Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE FORMENTERA

Núm. 2880
Acord de col·laboració entre el Consell Insular de Formentera i l’Hospital de Formentera per a la realització de cursos de català per al personal de l’hospital

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

De conformitat amb allò previst a l’article 48 de la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de règim jurídic del sector públic, es fa públic el següent conveni:

Acord de col·laboració entre el Consell Insular de Formentera i l’Hospital de Formentera per a la realització de cursos de català per al personal de l’hospital

Parts

Jaume Ferrer Ribas, president del Consell Insular de Formentera, qui actua en nom i representació d’aquest, amb CIF núm. P0702400C i amb domicili social a la plaça de la Constitució núm. 1, de Sant Francesc Xavier, en virtut de l’Acte del Ple del Consell Insular de Formentera d’11 de juny de 2011, d’acord amb l’article 136 del Reglament Orgànic del Consell Insular de Formentera (ROC), els articles 34 i 41.3 de la Llei 7/1985, de 2 d’abril, reguladora de les bases de règim local, de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, de règim electoral general i l’article 9 de la Llei 8/2000, de 27 d’octubre, de consells insulars (...).

Carmen Santos Bernabeu, directora gerent de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, amb DNI (...), per delegació del director general del Servei de Salut de les Illes Balears, Resolució de 28 de setembre de 2015, BOIB 29 de setembre, amb domicili a carrer de  Corona, núm. 32-36, 07800 Eivissa.

Antecedents

1. Que el Consell Insular de Formentera té la voluntat d’organitzar cursos de català, amb les característiques que s’especifiquen a l’annex, per al personal de l’Hospital de Formentera per tal de preparar les dues proves oficials que convoca la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, el gener i el maig de 2018.

2. Que l’Hospital de Formentera, per la seva activitat i per disposar de personal i dels recursos necessaris i adequats, és idònia per a la impartició d’aquests cursos de català en les seves instal·lacions.

3. Aquest conveni de col·laboració té la naturalesa que preveu l’article 4.1 del Reial decret legislatiu 3/2011, de 14 de novembre, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de contractes del sector públic, i per tant, està exclòs de l’àmbit de la seva aplicació, i s’ha de regor por les seves clàusules i per les normes administratives que hi siguin d’aplicació.

4. Tota controvèrsia o discrepància, qüestió o reclamació resultants de l’execució o interpretació del present conveni o relacionats amb ell, directament o indirecta, es resoldran definitivament de forma consensuada entre les parts. En cas de no poder arribar a cap acord les qüestions litigioses que puguin derivar-se de la interpretació, l’execució i, si s’escau, la resolució d’aquest conveni s’han de sotmetre a la jurisdicció contenciosa administrativa, segons l’establert a la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Les dos parts ens reconeixem mútuament la capacitat legal necessària per formalitzar aquest Acord, d’acord amb les següents:

Clàusules

1. L’objecte del present acord és la col·laboració entre les dues entitats signants per al desenvolupament de dos cursos de català adreçats als treballadors i treballadores de l’hospital.

2. Els alumnes relacionats amb el curs desenvoluparan les activitats especificades d’aquest acord, en els locals del l’Hospital de Formentera, sense que això impliqui cap relació laboral amb l’empresa o administració que imparteix el curs.

3. La realització de les pràctiques per part de l’alumne no genera més compromisos que els que apareixen en aquest acord i en cap cas produeix obligacions d’un contracte laboral.

4. La incorporació d’alumne/s en pràctiques no suposarà, en cap cas, la substitució dels treballs propis del personal de plantilla.

5. Els alumnes i el professorat no percebran cap quantitat econòmica per la realització de les activitats formatives, per tant, no suposa cap contraprestació econòmica per par del Consell.

6. El present acord es podrà extingir per expiració del temps convingut, i podrà rescindir-se per qualsevol de les parts, mitjançant denúncia d’alguna d’elles, que serà comunicada a l’altra amb una antelació mínima de quinze dies, o per alguna de les següents causes:

6.1 El mutu acord de les parts, que s’haurà de formalitzar per escrit.

6.2 L’incompliment greu i/o manifest de les obligacions d’una de les parts signants del acord

6.3 La impossibilitat sobrevinguda, legal o material, de poder dur a terme l’objecte del conveni o acord.

Igualment es podrà rescindir per a un determinat alumne o grup d’alumnes, per qualsevol de les parts signants, i ser exclòs de la seva participació en l’acord per decisió unilateral del centre, de l’empresa o entitat col·laboradora, o conjunta d’ambdós, en els següents casos:

  • Faltes repetides d’assistència i/o puntualitat no justificades
  • Actitud incorrecta o manca d’aprofitament, amb audiència prèvia a la persona interessada.

7. Aprofitant la col·laboració i proximitat d’aquestes dues entitats públiques, l’Hospital de Formentera podrà disposar del Servei d’Assessorament Lingüístic, àrea dependent del Consell Insular de Formentera, per a la traducció i/o revisió dels rètols, cartells, anuncis, avisos, etc., que l’Hospital de Formentera situï a la vista de la ciutadania.

8. Aquest conveni entrarà en vigor l’endemà de la seva signatura i es mantendrà vigent mentre el Consell Insular de Formentera realitzi l’oferta dels cursos per a les proves oficials de 2018, i la direcció de l’Hospital de Formentera la consideri adient.

Com a mostra de conformitat, signam aquest Conveni en dos exemplars.

Formentera, 11 d’octubre de 2017

Pel Consell Insular de Formentera                                Per l’Hospital de Formentera

segueixen signatures (...)”

La qual cosa es fa pública per a general coneixement.

Formentera, 13 de març de 2018

President del Consell Insular de Formentera

Jaume Ferrer Ribas