Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 673310
Decret de Presidència de l’Agència Menorca Talaiòtica núm. 2/2023, de 25 d’octubre de 2023, relatiu al nomenament dels membres de la Comissió Executiva de l'Agència Menorca Talaiòtica (exp. 03125-2023-000011)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple del Consell Insular de Menorca, en sessió ordinària de dia 20 de desembre de 2021, adoptà l'acord relatiu a l'aprovació definitiva de la creació de l'Agència Menorca Talaiòtica i dels seus estatuts, com a organització especialitzada sense personalitat jurídica pròpia dependent del Consell Insular de Menorca i adscrita al Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports (BOIB núm. 14 de 27-01-2022).

Els Estatuts de l'Agència Menorca Talaiòtica estableixen que aquesta s'estructura internament en cinc òrgans de caràcter executiu —la Presidència, la Vicepresidència, la Direcció, la Comissió Executiva i el Consell Rector— i dos òrgans de caràcter bàsicament consultiu —el Consell Social i el Consell Científic.

L'article 11.2 dels Estatuts de l'Agència Menorca Talaiòtica preveu expressament que la Comissió Executiva de l'Agència Menorca Talaiòtica ha d'estar formada pels membres següents:

a) El/la president/a

b) El/la vicepresident/a

c) El director o la directora insular que tengui atribuïdes les competències de patrimoni històric, en el cas que no recaigui en aquesta persona la Vicepresidència de l'Agència

d) El/la cap del Servei de Patrimoni Històric o un membre del personal tècnic del Servei de Patrimoni Històric

e) El/la director/a de l'Agència Menorca Talaiòtica o un membre del personal tècnic de l'Agència, que hi assisteix amb veu però sense vot

f) El/la director/a de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera o un membre del personal tècnic del Departament de Medi Ambient, que hi assisteix amb veu però sense vot

La disposició addicional primera dels Estatuts estableix que «des del moment de l'entrada en vigor d'aquests estatuts, l'Agència resta adscrita al departament competent en matèria de patrimoni històric».

Mitjançat el Decret de Presidència núm. 92/2023, de 10 de juliol (BOIB núm. 95 d'11-07-2023), es va efectuar el nomenament dels consellers executius.

El Decret de Presidència núm. 103/2023, de 14 de juliol (BOIB núm. 99 de 18-07-2023), delega la Presidència de l'Agència Menorca Talaiòtica en el senyor Juan Domingo Pons Torres, conseller executiu cap del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports.

L'article 9 dels Estatuts de l'Agència estableix que en cas que el conseller competent en matèria de patrimoni històric tengui atribuïda la Presidència de l'Agència per delegació del president del Consell Insular, la Vicepresidència ha de recaure en el director insular que tengui atribuïdes les competències en matèria de patrimoni històric.

Mitjançant el Decret de Presidència núm. 122/2023, de 20 de juliol (BOIB núm. 104 de 25-07-2023), es nomenà el senyor Jaime Reurer Morlà com a director insular d'Educació, Cultura i Patrimoni.

Per altra banda, el Decret de Presidència núm. 197/2023, de 27 de setembre (BOIB núm. 138 de 10-10-2023), assenyala que, d'acord amb la disposició transitòria segona dels Estatuts de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera, correspon al senyor David Vidal Seguí, director insular de Reserva de Biosfera, assumir les tasques de gerència d'aquest organisme.

Atès que s'ha de convocar la Comissió Executiva de l'Agència Menorca Talaiòtica;

De conformitat amb les atribucions que em confereix la normativa vigent i, en particular, la l'article 8.2 lletra f dels Estatuts de l'Agència Menorca Talaiòtica;

 

​​​​​​​RESOLC

Primer. Nomenar les persones que es relacionen a continuació com a membres de la Comissió Executiva de l'Agència Menorca Talaiòtica:

— Sr. Juan Domingo Pons Torres, president

— Sr. Jaime Reurer Morlà, vicepresident

— Sra. Joana Gual Cerdó, titular, cap del servei de Patrimoni Històric

— Sra. Victòria Cantarellas Sancho, suplent de la cap del Servei de Patrimoni Històric

— Sr. Antoni Ferrer Rotger, titular, director de l'Agència Menorca Talaiòtica, que hi pot assistir amb veu, però sense vot

— Sr. David Vidal Seguí, titular, director de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera, que hi pot assistir amb veu, però sense vot

— Sr. Àlex Cortada, suplent del director de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera

Segon. Notificar aquesta resolució a les persones interessades i donar-ne compte al Ple en la primera sessió que tengui.

Tercer. Disposar-ne la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, sens perjudici que tengui efectes des de la data en què s'hagi dictat.

 

Maó, 26 d'octubre de 2023

Per delegació del president, ​​​​​​​ La secretària Rosa Salord Olèo (DP 129/2023, de 27 de juliol) ​​​​​​​(BOIB núm. 106 de 29-7-2023)