Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TURISME, CULTURA I ESPORTS

Núm. 621980
Resolució del director general d’Esports per la qual es revoca la Resolució del director general d’Esports d’11 d’octubre de 2019, de ratificació de la modificació dels Estatuts de la Federación Balear de Piragüismo en el Registre d’Entitats Esportives de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

1. La Resolució de la consellera d'Afers Socials i Esports de 6 d'agost de 2019, per la qual s'aprova el reconeixement del Sup Canoe Racing com a modalitat esportiva de la Federació Balear de Piragüisme va autoritzar, de manera excepcional, la inclusió en els estatuts de la Federació Balear de Piragüisme la modalitat esportiva Sup Canoe Racing.

També va disposar que aquesta mesura excepcional es mantendria en tant en quant no existís una estructura suficientment sòlida, per part de la Federación Española de Surf (FES) o altre estament autonòmic competent, com per tal de poder dur a terme les mesures necessàries per a la promoció, la gestió, la regulació i l'ordenació tècnica de la modalitat esportiva en qüestió.

Així mateix disposava que en el supòsit que la FES o una federació balear de surf poguessin assumir aquesta modalitat esportiva i els seus esportistes, es podria revisar aquesta situació excepcional.

2. La Resolució de la consellera d'Afers Socials i Esports de 14 de novembre de 2019, va desestimar el recurs presentat per la FES, així com la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears d'1 de setembre de 2021, la qual va confirmar el sentit de la resolució esmentada en el punt anterior.

3. Posteriorment, l'11 de juliol de 2023, la Sala Tercera del Tribunal Suprem estima el recurs de cassació interposat per la FES contra la sentència d'1 de setembre de 2021, la qual s'anul·la i es deixa sense efecte.

Així mateix el Tribunal Suprem respon a la qüestió d'interès cassacional en els termes següents:

«Una federació autonòmica integrada en una espanyola no pot incorporar en els seus estatuts una especialitat esportiva d'una modalitat esportiva pròpia d'una altra federació espanyola».

4. La Resolució del director general d'Esports de 25 de setembre de 2023 per la qual s'executa la sentència del Tribunal Suprem abans esmentada i per tant, anul·la la Resolució dictada per la consellera d'Afers Socials i Esports el 14 de novembre de 2019 i reconeix el «Stand Up Paddle» com una especialitat de la modalitat de Surf que correspon a la Federació Espanyola de Surf.

5. Com a conseqüència de tot això, el 27 de setembre de 2023 el director general d'Esports dicta la Resolució per la qual es revoca la Resolució del director general d'Esports d'11 d'octubre de 2019, per la qual es ratifica la modificació dels Estatuts de la Federación Balear de Piragüismo en el Registre d'Entitats Esportives de les Illes Balears

Per tant, el contingut de l'article 1.5 dels Estatuts de la Federación Balear de Piragüismo queda redactat en els termes següents:

«1.5 La modalitat esportiva de la Federación Balear de Piragüismo és i està composta per les especialitats següents:

a) Aguas tranquilas

b) Kayak de mar

c) Maratón

d) Slalom

e) Aguas bravas

f) Descensos, ascensos y travesías

g) Piragüismo recreativo

h) Kayak polo

i) Rafting

j) Kayak surf

k) Estilo libre

l) Paracanoe».

La Resolució del director general d'Esports de 27 de setembre de 2023 queda incorporada com a annex del text refós dels Estatuts ratificat pel conseller de Turisme i Esports el 16 de juliol de 2012, modificat mitjançant Resolució del conseller de Turisme i Esports de 29 de maig de 2014 i mitjançant Resolució del director general d'Esports d'11 d'octubre de 2019.

Aquesta modificació dels Estatuts entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. Els Estatuts han d'estar permanentment accessibles en la pàgina web de la federació, sense perjudici de qualsevol altre mitjà que n'asseguri la publicitat.

 

Palma, en la data de la signatura electrònica (2 d'octubre de 2023)

El director general d'Esports Joan Antoni Ramonell Miralles