Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI D'OCUPACIÓ DE LES ILLES BALEARS

Núm. 218880
Resolució del conseller d’Empresa, Ocupació i Energia, i president del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB), per la qual es modifica la Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, i president del SOIB, de 12 de maig de 2023, per la qual s’aprova la convocatòria de subvencions per al programa «SOIB Desenvolupament Local» per dur a terme actuacions de promoció de l’activitat econòmica local

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. La Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, i president del SOIB, de 12 de maig de 2023, per la qual s'aprova la convocatòria de subvencions per al programa «SOIB Desenvolupament Local» per dur a terme actuacions de promoció de l'activitat econòmica local (BOIB  núm. 67, de 20 de maig de 2023), té per objecte que les entitats locals i les entitats que en depenen o que hi estan vinculades presentin les sol·licituds per obtenir subvencions públiques destinades a la contractació a jornada completa d'Agents d'Ocupació i Desenvolupament Local (AODL), com a personal tècnic especialitzat, per executar Plans d'Acció en el marc dels Plans Estratègics d'Ocupació Local (PEOL).

Aquesta convocatòria va ser modificada per la Resolució del conseller d'Empresa, Ocupació i Energia, i president del Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB), de 9 d'octubre de 2023 (BOIB núm. 139, de 12 d'octubre de 2023).

2. D'acord amb el que disposa l'apartat 8 de l'annex 1 de la convocatòria, en els casos en què l'entitat triï l'AODL addicional amb perfil prioritari de formació, les actuacions que s'han de dur a terme són les que recull l'annex 3 de la  convocatòria i no podran ser coincidents amb les actuacions que ha de fer l'AODL amb perfil general.

D'acord amb l'annex 3 de la convocatòria, relatiu als punts i a les actuacions dels AODL, són actuacions obligatòries de l'AODL amb perfil prioritari de formació per entitats amb espais acreditats, la participació com a mínim en dos projectes dins de les convocatòries anuals de subvencions de formació del SOIB de formació en alternança i/o formació amb compromís de contractació i execució dels projectes subvencionats, amb una puntuació màxima de 70 punts.

3. Una vegada finalitzat el termini per a la incorporació dels AODL, a dia 31 de gener de 2024, hi ha un total de 10 entitats beneficiàries amb espais acreditats a les quals s'ha aprovat la subvenció per a la contractació de l'AODL amb perfil prioritari de formació.

4. D'altra banda, en data de 5 de desembre de 2023 es va publicar al BOIB núm. 165, la modificació de la convocatòria “SOIB Dual Sectors Estratègics” per concedir subvencions per executar un programa de formació dual en un règim d'alternança amb l'ocupació en empreses de sectors estratègics, per al període 2022-2026. Aquesta resolució va modificar el segon i tercer termini per presentar les sol·licituds del punt 5 de l'apartat Dotzè, el qual va quedar redactat de la manera següent:

- Per al període 2024-2025, s'inicia dia 1 de juliol de 2023 i finalitza el dia de la publicació d'aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

- Desistir dels procediments de concessió del tercer termini de presentació de sol·licituds.

- Denegar les sol·licituds presentades a partir de dia 1 d'octubre de 2023 per impossibilitat de dur-ne a terme la concessió abans del 31 de desembre de   2023 i comunicar-ho a les persones interessades.

Així també, en data 12 de desembre de 2023 es va publicar al BOIB núm. 168 la modificació de la convocatòria per a l'any 2023-2026 “SOIB Formació amb Compromís de contractació”. Aquesta resolució va modificar el segon i tercer termini de presentació de sol·licituds dels projectes formatius de l'apartat 7 amb el sentit següent:

- Desistir dels procediments de concessió de les accions que s'han d'iniciar dins l'exercici pressupostari 2024-2025 per motius d'interès públic i de legalitat d'acord amb la normativa esmentada anteriorment.

