Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SA POBLA

Núm. 12873
Aprovació definitiva de la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per expedició de llicència d'activitats de l'Ajuntament de sa Pobla

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En no haver-se presentat reclamacions durant el termini d'exposició al públic, queda automàticament elevat a definitiu l'Acord plenari provisional d'aquest Ajuntament de data 7 de novembre de 2019 sobre la modificació d'Ordenança Fiscal Reguladora de la  taxa per tramitació de llicències d'activitat i control posterior, el text íntegre del qual es fa públic en compliment de l'article 17.4 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat pel Reial decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març.

ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER TRAMITACIÓ DE LLICÈNCIES D'ACTIVITATS i CONTROL POSTERIOR

FONAMENT LEGAL I OBJECTE

Article 1er.- De conformitat amb l'article 15 del RDl 2/2004 pel qual s'aprova el text refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals, l'Ajuntament de Sa Pobla estableix

Article 2n.- Serà objecte d'aquesta exacció la prestació dels serveis tècnics i administratius previs a l'atorgament de la preceptiva llicència per a l'obertura de tots els establiments industrials i comercials, així com l'activitat administrativa, de control i altres serveis municipals aparellats a les activitats subjectes a règim de declaració responsable.

FET IMPOSABLE I OBLIGACIÓ DE CONTRIBUIR

Article 3er.- Constitueix el fet imposable d'aquesta taxa la prestació dels serveis i la realització de les activitats de competència municipal, necessàries per a l'atorgament de la preceptiva llicència per a l'obertura d'establiments industrials i comercials.

La taxa es meritarà en el moment de la presentació de la instància sol.licitant llicència o amb la presentació de la declaració responsable o quan se tramitin expedients d'ofici estant obligats els titulars de les activitats.

4t.- Estaran obligats al pagament de la  present exacció les persones naturals o jurídiques que presentin declaració responsable d'inici d'activitats, els sol·licitants de la llicència o les que estiguessin  obligades a la seva sol·licitud, com a titulars d'establiments en què es produeixi algun dels fets següents: 

  1. Primera instal·lació
  2. Trasllat del local
  3. Canvi d'activitat
  4. Qualsevol altres supòsits d'obertura d'establiments.
  5. Inici d'activitats subjectes a declaració responsable.

Respondran, solidàriament, de les obligacions tributaries dels subjecte passiu les persones físiques o jurídiques a les quals es refereixen  els articles 38 i 39 de la Llei general Tributària.

Seran responsables subsidiaris els administradors de les societats i els síndics, interventors o liquidadors de fallides, concursos, societats i entitats en general, en el supòsits i en l'extensió que assenyala l'article 40 de la Llei General tributària.  

BASES I TARIFES

Article 5è.- La quota tributària es determinarà aplicant les tarifes següents:

Tarifa 1a.- Activitats permanents majors, definides a l'article 4, d'acord amb els paràmetres del conjunt de l'activitat, de conformitat amb el títol I de l'annex I de la Llei 7/2013, de 26 de novembre, de règim jurídic d'instal·lacions, accés i exercici de les activitats a les Illes Balears, modificada per la Llei 6/2019, de 8 de febrer. S'aplicarà la quantitat fixa de 325,00 euros, més una quota variable del 0,5 % del pressupost de les obres, maquinària i instal·lacions.

Tarifa 2a.- Activitats permanents menors i innòcues, definides en l'article 4, d'acord amb els paràmetres del conjunt de l'activitat, de conformitat amb els títols II i III, respectivament, de l'annex I de la Llei 7/2013, de 26 de novembre, de règim jurídic d'instal·lacions, accés i exercici de les activitats a les Illes Balears, modificada per la Llei 6/2019, de 8 de febrer.

S'aplicarà la quota fixa de 250,00 euros, més una quota variable en funció de les següents circumstàncies compatibles i no excloents:

  1. Per cada m2 de superfície computable de l'activitat...........                                                0,50 euros
  2. Per persona de l'aforament de l'activitat........................................................                     1,00 euros
  3. Per cada kW de potencia instal·lada, exclosa la d'enllumenat...                                        5,00 euros
  4. Per cada Mcal/m2 de càrrega de foc ponderada..........................                                       1,00 euros

Quan de l'aplicació de les circumstàncies anteriors resulti una quota total superior a la que correspondria en aplicació de la Tarifa 1a, aquella quedarà reduïda a l'import d'aquesta darrera.

Tarifa 3a.- L'activitat administrativa generada per activitats no permanents innòques, itinerants menors, o itinerants innòcues, conforme la Llei 7/2013, de 26 de novembre, de règim jurídic d'instal·lacions, accés i exercici de les activitats a les Illes Balears, modificada per la Llei 6/2019, de 8 de febrer, definides en l'article 4 de la citada Llei  i enumerades en el seu Títol IV de l'annex I, i Capítol I del Títol V, respectivament. S'aplicarà la quota fixa de 50 euros.

