Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE DESENVOLUPAMENT LOCAL

Núm. 2983
Extracte de la convocatòria de subvencions anuals per a dur a terme activitats socioambientals en matèria cinegètica o de pesca fluvial 2018

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Extracte del Conseller Executiu del Departament de Desenvolupament local del Consell de Mallorca de dia 5 de març de 2018 relatiu a la convocatòria de subvencions anuals per dur a terme activitats socioambientals en matèria cinegètica o de pesca fluvial 2018

Codi de convocatòria BDNS: 389401

De conformitat amb el que es preveu als articles 17.3 b) i 20.8 a) de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria el text del qual es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvenciones

(http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index)

Primer. Beneficiaris

1. Poden tenir la condició de beneficiaris:

a. Les associacions, societats, clubs, federacions, fundacions i qualssevol altres entitats benèfiques o sense afany de lucre.

b. Les societats de caçadors locals i de pesca fluvial previstes a la Llei 6/2006 Balear de caça i pesca fluvial, modificada per la Llei 3/2013, de 17 de juliol.

c. Els titulars de vedats (persones físiques) que s’acullin a la partida pressupostària 65 17226 78900 (Inversions per nuclis de cria de conills, adquisició de gàbies trampa, material i equipaments pel control de depredadors i espècies invasores)

2. No poden acollir-se a l’ajuda econòmica les entitats en les quals concorre alguna de les prohibicions establertes a l’article 8 de de l’Ordenança General de Subvencions (BOIB 21, de 18 de febrer de 2017), ni les entitats i associacions que no es trobin legalment constituïdes.

Segon. Objecte i finalitat de la convocatòria

1. Aquesta convocatòria es fa en el marc de l’Ordenança General de Subvencions (BOIB 21, de 18 de febrer de 2017).

2. Són objecte de subvenció les actuacions executades o s’hagin d’executar entre l’1 de juliol de 2017 i 30 de juny de 2018, pels beneficiaris relacionats a l’article 2 d’aquesta convocatòria.

3. La finalitat d’aquestes subvencions és socioambiental, i ha d’anar destinada a iniciatives sense afany de lucre, les quals promoguin la millora ambiental, i en conseqüència, la millora dels aprofitaments cinegètics o de la pesca fluvial.

Tercer. Actuacions subvencionables

1. Són objecte de subvenció les actuacions que estiguin executades o s’hagin d’executar entre l’1 de juliol de 2017 i 30 de juny de 2018, per les entitats relacionades a la base segona d’aquesta convocatoria. Són despeses subvencionables a la present convocatòria les següents:

- Els imports del lloguer de terrenys de caça per a ús de les societats de caçadors.

- Els honoraris professionals per al control selectiu de predadors en cas que aquest control sigui efectuat per tècnics o empreses especialitzades.

- L’import de l’adquisició del material no inventariable necessari per dur a terme campanyes d’informació a la població sobre la problemàtica associada als danys causats pels predadors i les espècies invasores. També l’import de les actuacions correctores de control selectiu de predadors i d’espècies invasores, així com l’import dels honoraris derivats d’aquestes actuacions.

- L’import de l’adquisició del material no inventariable necessari per dur a terme projectes que promoguin la reducció de la pressió de predació o de l’eradicació d’espècies invasores i de les proves experimentals, així com l’import dels honoraris derivats d’aquestes actuacions.

- Els honoraris del personal de vigilància i gestió ambiental dels terrenys de caça i de pesca fluvial, les despeses derivades de la seva formació o qualificació.

- L’import d’adquisició de varietats de sembra d’interès per a la fauna cinegètica, així  com  els honoraris dels professionals que la duen a terme.

- Els honoraris dels ponents que imparteixen cursos i conferències amb finalitat formativa sobre temàtica cinegètica i de pesca fluvial, de gestió ambiental, així com l’ import del trasllat i allotjament d’aquells ponents que resideixen fora del lloc de la impartició del curs o conferència; així com l’import d’adquisició de material didàctic per a aquests cursos i conferències.

- L’import de compra d’espècies pròpies (perdiu, guàtlera, faisà, conill, llebre i cabra salvatge mallorquina) destinades a repoblacions abans de l’inici temporada de caça, l’import d’adquisició d’aliments per a aquestes espècies, l’import del maneig dels individus, del transport i d’infrastructures associades a la repoblació.

- L’import d’adquisició d’espècies vegetals d’interès cinegètic per a la repoblació, així com els honoraris de les persones que duen a terme aquestes repoblacions.

- Els honoraris de les persones que duen a terme les podes, neteja de camins i de rotes, neteja de sèquies, recuperació de conreus i de rotes i neteja de pantans i canals.

- La instal·lació de tancaments, basses i abeuradors associats a pràctiques cinegètiques de millora de l’hàbitat o de compatibilització agroramadera.

- L’import de lloguer de maquinària i/o equipament necessari per a dur a terme les següents tasques:

- Repoblacions amb arbres, arbusts i altres vegetals d’interès cinegètic

- Podes, neteja de camins i de rotes, neteja de sèquies, recuperación de  conreus i de rotes, neteges de pantans i canals.

- L’import d’honoraris per a la realització d’estudis tècnics i científics d’espècies cinegètiques, piscícoles o protegides que tenguin relació amb l’activitat cinegètica o de pesca fluvial, i dels seus hàbitats.

