Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT D'ALARÓ

Núm. 623605
Modificació del règim de periodicitat de les sessions plenàries (Exp. núm. 680/2023)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

1. Fets.

Per acord del ple de l'ajuntament de 26 de juny de 2023 (BOIB núm. 103, de 22.07.2023) s'establí:

  • Que el ple dugui a terme una sessió ordinària cada mes, el darrer dijous; a les 20 hores.
  • Facultar la batlia perquè, prèvia consulta amb els portaveus dels grups municipals, pugui posposar o avançar dins la mateixa setmana, la celebració de les sessions ordinàries del ple quan el dia fixat sigui festiu o coincideixi amb períodes de festes populars.

La normativa preveu que en els municipis amb població entre 5.001 i 20.000 habitants la periodicitat de la sessió plenària ha de ser, com a mínim, cada dos mesos.

Es considera que posposar la celebració de la sessió ordinària que correspondria al mes d'agost al primer dijous del mes de setembre, degut a la coincidència amb el període més tradicionalment vacacional, no minva el dret a la participació política, ni influeix en la gestió ordinària de l'ajuntament. Sens perjudici que es puguin celebrar les sessions extraordinàries que, si fa el cas, es puguin convocar.

2. Fonament de dret.

Article 80,1 de la Llei autonòmica 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, sobre les sessions ordinàries.

3. Acord.

A proposta del batle substitut, el ple de l'ajuntament, en exercici de l'atribució que li confereix l'article 79 de la Llei autonòmica 20/2006, de 15 de desembre, en sessió celebrada el dia 7 de setembre de 2023 acordà modificar el règim de periodicitat de les sessions plenàries en el següent sentit:

  • Que el ple dugui a terme una sessió ordinària cada mes, el darrer dijous, a les 20 hores, amb excepció del mes d'agost, la sessió corresponent al qual es posposa al primer dijous de setembre.
  • Facultar la batlia perquè, prèvia consulta amb els portaveus dels grups municipals, pugui posposar o avançar dins la mateixa setmana, la celebració de les sessions ordinàries del ple quan el dia fixat sigui festiu o coincideixi amb períodes de festes populars.

El que fem públic per a general coneixement.

Recursos.

Contra aquest acord, que és definitiu en via administrativa, es poden interposar, alternativament, els recursos següents:

a) Directament el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat del Contenciós Administratiu de Palma, en el termini de dos mesos, comptadors a partir del dia següent de la seva publicació.

b) El recurs de reposició potestatiu davant el ple de l'ajuntament, en el termini d'un mes, comptador a partir del dia següent de la seva publicació. Contra la desestimació per silenci del recurs de reposició, que es produirà pel transcurs d'un mes des de la seva presentació sense que s'hagi resolt expressament ni s'hagi notificat, podrà interposar-se el recurs contenciós administratiu, davant el Jutjat del Contenciós Administratiu de Palma.

No obstant l'anterior, es pot exercitar, si n'és el cas, qualsevol altre recurs que s'estimi pertinent. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa i de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques

Alaró, (data de la signatura electrònica: 3 d'octubre de 2023) El batle Llorenç Perelló Rosselló