concertats del terme municipal, manteniment i aprofitament, fora de l'horari escolar, dels centres públics, i calendari escolar. Gestió de la utilització de les instal·lacions esportives dels centres públics en horari extraescolar. (article 29.2.p Llei 20/2006).
- Conservatoris de música, serveis de belles arts, hemeroteques i institucions similars (article 70.19 EAIB).
- Creació i gestió de museus de titularitat municipal (article 29.2.f Llei 20/2006).
- Festes.
- Ens de gestió dels mitjans audiovisuals del Consell.
- Xarxa de biblioteques insulars.
- Escola de Música i Dansa.
- Relació amb les Universitats.
C.- Sr. RAFAEL RAMIREZ GUTIÉRREZ, vicepresident 3r i conseller de Benestar Social, Gerència, Habitatge, i Transparència.
Amb les següents funcions:
- Impulsar i dirigir les línies estratègiques de la política de recursos humans de la corporació, com a actuacions de Gerència, amb estreta col·laboració amb la Conselleria d'Esports, Recursos Humans i Serveis Insulars, pel que fa a l'àrea de Recursos Humans.
- Impulsar i executar la globalitat de la normativa sobre transparència, a què resta obligada l'Administració insular.
-- Impulsar i dirigir projectes encaminats a la millora de la situació de les persones i els col·lectius amb situacions de necessitats especials; actuacions generals en matèria de serveis socials,
- Impulsar i dirigir projectes encaminats a la prevenció, l'atenció i la protecció de les dones víctimes de violència masclista.
- Impulsar i dirigir projectes encaminats a la millora de la situació d'habitatge.
Tot això dins el marc dels criteris generals de treball de l'equip de Govern.
Comprèn les següents competències:
- Serveis socials i assistència social. Desenvolupament comunitari i integració. Política de protecció i atenció a persones dependents. Complements de la seguretat social no contributiva. Voluntariat social. Polítiques d'atenció a les persones i els col·lectius en situació de pobresa o necessitat social (article 70.4 EAIB).
- Tutela, acolliment i adopció de menors (article 70.8 EAIB).
- Regulació i prestació dels serveis d'atenció a les persones, dels serveis socials públics d'assistència primària, i foment de les polítiques d'acolliment de les persones immigrants (article 29.2.aa Llei 20/2006).
- Cementeri, Tanatori i activitats funeràries (article 25.2.k LBRL).
- Protecció de la salubritat pública (article 25.2.j LBRL).
- Direcció del Servei del Centre de Dia i de la Residència.
- Direcció estratègica de la política del servei de Recursos Humans del Consell, com a Gerència del Consell Insular.
- Atenció social a la dona (article 70.20 de l'EAIB), que comprèn el següent:
a) El desenvolupament de les accions necessàries per prevenir, detectar i identificar qualsevol acte de violència masclista.
b) L'establiment i el manteniment de centres d'informació i assessorament per a les dones i els seus fills víctimes de la violència masclista, en qualsevol de les seves manifestacions, als quals es refereix l'article 70 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes, en els quals es farà assistència psicològica, social i jurídica específica.
c) La creació, la gestió i el manteniment de la funcionalitat operativa de centres d'acollida suficients per atendre les necessitats de protecció i allotjament de les dones víctimes de violència masclista i de les seves filles i dels seus fills mentre duri el procés d'atenció integral.
d) La participació, en l'àmbit de les seves competències, en tot tipus de recursos, serveis i programes de titularitat d'altres administracions públiques de les Illes Balears o gestionats per aquestes encaminats a garantir a les dones víctimes de violència de gènere el dret a una assistència social integral, així com el suport pel que fa a aquests tipus de recursos, serveis i programes.
e) La realització de les actuacions necessàries amb les administracions competents en la matèria per tal de gestionar la posada a disposició de les dones víctimes de violència masclista que ho necessitin, en l'àmbit insular corresponent, d'habitatges protegits de promoció pública.
f) La reglamentació, de conformitat amb l'ordre estatutari de competències establert, sobre les característiques que han de tenir els centres d'atenció i assistència psicològica, social i jurídica específica i les ràtios adequades de professionals per oferir una atenció de qualitat a les víctimes de violència masclista.
g) La reglamentació, de conformitat amb l'ordre estatutari de competències establert, sobre els criteris i les condicions de qualitat i funcionament dels centres d'acollida i serveis d'urgència.
h) La facilitació d'una oferta formativa interna per a professionals de cada consell insular que intervenen de forma habitual en la prevenció, l'assistència i la protecció de les dones que pateixen violència masclista. Aquesta oferta formativa ha de ser complementària de l'oferta bàsica facilitada per l'Administració de la comunitat autònoma i ha de respectar els protocols de violència de gènere referits a professionals establerts per l'Administració de la comunitat autònoma.
i) La facilitació d'una oferta formativa adreçada al personal de les administracions públiques locals que intervenen de forma habitual en la prevenció, l'assistència i la protecció de les dones que pateixen violència masclista. Aquesta oferta formativa ha de ser complementària de l'oferta bàsica facilitada per l'Administració de la comunitat Autònoma i ha de respectar els protocols de violència de gènere referits a professionals establerts per l'Administració de la comunitat autònoma.
j) L'atenció social i l'acompanyament especialitzat, les 24 hores del dia, a les dones víctimes de violència de gènere que es trobin en situació d'emergència. La coordinació amb els agents i entitats que intervenen en les situacions d'emergència.
- Les que, en matèria d'habitatge, corresponen als ajuntaments i als consells insulars, com a política transversal, segons la Llei 5/2018, de 19 de juny, de l'habitatge de les Illes Balears.
- Promoció i gestió de l'habitatge de protecció pública.
- Servei d'orientació, d'ocupació i desenvolupament laboral de la població (article 29.2.t Llei 20/2006).
- Prevenció de conductes addictives.
- Transparència, de conformitat amb la legislació estatal i autonòmica vigent.
D.- Sr. BARTOMEU ESCANDELL TUR, conseller d'Economia, Hisenda i Serveis Generals.
Amb les següents funcions:
- Impulsar i dirigir projectes encaminats a la millora de la situació econòmica i de tresoreria de la corporació
- L'elaboració del projecte anual del pressupost general, de la supervisió d'aquest, del compliment i, si s'escau, de la presentació de les modificacions necessàries.
- La gestió dels serveis generals, corporatius, d'Intervenció i Secretaria, així com l'atenció ciutadana i el padró.
Tot això dins el marc dels criteris generals de treball de l'equip de Govern i de l'àrea a què queda adscrit.
Comprèn les següents competències:
- Règim local (article 70.2 EAIB).
- Inventari de Béns. Gestió del patrimoni municipal, regulació del seu ús o destinació, conservació i manteniment (article 29.2.d Llei 20/2006).
- Gestió del padró municipal d'habitants (article 29.2.a Llei 20/2006).
- Programació i cooperació econòmica (Text refós de la Llei d'hisendes locals)
- Hisenda i Cadastre. Relació amb l'Agència Tributària de les Illes Balears.
- Direcció de l'Oficina de finances corporatives:
* La Intervenció General de la corporació i dels ens participats.
* La Tresoreria de la corporació.
- Direcció de la Unitat de Govern corporatiu:
* La Secretaria General de la corporació i dels ens participats.
* Els Serveis Jurídics, sota la supervisió del Secretari habilitat nacional de la corporació.
* Direcció de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, en format presencial i en format electrònic (OVAC). Carta de serveis, qualitat de l'administració.
* Serveis corporatius:
- Contractació
- Responsabilitat patrimonial
- Subministraments de la corporació
- La direcció i ordenació del patrimoni corporatiu
- Missatgeria
E.- Sr. ANTONIO JESÚS SANZ IGUAL, conseller de Medi Ambient i Serveis d'Inspecció.
Amb les següents funcions:
- Impulsar i dirigir projectes encaminats a la millora constant de la situació del Medi Ambient i sostenibilitat energètica.
- Impuls i gestió de la neteja i residus a la nostra illa, encaminat a la millora i foment del reciclatge.
- Impuls, organització i gestió del Servei d'inspecció integral,
Tot això dins el marc dels criteris generals de treball de l'equip de Govern.
Comprèn les següents competències:
- Formulació i gestió de polítiques per la protecció del medi ambient i el desenvolupament sostenible (article 29.2.x Llei 20/2006).
- Medi ambient: gestió dels residus sòlids urbans i protecció contra la contaminació acústica, lumínica i atmosfèrica a les zones urbanes, o l'emissió de vibracions i camps electromagnètics (article 25.2.b LBRL, Llei estatal 37/2003, Llei 1/2007, Llei 3/2005).
- Regulació i gestió de l'aprovisionament d'aigua potable a domicili, de la conducció i del tractament d'aigües residuals i de la recollida i del tractament de residus sòlids urbans (article 29.2.m Llei 20/2006).
- Regulació, gestió i vigilància de les activitats i els usos que es duen a terme a les platges (article 29.2.o Llei 20/2006).
- Mesures de protecció i promoció de l'aprofitament dels recursos naturals i industrials ubicats en el territori de Formentera, de manera coordinada amb l'Estat i el Govern de les Illes Balears (article 173.2 Llei 20/2006).
- Relació i col·laboració amb el Parc Natural de ses Salines; i amb la Demarcació de Costes de l'Estat a Formentera.
- Pla Director Sectorial de residus sòlids no perillosos de Formentera. Resta de plans de residus.
- Aplicació de l'Ordenança sancionadora per incompliment de la prohibició d'acampada lliure al municipi de Formentera.
- Energies renovables.
- Serveis d'inspecció, en estreta col·laboració amb les Conselleries respectives.
- Inspecció tècnica de vehicles (article 70.5 EAIB).
- Control i inspecció de la distribució i del subministrament d'aliments, begudes i resta de productes directa o indirectament relacionades amb el consum, així com els mitjans per al seu transport (article 29.2.u Llei 20/2006).
F.- Sr. RAFAEL GONZÁLEZ RIBAS, conseller de Mobilitat i Territori.
Amb les següents funcions:
- Impulsar i dirigir projectes encaminats a la preservació i potenciació d'una mobilitat sostenible per Formentera.
- Impulsar un model d'ordenació territorial encaminat a la preservació del territori, la sostenibilitat econòmica i mediambiental de l'illa.
- Impulsar la gestió dels expedients i llicencies urbanístiques i d'activitats econòmiques.
Tot això dins el marc dels criteris generals de treball de l'equip de Govern.
Comprèn les següents competències:
- Mobilitat. PMS (Pla de Mobilitat Sostenible) de Formentera. Llei 8/2019, de 8 de febrer, per a la sostenibilitat mediambiental i econòmica de l'illa de Formentera, i execució de la política de mobilitat.
