Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITATS

Núm. 733604
Resolució del conseller d’Educació i Universitats de 10 de novembre de 2023 per la qual es modifica la Resolució del conseller d’Educació, Universitat i Recerca de 4 de febrer de 2020, per la qual s’autoritza l’oferta parcial i l’organització temporal especial per al CFGS de Producció d’Audiovisuals i Espectacles

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. El Govern de l'Estat, prèvia consulta a les comunitats autònomes, estableix els títols corresponents als estudis de formació professional. D'acord amb això, va dictar el Reial decret 1681/2011, d'11de novembre, pel qual s'estableix el títol de Tècnic Superior en Producció d'Audiovisuals i Espectacles i es fixen els ensenyaments mínims (BOE núm. 302, de 16 de desembre de 2011).

2. L'article 22.4.d) del Reial decret 659/2023, de 18 de juliol, pel qual es desenvolupa l'ordenació del sistema de formació professional, indica que les administracions podran, en el marc de la programació de la seva oferta segons els graus, establir dobles titulacions de grau D que incloguin en una única seqüència formativa dos cicles formatius, ambdós de grau mitjà o de grau superior. En aquests casos s'hauran de respectar els mòduls professionals d'ambdós cicles formatius i la duració de cadascun d'ells, d'acord  amb el currículum establert a nivell autonòmic.

3. L'article 21 del Decret 91/2012, de 23 de novembre, pel qual s'estableix l'ordenació general de la formació professional del sistema educatiu en el sistema integrat de formació professional a les Illes Balears també preveu que es poden establir mesures per flexibilitzar les condicions en què s'imparteixen els cicles formatius, per respondre a les necessitats del sistema productiu o de diversos col·lectius. Entre altres mesures, el conseller competent en matèria d'educació pot autoritzar que un centre imparteixi determinats mòduls o unitats formatives que es cursin en períodes lectius diferents als establerts amb caràcter general, en les condicions que es determinin.

4. A les Illes Balears, el CPFP Escuela de Artes Audiovisuales té autoritzada la impartició del cicle formatiu de grau superior en Producció d'Audiovisuals i Espectacles i el cicle formatiu de grau superior de Realització de Projectes Audiovisuals i Espectacles.

5. El 16 de maig de 2022, el CPFP Escuela de Artes Audiovisuales va presentar una sol·licitud en la qual demanava una modificació de l'organització temporal especial que té autoritzada, mitjançant la Resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca de 4 de febrer de 2020 (BOIB núm.18, de 11 de febrer de 2020). En la sol·licitud s'expressen els motius que justifiquen aquesta modificació i es proposa la possibilitat d'obtenir una doble titulació amb els cicles de Realització de Projectes Audiovisuals i Espectacles i Producció d'Audiovisuals i Espectacles, però reduint en un trimestre el temps per a obtenir-la.

6. La nova proposta d'organització temporal especial que es presenta és la que apareix detallada a l'annex I.

7. El  6 de novembre  de 2023, el director general de Formació Professional i Formació Permanent de Professorat fa la proposta de resolució, amb un informe favorable del cap de departament per a la modificació  de l'oferta parcial i organització temporal especial en els termes que figuren a l'annex I.

Fonaments de dret

1. La Llei Orgànica 3/2022, de 31 de març, d'ordenació i integració de la formació professional, en el seu article 42.3 que tracta sobre la organització de l'oferta.

2. El Reial decret 659/2023, de 18 de juliol, pel qual es desenvolupa l'ordenació del sistema de formació professional, en el seu article 22.4.d) sobre les dobles titulacions de Grau D

3. El Reial decret 1681/2011, de 18 de novembre, pel qual s'estableix el títol de Tècnic Superior en Producció d'Audiovisuals i Espectacles i es fixen els ensenyaments mínims.

4. El Reial decret 1680/2011, de 18 de novembre, pel qual s'estableix el títol de Tècnic Superior en Realització de Projectes Audiovisuals i Espectacles i es fixen els ensenyaments mínims.

5. Els articles 21 i 47 del Decret 91/2012, de 23 de novembre, pels quals s'estableix l'ordenació general de la formació professional del sistema educatiu en el sistema integrat de formació professional a les Illes Balears.

6. L'Ordre EDU/327/2012, de 15 de febrer, per la qual s'estableix el currículum del cicle formatiu de grau superior corresponent al títol de Tècnic Superior en Producció d'Audiovisuals i Espectacles.

7. L'Ordre EDU/328/2012, de 15 de febrer, per la qual s'estableix el currículum del cicle formatiu de grau superior corresponent al títol de Tècnic Superior en Realització de Projectes Audiovisuals i Espectacles.

8. La Resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca de 4 de febrer de 2020, per la qual s'autoritza l'oferta parcial i l'organització temporal especial per al CFGS de Producció d'Audiovisuals i Espectacles.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Autoritzar la modificació de l'organització temporal especial perquè s'incrementi la demanda dels estudis del CFGS de Producció d'Audiovisuals i Espectacles i obtenir una doble titulació al CPFP Escuela de Artes Audiovisuales. Aquesta organització és la que s'indica a l'Annex I.

2. Autoritzar la Direcció General de Formació Professional i Formació Permanent de Professorat perquè adopti les mesures necessàries per aplicar el que es disposa en aquesta Resolució.

