Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

CONSELL DE GOVERN

Núm. 675135
Acord del Consell de Govern de 27 d’octubre de 2023 pel qual es dona per assabentat del nomenament i del cessament d’òrgans unipersonals de direcció dels Serveis Corporatius i de les gerències territorials del Servei de Salut de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Decret 79/2023, de 23 de setembre, pel qual s'estableix l'estructura orgànica bàsica del Servei de Salut de les Illes Balears que ha derogat el Decret 63/2019, de 2 d'agost disposa en l'article 3.4 que «dins l'estructura dels Serveis Corporatius del Servei de Salut, són òrgans unipersonals de direcció la Direcció d'Assistència Sanitària, la Direcció de Gestió i Pressuposts, la Direcció de Recursos Humans i la Direcció de Coordinació Administrativa. Les persones titulars d'aquests òrgans unipersonals de direcció han de ser nomenades i separades lliurement per mitjà d'una resolució de la persona titular de la conselleria competent en matèria de salut, sense perjudici que s'hagi de formalitzar també un contracte laboral especial d'alta direcció».

A més, l'article 3.5 estableix que «dins l'estructura territorial del Servei de Salut, també en són òrgans unipersonals de direcció les gerències territorials. Les persones titulars de les gerències territorials han de ser igualment nomenades i separades lliurement per mitjà d'una resolució de la persona titular de la conselleria competent en matèria de salut, sense perjudici que s'hagi de formalitzar també un contracte laboral especial d'alta direcció».

De la modificació de l'estructura orgànica operada pel Decret 9/2023 s'han derivat diversos cessaments i nomenaments de titulars d'òrgans directius, la competència de nomenament dels quals correspon a la consellera de Salut.

Amb relació a aquests nomenaments i cessaments, el paràgraf segon de l'article 21.1 de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental del Govern de les Illes Balears, disposa que «en tot cas, el nomenament o la contractació i el cessament de qualsevol d'aquests òrgans unipersonals de direcció, quan no corresponguin al Consell de Govern, s'ha de comunicar a aquest òrgan en el termini màxim de set dies, i els acords pels quals el Consell de Govern es doni per assabentat s'han de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears en el termini màxim de deu dies».

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta de la consellera de Salut, en la sessió de dia 27 d'octubre de 2023, adoptà entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Donar-se per assabentat del cessament de Josep Manuel Pomar Reynés com a director de la Gerència de l'Hospital Universitari Son Espases.

Segon. Donar-se per assabentat del nomenament dels següents òrgans unipersonals del Servei de Salut de les Illes Balears:

  • Raúl Lara Hernández com a director d'Assistència Sanitària dels Serveis Corporatius.
  • Ignacio Casas Ollé com a director de la Gerència de l'Hospital de Manacor.
  • Cristina Granados Ulecia com a directora de la Gerència de l'Hospital Universitari Son Espases.

Tercer. Publicar aquest acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 27 d'octubre de 2023

La secretària del Consell de Govern Antònia Maria Estarellas Torrens