Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI D'OCUPACIÓ DE LES ILLES BALEARS

Núm. 3025
Extracte de la Resolució del conseller de Treball, Comerç i Indústria i president del SOIB, de 13 de març de 2018, per la qual s’aprova la convocatòria informativa de beques formatives dirigida als treballadors desocupats majors de 30 anys que tenguin la condició d’aturats de llarga durada, així com les dones víctimes de violència masclista en situació d'atur, que siguin alumnes d’especialitats formatives finançades pel SOIB o impartides per centres propis, per al període 2018-2019

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS (Identif.): 390124

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l’extracte de la convocatòria el text de la qual es pot consultar en la Base de Dades Nacional de Subvencions (http://www.pat.minhap.gob.es/bdnstrans/index):

1. Objecte

Aquesta Resolució té per objecte establir la convocatòria informativa de beques per assistència que preveu l’article 25 de l’Ordre TAS/718/2008 adreçada als treballadors desocupats majors de 30 anys, que tenguin la condició d’aturats de llarga durada, així com dones víctimes de violència masclista en situació d'atur que siguin alumnes d’especialitats formatives de formació professional per a l'ocupació subvencionades pel SOIB que s’executin en el període 2018-2019.

Es poden cursar especialitats formatives completes no conduents a certificats de professionalitat i/o mòduls formatius de certificats de professionalitat, inclòs el mòdul de pràctiques no laborals.

S’entén per acció formativa cadascun dels mòduls formatius conduents a un certificat de professionalitat.

2. Finalitat

La finalitat d’aquesta convocatòria és concedir les beques d'assistència esmentades en el punt anterior. Es concedeixen de manera directa, prèvia sol·licitud de l’alumne o alumna, d’acord amb el procediment que estableix el Reial decret 357/2006, de 24 de març, pel qual es regula la concessió directa de determinades subvencions en els àmbits de l’ocupació i la formació, en concordança amb el que disposa l'article 22.2.c de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, en relació amb l'article 28.2 i 3 de la mateixa Llei.

3. Crèdit

Distribució del crèdit de la convocatòria per anualitats:

Anualitat 2018: 700.000 €

Anualitat 2019: 700.000 €

Total convocatòria : 1.400.000 €

Per a l’exercici 2018:

Amb càrrec a la partida pressupostària 76101 322D06 48015 00 18020 sempre que hi hagi crèdit adequat i suficient, la quantitat de: 424.618 € a càrrec de la Conferència Sectorial.

Amb càrrec a la partida pressupostària 76101 322D06 48015 00 sempre que hi hagi crèdit adequat i suficient, la quantitat de 275.382 €, a càrrec dels pressupostos de la CAIB.

Per a l’exercici 2019:

Amb càrrec a la partida pressupostària 76101 322D06 48015 00 19020 sempre que hi hagi crèdit adequat i suficient, sotmès a la condició suspensiva d’existència de crèdit adequat i suficient en el pressupost de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l’any 2019 la quantitat de: 424.618 € a càrrec de la Conferència Sectorial.

Amb càrrec a la partida pressupostària 76101 322D06 48015 00 sempre que hi hagi crèdit adequat i suficient, sotmès a la condició suspensiva d’existència de crèdit adequat i suficient en el pressupost de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l’any 2019, la quantitat de 275.382 €, a càrrec dels pressupostos de la CAIB.

Sempre que les disponibilitats pressupostàries ho permetin es pot augmentar l’import d’aquesta convocatòria.

Si s’exhaureixen els crèdits destinats a la convocatòria abans d’acabar el termini de presentació, s’ha de suspendre la concessió de noves ajudes mitjançant resolució publicada en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

4. Persones beneficiàries

Es poden beneficiar d’aquestes beques per assistència a accions formatives els alumnes que pertanyin a algun dels col·lectius especificats al punt 1 anterior i hagin cursat una especialitat formativa finançada pel SOIB.

En concret, es poden beneficiar d'aquestes beques qualsevol dels dos col·lectius següents:

· Persones treballadores registrades al SOIB com a demandants d'ocupació aturats, majors de 30 anys i en situació d'atur de llarga durada en el moment d'inici de l'acció formativa.

· Dones víctimes de violència masclista registrades al SOIB com a demandants d'ocupació aturades.

Als efectes d’aquesta convocatòria es consideren persones aturades de llarga durada aquelles que hagin estat inscrites com a demandants d’ocupació desocupades al SOIB o un altre servei públic del Sistema Nacional d’Ocupació com a mínim dotze mesos en els darrers devuit immediatament anteriors a l’inici de l’acció formativa.

La situació de dona víctima de violència masclista s’ha d’acreditar:

·  A través de la sentència condemnatòria, durant els 24 mesos posteriors d’haver-se notificat.

· Mitjançant la resolució judicial que acordi mesures cautelars per protegir la víctima o a través de l’ordre de protecció acordada a favor de la víctima, mentre sigui vigent.

· A través de l’informe del ministeri fiscal que indiqui l’existència d’indicis que la demandant és víctima de violència de gènere, fins que es dicti la resolució sobre l’ordre de protecció.

· Informe dels serveis socials comunitaris o especialitzats que acrediti que la dona és víctima de violència masclista.

Les persones dels dos col·lectius anteriors per ser beneficiàries han de complir tres requisits:

1. Participar en un itinerari personalitzat d'inserció en què es recomani el seguiment d'una especialitat formativa de formació professional per a l'ocupació.