- Transports Terrestres (article 70.9 EAIB).
- Circulació i serveis de mobilitat i gestió del transport de viatgers, així com regulació i ordenació del transport de mercaderies (article 29.2.q Llei 20/2006).
- Ordenació del territori, tot incloent el litoral (article 70.13 EAIB). PTI (Pla Territorial Insular) de Formentera. D'altres instruments de planificació territorial i urbanística.
- Urbanisme i Habitabilitat (article 70.1 EAIB).
- Espectacles públics i activitats recreatives (article 70.11 EAIB).
- Activitats classificades. Infraccions i sancions (article 70.7 EAIB).
- Urbanisme: planejament, gestió, execució i disciplina urbanística. (art. 25.2.a de la LBRL).
- Planificació, programació i gestió d'habitatge públic i participació en la planificació del sòl municipal de l'habitatge de protecció oficial (article 29.2.i Llei 20/2006). Llei 12/2017 (LUIB), inclòs el règim especial de Formentera en aqueixa Llei.
- Junta de Compensació del Polígon Industrial de Can Teuet.
- Regulació de l'establiment d'autoritzacions i promocions de tot tipus d'activitats econòmiques, especialment les de caràcter comercial, artesanal i turístic (article 29.2.s Llei 20/2006). Llei 7/2013.
- Regulació de les condicions de seguretat en les activitats organitzades en espais públics i en els locals de pública concurrència (article 29.2.l Llei 20/2006).
G.- Sra. RAQUEL GUASCH FERRER, consellera de Patrimoni, Política Lingüística i Formació.
Amb les següents funcions:
- Impulsar i dirigir projectes encaminats a la preservació del patrimoni cultural, històric, moble, immoble, material i immaterial de la nostra illa;
- Impulsar la normalització lingüística del català, llengua pròpia de l'illa.
- Potenciació i planificació de la formació continuada i permanent.
Tot això dins el marc dels criteris generals de treball de l'equip de Govern.
Comprèn les següents competències:
- Patrimoni monumental, cultural, històric, artístic, arquitectònic, arqueòlogic i paisatgístic. Dipòsit legal de llibres (article 70.6 EAIB).
- Protecció i conservació del patrimoni historicocultural municipal i elaboració de plans especials de protecció i catàlegs (article 29.2.e Llei 20/2006).
- Museus i arxius i biblioteques de titularitat autonòmica (article 70.19 EAIB). Centre Cultural i Museu de Formentera.
- Arxius locals (Llei 15/2006).
- Memòria històrica i democràtica, segons la legislació estatal i autonòmica vigent.
- Normalització lingüística del català (art. 35 EAIB, article 29.2.g Llei 20/2006 i Llei 3/1986, de normalització lingüística).
- Direcció de l'arxiu històric del Consell.
- Formació continuada, externa.
H.- Sr. JOSÉ MARÍ MAYANS, conseller d'Infraestructures, Sector Primari i Interior.
Amb les següents funcions:
- Impulsar i dirigir projectes encaminats a la millora de les infraestructures de la nostra illa, tot tenint en compte la potenciació dels elements distintius de l'illa.
-Impuls de la productivitat del sector primari i millora del conjunt del paisatge de la nostra illa;
- La seguretat integral i la protecció civil a la nostra illa, dins el marc dels criteris generals de treball de l'equip de Govern.
Comprèn les següents competències:
- Programació i execució d'infraestructures públiques i expropiacions.
- Agricultura, ramaderia i pesca. Qualitat, traçabilitat i condicions dels productes agrícoles i ramaders i dels productes alimentaris que d'ells es deriven (article 70.12 EAIB).
- Caça. Regulació, vigilància i aprofitament dels recursos cinegètics (article 70.17 EAIB).
- Regulació i gestió de l'escorxador, mercat pagès i llotges municipals (article 29.2.u Llei 20/2006).
- Animals perillosos (Llei 50/1999). Servei de canera.
- Policia Local. Regulació i ordenació del trànsit i de l'estacionament de vehicles en vies urbanes. Protecció de les autoritats municipals i vigilància i custòdia dels edificis i les instal·lacions municipals. (article 29.2.j, l, i r Llei 20/2006).
- Protecció civil, prevenció i extinció d'incendis (article 25.2.f LBRL). Gestió de plans de protecció civil i d'emergència i adopció de mesures d'urgència en cas de catàstrofe. (article 29.2.n Llei 20/2006, Llei 3/2006 d'emergències). Plans d'emergències a Formentera.
- Serveis i seguretat de platges (art. 115 de la Llei de costes i normativa balear complementària).
I.- Sra. VANESSA PARELLADA TORRES, consellera de Joventut, Noves Tecnologies i Participació Ciutadana.
Amb les següents funcions:
- Impulsar i dirigir projectes encaminats a la dinamització dels joves;
- Impulsar l'accés ple per la població a les noves tecnologies;
- Impulsar i dirigir la participació ciutadana, amb projectes encaminats a la introducció de mecanismes de participació a l'hora de la presa de decisions polítiques per part de l'equip de Govern.
Tot això dins el marc dels criteris generals de treball de l'equip de Govern.
Comprèn les següents competències:
- Joventut, disseny i aplicació de polítiques, plans i programes destinats a la joventut (article 70.16 EAIB).
- Lleure (article 70.9 EAIB).
- Ocupació dels temps lliure (article 25.2.l LBRL).
- Promoció de la participació dels ciutadans en l'ús eficient i sostenible de les tecnologies de la informació i les comunicacions (article 26.2.ñ LBRL).
- Regulació de l'establiment d'infraestructures de telecomunicacions i prestació de serveis de telecomunicacions (article 29.2.z Llei 20/2006).
- Administració electrònica (Llei 39/2015 i normativa complementària).
- Impulsar i dirigir projectes encaminats a facilitar a la ciutadania l'accés a l'administració per mitjà de canals electrònics.
- Regulació i desenvolupament de procediments, estructures organitzatives i polítiques de participació ciutadana en la vida local, així com elaboració de programes de foment de l'associacionisme (article 29.2.b Llei 20/2006).
- Consell d'Entitats (conforme al ROC) i la normativa autonòmica específica sobre Participació Ciutadana.
J.- Sra. PAULA FERRER MAGAÑA, Consellera d'Esports, Recursos Humans i Serveis Insulars.
Amb les següents funcions:
- Impulsar i dirigir projectes encaminats a la millora de l'oferta esportiva de la nostra illa;
- Política de Recursos Humans al Consell Insular amb estreta col·laboració amb la Conselleria de Benestar Social, Gerència i Transparència.
- Planificació i gestió del conjunt dels Serveis Insulars,
Tot això dins el marc dels criteris generals de treball de l'equip de Govern.
Comprèn les següents competències:
- Esport. Foment i promoció de les activitats esportives i d'oci (article 70.9 EAIB).
- Promoció de l'esport i instal·lacions esportives (article 25.2.l LBRL).
- Esport escolar.
- Direcció dels serveis de Recursos Humans del Consell. Riscos Laborals. Formació continuada interna. Demandes de personal al SOIB i de contractes laborals, en estreta col·laboració amb el vicepresident 3r i Conseller de Benestar Social, Gerència i Transparència.
- Recursos humans del Consell Insular (personal funcionari, personal laboral, borses d'interins i laborals temporals, etc.: EBEP (Text refós de 2015), article de la 190 Llei 20/2006, Llei de funció pública de l'Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears i normativa sobre personal laboral al servei de l'Administració pública).
- Direcció del Servei de Neteja dels edificis públics.
- Flota de Vehicles.
- Carreteres i camins (article 70.15 EAIB).
- Infraestructura viària i altres equipaments de titularitat insular (article 25.2.d LBRL).
- Conservació i manteniment dels béns de domini públic local, parcs, jardins i vies públiques municipals, tant urbanes com rurals (article 29.2.h Llei 20/2006).
- Direcció del Servei de Brigada d'Obres
- Enllumenat públic (article 26.2.f LBRL).
Tercer.- Llevat que s'estableixi el contrari, l'abast de les funcions d'aquestes assignacions d'àrees se circumscriuen a la direcció, gestió, estudi, impuls, proposta d'actuació i proposta de resolució, aquesta darrera quan s'escaigui.
Quart.- Considerar que de forma indistinta, i segons les necessitats, es delegarà en tots els consellers, i de manera específica, segons s'escaigui, les competències que la presidència ostenta en virtut del previst a l'article 51.1 del Codi Civil, segons la legislació vigent per a autoritzar els matrimonis civils que se celebrin al Consell Insular (en tant que competències municipals).
Cinquè.- Considerar que conserva la presidència les següents facultats en relació a les atribucions delegades:
a) Rebre informació detallada de la gestió de les competències delegades i, si n'era el cas, i n'hi ha resolucions, dels actes dictats en virtut de la delegació.
b) Ser informada prèviament de l'adopció de decisions de transcendència.
En cas d'absència, vacant, malaltia o qualsevol altre impediment dels consellers delegats, aquesta presidència assumirà, directa i automàticament, les atribucions delegades com a titular de la competència originària, sense necessitat que es dicti cap resolució expressa en aquest sentit.
Això no obstant per a períodes més llargs de temps es podrà atribuir la competència, de manera temporal, per aquesta presidència a un o altres consellers o conselleres.
Sisè.– Donar compte del Decret present al Ple de la corporació, ordenar que es notifiqui a tots els consellers de l'equip de Govern i ordenar publicar-lo al Butlletí Oficial de les Illes Balears, sense perjudici de la seua efectivitat des del dia següent a la data d'haver-lo signat.
Formentera, a la data de la signatura electrònica.
La presidenta, El secretari habilitat nacional,
Ana Juan Torres Ángel Custodio Navarro Sánchez”.
X.- Delegació de competències de la presidenta a favor del conseller d'Economia, Hisenda i Serveis Generals (Decret de presidència de data 15 d'octubre de 2019).
“ANA JUAN TORRES, PRESIDENTA DEL CONSELL INSULAR DE FORMENTERA
Decret de presidència de 15 d'octubre de 2021. Delegació de competències de la presidència del Consell Insular en favor del conseller d'Economia, Hisenda i Serveis Generals..
Elegida la presidència del Consell Insular de Formentera en virtut de l'acord del Ple de 15 d'octubre de 2021, es fa necessari procedir a l'establiment de la nova organització del Consell per al que resta de mandat fins a 2023, i en aquest supòsit delegar la presidència les competències a favor del conseller d'Economia, Hisenda i Serveis General, en un sentit similar al que existeix fins al moment en matèria económica.
Vistos els Decrets del dia 15 d'octubre de 2021, relatius a l'organització del Consell Insular de Formentera, que resolen la designació dels membres de la Comissió de Govern, el nomenament de les vicepresidències i la designació dels consellers responsables de les àrees de govern.
