Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITATS

Núm. 730811
Resolució de la directora general de Primera Infància i Atenció a la Diversitat de 17 de novembre de 2023 per la qual s’estableix un termini extraordinari per sol·licitar l’adhesió a la xarxa complementària d’escoles infantils

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. L'article 7 de la Llei 1/2022, de 8 de març, d'educació de les Illes Balears, regula el primer cicle d'educació infantil. Concretament, els articles 7.4 i 7.7 estableixen la necessitat de subscriure convenis de col·laboració amb els consells insulars i els ajuntaments, així com la possibilitat de formalitzar-los amb centres privats de primer cicle d'educació infantil, per constituir la xarxa educativa complementària de la xarxa d'escoles públiques d'educació infantil (d'ara endavant, «xarxa complementària»).

2. En la Resolució de la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa de 15 de desembre de 2022 per la qual s'estableixen els terminis dels canvis de configuració que impliquin una modificació del conveni específic de gratuïtat i el termini per sol·licitar l'adhesió a la xarxa complementària, s'estableix un termini de quinze dies hàbils des de l'1 de gener de cada any per sol·licitar l'adhesió a la xarxa complementària, segons el model publicat a la pàgina web de l'institut per a l'Educació de la Primera Infància.

3. L'article 6.6 del Decret llei 5/2023, de 29 d'agost, de mesures urgents en l'àmbit educatiu i en el sanitari, disposa que, anualment, la Conselleria d'Educació i Universitats ha d'establir un termini per a la incorporació dels centres a les xarxes pública i complementària, per al curs següent, de manera que es puguin determinar amb precisió les necessitats pressupostàries per satisfer els compromisos adquirits.

4. L'interès de la Conselleria d'Educació i Universitats és oferir aquesta gratuïtat al màxim nombre possible de places de primer cicle d'educació infantil, la qual cosa passa, entre d'altres, per subscriure convenis amb centres privats autoritzats per la Conselleria d'Educació i Universitats perquè passin a formar part de la xarxa complementària.

5. S'ha de tenir en compte que tots els centres que sol·liciten formar part de la xarxa complementària es comprometen a signar també el conveni específic de gratuïtat corresponent i, per tant, a garantir, a partir del curs vinent, la gratuïtat del primer cicle d'educació infantil a totes les famílies.

6. L'esmentat en els paràgrafs precedents implica que, una vegada signat el conveni de xarxa complementària, els centres han d'actualitzar totes les dades al programa GESTIB i han de participar en el procés d'admissió i matriculació establert per la Conselleria d'Educació i Universitats per al curs 2024-2025.

7. Una vegada rebudes les sol·licituds, s'elaborarà la memòria econòmica pertinent per valorar el crèdit necessari per assumir la gratuïtat de nous centres que sol·licitin la incorporació a la xarxa complementària.

8. Per tot l'exposat, la Direcció General de Primera Infància i Atenció a la Diversitat considera adequat establir un únic termini extraordinari per sol·licitar l'adhesió a la xarxa complementària i així augmentar l'oferta de places gratuïtes de primer cicle d'educació infantil.

Fonaments de dret

1. La Llei 1/2022, de 8 de març, d'educació de les Illes Balears (BOIB núm. 38, de 17 de març de 2022).

2. El Decret llei 5/2023, de 28 d'agost, de mesures urgents en l'àmbit educatiu i en el sanitari (BOIB núm. 120, de 29 d'agost de 2023).

3. El Decret 30/2020, de 28 de setembre, pel qual s'aprova el Text consolidat del Decret pel qual s'estableix i regula la xarxa d'escoles infantils públiques i els serveis per a l'educació de la primera infància de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i es crea l'Institut per a l'Educació de la Primera Infància (BOIB núm. 167, de 29 de setembre de 2020).

4. La Resolució de la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa de 15 de desembre de 2022 per la qual s'estableixen els terminis dels canvis de configuració que impliquin una modificació del conveni específic de gratuïtat i el termini per sol·licitar l'adhesió a la xarxa complementària.

Per tot això, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Deixar sense efectes la Resolució de la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa de 15 de desembre de 2022 per la qual s'estableixen els terminis dels canvis de configuració que impliquin una modificació del conveni específic de gratuïtat i el termini per sol·licitar l'adhesió a la xarxa complementària.

2. Establir el termini extraordinari i improrrogable de 10 dies hàbils des de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució per sol·licitar l'adhesió a la xarxa complementària d'escoles infantils, segons el model de sol·licitud publicat a la pàgina web de l'Institut per a l'Educació de la Primera Infància (IEPI).

3. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la directora general de Primera Infància i Atenció a la Diversitat en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb l'article 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/98, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 17 de novembre de 2023

La directora general de Primera Infància i Atenció a la Diversitat Neus Riera Estarellas