5. Les modificacions a les convocatòries «SOIB Dual Sectors Estratègics» i «SOIB Formació amb Compromís de contractació», esmentades anteriorment, limiten les possibilitats de poder complir amb les actuacions obligatòries pels AODL amb perfil prioritària de formació per entitats amb espais acreditats, per aquelles entitats beneficiaries que comptaven amb aquestes convocatòries per a realitzar aquestes actuacions, doncs s'han eliminat d'aquestes dues convocatòries alguns terminis  de presentació de sol·licituds.

6. La memòria justificativa de la directora del SOIB de dia 3 de març de 2024 conclou la necessitat de modificar la convocatòria de subvencions per al programa «SOIB Desenvolupament Local» pel que fa a les actuacions de caràcter obligatori de l'AODL amb perfil prioritari de formació per entitats amb espais acreditats, recollides a l'annex 3 de la convocatòria, perquè les modificacions a les convocatòries “SOIB Dual Sectors Estratègics” i “SOIB Formació amb Compromís de contractació”, que s'han mencionat anteriorment, fan que, per causes alienes a les entitats beneficiàries, algunes d'elles no puguin complir amb l'actuació obligatòria única i amb els objectius marcats en el Pla d'acció en matèria de desenvolupament local i promoció de l'ocupació, que consten per aquest perfil d'AODL a la convocatòria.

Així doncs, es possibilita, que per complir amb la validació del Pla d'acció, les actuacions de caràcter obligatori de l'AODL amb perfil prioritari de formació per entitats amb espais acreditats, puguin ser una de les dues opcions següents a triar per l'entitat:

  • Opció A. Participació com a mínim en dos projectes en el marc de les convocatòries anuals de subvencions del SOIB de formació en alternança o formació amb compromís de contractació i execució dels projectes subvencionats. (70 punts)
  • Opció B.  Realitzar les dues actuacions següents:

- Un estudi exhaustiu de necessitats formatives del seu municipi o territori d'acord amb el model que proporcionarà el SOIB. (35 punts)

- Una anàlisi de sectors i activitats econòmiques del seu municipi o territori d'acord amb el model que proporcionarà el SOIB.( 35 punts)

7. Conseqüentment, també s'ha de modificar el punt 2 de l'annex 3 (Punts i actuacions) i l'annex 4 ( Quadre d'actuacions, objectius i indicadors segons perfil) de la convocatòria, pel que fa a les actuacions de caràcter obligatori de l'AODL amb perfil prioritari de formació per entitats amb espais acreditats, en el sentit d'incorporar les dues actuacions indicades de l'opció B.

8. Aquesta modificació es materialitzarà, per a aquelles entitats que ja han presentat el Pla d'Acció, si l'entitat beneficiària opta per dur a terme les dues noves actuacions ho haurà de comunicar al SOIB en el termini de 10 dies des del dia següent de la publicació de la modificació de la convocatòria al Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb el model que facilitarà el SOIB.

9.  La modificació proposada no afecta a l'import o a la forma de justificació de la convocatòria, i té les mateixes repercussions per a tots els beneficiaris als quals afecta.

10.  La Resolució del conseller d'Empresa, Ocupació i Energia, i president del SOIB, de dia 12 de març de 2024, ordena l'inici de l'expedient per tramitar una modificació de la convocatòria de subvencions per al programa «SOIB Desenvolupament Local» per dur a terme actuacions de promoció de l'activitat econòmica local.

Fonaments de dret

1. La Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

2. El Decret legislatiu 2/2005, de 28 de setembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions.

3. L'Ordre de la consellera d'Educació, Cultura i Universitat, de 10 d'octubre de 2013, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria de polítiques actives d'ocupació gestionades pel Servei d'Ocupació de les Illes Balears (BOIB núm. 146, de 24 d'octubre de 2013).

4. El Decret 22/2020, de 24 de juliol, pel qual s'aprova el Text consolidat del Decret d'aprovació dels Estatuts del Servei d'Ocupació de les Illes Balears (BOIB núm. 131, de 25 de juliol).

