Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

Núm. 792469
Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears per la qual s’exclou una candidata del concurs oposició per cobrir places vacants de la categoria tècnic mitjà sanitari / tècnica mitjana sanitària en cures auxiliars d’infermeria del Servei de Salut de les Illes Balears convocat per mitjà de la Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears de 14 de juliol de 2021

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Per mitjà de la Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears de 14 de juliol de 2021 (BOIB núm. 101, de 29 de juliol de 2021; correcció d'errors en el BOIB núm. 152, de 4 de novembre de 2021, i en el BOIB núm. 170, d'11 de desembre de 2021), es va convocar un concurs oposició per cobrir places vacants de la categoria tècnic mitjà sanitari / tècnica mitjana sanitària en cures auxiliars d'infermeria del Servei de Salut.

2. Per mitjà de la Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears de 23 de gener de 2023 (publicada al portal web www.ibsalut.es i a la seu electrònica del Govern de les Illes Balears) es va aprovar la llista de candidats que havien superat el procés selectiu i es va obrir un termini de vint dies hàbils per presentar la documentació oportuna.

3. Vençut aquest termini i havent comprovat si la documentació presentada s'adequa a les bases del concurs oposició, a l'empara de la base 14.3 alguns dels candidats —entre els quals la senyora Celia Camacho Gutiérrez— van sol·licitar ajornar el nomenament com a personal estatutari fix atesa la impossibilitat de sotmetre's al reconeixement mèdic preceptiu per acreditar la capacitat funcional suficient.

4. Per mitjà de la Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears de 23 de març de 2023 (BOIB núm. 40, de 30 de març de 2023) es van nomenar com a personal estatutari fix les persones que havien superat el concurs-oposició en qüestió i se'ls van adjudicar les places corresponents.

5. El 24 de novembre de 2023, l'Institut Nacional de la Seguretat Social va notificar l'alta de la senyora Camacho al Servei de Salut de les Illes Balears amb efecte des del 19 de novembre de 2023, per la qual cosa es va sotmetre al reconeixement mèdic que no es va poder dur a terme en aquell moment, el resultat del qual va ser «no apta» segons el certificat expedit el 20 de novembre de 2023 pel Servei de Prevenció de Riscs Laborals.

Fonaments de dret

1. L'article 30.5.c) de la Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut.

2. L'article 56.1.b) del Text refós de la Llei de l'estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre.

3. L'article 3.1 del Reial decret llei 1/1999, de 8 de gener, sobre selecció de personal estatutari i provisió de places a les institucions sanitàries de la Seguretat Social, vigent amb rang reglamentari i sense caràcter bàsic en virtut de la disposició transitòria sisena de la Llei 55/2003.

4. La Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears de 14 de juliol de 2021 per la qual es convoca el concurs oposició per cobrir places vacants de la categoria de tècnic mitjà sanitari / tècnica mitjana sanitària en cura auxiliars d'infermeria dependents del Servei de Salut de les Illes Balears.

Per tot això dict la següent

Resolució

1. Excloure la senyora Celia Camacho Gutiérrez del procediment derivat de la Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears de 14 de juliol de 2021 per la qual es convoca el concurs oposició per cobrir places vacants de la categoria de tècnic mitjà sanitari / tècnica mitjana sanitària en cura auxiliars d'infermeria dependents del Servei de Salut de les Illes Balears.

2. Publicar aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs de reposició davant l'òrgan que la dicta en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També s'hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 8.2.a), en relació amb l'article 10.1.a), i l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

(Signat electrònicament: 16 de desembre de 2023)

El director general del Servei de Salut (Javier Ureña Morales) Per delegació de la consellera de Presidència i Administracions Públiques (BOIB núm. 109, de 5 d'agost de 2023)