Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

CONSELL DE GOVERN

Núm. 675132
Decret 85/2023, de 27 d’octubre, de nomenament de vocals de la Junta Electoral de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'apartat 3 de l'article 7 de la Llei 8/1986, de 26 de novembre, electoral de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, disposa que els membres de la Junta Electoral de les Illes Balears han de ser nomenats per decret del Govern de la Comunitat Autònoma i que el seu mandat ha de continuar fins a la presa de possessió de la nova Junta Electoral, a l'inici de la legislatura següent.

De conformitat amb l'apartat 1 de l'article 7 de la Llei 8/1986, la Junta Electoral de les Illes Balears està integrada per:

a) Tres vocals, magistrats del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, designats per insaculació, que ha de dur a terme la Sala de Govern en ple.

b) Dos vocals, catedràtics o professors titulars de Dret en actiu o juristes de reconegut prestigi residents a les Illes Balears, designats a proposta conjunta dels partits, les federacions, les coalicions o les agrupacions d'electors amb representació en el Parlament de les Illes Balears.

En data 17 d'octubre de 2023, la Junta Electoral de les Illes Balears va informar que la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, d'acord amb l'apartat 1.a) de l'article 7 de la Llei 8/1986, va formalitzar, en la sessió de 13 de setembre de 2023, l'elecció, per insaculació, dels vocals, magistrats del Tribunal Superior, que han d'integrar la Junta Electoral de les Illes Balears.

Així mateix, la Mesa del Parlament, en la sessió de 20 de setembre de 2023, i de conformitat amb l'apartat 2 de l'article 7 de la Llei 8/1986, acordà designar els vocals no judicials que han de formar part de la Junta Electoral de les Illes Balears.

D'altra banda, d'acord amb el Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, la Conselleria de Presidència i Administracions Públiques, mitjançant la Secretaria General, té assignada la competència en matèria de processos electorals.

Per tot això, a proposta de la consellera de Presidència i Administracions Públiques i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió de 27 d'octubre de 2023,

DECRET

Primer

 

Es nomenen membres de la Junta Electoral de les Illes Balears les persones que s'indiquen a continuació:

 

a) Vocals designats per la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears:

- Sr. Fernando Socías Fuster

- Sr. Antonio José Terrasa García

- Sra. Alicia Esther Ortuño Rodríguez

 

b) Vocals designats per la Mesa del Parlament de les Illes Balears:

- Sr. Pablo Martín Peré

- Sr. Eduardo Rafael Luna Álvarez

 

Segon

 

Aquest Decret té efectes des del moment en què es publiqui en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Palma, 27 d'octubre de 2023

 

La consellera de Presidència i Administracions Públiques Antònia Maria Estarellas Torrens

La presidenta

Margarita Prohens Rigo