Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TREBALL, COMERÇ I INDÚSTRIA

Núm. 1278
Informació pública sobre l'Estudi d'impacte ambiental i la Memòria d'explotació i restauració de l’explotació Salinas de Campos núm. 1004, que forma part del polígon 17, parcel·les 6, 26, i 319 del terme municipal de Campos

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

D’acord amb la Llei 10/2014, d’1 d’octubre, d’ordenació minera de les Illes Balears, i amb la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d’avaluació ambiental, se sotmet a informació pública la sol·licitud de Salinas de Levante, SA, CIF A07006778, d’autorització administrativa del projecte subjecte a avaluació d’impacte ambiental ordinària. Hi pot resultar d’aplicació el que preveu el capítol III del títol II en matèria de consultes transfrontereres. Se n’assenyalen les característiques principals a continuació:

Expedient: 2015/25049.

Tipus d’activitat: extracció i restauració d’una explotació salina de la Secció B).

Situació: forma part del polígon 17, parcel·les 6, 26 i 319 del terme municipal de Campos.

Illa: Mallorca.

Dades tècniques: S'extreu sal per mitjà d'un sistema basat en l'evaporació de l'aigua procedent del mar canalitzat a través de plataformes horitzontals en el mateix terreny. El procés d'explotació de la sal marina es divideix en les fases següents: bombament i ompliment de basses, cristal·lització, collita i rentat. El volum anual de sal marina extreta és de 10.000 tones. No es preveu que augmenti l'explotació atès que els estanys i les instal·lacions no permeten més producció. El projecte de restauració preveu mantenir un circuit d'aigua salada procedent del mar. La restauració de la zona de basses es farà segons el pla de gestió Natura 2000 del salobrar de Campos. Una vegada establert l'abandó de les labors d'explotació, hauran de desmantellar-se les instal·lacions i la maquinària destinades al rentat de la sal. Les naus i les edificacions existents es mantindran en un espai que es troba catalogat com a element patrimonial.

La documentació que correspon al Projecte i a l’Estudi d’impacte ambiental (un total de quatre volums) es pot examinar a la Direcció General de Política Industrial (c/ del Bastió d’en Sanoguera, 2, 07002 Palma).

Se’n pot obtenir la informació pertinent a l’òrgan substantiu (Conselleria de Treball, Comerç i Indústria), com també formular davant aquest, en dos exemplars, les al·legacions que es considerin pertinents, dins el termini de trenta dies comptadors a partir de l’endemà de la publicació d’aquest anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.


Palma, 15 de gener de 2017

El director general de Política Industrial

Manuel Porras Romero