5. La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Per tot això i en l'exercici de les competències atribuïdes pel Decret 22/2020, de 24 de juliol, pel qual s'aprova el Text consolidat del Decret d'aprovació del Estatuts del Servei d'Ocupació de les Illes Balears, dict la següent

Resolució

1. Modificar el punt 2 de l'annex 3  (Punts i actuacions dels AODL) de la Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, i president del SOIB, de 12 de maig de 2023, per la qual s'aprova la convocatòria de subvencions per al programa «SOIB Desenvolupament Local» per dur a terme actuacions de promoció de l'activitat econòmica local (BOIB núm. 67, de 20 de maig de 2023), pel que fa a les actuacions obligatòries de l'AODL amb perfil prioritari de formació per entitats amb espais acreditats, per a complir amb la validació del Pla d'acció, el qual queda redactat en els termes següents:

2. AODL AMB PERFIL PRIORITARI DE FORMACIÓ PER ENTITATS AMB ESPAIS ACREDITATS (MÍNIM 100 PUNTS)

ACTUACIONS OBLIGATÒRIES (70 PUNTS a triar entre alguna de les dues opcions següents):

Opció A. Participació com a mínim en dos projectes en el marc de les convocatòries anuals de subvencions del SOIB de formació en alternança o formació amb compromís de contractació i execució dels projectes subvencionats. (70 punts)

Opció B.  Realitzar les dues actuacions següents:

- Un estudi exhaustiu de necessitats formatives del seu municipi o territori d'acord amb el model que proporcionarà el SOIB. (35 punts)

- Una anàlisi de sectors i activitats econòmiques del seu municipi o territori d'acord amb el model que proporcionarà el SOIB.( 35 punts)

2. Modificar el quadre de l'annex 4 de la convocatòria esmentada (Quadre d'actuacions, objectius i indicadors segons perfil), relatiu al «Programa d'actuació: AODL amb perfil prioritari de formació», pel que fa a les actuacions obligatòries, en el sentit d'incorporar les actuacions obligatòries següents:

Quadre d'actuacions, objectius i indicadors de l'AODL amb perfil prioritari de formació

PROGRAMA D'ACTUACIÓ: AODL AMB PERFIL PRIORITARI DE FORMACIÓ

ACTUACIONS OBLIGATÒRIES

ACTUACIONS NO OBLIGATÒRIES

OBJECTIUS PER ASSOLIR

INDICADORS DE RESULTATS

3. Un estudi exhaustiu de necessitats formatives del seu municipi o territori d'acord amb el model que proporcionarà el SOIB.

 

 

1.Conèixer les necessitats formatives del territori

Nre. d'enquestes enviades

 

% sobre el total d'empreses del territori

 

Nre. de respostes rebudes

 

Estudi realitzat

4. Una anàlisi de sectors i activitats econòmiques del seu municipi o territori d'acord amb el model que proporcionarà el SOIB.

 

 

1.Conèixer els sectors i activitats econòmiques del seu territori

Nre. d'enquestes enviades

 

% sobre el total d'empreses del territori

 

Nre. de respostes rebudes

 

Anàlisi realitzada

3. Per a aquelles entitats que ja han presentat el Pla d'Acció, si l'entitat beneficiària opta per dur a terme les dues noves actuacions ho haurà de comunicar al SOIB en el termini de 10 dies des del dia següent de la publicació de la modificació de la convocatòria al Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb el model que facilitarà el SOIB.

4. Comunicar aquesta Resolució a la Base de dades nacional de subvencions i publicar-la en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, la qual comença a tenir efectes l'endemà d'haver-s'hi publicat.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant del conseller d'Empresa, Ocupació i Energia i president del SOIB en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb el que disposen l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 3 d'abril), i l'article 123 de la Llei 39/2015, de 2 d'octubre de 2015, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. 

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb el que estableix l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

(Signat electrònicament: 28 de març de 2024)

El conseller d'Empresa, Ocupació i Energia i president del SOIB Alejandro Sáenz de San Pedro García