Atesa la condició d'administració municipal, supramunicipal (insular) i autonòmica d'aquest Consell Insular, que exerceix amb personalitat jurídica única, pròpia i plena les competències que les lleis i la resta de l'ordenament jurídic atorguen a l'Ajuntament de Formentera a més de les pròpies dels consells insulars.
Atès el que disposen els articles 70, 71, 72 i 75 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears; la disposició addicional primera de Llei 25/2006, de 27 de desembre, de mesures tributàries i administratives; l'article 29 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, així com els articles 25, 26, 27 i 36 de la Llei 7/1985, reguladora de les bases de règim local, tot això en relació a la disposició transitòria tercera de la Llei 6/2007, de 27 de desembre, de mesures tributàries i economicoadministratives sobre “Mesures urgents de govern, administració i règim jurídic del municipi i de l'illa de Formentera” i la legislació general sobre consells insulars.
Vist l'article 151 del Reglament orgànic de funcionament del Consell insular de Formentera (ROC), publicat al BOIB núm. 61, de 22 d'abril 2010 sobre responsables d'àrea (consellers i conselleres insulars delegats) del Consell Insular.
Vist l'article 9.2 de la Llei 8/2000 de 27 d'octubre, de consells insulars, i en exercici de la potestat d'autoorganització que l'article 6 reconeix a aquesta corporació, i d'acord amb l'article 137 i concordants del Reglament orgànic d'aquest Consell Insular de Formentera, i amb la intenció de delegar determinades actuacions per a una millor gestió en aquesta corporació, en les àrees econòmica i tributària.
Amb la conformitat de l'interventor i també la conformitat jurídica del secretari de la corporació, segons el Reial decret 128/2018, de 16 de març.
HE RESOLT:
Primer.- DELEGAR a favor del Sr. Bartomeu Escandell Tur, conseller d'Economia, Hisenda i Serveis Generals, per tal de dotar d'una major celeritat i eficàcia la gestió econòmica d'aquest Consell Insular i de conformitat amb l'article 137 del ROC, amb efectes des de l'endemà del dictat d'aquest Decret, a més de les funcions i competències genèriques pròpies de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Serveis Generals, la resolució dels expedients administratius, i el dictat d'actes que posin fi a la via administrativa en els assumptes següents:
a).- Aprovació dels expedients de modificació pressupostària que siguin competència de la Presidència, és a dir, ampliacions de crèdit, generacions de crèdit per ingressos, transferències de crèdit entre partides del mateix grup de funció o que es refereixin exclusivament a despeses de personal i les incorporacions de crèdit.
b).- Adoptar actes de gestió, liquidació, inspecció i recaptació en matèria de gestió tributària dictats en aplicació d'ordenances reguladores de tributs, taxes, prestacions patrimonials públiques no tributàries i preus públics, així com, de qualsevol altre recurs de dret públic que correspongui al Consell Insular de Formentera (com a institució municipal), sempre que la competència sigui de la presidència, qualsevol que sigui el seu import.
c).- Resolució dels recursos específics en matèria tributària i reclamacions interposades contra els actes d'aplicació i efectivitat dels tributs locals i preus públics.
d).- Aprovació dels padrons i llistes de cobrament de tots els recursos assenyalats a l'article 2 del Reial decret legislatiu 2/2004 pel qual s'aprova el Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals sempre que aquesta competència no correspongui al Ple.
e).- Aprovació d'aplaçament i fraccionament de deutes i resolució dels expedients de devolució d'ingressos indeguts.
f).- Incoació de procediments de responsabilitat patrimonial i la resolució sempre que per raons de quantia no sigui competència de la Comissió de Govern o del Ple.
g).- Resoldre els expedients de devolució de finances i avals.
h).- Aprovació de certificacions d'obres, en execució dels contractes aprovats/autoritzats pels respectius òrgans municipals.
i).- Aprovar el traspàs intern de fons, sense límit, entre les entitats financeres.
j).- L'autorització, la disposició de despeses i el reconeixement d'obligacions en tots aquells supòsits que no siguin competència de la Comissió de Govern o del Ple.
La delegació anterior inclou la resolució dels recursos de reposició que s'interposin contra els actes dictats, tot conformement amb la facultat expressa establerta en l'article 115.c in fine del Reglament d'organització, funcionament i règim jurídic de les entitats locals (ROF), aprovat pel Reial decret 2568/1986, de 28 de novembre, i en relació, a la volta, a l'establert en l'article 14.2 del Reial decret legislatiu 2/2004 pel qual s'aprova el Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, per al supòsits del recursos previstos en l'article 2 d'aqueix Text refós.
Segon.– Considerar que conserva la presidència les següents facultats en relació a les atribucions delegades:
a).- Rebre informació detallada de la gestió de les competències delegades i dels actes dictats en virtut de la delegació.
b).- Ser informada prèviament de l'adopció de decisions de transcendència. En cas d'absència, vacant, malaltia o qualsevol altre impediment de la conseller delegat, aquesta presidència assumirà, directa i automàticament, les atribucions delegades com a titular de la competència originària, sense necessitat que es dicti cap resolució expressa en aquest sentit.
Això no obstant per a períodes més llargs de temps es podrà atribuir la competència, per aquesta presidència, de manera temporal, a un o altres consellers o conselleres.
Tercer.- Donar compte del Decret present al Ple de la corporació, ordenar que es notifiqui al conseller nomenat; a tots els consellers de l'equip de Govern i que els serveis administratius en prenguin coneixement, i ordenar publicar-lo al Butlletí Oficial de les Illes Balears, sense perjudici de la seua efectivitat des de l'endemà del seu dictat.
Formentera, a la data de la signatura electrònica.
La presidenta, El secretari habilitat nacional,
Ana Juan Torres Ángel Custodio Navarro Sánchez”.
XI.- Delegació de competències de la presidenta a favor del vicepresident tercer i conseller de Benestar Social, Gerència, Habitatge i Transparència, en matèria de Benestar Social. (Decret de presidència de data 15 d'octubre de 2021).
“ANA JUAN TORRES, PRESIDENTA DEL CONSELL INSULAR DE FORMENTERA
Decret de presidència de 15 d'octubre de 2021. Delegació de competències de la presidència del Consell Insular en favor del vicepresident tercer i conseller de Benestar Social, Gerència, Habitatge i Transparència, en matèria de Benestar Social.
Elegida la presidència del Consell Insular de Formentera en virtut de l'acord del Ple de 15 d'octubre de 2021, es fa necessari procedir a l'establiment de la nova organització del Consell per al que resta de mandat fins a 2023, i en aquest supòsit delegar la presidència les competències a favor del vicepresident tercer i conseller de Benestar Social, Gerència, Habitatge i Transparència, en matèria de Benestar Social, d'una manera similar al que existeix en favor del conseller d'Economia, Hisenda i Serveis General, en matèria econòmica.
Vistos els Decrets del dia 15 d'octubre de 2021, relatius a l'organització del Consell Insular de Formentera, que resolen la designació dels membres de la Comissió de Govern, el nomenament de les vicepresidències i la designació dels consellers responsables de les àrees de govern.
Atesa la condició d'administració municipal, supramunicipal (insular) i autonòmica d'aquest Consell Insular, que exerceix amb personalitat jurídica única, pròpia i plena les competències que les lleis i la resta de l'ordenament jurídic atorguen a l'Ajuntament de Formentera a més de les pròpies dels consells insulars.
Atès el que disposen els articles 70, 71, 72 i 75 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears; la disposició addicional primera de Llei 25/2006, de 27 de desembre, de mesures tributàries i administratives; l'article 29 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, així com els articles 25, 26, 27 i 36 de la Llei 7/1985, reguladora de les bases de règim local, tot això en relació a la disposició transitòria tercera de la Llei 6/2007, de 27 de desembre, de mesures tributàries i economicoadministratives sobre “Mesures urgents de govern, administració i règim jurídic del municipi i de l'illa de Formentera” i la legislació general sobre consells insulars.
Vist l'article 151 del Reglament orgànic de funcionament del Consell insular de Formentera (ROC), publicat al BOIB núm. 61, de 22 d'abril 2010 sobre responsables d'àrea (consellers i conselleres insulars delegats) del Consell Insular.
Vist l'article 9.2 de la Llei 8/2000 de 27 d'octubre, de consells insulars, i en exercici de la potestat d'autoorganització que l'article 6 reconeix a aquesta corporació, i d'acord amb l'article 137 i concordants del Reglament orgànic d'aquest Consell Insular de Formentera, i amb la intenció de delegar determinades actuacions per a una millor gestió en aquesta corporació, en l'àrea de Benestar Social.
Amb la conformitat jurídica del secretari de la corporació, segons el Reial decret 128/2018, de 16 de març.
HE RESOLT:
Primer.- DELEGAR a favor del Sr. RAFAEL RAMÍREZ GUTIÉRREZ, vicepresident tercer i conseller de Benestar Social, Gerència, Habitatge i Transparència, en matèria de Benestar Social, per tal de dotar d'una major celeritat i eficàcia la gestió en l'Àrea de Benestar Social d'aquest Consell Insular i de conformitat amb l'article 137 del ROC, amb efectes des de l'endemà del dictat d'aquest Decret, a més de les funcions i competències genèriques pròpies de la Conselleria de Benestar Social, Gerència, Habitatge i Transparència, la resolució dels expedients administratius, i el dictat d'actes que posin fi a la via administrativa en els assumptes següents, que corresponen a la presidència:
a) Serveis socials i assistència social. Desenvolupament comunitari i integració. Política de protecció i atenció a persones dependents. Complements de la seguretat social no contributiva. Voluntariat social. Polítiques d'atenció a les persones i els col·lectius en situació de pobresa o necessitat social (article 70.4 EAIB).
b) Tutela, acolliment i adopció de menors (article 70.8 EAIB).
c) Regulació i prestació dels serveis d'atenció a les persones, dels serveis socials públics d'assistència primària, i foment de les polítiques d'acolliment de les persones immigrants (article 29.2.aa Llei 20/2006).
d) Cementeri, Tanatori i activitats funeràries (article 25.2.k LBRL).
e) Protecció de la salubritat pública (article 25.2.j LBRL).
f) Direcció del Servei del Centre de Dia i de la Residència.
g) Atenció social a la dona (article 70.20 de l'EAIB).
h) Prevenció de conductes addictives.
i) L'autorització, la disposició de despeses i el reconeixement d'obligacions en tots aquells supòsits que no siguin competència de la Comissió de Govern o del Ple.
