Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE SALUT

Núm. 673010
Resolució de la consellera de Salut per la qual es modifica la resolució de la consellera de Salut i Consum, de 8 de maig de 2023, per la qual s’aprova la convocatòria de subvencions i aportacions econòmiques per dur terme activitats en matèria de salut pública per a l’exercici 2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. El dia 11 de maig de 2023 es va publicar en el Butllletí Oficial de les Illes Balears la Resolució de la consellera de Salut i Consum per la qual s'aprova la convocatòria de subvencions i d'aportacions econòmiques per dur a terme activitats en matèria de salut pública per a l'exercici 2023.

L'objecte d'aquesta convocatòria és establir subvencions destinades a finançar les despeses generades per al desenvolupament dels programes, els projectes i les activitats que es duguin a terme entre l'1 de gener de 2023 i el 30 de setembre de 2023 i estableix com a termini de justificació de les despeses en qualsevol cas abans del dia 31 d'octubre de 2023.

2. El 16 d'octubre de 2023, el cap del Departament de Sanitat, amb el vistiplau de la directora general de Salut Pública, emet una memòria justificativa relativa a l'ampliació de termini de la justificació de les subvencions i aportacions econòmiques per dur a terme activitats en matèria de Salut Pública per a l'exercici 2023.

S'hi justifica que la instrucció de la concessió de les ajudes recollides a la Resolució de convocatòria presenta importants retards per diversos motius, la qual cosa fa necessari que es modifiqui el punt 4 de la base catorzena de l'annex I de la convocatòria, relatiu al termini per justificar, per tal de garantir que totes les persones beneficiàries a les quals se'ls concedeix una subvenció o aportació econòmica disposen d'almenys 10 dies per justificar a la consellera de Salut l'aplicació de la quantitat percebuda i el compliment de la resta de condicions imposades a la finalitat que hagi servit de fonament a la concessió de la subvenció.

Fonaments de dret

1. El Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions de les Illes Balears.

2. La Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

3. El Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

4. La Llei 39/2015, de 26 de novembre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques.

5. La Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'administració de la comunitat autònoma.

6. El Decret 75/2004, de 27 d'agost, de desplegament de determinats aspectes de la Llei de finances i de les lleis de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 122, de 2 de setembre).

7. L'Ordre de la consellera de Salut de 5 de maig de 2017, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions i premis per a la realització d'activitats relacionades amb la salut i el consum (BOIB núm. 56, de 10 de maig de 2017).

8. La Resolució de la consellera de Salut i Consum de 8 de maig de 2023 per la qual s'aprova la convocatòria de subvencions i aportacions econòmiques per dur a terme d'activitats en matèria de salut pública per a l'exercici 2023.

Per tot això, dict la següent

Resolució

Primer. Modificar la Resolució de la consellera de Salut i Consum, de 8 de maig de 2023, per la qual s'aprova la convocatòria de subvencions i aportacions econòmiques per dur terme activitats en matèria de salut pública per a l'exercici 2023. En concret, es modifica l'apartat 4 de la base catorzena de l'annex I que queda redactat de la manera següent:

 «4. El termini per a la justificació és d'un mes comptador des de l'acabament del projecte i, en tot cas, abans del 31 d'octubre de 2023, excepte quan la Resolució de concessió de subvenció es notifiqui en data posterior a aquesta data o dins dels deu darrers dies del termini ordinari, supòsits en els quals el termini de justificació serà de 10 dies comptadors des de la notificació».

Segon. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la consellera de Salut en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució, d'acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

(Signat electrònicament: 26 d'octubre de 2023)

La consellera de Salut Manuela García Romero