2. Cursar una especialitat formativa de formació professional per a l'ocupació subvencionada pel SOIB que finalitzi després de l'1 de gener de 2018 i abans de l'1 d'octubre de 2019.

Queden excloses les accions formatives adreçades prioritàriament a treballadors desocupats corresponents a convocatòries de formació dual, de programes mixts d'ocupació i formació i beques per formació en competències clau. En el cas d'especialitats formatives corresponents a convocatòries adreçades prioritàriament a treballadors ocupats, queden excloses aquelles no corresponents al fitxer del SEPE.

3. Que la persona beneficiària acabi l’acció formativa amb la qualificació d’apte o apta. En relació a les especialitats formatives d’anglès i alemany, en què l’avaluació es du a terme en una entitat acreditativa oficial, per beneficiar-se de la beca l’alumne o alumna ha d’haver assolit en el certificat oficial al mateix nivell o superior de coneixement de l’idioma de l’especialitat formativa que ha cursat.

5. Presentació de sol·licituds

Les sol·licituds s’han de formalitzar en el model que facilita el Servei d’Ocupació de les Illes Balears i que es troba a disposició de les persones interessades en el web <www.soib.es>. L’alumne alumna ha de formalitzar la sol·licitud abans que finalitzi l’acció formativa.

La sol·licitud ha d’anar acompanyada del document D52 (declaració responsable de veracitat de les dades bancàries) que es troba a disposició de les persones interessades en el web <www.soib.es>.

Si l’alumna és víctima de violència de gènere també ha de presentar document que acrediti aquesta circumstància d’acord amb la clàusula 4. En aquest supòsit, abans de finalitzar l’acció formativa pot optar per presentar la sol·licitud directament al SOIB o al centre de formació.

L’entitat formativa ha de recollir les sol·licituds dels alumnes i les ha de presentar al Servei d’Ocupació de les Illes Balears en el termini de 10 dies, des de la finalització de l’acció formativa juntament amb la memòria justificativa de resultats. En el cas de les especialitats formatives d’anglès i alemany el termini és d’un mes.

En el cas que l'acció formativa finalitzi dins 2018 però abans de la publicació d'aquesta convocatòria, el centre de formació pot presentar les sol·licituds dels alumnes, com a màxim, fins a dos mesos després del dia de publicació d'aquesta convocatòria.

6. Règim de concessió de les beques

Les beques objecte d’aquesta convocatòria es concedeixen en règim de concessió directa mitjançant una resolució del conseller competent en la matèria, pels següents imports:

a. Per a persones aturades de llarga durada majors de 30 anys:

- 21 euros per dia d’assistència total (13 € s’han de finançar amb fons procedents de la Conferència Sectorial d'Ocupació i Assumptes laborals i els 8 € restants amb càrrec als fons propis de la Comunitat).

b. Per a víctimes de violència masclista:

- 21 euros per dia d’assistència total (13 € s’han de finançar amb fons procedents de la Conferència Sectorial d'Ocupació i Assumptes laborals i els 8 € restants amb càrrec als fons propis de la Comunitat).

Aquestes quantitats són incompatibles amb altres beques per assistència rebudes per la mateixa acció formativa.

A l’efecte d’aquesta convocatòria, s’entén per dia d’assistència total la jornada diària lectiva completa, amb independència del nombre d’hores que abasti.

Per poder-se abonar la beca, s’ha d’acreditar l’assistència diària completa. El dia d’assistència incompleta o no assistència no s’ha de computar.

 7. Termini per resoldre i notificar o publicar

 El termini per resoldre la sol•licitud i notificar-la o publicar-la és de sis mesos, comptadors des de la data d’haver-la presentada. Una vegada transcorregut aquest termini sense que s’hagi dictat una resolució expressa, la petició s’ha d’entendre desestimada. La resolució expressa, tant de concessió com de denegació, s’ha de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

8. Justificació de l’aplicació dels fons

La justificació del dret a cobrar els ajuts que estableix aquesta Resolució s’ha de dur a terme mitjançant l’assistència efectiva de l’alumne alumna al curs, que es comprova per les llistes de control d’assistència, signades degudament d’entrada i de sortida, que els centres han de presentar al SOIB en el termini que estableix el punt 6 d’aquesta convocatòria. La baixa o l’exclusió de l’alumne o alumna dona lloc a la pèrdua del dret a percebre aquestes beques. Els dies d’absència, justificada o sense justificar, o les jornades incompletes no s’han de computar a l’efecte del pagament dels ajuts.

El SOIB ha de comprovar d’ofici que l’alumne o alumna hagi participat en un itinerari personalitzat d’inserció.

9. Pagament

El SOIB ha de tramitar la proposta de pagament una vegada finalitzada cada especialitat formativa i comprovat d’ofici que compleix amb els requisits establerts en aquesta convocatòria.

Les sol·licituds que es presentin abans del 31 d’agost de 2018 s’han de pagar amb càrrec al 2018 i les que es presentin entre l’1 setembre de 2018 i el 31 d’agost 2019 s’han de pagar amb càrrec al 2019.

Palma, 13 de març de 2018

El conseller de Treball, Comerç i Indústria i president del Servei d’Ocupació de les Illes Balears 

Iago Negueruela Vázquez