Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

INSTITUT D'INDÚSTRIES CULTURALS DE LES ILLES BALEARS

Núm. 669837
Resolució del president de l’Institut d’Indústries Culturals de les Illes Balears per la qual es deleguen les funcions de director gerent en la directora general de Cultura, com a membre del Consell de Direcció de l’ens

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. En el BOIB núm. 140, de 14 d'octubre de 2023, es va publicar l'Acord del Consell de Govern de 13 d'octubre de 2023 pel qual es dona per assabentat del cessament de la directora gerent de l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears.

2. Per raons d'operativitat, eficàcia i racionalitat, es considera convenient aprovar un règim de delegació de les competències de director gerent de l'ens, prenent com a base els casos prevists de vacant, absència, malaltia o qualsevol altre  impediment per actuar del director gerent.

Fonaments de dret

1. Mitjançant el Decret 16/2023, de 20 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears  (ICIB) es va adscriure a la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports.

2. De la interpretació conjunta del Decret 16/2023 i de l'article 9 dels Estatuts de l'ICIB, aprovats pel Decret 50/2018, de 21 de desembre, es dedueix que el president de l'ens, òrgan unipersonal superior de direcció, és el conseller de Turisme, Cultura i Esports.

3. D'altra banda, l'article 19.9 dels Estatuts estableix el següent:

En el cas de vacant, absència, malaltia o qualsevol altre impediment per actuar del director gerent, les seves funcions les ha d'assumir el president, sense que tengui dret a percebre cap retribució per aquest concepte. El president pot delegar las funcions del director gerent en un membre del Consell de Direcció, sense que tengui dret a percebre cap retribució per aquest concepte.

4. L'article 12.3 dels Estatuts estableix que són vocals del Consell de Direcció, entre d'altres, el director general de Cultura, o la persona en qui delegui.

5. Mitjançant el Decret 84/2023, de 20 d'octubre, del Consell de Govern, la senyora Ricarda Margarita Vicens Schluhe va ser nomenada directora general de Cultura de la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports (BOIB núm. 143, de 21 d'octubre).

Per tot això, d'acord amb l'article 25 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i l'article 9 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, sobre delegació de competències, i de conformitat amb l'article 19.9 dels Estatuts de l'ICIB, dict la següent

 

Resolució

1. Delegar les funcions de director gerent de l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears en la persona que ocupa el càrrec de directora general de Cultura, la senyora Ricarda Margarita Vicens Schluhe, com a membre del Consell de Direcció de l'ens.

2. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

3. Disposar que aquesta Resolució esdevengui efectiva des del dia en què es publiqui en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

(Signat electrònicament: 24 d´octubre de 2023)

El president de l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears Jaume Bauzá Mayol