Al cas de les activitats no permanents innòcues dutes a terme per particulars, associacions i entitats sense ànim de lucre,  tals  com festes infantils o sopars a la via pública, la taxa queda reduïda en un 50%

Activitats no permanents menors:

a)Tarifa base .....................................................................................................................................................136€

b) En dependència de  l'aforament la taxa incrementarà en les següents quantitats:

Aforament o num. de participants

Taxa a cobrar

De 1.001 a 2.000

       332,77 €

De 2.001 a 5.000

       595,12 €

De 5.000 a 10.000

    2.169,22 €

De 10.001 a 20.000

    2.693,92 €

Activitats itinerants menors ................................................................................................................................296€

Activitats itinerants majors..................................................................................................................................346€

Activitats itinerants innòcues .............................................................................................................................385€

Activitats no permanents majors exteriors..................................................................................................6.015,62€

Activitats no permanents majors interiors, la tarifa es  determinarà en dependència a  l'aforament:

Aforament o num. de participants

  Sobrecost

Tarifa base

Tarifa total

De 2501a 5000

        966,10 €

       70,42 €

    1.036,52 €

De 5000 a 10000

    3.567,12 €

       70,42 €

    3.637,54 €

De 10000 a 20000

  4.458,90 €

      70,42 €

   4.529,32 €

Més de 20000

    5945,20€

      70,42 €  

    6.015,62€

Activitats no permanents de recorregut amb pla d'autoprotecció................................................................2.959€

Activitats no permanents de recorregut sense pla d'autoprotecció...........................................................     441,24€

Tarifa 4a.- Modificacions i ampliacions de tot tipus d'activitat permanent, s'aplicarà la quota variable de l'1% del projecte de modificació i/o ampliació.

Tarifa 5è.- Traspassos de titularitat de les llicències concedides. S'aplicarà la quota fixa de 50,00 euros.

Article 6è.- Els drets per l'expedició de llicència quedaran limitats al pagament de 10 euros en cas de trasllat forçós del local.

Article 7è.- Les quotes que resultin en aplicació de les tarifes de l'article 5è., s'incrementaran amb el cost dels anuncis preceptius en els diaris i edictes en els Butlletins oficials.

ADMINISTRACIO I COBRAMENT

Article 8è.- Les quotes corresponents s'abonaran quan es sol·liciti l'oportuna llicència, o es presenti la declaració responsable, i a tal fi  l'interessat està obligat a presentar el corresponent justificant de pagament de la liquidació juntament amb la seva petició.

Article 9è.- Les persones obligades al pagament de la present exacció hauran de presentar a les oficines municipals l'oportuna sol·licitud, especificant l'activitat o activitats a desenvolupar a l'establiment, adjuntant el títol de propietat o contracte de lloguer del local, o la documentació exigible per les activitats subjectes a règim de declaració responsable

Article 10è.- El pagament de la taxa regulada en la present ordenança no prejutja en cap cas la concessió de la llicència, el fet impositiu es la tasca administrativa per tramitació, amb independència del sentit de la resolució.

En cas de renuncia de la llicència sol·licitada, abans de dictar-se l'acte de concessió, es meritarà el 20% de la tarifa corresponent, més la totalitat dels costs prevists a l'article 7è. de la present ordenança fiscal, si aquests s'haguessin  produït, procedint a la devolució de la diferència.

Una vegada dictat l'acte de concessió de llicència, s'entendrà meritada la taxa, sense cap dret de l'interessat a devolucions per renuncia o desestimen.

Al cas de les activitats subjectes a declaració responsable, només procedirà la devolució de la taxa quan se renunciï expressament a l'activitat, i  no s'hagi dut a terme l'activitat administrativa de comprovació.

Article 11è.- Les quotes liquidades i no abonades dins el període voluntari, s'hauran de fer efectives per la via de constrenyiment, de conformitat amb el Reglament General de Recaptació.

Article 12è.- En tot el relatiu a infraccions tributàries i la seva qualificació, així com a les sancions que a les mateixes corresponguin en cada cas, s'aplicaran les normes contingudes a la Llei General Tributària i al Reglament General de Recaptació.

DISPOSICIO FINAL.- La present ordenança fiscal entrarà en vigor i s'aplicarà a partir del dia següent de la seva publicació en el Butlletí oficial de les Illes Balears. Romandrà en vigor fins a la seva modificació o derogació”. 

Contra el present Acordo, conforme a l'article 19 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat pel Reial decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, es podrà interposar pels interessats recurs contenciós-administratiu, en el termini de dos mesos comptats a partir de l'endemà al de la publicació d'aquest anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, davant el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, amb seu a Palma.

 

Sa Pobla, 20 de desembre de 2019

El Batle-President

LLorenç Gelabert Crespi