- L’import  dels honoraris per a la col·locació plaques i suports per a la senyalització de terrenys cinegètics y de pesca fluvial.

- L’import d’adquisició del material  no inventariable necessari per a la promoció de modalitats tradicionals de caça pròpies de les Illes Balears i de les activitats cinegètiques amb races autòctones, així com per a la organització i realització de proves funcionals, campionats, exhibicions i activitats de promoció social de les races de cans de caça autòctons. L’import d’honoraris derivats d’aquestes actuacions, inclosos el honoraris de jutges i l’import del trasllat, manutenció i l’allotjament dels jutges quan aquests estiguin domiciliats fora de la comunitat autònoma on es realitzi l’activitat.

- L’import d’adquisició del material no inventariable necessari per dur a terme les actuacions de seguiment i millora de cans de caça de raça autòctona, així com l’import dels honoraris derivats d’aquestes tasques.

- L’import  dels honoraris derivats de la realització d’estudis i l’aplicació de noves tecnologies per a la selecció i millora de cans de caça de raça autòctona.

- L’import d’adquisició del material no inventariable necessari per dur a terme l’organització i realització de trobades i diades de caràcter educatiu, d’intercanvi d’experiències i de promoció social de la modalitat tradicional de caça en l’àmbit d’actuació de la societat de caçadors, així com l’import d’honoraris derivats d’aquestes tasques inclosa l’edició de material divulgatiu de caire educatiu i promocional, en qualsevol suport.

- L’import d’adquisició del material no inventariable necessari per dur a terme la informació, promoció i foment de bones pràctiques cinegètiques i de pesca fluvial, així com la implantació de tècniques alternatives d’interès ambiental, i l’import dels honoraris derivats d’aquestes activitats.

- L’import d’adquisició del material no inventariable necessari per dur a terme l’organització de trobades, jornades, diades, activitats participatives de promoció i foment de modalitats tradicionals de caça, així com els actes públics que se’n derivin. I l’import dels honoraris derivats d’aquestes activitats.

- L’import d’adquisició de material no inventariable necessari per dur a terme l’edició de material, en qualsevol suport, dedicat al promoció i foment de modalitats tradicionals de caça, així com l’import dels honoraris derivats d’aquesta tasca.

- L’import d’adquisició de material no inventariable necessari per dur a terme delimitació, senyalització i dotació d’infrastructures de camps d’ensinistrament de cans, així com els honoraris professionals derivats de la realització d’aquestes tasques.

- Despeses derivades d’altres activitats subvencionables:

  • L’import de la compra i/o implantació de xips d’identificació canina.
  • L’import de la vacunació i desparasitació de cans de caça i d’espècies cinegètiques així com l’import d’altres tractaments veterinaris d’aus de falconeria degudament documentats.
  • L’import de l’assegurança de cans de caça i d’aus de falconeria.
  • L’import de les assegurances per danys agrícoles o a les propietats, provocats per les espècies cinegètiques, o derivats de la pràctica de la caça. Queda exclòs l’import de l’assegurança de responsabilitat civil del caçador, en el cas de caça amb armes.

- Les despeses d’edició en qualsevol suport de materials formatius, divulgatius o de promoció en matèria cinegètica i de pesca fluvial.

- Honoraris de realització de materials formatius, divulgatius o de promoció dels valors i patrimoni cinegètic i piscícola, conservació de la natura, usos tradicionals del camp lligats a la caça i a la pesca fluvial i gestió i pràctica sostenible d’aquesta activitat així com de la pesca fluvial, en qualsevol suport.

- Despeses d’ormeigs propis de modalitats tradicionals de caça: adquisició, confecció, manteniment i reparació.

- Despeses de desplaçament, presència i participació a fires, congresos i esdeveniments científics, de promoció turística i divulgatius, així com els actes públics que se’n derivin.

2. En cap cas, l’import de la despesa subvencionable pot ser superior al valor de mercat.

3. En el cas de les inversions imputables a la partida 65 17226 78900, s’admetran únicament les destinades als següents objectes: nuclis de cria per conills (d’acord amb el punt 5.4 de la convocatòria), adquisició de gàbies trampa i materials i equipaments pel control de predadors i espècies invasores.

Quart. Bases reguladores

Ordenança General de Subvencions del Consell de Mallorca aprovada pel Ple del Consell de Mallorca, en sessió de dia 23 de desembre de 2016, BOIB núm.. 21, de 18 de febrer de 2017.

Cinquè. Crèdit pressupostari

Durant l’exercici pressupostari 2018 es destina la quantitat de 170.000.-euros a les subvencions objecte d’aquesta convocatòria, amb càrrec a les aplicacions pressupostàries següents i d’acord amb la següent distribució:

135.000.- euros 65 17226 48900

35.000.- euros 65 17226 78900

Sisè. Termini de presentació de sol·licituds

El termini per presentar les sol·licituds és de 15 dies hàbils, comptadors a partir de l'endemà al de la publicació d'aquesta convocatòria al Butlletí Oficial de les Illes Balears. Si l'últim dia és dissabte o inhàbil, s'entendrà prorrogat fins al primer dia hàbil següent.

 

Palma, 12 de març de 2018

La Secretària Tècnica de Desenvolupament Local,

(Per delegació del Conseller de Desenvolupament Local.

Resolució de 21/09/2015. BOIB núm. 141, de 26 de setembre de 2015)

Antònia Malagrava Cantallops