La delegació anterior inclou la resolució dels recursos de reposició que s'interposin contra els actes dictats, tot conformement amb la facultat expressa establerta en l'article 115.c in fine del Reglament d'organització, funcionament i règim jurídic de les entitats locals (ROF), aprovat pel Reial decret 2568/1986, de 28 de novembre.
Segon.– Considerar que conserva la presidència les següents facultats en relació a les atribucions delegades:
a).- Rebre informació detallada de la gestió de les competències delegades i dels actes dictats en virtut de la delegació.
b).- Ser informada prèviament de l'adopció de decisions de transcendència. En cas d'absència, vacant, malaltia o qualsevol altre impediment de la conseller delegat, aquesta presidència assumirà, directa i automàticament, les atribucions delegades com a titular de la competència originària, sense necessitat que es dicti cap resolució expressa en aquest sentit.
Això no obstant per a períodes més llargs de temps es podrà atribuir la competència, per aquesta presidenta, de manera temporal, a un o altres consellers o conselleres.
Tercer.- Donar compte del Decret present al Ple de la corporació, ordenar que es notifiqui al conseller nomenat; a tots els consellers de l'equip de Govern i que els serveis administratius en prenguin coneixement, i ordenar publicar-lo al Butlletí Oficial de les Illes Balears, sense perjudici de la seua efectivitat des de l'endemà del seu dictat.
Formentera, a la data de la signatura electrònica.
La presidenta, El secretari habilitat nacional,
Ana Juan Torres Ángel Custodio Navarro Sánchez”.
XII.- Cessament del personal eventual (gerent de Promoció Turística, responsables de Comunicació i secretària de Presidència), segons Decret de la Presidència de data 15 d'octubre de 2021.
“ANA JUAN TORRES, PRESIDENTA DEL CONSELL INSULAR DE FORMENTERA
Decret de presidència de 15 d'octubre de 2021. Cessament del personal eventual (gerent de Promoció Turística, responsables de Comunicació i secretària de Presidència), com a conseqüència d'haver dimitit la presidenta que els nomenà.
Pels corresponents Decrets de presidència dictats per la Sra. Alejandra Ferrer Kirschbaum es varen nomenar com a càrrecs eventuals, les següents persones, per al principi del mandat present 2019-2023:
- El Sr. Carlos Bernús Blanch, Gerent de Promoció Turística.
- La Sra. Elena Trinidad Debón, responsable de Comunicació.
- El Sr. Daniel Azagra Díaz, responsable de Comunicació.
- La Sra. Isabel Juan Mayans, secretària de Presidència.
Com a conseqüència de l'establert en la normativa vigent (l'article 12 de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic aprovat, com a Text refós, pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre; article que fa referència al personal eventual; l'article 104 bis de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, que fa referència al personal eventual i l'article 20 de la Llei 3/2007 de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears), en haver dimitit la persona que els va nomenar, s'entenen cessats.
Raó per la quals, als efectes escaients
HE RESOLT
Primer.- Considerar que el Sr. Carlos Bernús Blanch, Gerent de Promoció Turística; la Sra. Elena Trinidad Debón, responsable de Comunicació; el Sr. Daniel Azagra Díaz, responsable de Comunicació i la Sra. Isabel Juan Mayans, secretària de Presidència, en haver dimitit la persona que els va nomenar com a personal eventual, s'entenen cessats, amb efectes de dia 15 d'octubre de 2021.
Segon.- Agrair-los la feina desenvolupada i l'assessorament prestat.
Tercer.- Notificar a les persones interessades aquest Decret.
Quart.- Donar compte al Ple del Consell Insular de Formentera d'aquest Decret de presidència a la propera sessió que es celebri, tot publicant-lo al BOIB.
Formentera, amb data de la signatura electrònica.
La presidenta, El secretari habilitat nacional,
Ana Juan Torres Ángel Custodio Navarro Sánchez”.
XIII.- Nomenament del personal eventual (gerent de Promoció Turística, així com els responsables de Comunicació), segons Decrets de presidència de data 15 d'octubre de 2021.
a).- NOMENAMENT del Sr. CARLOS BERNÚS BLANCH, com a personal eventual, per a ocupar el lloc de treball de Gerent de Promoció Turística.
“ANA JUAN TORRES, PRESIDENTA DEL CONSELL INSULAR DE FORMENTERA
Decret de presidència de 15 d'octubre de 2021
Elegida la presidència del Consell Insular de Formentera en virtut de l'acord del Ple de 15 d'octubre de 2021, es fa necessari procedir a l'establiment de la nova organització del Consell per al que resta de mandat fins a 2023, i en aquest supòsit nomenar, com a personal eventual, el Sr. Carlos Bernús Blanch com a Gerent de Promoció Turística.
Atès l'article 12 de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic aprovat, com a Text refós pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre; article que fa referència al personal eventual, text del tenor literal següent:
“Personal eventual.
1. Es personal eventual el que, en virtud de nombramiento y con carácter no permanente, sólo realiza funciones expresamente calificadas como de confianza o asesoramiento especial, siendo retribuido con cargo a los créditos presupuestarios consignados para este fin.
2. Las leyes de Función Pública que se dicten en desarrollo de este Estatuto determinarán los órganos de gobierno de las Administraciones Públicas que podrán disponer de este tipo de personal. El número máximo se establecerá por los respectivos órganos de gobierno. Este número y las condiciones retributivas serán públicas.
3. El nombramiento y cese serán libres. El cese tendrá lugar, en todo caso, cuando se produzca el de la autoridad a la que se preste la función de confianza o asesoramiento.
4. La condición de personal eventual no podrá constituir mérito para el acceso a la Función Pública o para la promoción interna.
5. Al personal eventual le será aplicable, en lo que sea adecuado a la naturaleza de su condición, el régimen general de los funcionarios de carrera.”
Atès l'article 104 bis de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, que fa referència al personal eventual, text del tenor literal següent:
“1. Las dotaciones de puestos de trabajo cuya cobertura corresponda a personal eventual en los Ayuntamientos deberán ajustarse a los siguientes límites y normas:
a) Los Municipios de población entre 2.000 a 5.000 habitantes podrán excepcionalmente contar con un puesto de trabajo cuya cobertura corresponda a personal eventual cuando no haya miembros de la corporación local con dedicación exclusiva.
b) Los Ayuntamientos de Municipios con población superior a 5.000 y no superior a 10.000 habitantes podrán incluir en sus plantillas puestos de trabajo de personal eventual por un número que no podrá exceder de uno.
c) Los Ayuntamientos de Municipios con población superior a 10.000 y no superior a 20.000 habitantes podrán incluir en sus plantillas puestos de trabajo de personal eventual por un número que no podrá exceder de dos.
d) Los Ayuntamientos de Municipios con población superior a 20.000 y no superior a 50.000 habitantes podrán incluir en sus plantillas puestos de trabajo de personal eventual por un número que no podrá exceder de siete.
e) Los Ayuntamientos de Municipios con población superior a 50.000 y no superior a 75.000 habitantes podrán incluir en sus plantillas puestos de trabajo de personal eventual por un número que no podrá exceder de la mitad de concejales de la Corporación local.
f) Los Ayuntamientos de Municipios con población superior a 75.000 y no superior a 500.000 habitantes podrán incluir en sus plantillas puestos de trabajo de personal eventual por un número que no podrá exceder del número de concejales de la Corporación local.
g) Los Ayuntamientos de Municipios con población superior a 500.000 habitantes podrán incluir en sus plantillas puestos de trabajo de personal eventual por un número que no podrá exceder al 0,7 por ciento del número total de puestos de trabajo de la plantilla de las respectivas Entidades Locales, considerando, a estos efectos, los entes que tengan la consideración de Administración pública en el marco del Sistema Europeo de Cuentas.
2. El número de puestos de trabajo cuya cobertura corresponda a personal eventual en las Diputaciones provinciales será el mismo que el del tramo correspondiente a la Corporación del Municipio más poblado de su Provincia. En el caso de los Consejos y Cabildos insulares, no podrá exceder de lo que resulte de aplicar el siguiente criterio: en las islas con más de 800.000 habitantes, se reduce en 2 respecto al número actual de miembros de cabildo, y, en las de menos de 800.000habitantes, el 60% de los cargos electos en cada Cabildo o Consejo Insular.
3. …
4. …
5. Las Corporaciones locales publicarán semestralmente en su sede electrónica y en el Boletín Oficial de la Provincia o, en su caso, de la Comunidad Autónoma uniprovincial el número de los puestos de trabajo reservados a personal eventual.
6. El Presidente de la Entidad Local informará al Pleno con carácter trimestral del cumplimiento de lo previsto en este artículo.”
Vist l'article 20 de la Llei 3/2007 de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, el qual disposa:
“1.Es personal eventual aquel que, en virtud de nombramiento legal, ocupa, con carácter temporal, puestos de trabajo considerados de confianza o de asesoramiento especial de la Presidencia o de los consejeros o las consejeras, no reservados a personal funcionario de carrera.
2. El número de puestos de trabajo del personal eventual, sus características y las retribuciones que le corresponden son públicos y los determina el Consejo de Gobierno.
3. El presidente o la presidenta y los consejeros o las consejeras nombran y cesan libremente a su personal eventual. Los nombramientos y los ceses se publicarán en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. En todo caso, el personal eventual cesa automáticamente cuando cesa la autoridad que lo nombró, así como encaso de renuncia. El cese no da, en ningún caso, derecho a indemnización.
4.La prestación de servicios en régimen de personal eventual no puede suponer mérito para el acceso a la función pública, para la promoción interna ni para la contratación como personal laboral.”
Vistos els Pressupostos d'aquesta entitat per a l'any 2021, en relació a les places vacants, reservades a personal eventual, existents en la Plantilla de personal d'aquesta corporació i l'existència de consignació pressupostària suficient per a fer front a l'assignació que comporta el nomenament, com a personal eventual, en tant que Gerent de Promoció Turística.
Vistes les condicions del Sr. Carlos Bernús Blanch, per a l'ocupació d'aqueix lloc de treball eventual.
Per tot l'anterior,
i en ús de les facultats atorgades per l'article 9.2.l de la Llei 8/2000, de 27 d'octubre, de consells insulars, l'article 21.1.h de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, de bases de règim local, l'article 136 del Reglament Orgànic del Consell Insular de Formentera, i per tota la normativa que resulta d'aplicació, amb la conformitat jurídica del secretari de la corporació,
RESOLC
PRIMER.- NOMENAR el Sr. CARLOS BERNÚS BLANCH, titular del DNI núm. (...), com a personal eventual, per a ocupar el lloc de treball de Gerent de Promoció Turística del Consell Insular de Formentera, en règim de dedicació a temps complet, per considerar que la persona que es nomena és l'adequada per a desenvolupar les tasques i compleix els requisits adients; amb efectes de dia 16 d'octubre de 2021.
