Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE FORMENTERA

Núm. 2883
Conveni de col·laboració entre la Fundació per a l’Esport Balear i el Consell Insular de Formentera per a desenvolupar activitats de promoció esportiva a Formentera per l’any 2017

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

De conformitat amb allò previst a l'article 45, de la llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions publiques, es fa públic la signatura del següent conveni:

“Conveni de col·laboració entre la Fundació per a l’Esport Balear i el Consell Insular de Formentera per a desenvolupar activitats de promoció esportiva a Formentera per l’any 2017.

Parts

La senyora Francesca Tur Riera, consellera de Cultura, Participació i Esports en virtut del Decret 7/2017, de 7 d’abril, de la presidenta de les Illes Balears, i, presidenta del Patronat de la Fundació per a l’Esport Balear (Fundació d’ara endavant), en l’exercici de les facultats atribuïdes per l’article 18 dels Estatuts del Patronat de la Fundació (BOIB núm. 173, de 22 de novembre de 2012).

El senyor Jaume Ferrer Ribas, president del Consell Insular de Formentera (Consell d’ara endavant), qui actua en nom i representació d’aquest, amb CIF núm. P-0702400-C i amb domicili social a la plaça de la Constitució núm. 1, de Sant Francesc Xavier, en virtut de l’Acte del Ple del Consell Insular de Formentera de data 13 de juny de 2015, i d’acord amb el que disposa l’article 136 del Reglament orgànic del Consell Insular de Formentera (ROC), els articles 34 i 41.3 de la Llei 7/1985, de 2 d’abril, reguladora de les bases de règim local i l’article 9 de la Llei 8/2000, de 27 d’octubre, de consells insulars, assistit pel secretari de la corporació, senyor Àngel C. Navarro Sánchez.

Antecedents

1. L’article 49 de la Llei 40/2015, d´1 d’octubre, de règim jurídic del sector públic regula el contingut dels convenis de col·laboració que es podran subscriure per part de les administracions públiques respecte a l’activitat que desenvolupin en l’exercici de les seves competències.

El Consell i la Fundació comparteixen alguns objectius que són d’interès comú i que justifiquen una actuació coordinada.

2. Les competències en matèria de promoció de l’esport balear d’alt nivell, de promoció de la imatge esportiva de les Illes Balears i de tecnificació esportiva són exercides per la Fundació, en virtut de l’article 6.a) b) c) i) i j) dels seus Estatuts.

3. La Fundació té personalitat jurídica pròpia i plena capacitat d'obrar; en conseqüència pot dur a terme tots els actes necessaris per acomplir la finalitat per a la qual s'ha creat, amb subjecció al que estableix l'ordenament jurídic, segons disposa l'article 2 dels seus Estatuts.

4. Per assolir les seves finalitats, la Fundació pot signar acords amb empreses privades o d'altres organismes i entitats públiques per al desenvolupament de programes d'investigació, docents o d'assistència en l'àmbit esportiu, amb finançament unilateral o mixt, segons l'article 7.d) dels seus Estatuts.

5. L'article 6 de la Llei 14/2006, de 17 d'octubre, de l'esport de les llles Balears, estableix els principis generals que han de regir les polítiques esportives de les administracions públiques de les llles Balears. Entre aquests principis hi ha la coordinació i la complementarietat entre les administracions públiques i entre aquestes i les entitats esportives o altres entitats de promoció de l'esport.

6. El capítol II del Títol II d’aquesta Llei, intitulat Relacions interadministratives, estableix que les competències en matèria d’activitat física i esport de les diferents administracions públiques de les Illes Balears s’han d’exercir sota els principis de cooperació, col·laboració, coordinació, descentralització i informació multilateral. Així mateix proposa l’establiment de convenis per aplicar aquests principis.

Ambdues parts es reconeixen mútuament la capacitat legal necessària per formalitzar aquest conveni d'acord amb les següents:

Clàusules

1. Objecte del conveni

Aquest conveni té per objecte establir la col·laboració entre la Fundació i el Consell per executar un conjunt d’activitats de promoció esportiva encaminades a la potenciació de la pràctica esportiva d’alt rendiment i a la promoció de la imatge esportiva de Formentera.

