Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE SON SERVERA

Núm. 215234
Conveni urbanístic de planejament a subscriure entre l'Ajuntament de Son Servera i les socials Promocions Turístiques de Cala MIillor, S.L. i Son Floriana, S.L. (Expedient 5050/2022)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En data 21 de març de 2024 el Ple de l'Ajuntament de Son Servera va aprobar amb carácter definitiu el conveni urbanístic de planejament a subscriure entre l'Ajuntament de Son Servera i les socials Promocions Turístiques de Cala Millor, S.L. i Son Floriana, S.L., i de conformitat amb el que disposa l'article 99 de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears, es publica l'acord d'aprovació i el text íntegre del conveni que és el següent:

“En data 19 de gener de 2023 el Ple de l'Ajuntament de Son Servera aprova amb caràcter inicial el conveni urbanístic de planejament a subscriure entre l'Ajuntamnet de Son Servera i les socials Promocions Turístiques de Cala Millor SL i Son Floriana SL.

El 25 d'abril de 2023 es publica l'acord d'aprovació inicial del conveni mitjançant inserció d'anunci al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB núm. 52, de 25 d'abril de 2023) i al tauler d'anuncis d'aquest Ajuntament atorgant un termini d'un mes per tal que es poguessin presentar quantes al·legacions es consideressin pertinents.

Atès l'establert a l'article 207 del Reglament general de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears per a l'illa de Mallorca s'obre un tràmit d'audiència a tots els interessats. Durant aquest tràmit no es presenta cap tipus d'al·legació

Atès l'informe jurídic emès per part de la tècnica d'administració general en data 08 de març de 2024, el qual es transcriu literalment:

Margalida Nadal Riera, tècnica d'administració general adscrita al departament d'Urbanisme de l'Ajuntament de Son Servera

 

INFORME JURÍDIC

Assumpte.- Tramitació i aprovació de conveni urbanístic de planejament Interessat.- Promocions Turístiques de Cala Millor SL i Son Floriana SL Expedient.- 5050/2022

Antecedents

Primer.- En data 19 de gener de 2023 el Ple de l'Ajuntament de Son Servera aprova amb caràcter inicial el conveni urbanístic de planejament a subscriure entre l'Ajuntamnet de Son Servera i les socials Promocions Turístiques de Cala Millor SL i Son Floriana SL.

Segon.- El 25 d'abril de 2023 es publica l'acord d'aprovació inicial del conveni mitjançant inserció d'anunci al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB núm. 52, de 25 d'abril de 2023) i al tauler d'anuncis d'aquest Ajuntament atorgant un termini d'un mes per tal que es poguessin presentar quantes al·legacions es consideressin pertinents.

Tercer.- Atès l'establert a l'article 207 del Reglament general de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears per a l'illa de Mallorca s'obre un tràmit d'audiència a tots els interessats. Durant aquest tràmit no es presenta cap tipus d'al·legació.

Fonaments de Dret

- Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears.

- Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears.

- Reial Decret Legislatiu 7/2015, de 30 d'octubre, pel que s'aprova el text refós de la Llei del Sòl i Rehabilitació Urbana.

- Reial Decret 1372/1986, de 13 de juny, pel que s'aprova el Reglament de Béns de les Entitats Locals.

- Reglament general de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears per a l'illa de Mallorca.

Consideracions jurídiques

Primera.- Objecte del conveni

És voluntat d'aquest Ajuntament subscriure aquest conveni urbanístic.

Es tracta d'un conveni urbanístic de planejament mitjançant el qual l'Ajuntament de Son Servera, Promociones Turísticas de Cala Millor i Son Floriana SL s'obliguen a una sèrie de compromisos per la de que les dues darreres entitats es comprometen a cedir a l'Ajuntament els terrenys que són de cessió obligatòria i gratuïta lliure de càrregues així com les destinades a equipament esportiu i docent lliure de càrregues mentre que l'Ajuntament es compromet a tramitar la modificació puntual de les Normes Subsidiàries de Son Servera per tal de modificar les qualificacions del sòl i així adaptar-les a la voluntat de les parts concertats, tot això amb la intenció de poder procedir a la recepció de la urbanització de Son Floriana en un futur.

En aquest conveni s'estableix el compromís de l'Ajuntament de Son Servera a efectuar les oportunes modificacions del planejament (Normes Subsidiàries de Son Servera) aprovat definitivament a l'any 2014 per tal de modificar les qualificacions del sòl adaptant-les a la voluntat de les parts concertants.

Segona.- Procediment d'aprovació del conveni

Havent seguit els tràmits establerts per a la normativa urbanística vigent per a l'aprovació d'un conveni de planejament urbanístic (aprovat inicial de la proposta de conveni per part del Ple de l'Ajuntament, sotmès al tràmit d'exposició pública per un termini d'un mes i atorgat un tràmit d'audiència a les possibles persones interessades) correspon l'aprovació definitiva del text del conveni urbanístic.

Cal indicar que no s'han presentat al·legacions al respecte.

Tercer.- De l'òrgan competent per a l'aprovació definitiva del Conveni

L'òrgan competent per a l'aprovació del present conveni és el Ple de l'Ajuntament atès el disposat a l'article 97.4 LUIB.

Segons el disposat a l'article 47 LBRL el quòrum per a l'aprovació del conveni és el de majoria simple.

Conclusions

Per tot allò que s'ha informat, es proposa al Plenari d'aquest Ajuntament que pel quòrum de majoria simple adopti el següent acord:

Primer.- Aprovar amb caràcter definitiu el conveni urbanístic de planejament a subscriure entre l'Ajuntament de Son Servera i les socials Promocions Turístiques de Cala Millor SL i Son Floriana SL.

Segon.- Requerir a les socials Promocions Turístiques de Cala Millor SL i Son Floriana SL perquè en el termini de quinze dies hàbils següents a aquell en que es realitzi la notificació, procedeixin a la firma del conveni.

Tercer.- Publicar el text íntegre del conveni aprovat definitivament al Butlletí Oficial de les Illes Balears i en la web o punt d'accés electrònic de l'Ajuntament.”

Vista la proposta de resolució PR/2024/332 de 8 de març 2024.

RESOLUCIÓ

Primer.- Aprovar amb caràcter definitiu el conveni urbanístic de planejament a subscriure entre l'Ajuntament de Son Servera i les socials Promocions Turístiques de Cala Millor SL i Son Floriana SL.

Segon.- Requerir a les socials Promocions Turístiques de Cala Millor SL i Son Floriana SL perquè en el termini de quinze dies hàbils següents a aquell en que es realitzi la notificació, procedeixin a la firma del conveni.

Tercer.- Publicar el text íntegre del conveni aprovat definitivament al Butlletí Oficial de les Illes Balears i en la web o punt d'accés electrònic de l'Ajuntament.”

I perquè així hi consti als efectes de l'expedient, emeto el present certificat per ordre i amb el vist i plau del batle, amb l'excepció prevista en l'article 206 del Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals aprovat per Reial Decret 2568/1986, de 28 de novembre, s'expedeix la present.

Son Servera, document signat electrònicament”

 

(Signat electrònicament: 4 d'abril de 2024

El batle Jaume Servera Lliteras)