SEGON.- CONSIDERAR que la persona nomenada podrà ser cessada o separada lliurement per la Presidència en qualsevol moment del mandat de l'actual corporació. En qualsevol cas, aquest personal eventual cessarà automàticament, en tot cas, quan es produeixi el cessament o expiri el mandat de l'autoritat a qui presten la funció de confiança o assessorament, segons l'establert a l'article 20.3 de la Llei 3/2007 de 27 de març, de la funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears i a l'article 12.3 del Text refós de la Llei per la qual s'aprova l'Estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre.
TERCER.- CONSIDERAR que el sou d'aquesta persona serà el que, aplicat al supòsit concret del Sr. Carlos Bernús Blanch, i prorratejat des la presa de possessió, es deriva del Pressupost General del Consell Insular de Formentera (publicat extractat al BOIB núm. 9, de 21 de gener de 2021), que preveu unes retribucions brutes anuals per a l'any 2021, de 42.000,00 euros (3.000,00 euros mensuals, en 14 pagues).
QUART.- CONSIDERAR que la persona nomenada haurà d'acomplir el que es deriva de la Instrucció per al funcionament del registre de declaracions patrimonials i d'activitats que han de formular els càrrecs públics del Consell Insular de Formentera, segons el que es deriva de la Llei 16/2016, de 9 de novembre, de creació de l'Oficina de prevenció i lluita contra la corrupció de les Illes Balears, i el sistema electrònic implementat, així com el que es deriva de la legislació de règim local general i de Consells Insulars, que s'ha publicat al BOIB núm. 70, de 25 de maig de 2019 i és executiva.
CINQUÈ.- NOTIFICAR a la persona interessada aquest Resolució.
SISÈ.- FER PÚBLIC aquest nomenament en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) amb especificació del lloc, règim de retribucions i dedicació segons l'establert a l'article 20.3 de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears.
SETÈ.- DONAR COMPTE al Ple del Consell Insular de Formentera d'aquest Decret de Presidència a la propera sessió que se celebri.
Formentera, amb data de la signatura electrònica
La presidenta, El secretari habilitat nacional,
Ana Juan Torres Ángel Custodio Navarro Sánchez”.
b).- NOMENAMENT de la Sra. ELENA TRINIDAD DEBÓN, com a personal eventual, per a ocupar el lloc de treball de RESPONSABLE DE COMUNICACIÓ.
“ANA JUAN TORRES, PRESIDENTA DEL CONSELL INSULAR DE FORMENTERA
Decret de presidència de 15 d'octubre de 2021
Elegida la presidència del Consell Insular de Formentera en virtut de l'acord del Ple de 15 d'octubre de 2021, es fa necessari procedir a l'establiment de la nova organització del Consell per al que resta de mandat fins a 2023, i en aquest supòsit nomenar, com a personal eventual, la Sra. Elena Trinidad Debón, com a Responsable de Comunicació.
Atès l'article 12 de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic aprovat, com a Text refós pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre; article que fa referència al personal eventual, text del tenor literal següent:
“Personal eventual.
1. Es personal eventual el que, en virtud de nombramiento y con carácter no permanente, sólo realiza funciones expresamente calificadas como de confianza o asesoramiento especial, siendo retribuido con cargo a los créditos presupuestarios consignados para este fin.
2. Las leyes de Función Pública que se dicten en desarrollo de este Estatuto determinarán los órganos de gobierno de las Administraciones Públicas que podrán disponer de este tipo de personal. El número máximo se establecerá por los respectivos órganos de gobierno. Este número y las condiciones retributivas serán públicas.
3. El nombramiento y cese serán libres. El cese tendrá lugar, en todo caso, cuando se produzca el de la autoridad a la que se preste la función de confianza o asesoramiento.
4. La condición de personal eventual no podrá constituir mérito para el acceso a la Función Pública o para la promoción interna.
5. Al personal eventual le será aplicable, en lo que sea adecuado a la naturaleza de su condición, el régimen general de los funcionarios de carrera.”
Atès l'article 104 bis de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, que fa referència al personal eventual, text del tenor literal següent:
“1. Las dotaciones de puestos de trabajo cuya cobertura corresponda a personal eventual en los Ayuntamientos deberán ajustarse a los siguientes límites y normas:
a) Los Municipios de población entre 2.000 a 5.000 habitantes podrán excepcionalmente contar con un puesto de trabajo cuya cobertura corresponda a personal eventual cuando no haya miembros de la corporación local con dedicación exclusiva.
b) Los Ayuntamientos de Municipios con población superior a 5.000 y no superior a 10.000 habitantes podrán incluir en sus plantillas puestos de trabajo de personal eventual por un número que no podrá exceder de uno.
c) Los Ayuntamientos de Municipios con población superior a 10.000 y no superior a 20.000 habitantes podrán incluir en sus plantillas puestos de trabajo de personal eventual por un número que no podrá exceder de dos.
d) Los Ayuntamientos de Municipios con población superior a 20.000 y no superior a 50.000 habitantes podrán incluir en sus plantillas puestos de trabajo de personal eventual por un número que no podrá exceder de siete.
e) Los Ayuntamientos de Municipios con población superior a 50.000 y no superior a 75.000 habitantes podrán incluir en sus plantillas puestos de trabajo de personal eventual por un número que no podrá exceder de la mitad de concejales de la Corporación local.
f) Los Ayuntamientos de Municipios con población superior a 75.000 y no superior a 500.000 habitantes podrán incluir en sus plantillas puestos de trabajo de personal eventual por un número que no podrá exceder del número de concejales de la Corporación local.
g) Los Ayuntamientos de Municipios con población superior a 500.000 habitantes podrán incluir en sus plantillas puestos de trabajo de personal eventual por un número que no podrá exceder al 0,7 por ciento del número total de puestos de trabajo de la plantilla de las respectivas Entidades Locales, considerando, a estos efectos, los entes que tengan la consideración de Administración pública en el marco del Sistema Europeo de Cuentas.
2. El número de puestos de trabajo cuya cobertura corresponda a personal eventual en las Diputaciones provinciales será el mismo que el del tramo correspondiente a la Corporación del Municipio más poblado de su Provincia. En el caso de los Consejos y Cabildos insulares, no podrá exceder de lo que resulte de aplicar el siguiente criterio: en las islas con más de 800.000 habitantes, se reduce en 2 respecto al número actual de miembros de cabildo, y, en las de menos de 800.000habitantes, el 60% de los cargos electos en cada Cabildo o Consejo Insular.
3. …
4. …
5. Las Corporaciones locales publicarán semestralmente en su sede electrónica y en el Boletín Oficial de la Provincia o, en su caso, de la Comunidad Autónoma uniprovincial el número de los puestos de trabajo reservados a personal eventual.
6. El Presidente de la Entidad Local informará al Pleno con carácter trimestral del cumplimiento de lo previsto en este artículo.”
Vist l'article 20 de la Llei 3/2007 de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, el qual disposa:
“1. Es personal eventual aquel que, en virtud de nombramiento legal, ocupa, con carácter temporal, puestos de trabajo considerados de confianza o de asesoramiento especial de la Presidencia o de los consejeros o las consejeras, no reservados a personal funcionario de carrera.
2. El número de puestos de trabajo del personal eventual, sus características y las retribuciones que le corresponden son públicos y los determina el Consejo de Gobierno.
3. El presidente o la presidenta y los consejeros o las consejeras nombran y cesan libremente a su personal eventual. Los nombramientos y los ceses se publicarán en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. En todo caso, el personal eventual cesa automáticamente cuando cesa la autoridad que lo nombró, así como encaso de renuncia. El cese no da, en ningún caso, derecho a indemnización.
4.La prestación de servicios en régimen de personal eventual no puede suponer mérito para el acceso a la función pública, para la promoción interna ni para la contratación como personal laboral.”
Vistos els Pressupostos d'aquesta entitat per a l'any 2021, en relació a les places vacants, reservades a personal eventual, existents en la Plantilla de Personal d'aquesta corporació i l'existència de consignació pressupostària suficient per a fer front a l'assignació que comporta el nomenament, com a personal eventual, d'una responsable de comunicació.
Vistes les condicions de la Sra. Elena Trinidad Debón, per a l'ocupació d'aqueix lloc de treball eventual.
Per tot l'anterior,
i en ús de les facultats atorgades per l'article 9.2.l de la Llei 8/2000, de 27 d'octubre, de consells insulars, l'article 21.1.h de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, de bases de règim local, l'article 136 del Reglament Orgànic del Consell Insular de Formentera, i per tota la normativa que resulta d'aplicació, amb la conformitat jurídica del secretari de la corporació,
RESOLC
PRIMER.- NOMENAR la Sra. ELENA TRINIDAD DEBÓN, titular del DNI núm. (...), com a personal eventual, per a ocupar el lloc de treball de RESPONSABLE DE COMUNICACIÓ del Consell Insular de Formentera, en règim de dedicació a temps complet, per considerar que la persona que es nomena és l'adequada per a desenvolupar les tasques i compleix els requisits adients; amb efectes de dia 16 d'octubre de 2021.
SEGON.-CONSIDERAR que la persona nomenada podrà ser cessada o separada lliurement per la Presidència en qualsevol moment del mandat de l'actual corporació. En qualsevol cas, aquest personal eventual cessarà automàticament, en tot cas, quan es produeixi el cessament o expiri el mandat de l'autoritat a qui presten la funció de confiança o assessorament, segons l'establert a l'article 20.3 de la Llei 3/2007 de 27 de març, de la funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears i a l'article 12.3 del Text refós de la Llei per la qual s'aprova l'Estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre.
TERCER.- CONSIDERAR que el sou d'aquesta persona serà el que, aplicat al supòsit concret de la Sra. Elena Trinidad Debón, i prorratejat des la presa de possessió, es deriva del Pressupost General del Consell Insular de Formentera (publicat en extracte al BOIB núm. 9, de 21 de gener de 2021), que preveu unes retribucions brutes anuals per a l'any 2021, de 35.000,00 euros (2.500,00 euros mensuals, en 14 pagues).
QUART.- CONSIDERAR que la persona nomenada haurà d'acomplir el que es deriva de la Instrucció per al funcionament del registre de declaracions patrimonials i d'activitats que han de formular els càrrecs públics del Consell Insular de Formentera, segons el que es deriva de la Llei 16/2016, de 9 de novembre, de creació de l'Oficina de prevenció i lluita contra la corrupció de les Illes Balears, i el sistema electrònic implementat, així com el que es deriva de la legislació de règim local general i de Consells Insulars, que s'ha publicat al BOIB núm. 70, de 25 de maig de 2019 i és executiva.
CINQUÈ.- NOTIFICAR a la persona interessada aquest Resolució.