2. Compromisos del Consell

Per a l’assoliment dels objectius d’aquest conveni, el Consell es compromet a:

- Patrocinar esportistes d’alt nivell que acreditin resultats destacats a nivell nacional (medallistes a campionats d’Espanya) i internacional (participacions a europeus, mundials i jocs olímpics).

- Col·laborar amb esdeveniments esportius que promocionin la imatge esportiva de Formentera: competicions, seminaris, cursos de formació.

- Adquirir material esportiu especialitzat per als programes de seguiment i de pretecnificació gestionats pel Consell.

- Presentar davant la Fundació els justificants de pagament de les aportacions objecte d’aquest conveni, així com una memòria breu de les actuacions desenvolupades durant el 2017, abans del 15 de desembre de 2017.

3. Compromisos de la Fundació

Per a l’assoliment dels objectius d’aquest Conveni la Fundació es compromet a:

- Fer una aportació econòmica de 23.000 € (vint-i-tres mil euros) per les activitats objecte del conveni.

- Aportar un tècnic de la Fundació per a la comissió de seguiment del conveni, prevista en la clàusula 5.

- Donar el suport tècnic necessari, si es precisa, per assolir les finalitats objecte d’aquest conveni.

4. Pagament

El pagament es farà efectiu amb la presentació prèvia de les factures corresponents a les despeses derivades d’aquest conveni. Aquestes factures han de ser originals o còpies acarades i s’ha d’acreditar que se n’ha efectuat el pagament.

El període en què es concreten les activitats objecte d’aquest conveni i, per tant, aquell al qual s’han de referir els documents justificatius presentats comença el dia 1 de gener de 2017 i finalitza el 30 de novembre de 2017.

5. Comissió de seguiment

Pel seguiment d’aquest conveni s’ha de constituir una comissió de seguiment que n’ha de valorar l’execució, resoldre’n els problemes d’interpretació i intentar conciliar les diferències que se’n puguin derivar.

Aquesta comissió s’ha de reunir sempre que alguna de les parts ho sol·liciti per escrit amb una antelació de quinze dies.

Aquesta comissió ha d’estar formada per:

- Una persona en presentació del Consell, nomenada pel president de la corporació.

- Una persona en representació de la Fundació, nomenada pel seu gerent.

El règim de funcionament i adopció d’acords és l’establert en el capítol II, secció 3a de la

Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de règim jurídic del sector públic.

6. Resolució del conveni

Aquest conveni s’ha de resoldre, amb audiència prèvia de les parts, que s’ha de formalitzar per escrit, per les causes següents:

a) El mutu acord de les parts.

b) L’ incompliment greu o manifest de les obligacions d’una de les parts signants.

c) La impossibilitat sobrevinguda, legal o material de dur a terme l’objecte del conveni.

d) La no presentació de la memòria de les activitats del programa de seguiment esportiu i/o els justificants de pagament de les aportacions objecte d’aquest conveni, en el termini establert a la clàusula segona.

7. Vigència del conveni

Aquest conveni entrarà en vigor a partir de la data de la signatura i serà vigent fins el 30 de novembre de 2017.

8. Naturalesa del conveni i resolució de conflictes

Aquest conveni té naturalesa administrativa. En tot allò no previst expressament en aquest conveni, ambdues parts resten sotmeses a la jurisdicció contenciosa administrativa.

Pel que fa als efectes de la resolució s’atendrà a allò que disposa la Llei 40/2015.

Aquest conveni queda exclòs de l’àmbit d’aplicació del Text refós de la Llei de contractes del sector públic, aprovat pel Reial decret 3/2011, de 14 de novembre.

I com a prova de conformitat amb el contingut d’aquest conveni, el signa’m per duplicat.

Sant Francesc de Formentera, 19 de novembre de 2017.

La presidenta de la Fundació per a l’Esport Balear                 El president del Consell Insular de Formentera

Francesca Tur Riera                                                                 Jaume Ferrer Ribas

                                                                                                 Davant meu, el secretari                   

                                                                                                 Àngel C. Navarro Sánchez”

Per la qual cosa es fa públic per general coneixement

 

Formentera, 15 de febrer de 2017

El president del Consell Insular de Formentera,

Jaume Ferrer Ribas