Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE BINISSALEM

Núm. 672096
Modificació ordenança fiscal serveis escoleta

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Es fa públic que el PLE d'aquest Ajuntament, en sessió extraordinària urgent de 21 de setembre de 2023, prengué l'acord que diu:

Expedient núm.: 963/2023

Proposta d'acord de suspensió del cobrament Servei d'escoleta mensual a l'escoleta Binipetit dels infants de 0 a 3 anys

Antecedents

Primer.- L'Ajuntament presta el servei d'educació infantil en el trams d'edat de 0 fins als 3 anys, al disposar de 3 aules autoritzades per aquest Servei.

Segon.- El Decret llei 5/2023, de 28 d'agost, de mesures urgents en l'àmbit educatiu i en el sanitari (BOIB núm. 120 de 29 d'agost de 2023) estableix la gratuïtat del primer cicle d'educació infantil de la xarxa d'escoletes infantils públiques de primer cicle d'educació infantil de les Illes Balears a partir del curs 2023-2024.

Tercer.- Que l'article 4 del Decret llei 5/2023 estableix que amb efectes d'1 de setembre de 2023, els ajuntaments i consells insulars de les Illes Balears, així com els ens que en depenen, que gestionin aules de primer cicle d'educació infantil de la xarxa pública d'escoletes infantils de les Illes Balears, afectades per aquest Decret llei, hauran d'aplicar la gratuïtat de l'escolarització dels alumnes matriculats un mínim de 4 hores, per la qual cosa podran suspendre el cobrament de les quotes d'escolarització a les famílies amb infants matriculats el curs 2023-2024 corresponents a aquest mínim de 4 hores.

Quart.- Que l'Ajuntament disposa d'ordenança fiscal reguladora del preu públic per a la prestació de serveis d'escoleta municipal i escola de musica de Binissalem, que a més no ha estat revisada des de la darrera vegada que es va modificar al Ple de 4 d'abril de 2016 per a l'exercici 2017, essent necessària la seva posterior revisió, i en la qual es regula l'import de les tarifes del preu públic.

Que la Conselleria competent ha anunciat tal mesura amb poca antelació, ja casi començat el curs, i les famílies demanen constantment per aquesta qüestió,  

Per tot l'esposat es sotmet a la consideració de l'Ajuntament Ple a adoptar el següent

ACORD

Primer.- Suspendre el cobrament de la quantia prevista a l'apartat 2. A) de servei d'escoleta mensual (09:00-12:00/15:00-17:00) de 170 € prevista a l'ordenança fiscal reguladora del preu públic per a la prestació de serveis d'escoleta municipal i escola de musica de Binissalem, mantenint el cobrament de les altres tarifes.

Segon.- Publicar el present acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Binissalem, a la data de signatura electrònica (25 d'octubre de 2023

El batle Juan Victor Martí Valles)