SISÈ.- FER PÚBLIC aquest nomenament en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) amb especificació del lloc, règim de retribucions i dedicació segons l'establert a l'article 20.3 de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears.
SETÈ.- DONAR COMPTE al Ple del Consell Insular de Formentera d'aquest Decret de Presidència a la propera sessió que es celebri.
Formentera, amb data de la signatura electrònica
La presidenta, El secretari habilitat nacional,
Ana Juan Torres Ángel Custodio Navarro Sánchez”.
c).- NOMENAMENT del Sr. DANIEL AZAGRA DÍAZ, com a personal eventual, per a ocupar el lloc de treball de RESPONSABLE DE COMUNICACIÓ.
“ANA JUAN TORRES, PRESIDENTA DEL CONSELL INSULAR DE FORMENTERA
Decret de presidència de 15 d'octubre de 2021
Elegida la presidència del Consell Insular de Formentera en virtut de l'acord del Ple de 15 d'octubre de 2021, es fa necessari procedir a l'establiment de la nova organització del Consell per al que resta de mandat fins a 2023, i en aquest supòsit nomenar, nomenar com a personal eventual, el Sr. Daniel Azagra Díaz, com a Responsable de Comunicació.
Atès l'article 12 de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic aprovat, com a Text refós pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre; article que fa referència al personal eventual, text del tenor literal següent:
“Personal eventual.
1. Es personal eventual el que, en virtud de nombramiento y con carácter no permanente, sólo realiza funciones expresamente calificadas como de confianza o asesoramiento especial, siendo retribuido con cargo a los créditos presupuestarios consignados para este fin.
2. Las leyes de Función Pública que se dicten en desarrollo de este Estatuto determinarán los órganos de gobierno de las Administraciones Públicas que podrán disponer de este tipo de personal. El número máximo se establecerá por los respectivos órganos de gobierno. Este número y las condiciones retributivas serán públicas.
3. El nombramiento y cese serán libres. El cese tendrá lugar, en todo caso, cuando se produzca el de la autoridad a la que se preste la función de confianza o asesoramiento.
4. La condición de personal eventual no podrá constituir mérito para el acceso a la Función Pública o para la promoción interna.
5. Al personal eventual le será aplicable, en lo que sea adecuado a la naturaleza de su condición, el régimen general de los funcionarios de carrera.”
Atès l'article 104 bis de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, que fa referència al personal eventual, text del tenor literal següent:
“1. Las dotaciones de puestos de trabajo cuya cobertura corresponda a personal eventual en los Ayuntamientos deberán ajustarse a los siguientes límites y normas:
a) Los Municipios de población entre 2.000 a 5.000 habitantes podrán excepcionalmente contar con un puesto de trabajo cuya cobertura corresponda a personal eventual cuando no haya miembros de la corporación local con dedicación exclusiva.
b) Los Ayuntamientos de Municipios con población superior a 5.000 y no superior a 10.000 habitantes podrán incluir en sus plantillas puestos de trabajo de personal eventual por un número que no podrá exceder de uno.
c) Los Ayuntamientos de Municipios con población superior a 10.000 y no superior a 20.000 habitantes podrán incluir en sus plantillas puestos de trabajo de personal eventual por un número que no podrá exceder de dos.
d) Los Ayuntamientos de Municipios con población superior a 20.000 y no superior a 50.000 habitantes podrán incluir en sus plantillas puestos de trabajo de personal eventual por un número que no podrá exceder de siete.
e) Los Ayuntamientos de Municipios con población superior a 50.000 y no superior a 75.000 habitantes podrán incluir en sus plantillas puestos de trabajo de personal eventual por un número que no podrá exceder de la mitad de concejales de la Corporación local.
f) Los Ayuntamientos de Municipios con población superior a 75.000 y no superior a 500.000 habitantes podrán incluir en sus plantillas puestos de trabajo de personal eventual por un número que no podrá exceder del número de concejales de la Corporación local.
g) Los Ayuntamientos de Municipios con población superior a 500.000 habitantes podrán incluir en sus plantillas puestos de trabajo de personal eventual por un número que no podrá exceder al 0,7 por ciento del número total de puestos de trabajo de la plantilla de las respectivas Entidades Locales, considerando, a estos efectos, los entes que tengan la consideración de Administración pública en el marco del Sistema Europeo de Cuentas.
2. El número de puestos de trabajo cuya cobertura corresponda a personal eventual en las Diputaciones provinciales será el mismo que el del tramo correspondiente a la Corporación del Municipio más poblado de su Provincia. En el caso de los Consejos y Cabildos insulares, no podrá exceder de lo que resulte de aplicar el siguiente criterio: en las islas con más de 800.000 habitantes, se reduce en 2 respecto al número actual de miembros de cabildo, y, en las de menos de 800.000habitantes, el 60% de los cargos electos en cada Cabildo o Consejo Insular.
3. …
4. …
5. Las Corporaciones locales publicarán semestralmente en su sede electrónica y en el Boletín Oficial de la Provincia o, en su caso, de la Comunidad Autónoma uniprovincial el número de los puestos de trabajo reservados a personal eventual.
6. El Presidente de la Entidad Local informará al Pleno con carácter trimestral del cumplimiento de lo previsto en este artículo.”
Vist l'article 20 de la Llei 3/2007 de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, el qual disposa:
“1. Es personal eventual aquel que, en virtud de nombramiento legal, ocupa, con carácter temporal, puestos de trabajo considerados de confianza o de asesoramiento especial de la Presidencia o de los consejeros o las consejeras, no reservados a personal funcionario de carrera.
2. El número de puestos de trabajo del personal eventual, sus características y las retribuciones que le corresponden son públicos y los determina el Consejo de Gobierno.
3. El presidente o la presidenta y los consejeros o las consejeras nombran y cesan libremente a su personal eventual. Los nombramientos y los ceses se publicarán en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. En todo caso, el personal eventual cesa automáticamente cuando cesa la autoridad que lo nombró, así como encaso de renuncia. El cese no da, en ningún caso, derecho a indemnización.
4.La prestación de servicios en régimen de personal eventual no puede suponer mérito para el acceso a la función pública, para la promoción interna ni para la contratación como personal laboral.”
Vistos els Pressupostos d'aquesta entitat per a l'any 2021, en relació a les places vacants, reservades a personal eventual, existents en la Plantilla de Personal d'aquesta corporació i l'existència de consignació pressupostària suficient per a fer front a l'assignació que comporta el nomenament, com a personal eventual, d'una responsable de comunicació.
Vistes les condicions del Sr. Daniel Azagra Díaz, per a l'ocupació d'aqueix lloc de treball eventual.
Per tot l'anterior,
i en ús de les facultats atorgades per l'article 9.2.l de la Llei 8/2000, de 27 d'octubre, de consells insulars, l'article 21.1.h de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, de bases de règim local, l'article 136 del Reglament Orgànic del Consell Insular de Formentera, i per tota la normativa que resulta d'aplicació, amb la conformitat jurídica del secretari de la corporació,
RESOLC
PRIMER.- NOMENAR el Sr. DANIEL AZAGRA DÍAZ, titular del DNI núm. (...), com a personal eventual, per a ocupar el lloc de treball de RESPONSABLE DE COMUNICACIÓ del Consell Insular de Formentera, en règim de dedicació a temps complet, per considerar que la persona que es nomena és l'adequada per a desenvolupar les tasques i compleix els requisits adients; amb efectes de dia 16 d'octubre de 2021.
SEGON.- CONSIDERAR que la persona nomenada podrà ser cessada o separada lliurement per la Presidència en qualsevol moment del mandat de l'actual corporació. En qualsevol cas, aquest personal eventual cessarà automàticament, en tot cas, quan es produeixi el cessament o expiri el mandat de l'autoritat a qui presten la funció de confiança o assessorament, segons l'establert a l'article 20.3 de la Llei 3/2007 de 27 de març, de la funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears i a l'article 12.3 del Text refós de la Llei per la qual s'aprova l'Estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre.
TERCER.- CONSIDERAR que el sou d'aquesta persona serà el que, aplicat al supòsit concret del Sr. Daniel Azagra Díaz, i prorratejat des la presa de possessió, es deriva del Pressupost General del Consell Insular de Formentera (publicat en extracte al BOIB núm. 9, de 21 de gener de 2021), ), que preveu unes retribucions brutes anuals per a l'any 2021, de 35.000,00 euros ( 2.500,00 euros mensuals, en 14 pagues).
QUART.- CONSIDERAR que la persona nomenada haurà d'acomplir el que es deriva de la Instrucció per al funcionament del registre de declaracions patrimonials i d'activitats que han de formular els càrrecs públics del Consell Insular de Formentera, segons el que es deriva de la Llei 16/2016, de 9 de novembre, de creació de l'Oficina de prevenció i lluita contra la corrupció de les Illes Balears, i el sistema electrònic implementat, així com el que es deriva de la legislació de règim local general i de Consells Insulars, que s'ha publicat al BOIB núm. 70, de 25 de maig de 2019 i és executiva.
CINQUÈ.- NOTIFICAR a la persona interessada aquest Resolució.
SISÈ.- FER PÚBLIC aquest nomenament en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) amb especificació del lloc, règim de retribucions i dedicació segons l'establert a l'article 20.3 de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears.
SETÈ.- DONAR COMPTE al Ple del Consell Insular de Formentera d'aquest Decret de Presidència a la propera sessió que es celebri.
Formentera, amb data de la signatura electrònica
La presidenta, El secretari habilitat nacional,
Ana Juan Torres Ángel Custodio Navarro Sánchez”.
d).- NOMENAMENT de la Sra. JOANA ESCANDELL GUASCH, com a personal eventual, per a ocupar el lloc de treball de secretària de Presidència.
“ANA JUAN TORRES, PRESIDENTA DEL CONSELL INSULAR DE FORMENTERA
Decret de presidència de 15 d'octubre de 2021
Elegida la presidència del Consell Insular de Formentera en virtut de l'acord del Ple de 15 d'octubre de 2021, es fa necessari procedir a l'establiment de la nova organització del Consell per al que resta de mandat fins a 2023, i en aquest supòsit nomenar, com a personal eventual, la Sra. Joana Escandell Guasch, com a secretària de Presidència.
Atès l'article 12 de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic aprovat, com a Text refós pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre; article que fa referència al personal eventual, text del tenor literal següent:
“Personal eventual.
1. Es personal eventual el que, en virtud de nombramiento y con carácter no permanente, sólo realiza funciones expresamente calificadas como de confianza o asesoramiento especial, siendo retribuido con cargo a los créditos presupuestarios consignados para este fin.