3. Ordenar que aquesta Resolució es publiqui en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

4. Establir que aquesta Resolució entri en vigor l'endemà de la seva publicació i que sigui d'aplicació a partir del proper curs 2023-2024.

 

Palma, 10 de novembre de 2023

El conseller d'Educació i Universitats Antoni Vera Alemany

El director general de Formació Professional i Formació Permanent del Professorat Rafael Maura Reus

 

ANNEX I Organització temporal especial per obtenir una doble titulació dels títols de Tècnic Superior en Realització de Projectes Audiovisuals i Espectacles (IMS32) i Tècnic Superior en Producció d'Audiovisuals i Espectacles (IMS33) en tres cursos acadèmics

TEMPORALITZACIÓ

1. Primer curs

  • Tres trimestres: cursar els mòduls de primer del cicle formatiu de Realització de projectes audiovisuals i espectacles (IMS32).

2. Segon curs

  • Primer i segon trimestre: cursar els mòduls de segon del cicle formatiu de Realització de Projectes Audiovisuals i Espectacles (IMS32). 

  • Tercer trimestre: el centre planteja dos opcions per els alumnes:

    • OPCIÓ A: Els alumnes que vulguin obtenir només el títol de Tècnic Superior en Realització de Projectes Audiovisuals i Espectacles duran a terme els mòduls de FCT i de Projecte de Realització de Projectes Audiovisuals i Espectacles (IMS32).

    • OPCIÓ B: Els alumnes que volen obtenir la doble titulació cursaran al mateix temps els següents mòduls:

      • Del CFGS de Producció d'Audiovisuals i Espectacles els mòduls de 1r que no es poden convalidar:

        • Planificació de Projectes Audiovisuals (250 hores).

        • Planificació de Projectes d'Espectacles i Esdeveniments (160 hores).

 

3. Tercer curs

  • Primer i segon trimestre: cursar els mòduls de segon del cicle formatiu de Producció d'Audiovisuals i Espectacles (IMS33).

    • Tercer trimestre:

      • De març a finals de juliol: cursar els mòduls de FCT i de Projecte de Realització de Projectes Audiovisuals i Espectacles (IMS32), amb un total de 440 hores.

      • De març a finals de juliol: cursar els mòduls de FCT i de Projecte de Producció d'Audiovisuals i Espectacles (IMS33), amb un total de 440 hores.

Organització temporal especial per a obtenir doble titulació

Primer curs

1r, 2n y 3r trimestre

Cursar el 1r curs d'IMS32

Segon curs

1r y 2n trimestre 

Cursar el 2n curs d'IMS32

3r trimestre

0915. Planificació de Projectes Audiovisuals

0918. Planificació de Projectes d'Espectacles y Esdeveniments

Tercer curs

1r i 2n trimestre

Cursar els mòduls de 2n d'IMS33

3r trimestre

Cursar primer les FCT + Projecte de IMS32

Després cursar les FCT + Projecte IMS33

CONSIDERACIONS GENERALS

En el segon curs acadèmic de l'organització temporal especial, aquells alumnes que vulguin obtenir la doble titulació, s'han de matricular a l'inici del curs dels mòduls del CFGS de Producció d'Audiovisuals i Espectacles (IMS33):

0915. Planificació de Projectes Audiovisuals (250 hores)  i

0918. Planificació de Projectes d'Espectacles i Esdeveniments (160 hores)

Aquests mòduls s'han de cursar i superar abans d'iniciar el tercer curs ja que els alumnes no podran promocionar a segon curs amb mòduls pendents si la suma de les hores corresponents als mòduls pendents supera les 330 hores màximes permeses per a promocionar, tal com s'indica a l'article 37, punt 1 de l'Ordre de la consellera d'Educació, Cultura i Universitats de 18 de febrer de 2014 de modificació de l'Ordre de la consellera d'Educació i Cultura de 13 de juliol de 2009 per la qual es regula l'organització i el funcionament dels cicles formatius de formació professional del sistema educatiu que s'imparteixen d'acord amb la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació a les Illes Balears.

L'avaluació d'aquests mòduls es durà a terme a finals del tercer trimestre. Els alumnes que no superin algun mòdul podran examinar-se en la convocatòria de juny/juliol per recuperar-lo.

En el tercer curs, durant el tercer trimestre, els alumnes cursaran els mòduls de FCT i de projecte dels dos cicles formatius seguint l'ordre indicat en el quadre de dalt. Aquesta distribució comportarà un allargament en el temps del període ordinari del mòdul FCT i requerirà l'autorització d'un període extraordinari per part de la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat.

L'avaluació dels mòduls de FCT i Projecte de IMS32 i IMS33  es durà a terme finals del tercer trimestre del tercer curs. Els alumnes que no superin algun mòdul/s (distints de FCT i Projecte) del tercer curs  podran examinar-se en la convocatòria de juny/juliol per recuperar-lo i hauran de cursar els mòduls de FCT i Projecte de IMS32 i IMS33 al curs següent.

La sol·licitud de la convalidació de mòduls de primer del cicle formatiu de grau superior de Producció d'Audiovisuals i Espectacles (IMS33) es durà a terme en el moment que els alumnes compleixin els requisits que indica el RD1055/2020, de 9 de desembre, pel qual s'estableixen les convalidacions de mòduls professionals dels títols de Formació Professional dels sistema educatiu espanyol i les mesures per a la seva aplicació.