Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 673335
Acord del Consell Executiu en sessió de caràcter ordinari de 9 d’octubre de 2023, relatiu a l’aprovació de la convocatòria per a la concessió d’ajuts del Consell Insular de Menorca a les escoles de música de Menorca per al curs 2022-2023 (exp. 1521-2023-000001)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Atès que correspon al Consell Insular l'exercici de l'activitat de foment en matèria de cultura, de conformitat amb l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears (articles 70.18 i 73) i la Llei 6/1994, d'atribució de competències als consells insulars en matèria de patrimoni històric, promoció sociocultural, dipòsit legal de llibres i esports;

Atesa la important tasca que duen a terme les escoles de música als diferents municipis de Menorca;

Atès que el Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca vol col·laborar en aquesta tasca d'iniciació i formació musical que es desenvolupa als pobles menorquins;

Atès que el Pla Estratègic de Subvencions del Pressupost general del CIM per a l'exercici 2023 preveu, entre els Objectius generals del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports, donar suport a la iniciativa educativa de Menorca, amb l'objectiu específic de col·laborar amb els ajuntaments en la tasca de la formació musical que es desenvolupa als diferents municipis de l'illa;

Atès que les ajudes del curs 2021-2022 van quedar justificades en l'expedient d'acord amb el que indicava la base 11a de les bases corresponents a aquell curs: "la justificació de l'aplicació del fons a percebre, del compliment de la resta de condicions imposades i de la finalitat que fonamenta la concessió de la subvenció, se presentarà juntament amb la sol·licitud";

Atès que pel que fa a l'òrgan competent per a l'aprovació de les bases, el Ple del Consell Insular de Menorca, en sessió de caràcter extraordinari de dia 12 de setembre de 2022, adoptà, entre d'altres, l'acord de delegar en el Consell Executiu l'aprovació del pla estratègic i les bases reguladores de les subvencions (BOIB NÚM. 121 de 15 de setembre de 2022. L'òrgan competent per aprovar la convocatòria d'ajudes i subvencions correspon al consell executiu, d'acord amb l'establert a l'article 28.1 m), de la Llei de consells insulars.

De conformitat amb la normativa bàsica aplicable al Consell Insular de Menorca en matèria de subvencions i en el marc de què estableixen les Bases d'execució del pressupost d'aquesta administració;

Vistes les bases aprovades en el Consell Executiu del Consell Insular de Menorca, en sessió ordinària de dia 3 d'octubre de 2022 publicades en el BOIB núm. 136 de 20 d'octubre de 2022.

Vist que els ajuts sol·licitats l'any anterior es van justificar correctament.

Atès tot l'anterior,

Atesa la proposta del conseller executiu del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports,

El Consell Executiu, per unanimitat i en votació ordinària, adopta els acords següents:

Primer. Aprovar la convocatòria per a la concessió d'ajuts a les escoles de música, per al curs escolar 2022-2023, que es regiran per les bases aprovades en el Consell Executiu del Consell Insular de Menorca, en sessió ordinària de dia 3 d'octubre de 2022 publicades en el BOIB núm. 136 de 20 d'octubre de 2022, d'acord amb les condicions següents:

a) Import global màxim dels ajuts i crèdit pressupostari: 88.300 €.

b) Les ajudes concedides s'atendran amb càrrec a les partides pressupostàries i per l'import màxim que s'indiquen més avall, aquest import únicament podrà ampliar-se en el supòsit d'aportacions expresses de tercers per contribuir al finançament de l'objecte de la convocatòria que s'hagin concretat posteriorment a la seva aprovació

 

Partida*

Quantia màxima

4-32600-4620000

88.300 €

* La despesa es podrà aplicar a qualsevol partida adequada i vinculada.

c) L'ajut màxim per sol·licitud serà de 15.000 €.

d) El termini de presentació de sol·licituds per acollir-se a aquests ajuts és d'un mes des de la seva publicació en el BOIB.

Segon. La instrucció d'aquest procediment correspon a la tècnica d'educació en valors Edurne Arraiza Martínez.

Tercer. S'acorda constituir la Comissió Avaluadora d'aquests ajuts, integrada per:

President: El conseller executiu responsable en matèria d'Educació, Juan Domingo Pons Torres

Vocals: El director insular responsable en matèria d'Educació, Jaime Reurer Morlà

La tècnica d'educació en valors del CIM, Edurne Arraiza Martínez

El tècnic de Gestió de l'AGA del departament responsable en matèria d'Educació Aleix Sintes Piris

Secretari: L'administratiu del departament responsable en matèria d'Educació Jordi Torrent Torroja

Quart. Comunicar aquesta resolució a la Base de Dades Nacional de Subvencions prèviament a la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

Contra aquest acord – que no exhaureix la via administrativa – es pot interposar un recurs d'alçada davant el Ple en el termini d'un mes comptador des de l'endemà que s'hagi publicat, d'acord amb l'article 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

L'esmentat recurs s'entendrà desestimat, si no es notifica la resolució corresponent, quan hagin transcorregut tres mesos des de la seva interposició. Contra la desestimació del recurs d'alçada per silenci administratiu podreu interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma.

 

Maó, 19 d'octubre de 2023

Per delegació del president, El secretari del Consell Executiu Octavi Pons Castejón (DP 129/2023, de 27 de juliol) (BOIB núm. 106 de 29-7-2023)