2. Las leyes de Función Pública que se dicten en desarrollo de este Estatuto determinarán los órganos de gobierno de las Administraciones Públicas que podrán disponer de este tipo de personal. El número máximo se establecerá por los respectivos órganos de gobierno. Este número y las condiciones retributivas serán públicas.
3. El nombramiento y cese serán libres. El cese tendrá lugar, en todo caso, cuando se produzca el de la autoridad a la que se preste la función de confianza o asesoramiento.
4. La condición de personal eventual no podrá constituir mérito para el acceso a la Función Pública o para la promoción interna.
5. Al personal eventual le será aplicable, en lo que sea adecuado a la naturaleza de su condición, el régimen general de los funcionarios de carrera.”
Atès l'article 104 bis de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, que fa referència al personal eventual, text del tenor literal següent:
“1. Las dotaciones de puestos de trabajo cuya cobertura corresponda a personal eventual en los Ayuntamientos deberán ajustarse a los siguientes límites y normas:
a) Los Municipios de población entre 2.000 a 5.000 habitantes podrán excepcionalmente contar con un puesto de trabajo cuya cobertura corresponda a personal eventual cuando no haya miembros de la corporación local con dedicación exclusiva.
b) Los Ayuntamientos de Municipios con población superior a 5.000 y no superior a 10.000 habitantes podrán incluir en sus plantillas puestos de trabajo de personal eventual por un número que no podrá exceder de uno.
c) Los Ayuntamientos de Municipios con población superior a 10.000 y no superior a 20.000 habitantes podrán incluir en sus plantillas puestos de trabajo de personal eventual por un número que no podrá exceder de dos.
d) Los Ayuntamientos de Municipios con población superior a 20.000 y no superior a 50.000 habitantes podrán incluir en sus plantillas puestos de trabajo de personal eventual por un número que no podrá exceder de siete.
e) Los Ayuntamientos de Municipios con población superior a 50.000 y no superior a 75.000 habitantes podrán incluir en sus plantillas puestos de trabajo de personal eventual por un número que no podrá exceder de la mitad de concejales de la Corporación local.
f) Los Ayuntamientos de Municipios con población superior a 75.000 y no superior a 500.000 habitantes podrán incluir en sus plantillas puestos de trabajo de personal eventual por un número que no podrá exceder del número de concejales de la Corporación local.
g) Los Ayuntamientos de Municipios con población superior a 500.000 habitantes podrán incluir en sus plantillas puestos de trabajo de personal eventual por un número que no podrá exceder al 0,7 por ciento del número total de puestos de trabajo de la plantilla de las respectivas Entidades Locales, considerando, a estos efectos, los entes que tengan la consideración de Administración pública en el marco del Sistema Europeo de Cuentas.
2. El número de puestos de trabajo cuya cobertura corresponda a personal eventual en las Diputaciones provinciales será el mismo que el del tramo correspondiente a la Corporación del Municipio más poblado de su Provincia. En el caso de los Consejos y Cabildos insulares, no podrá exceder de lo que resulte de aplicar el siguiente criterio: en las islas con más de 800.000 habitantes, se reduce en 2 respecto al número actual de miembros de cabildo, y, en las de menos de 800.000habitantes, el 60% de los cargos electos en cada Cabildo o Consejo Insular.
3. …
4. …
5. Las Corporaciones locales publicarán semestralmente en su sede electrónica y en el Boletín Oficial de la Provincia o, en su caso, de la Comunidad Autónoma uniprovincial el número de los puestos de trabajo reservados a personal eventual.
6. El Presidente de la Entidad Local informará al Pleno con carácter trimestral del cumplimiento de lo previsto en este artículo.”
Vist l'article 20 de la Llei 3/2007 de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, el qual disposa:
“1.Es personal eventual aquel que, en virtud de nombramiento legal, ocupa, con carácter temporal, puestos de trabajo considerados de confianza o de asesoramiento especial de la Presidencia o de los consejeros o las consejeras, no reservados a personal funcionario de carrera.
2. El número de puestos de trabajo del personal eventual, sus características y las retribuciones que le corresponden son públicos y los determina el Consejo de Gobierno.
3. El presidente o la presidenta y los consejeros o las consejeras nombran y cesan libremente a su personal eventual. Los nombramientos y los ceses se publicarán en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. En todo caso, el personal eventual cesa automáticamente cuando cesa la autoridad que lo nombró, así como encaso de renuncia. El cese no da, en ningún caso, derecho a indemnización.
4.La prestación de servicios en régimen de personal eventual no puede suponer mérito para el acceso a la función pública, para la promoción interna ni para la contratación como personal laboral.”
Vistos els Pressupostos d'aquesta entitat per a l'any 2021, en relació a les places vacants, reservades a personal eventual, existents en la Plantilla de personal d'aquesta corporació i l'existència de consignació pressupostària suficient per a fer front a l'assignació que comporta el nomenament, com a personal eventual, en tant que secretària de Presidència.
Vistes les condicions de la Sra. Joana Escandell Guasch, per a l'ocupació d'aqueix lloc de treball eventual.
Per tot l'anterior,
i en ús de les facultats atorgades per l'article 9.2.l de la Llei 8/2000, de 27 d'octubre, de consells insulars, l'article 21.1.h de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, de bases de règim local, l'article 136 del Reglament Orgànic del Consell Insular de Formentera, i per tota la normativa que resulta d'aplicació, amb la conformitat jurídica del secretari de la corporació,
RESOLC
PRIMER.- NOMENAR al Sra. JOANA ESCANDELL GUASCH, titular del DNI núm. (...), com a personal eventual, per a ocupar el lloc de treball de secretària de Presidència del Consell Insular de Formentera, en règim de dedicació a temps complet, per considerar que la persona que es nomena és l'adequada per a desenvolupar les tasques i compleix els requisits adients; amb efectes de dia 16 d'octubre de 2021.
SEGON.- CONSIDERAR que la persona nomenada podrà ser cessada o separada lliurement per la Presidència en qualsevol moment del mandat de l'actual corporació. En qualsevol cas, aquest personal eventual cessarà automàticament, en tot cas, quan es produeixi el cessament o expiri el mandat de l'autoritat a qui presten la funció de confiança o assessorament, segons l'establert a l'article 20.3 de la Llei 3/2007 de 27 de març, de la funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears i a l'article 12.3 del Text refós de la Llei per la qual s'aprova l'Estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre.
TERCER.- CONSIDERAR que el sou d'aquesta persona serà el que, aplicat al supòsit concret de la Sra. JOANA ESCANDELL GUASCH, i prorratejat des la presa de possessió, es deriva del Pressupost General del Consell Insular de Formentera (publicat extractat al BOIB núm. 9, de 21 de gener de 2021), que preveu unes retribucions brutes anuals per a l'any 2021, de 30.000,00 euros (2.142,86 euros mensuals, en 14 pagues).
QUART.- CONSIDERAR que la persona nomenada haurà d'acomplir el que es deriva de la Instrucció per al funcionament del registre de declaracions patrimonials i d'activitats que han de formular els càrrecs públics del Consell Insular de Formentera, segons el que es deriva de la Llei 16/2016, de 9 de novembre, de creació de l'Oficina de prevenció i lluita contra la corrupció de les Illes Balears, i el sistema electrònic implementat, així com el que es deriva de la legislació de règim local general i de Consells Insulars, que s'ha publicat al BOIB núm. 70, de 25 de maig de 2019 i és executiva.
CINQUÈ.- NOTIFICAR a la persona interessada aquest Resolució.
SISÈ.- FER PÚBLIC aquest nomenament en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) amb especificació del lloc, règim de retribucions i dedicació segons l'establert a l'article 20.3 de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears.
SETÈ.- DONAR COMPTE al Ple del Consell Insular de Formentera d'aquest Decret de Presidència a la propera sessió que se celebri.
Formentera, amb data de la signatura electrònica
La presidenta, El secretari habilitat nacional,
Ana Juan Torres Ángel Custodio Navarro Sánchez”.
XIV.- Manteniment de l'acord del Ple de delegació de competències a favor de la Comissió de Govern (de data 8 de juliol de 2019).
Es fa avinent que es manté l'acord adoptat pel Ple, amb data 8 de juliol de 2019, sobre aquesta concreta matèria.
La fonamentació és la següent:
De conformitat amb els articles 22.4 i 33.4 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim Local i l'article 8.2 de la Llei 8/2000, de 27 d'octubre, de consells insulars, tot això en relació a la disposició transitòria tercera de la Llei 6/2007, de 27 de desembre, de mesures tributàries i economicoadministratives sobre “Mesures urgents de govern, administració i règim jurídic del municipi i de l'illa de Formentera”, sobre delegació de competències interorgàniques (del Ple a favor de la Comissió de Govern), així com vistos l'article 61.2 i les disposicions addicionals 2a i 3a de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic, per la qual es transposen a l'ordenament jurídic espanyol les directives del Parlament Europeu i del Consell 2014/23/UE i 2014/24/UE, de 26 de febrer de 2014, sobre delegació de competències en matèria de contractació pública, per a una gestió més àgil.
I l'acord (publicat al BOIB núm. 102, de 25 de juliol de 2019) és el següent:
PRIMER.- Delegar, a favor de la Comissió de Govern, les competències plenàries, següents:
a) L'exercici d'accions judicials i administratives i la defensa de la corporació en matèries de competència plenària.
b) La declaració de lesivitat dels actes de la corporació.
c) La concertació de les operacions de crèdit quan la quantia acumulada, dins cada exercici econòmic, excedeixi del 10 per 100 dels recursos ordinaris del Pressupost.
d) Les contractacions públiques i les concessions de tota classe, previstes amb detall en el punt 2 de la disposició addicional 2a de la citada Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic.
També es deleguen en la Comissió de Govern les facultats a què es refereix el punt 3 de l'article 174 del Text refós de la Llei d'hisendes locals aprovat pel Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, i les facultats excepcionals a què es refereix el punt 5 en relació al contingut del punt 3 del citat article 174, tots ells sobre Compromisos de despesa de caràcter plurianual.
e) L'aprovació dels projectes d'obres i serveis quan sigui competent per a la seua contractació o concessió, encara no estiguin prevists en els pressupostos.
f) Les contractacions privades i les concessions de tota classe, així com l'adquisició de béns i drets, previstos amb detall en el punt 10 de la disposició addicional 2a de la citada Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic. Idènticament li correspondran les alienacions patrimonials en els mateixos supòsits.
g) L'exercici de la potestat sancionadora en els casos en què estigui atribuïda al Ple per la legislació general o sectorial.
h) El reconeixement extrajudicial de crèdits.
SEGON.- Considerar que els actes dictats per l'òrgan delegat (la Comissió de Govern) en l'exercici de les facultats delegades, s'entendran dictats per l'òrgan delegant (el Ple).
La delegació efectuada en virtut d'allò establert a l'apartat anterior, comprèn la facultat de resolució dels recursos de reposició que les persones interessades puguin formular, tot conformement amb la facultat expressa establerta en l'article 115.c in fine i concordants del Reglament d'organització, funcionament i règim jurídic de les entitats locals (ROF), aprovat pel Reial decret 2568/1986, de 28 de novembre.
TERCER. - Considerar que conserva el Ple les següents facultats en relació a les competències delegades:
a) Rebre informació detallada de la gestió de les competències delegades i dels actes i acords dictats en virtut de la delegació.
b) Ser informat, mitjançant la institució de la dació de compte corresponent, de l'adopció de decisions de transcendència.
QUART.- Publicar aquest acord al Butlletí Oficial de les Illes Balears, sense perjudici de la seua efectivitat des del dia següent a la data d'haver-se pres l'acord de delegació.
XV.- Manteniment de l'acord del Ple sobre dedicació i retribucions de membres de l'equip de Govern, indemnització per assistència a sessions i dotació per als grups polítics, amb les actualitzacions derivades del Pressupost vigent per a 2021.
Es fa avinent que es manté l'acord adoptat pel Ple, amb data 8 de juliol de 2019, sobre aquesta concreta matèria, amb les actualitzacions derivades del Pressupost vigent per a 2021.
La fonamentació és la següent:
De conformitat amb el que disposa l'article 75 bis de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local i l'article 74 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, tot això en relació a la disposició transitòria tercera de la Llei 6/2007, de 27 de desembre, de mesures tributàries i economicoadministratives sobre “Mesures urgents de govern, administració i règim jurídic del municipi i de l'illa de Formentera” i la naturalesa jurídica especial de la corporació i, per tant, ateses les obligacions triples des seus components, com a integrants d'una institució local –municipal i insular- i simultàniament, a l'hora, institució d'autogovern de les Illes Balears, segons el règim singular que fixa l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, com a Consell Insular unimunicipal front al règim general dels municipis i dels consells Insulars plurimunicipals a la resta de l'arxipèlag (i la doctrina derivada del Dictamen del Consell Consultiu de les Illes Balears, núm. 53/2014, de 21 de maig de 2014, sobre aqueixa naturalesa especial unificada); i finalment vist l'establert en l'article 17 del Reglament Orgànic del Consell (BOIB núm. 61, de 22-04-2010).
Les actualitzacions són les següents, segons el Pressupost per a 2021 (publicat en extracte al BOIB núm. 9, de 21 de gener de 2021):
PRIMER.- Aprovar la dedicació exclusiva per a la presidència del Consell Insular de Formentera, amb una retribució anual bruta de 52.950,00 €, distribuïda en 14 pagues. La dedicació exclusiva s'entén de 37,5 hores setmanals.
SEGON.- Aprovar la dedicació exclusiva de les vicepresidències primera, segona i tercera, amb una retribució anual bruta de 51.400,00 € distribuïda en 14 pagues. La dedicació exclusiva s'entén de 37,5 hores setmanals.
TERCER.- Aprovar la dedicació exclusiva per als tres consellers i les tres conselleres del Consell Insular de Formentera, que tot seguit s'esmenten, amb una retribució anual bruta de 50.300 €, distribuïda en 14 pagues. La dedicació exclusiva s'entén de 37,5 hores setmanals i seran els següents:
Sr. BARTOMEU ESCANDELL TUR.
Sr. ANTONIO JESÚS SANZ IGUAL (ha renunciat, en ser el Diputat per Formentera).
Sr. RAFAEL GONZÁLEZ RIBAS.
Sr. JOSÉ MARÍ MAYANS.
Sra. VANESSA PARELLADA TORRES.
Sra. PAULA FERRER MAGAÑA.
QUART.- Aprovar la dedicació parcial per a la consellera Sra. RAQUEL GUASCH FERRER, amb una retribució bruta anual de 13.433,33 €, distribuïda en 14 pagues. La dedicació parcial s'entén de 10 hores setmanals (és a dir, un 26,66%; d'un total de 37,5 hores totals, amb la qual cosa les 27,5 restants es correspondran a la seua feina com a funcionària d'una altra Administració). Comunicar aquesta aprovació a la Conselleria d'Educació del Govern de les Illes Balears i a l'Institut Nacional de la Seguretat Social.
CINQUÈ.- Aprovar la dedicació parcial per al portaveu de l'únic Grup polític de l'oposició: Sa Unió de Formentera PP-Compromís, Sr. LORENZO CÓRDOBA MARÍ, al 90%, amb una retribució total bruta anual de 34.015,31 €, (equivalent a l'escala salarial de funcionari del grup A1), distribuïda en 14 pagues. La dedicació parcial s'entén de 33,75 hores setmanals (d'un total de 37,5 hores totals, amb la qual cosa les 3,75 hores restants es correspondran a la seua feina com a autònom; és a dir 2025 minuts, d'un total de 2250; i la part de feina com a autònom 225 minuts). Comunicar aquesta aprovació a la Conselleria d'Educació del Govern de les Illes Balears i a l'Institut Nacional de la Seguretat Social.
SISÈ.- Donar d'alta en el Règim General de la Seguretat Social els esmentats membres de la corporació que exerceixen càrrecs en règim de dedicació, tant l'exclusiva com la de la jornada parcial, tot assumint la corporació el pagament de les quotes empresarials que corresponguin. Així mateix, les anteriors retribucions s'actualitzaran anualment segons disposi la Llei de Pressupostos generals de l'Estat.
SETÈ.- Aprovar, per a tots els consellers i les conselleres que no tenguin reconeguda cap retribució de les indicades en els apartats anteriors, una indemnització de 200,00€ per cada assistència a les sessions ordinàries i extraordinàries del Ple del Consell, així com la quantitat de 120,00€ per a l'assistència a les sessions de les comissions informatives.
VUITÈ.- La indemnització dels desplaçaments per assistir a sessions, comissions i també les reunions de treball ordenades per la presidència de la corporació es liquida segons l'aplicació actualitzada del Decret 54/2002, de 12 d'abril, al qual es regulen les indemnitzacions per raó del servei del personal al servei de l'administració autonòmica de les Illes Balears, i el Reial decret 462/2002, de 24 de maig, sobre indemnització per raó del servei, també degudament actualitzat.
NOVÈ.- Establir per als Grups polítics una dotació econòmica per tal de possibilitar el seu funcionament, que es farà efectiva a cada Grup polític de forma trimestral, integrada pels següents conceptes:
1.a). Un component fix per grup polític de 700,00 € mensuals.
1.b). Un component variable per conseller de 200,00 € mensuals.
DESÈ.- Les retribucions abans ressenyades tenen efectivitat a partir de la data de la presa de possessió, segons procedeixi en cada cas, per al càrrec corresponent. Les indemnitzacions per assistències dels consellers membres de la corporació tenen efectivitat a partir de la data de constitució del Consell Insular de Formentera, dia 15 de juny de 2019 (actualitzat, per la nova elecció, des del 15 d'octubre de 2021).
XVI.- Manteniment de l'acord del Ple sobre plantilla de personal eventual per al mandat 2019-2023 (de data 8 de juliol de 2019), amb les actualitzacions derivades del Pressupost vigent per a 2021.
Es fa avinent que es manté l'acord adoptat pel Ple, amb data 8 de juliol de 2019, sobre aquesta concreta matèria, amb les actualitzacions derivades del Pressupost vigent per a 2021.
La fonamentació –actualitzada- és la següent:
L'article 104 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, que preveu, en relació amb el personal eventual, que el Ple de la corporació, al començament del mandat [ara en mig del mandat], determini el nombre, les característiques i les retribucions d'aquest tipus de personal; i els articles 104 bis de la mateixa Llei 7/1985, sobre quantitat de càrrecs eventuals que es poden nomenar al si del Consells Insulars i l'article 20 de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears i el 12 de l'Estatut bàsic de l'empleat públic (EBEP) aprovat, com a Text refós pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre; articles que fan referència a la naturalesa jurídica del personal eventual.
Decrets de Presidència de data 15 d'octubre de 2021 pels quals es nomenaren les persones que han d'ocupar determinats càrrecs eventuals del Consell (concretament el de gerència de Promoció Turística i els de responsables de comunicació).
Es deixa constància que aquestes persones queden subjectes al règim d'incompatibilitats derivat de la Llei 2/1996, de 19 de novembre, d'incompatibilitat dels membres del Govern i d'alts càrrecs del la comunitat autònoma de les Illes Balears, així com a la Llei 16/2016, de 9 de desembre, de creació de l'Oficina de prevenció i lluita contra la corrupció de les Illes Balears.
L'acord adoptat (actualitzat per l'aprovació del Pressupost per a 2021, publicat en extracte al BOIB núm. 9, de 21 de gener de 2021), és el següent:
PRIMER.- Establir el següent règim del personal eventual:
1.- Els llocs de treball existents per a càrrecs de confiança, a cobrir amb personal de caràcter eventual, en els termes dels articles 104 i 104 bis de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local; l'article 20 de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears i el 12 de l'EBEP, seran:
NOMBRE DENOMINACIÓ CARACTERÍSTIQUES
1 Cap de Promoció Turística Confiança
2 Responsables de Comunicació Confiança
1 Secretaria de Presidència Confiança
2.- Fixar les retribucions anuals brutes per als càrrecs de confiança següents, amb les degudes proporcions, segons la presa de possessió:
NOMBRE DENOMINACIÓ RETRIBUCIONS BRUTES ANUALS
1 Cap de Promoció Turística 42.000,00 € (14 pagues)
2 Responsables de Comunicació 35.000,00 € (14 pagues)
1 Secretaria de Presidència 30.000,00 € (14 pagues)
Tots amb efectes des del 16 d'octubre de 2021.
SEGON. Disposar la publicació d'aquest acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.
XVII.- Funcionaris encarregats de la Secretaria, la Intervenció i la Tresoreria del Consell Insular de Formentera.
Secretaria:
Titular, per provisió de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, en comissió de serveis: Sr. Ángel Custodio Navarro Sánchez, habilitat nacional: Secretari - Interventor i Secretari, categoria d'entrada.
Substitut primer: Sr. Joan Ferrer Yern.
Substitut segon: Sr. David Francés Alonso.
Substitut tercer: Raúl Moya Díaz.
Intervenció:
Nomenament interí: Sr. Pablo Cristóbal Serra Serra.
Substitut primer: Sr. José Ramón Burchés Sarrión.
Tresoreria:
Nomenament interí: Sr. Enric Escanellas Colomar.
Substituta primera: Sra. Maria Neus Torres Masdeu.
Substituta segona: Sra. Francisca Serra Ribas.