Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

AGÈNCIA TRIBUTÀRIA DE LES ILLES BALEARS

Núm. 621908
Resolució de l’administrador tributari, dictada per vacant de la Direcció de l’Agència Tributària de les Illes Balears, d’acceptació de la delegació de competències de la directora general del Tresor, Política Financera i Patrimoni en matèria de pagaments i disposició material de fons

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El 8 de setembre de 2023, la directora general del Tresor, Política Financera i Patrimoni va dictar una resolució de delegació de competències en matèria d'ordenació de pagaments i disposició de material de fons a favor de la directora o el director de l'Agència Tributària de les Illes Balears.

2. Aquesta Resolució deixa sense efectes la Resolució de la directora general del Tresor i Política Financera, de 17 de març de 2021, de delegació de competències en matèria de disposició material de fons a favor de la directora o el director de l'Agència Tributària de les Illes Balears.

3. Atès que el que estableix l'article 26 de la Llei 3/2003, de 26 de març de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, les delegacions fetes per l'Administració territorial de la Comunitat Autònoma a favor d'òrgans integrats en entitats dependents amb personalitat jurídica pròpia requereixen l'acceptació de l'ens respectiu.

4. L'article 9.2 j de la Llei 3/2008, de 14 d'abril, de creació i regulació de l'Agència Tributària de les Illes Balears, atribueix al director o directora de l'Agència Tributària l'exercici de totes les facultats pròpies de l'entitat que no siguin atribuïdes expressament a altres òrgans. D'acord amb això, i tenint en compte que la competència que l'article 8.3 g de la Llei esmentada atribueix al Consell General de l'Agència en relació amb l'acceptació de delegacions s'ha d'entendre referida a les que puguin fer altres administracions distintes de la Comunitat Autònoma (com ara l'estatal o la local), correspon al director o la directora de l'Agència Tributària acceptar la delegació en qüestió, sens perjudici de la conveniència de donar-ne compte al Consell General en la primera sessió que tengui amb posterioritat a aquesta Resolució, atès el caràcter d'òrgan superior de govern de l'Agència.

5. A dia d'avui, el càrrec de director o directora de l'Agència Tributària es troba vacant. Per aquest cas, l'article 5.3 de l'Ordre de la consellera d'Hisenda i administracions públiques de 22 de desembre de 2016 per la qual es regula l'estructura organitzativa i funcional de l'Agència Tributària de les Illes Balears (BOIB núm. 163, de 29 de desembre), disposa que, sens perjudici del règim general o particular de suplències que, si s'escau, s'estableixi per una resolució del director, la persona responsable del Departament de Gestió i Recaptació Tributària substitueix el director de l'Agència en els supòsits d'absència, de vacant o de malaltia. En l'actualitat, la persona responsable d'aquest Departament és qui ocupa el lloc de treball d'administrador tributari, d'acord amb el que estableix l'article 5.1 de l'Ordre esmentada.

6. Donat que l'administrador tributari ha d'acceptar la delegació esmentada, aquesta acceptació es manifesta de manera expressa en virtut de la present Resolució d'acord amb el que disposa l'article 42  de la Llei 3/2003, abans esmentada.

Fonaments de dret

1. Els articles 26 i 42 d de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

2. L'article 9.2 j de  la Llei 3/2008, de 14 d'abril, de creació i regulació de l'Agència Tributària de  les Illes Balears.

3. L'article 5 de l'Ordre de la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, de 22 de desembre de 2016, per la qual es regula l'estructura organitzativa i funcional de l'Agència Tributària de les Illes Balears.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Acceptar la delegació de funcions d'ordenació de pagaments de l'Agència Tributària de les Illes Balears amb càrrec als crèdits del pressupost de l'Agència Tributària amb inclusió de les competències per dictar les ordres de pagament corresponents i persignar tots els documents comptables i administratius inherents a aquesta funció de la directora general del Tresor, Política Financera i Patrimoni, en virtut de la Resolució, de 8 de setembre de 2023, de delegació de competències en el director o la directora de l'Agència Tributària de les Illes Balears en matèria d'ordenació de pagaments i disposició material de fons.

2. Acceptar la delegació de la competència per a la disposició material de fons de la directora general del Tresor, Política Financera i Patrimoni, en virtut de la Resolució, de  8 de setembre de 2023, de delegació de competències en el director o la directora de l'Agència Tributària de les Illes Balears en matèria d'ordenació de pagaments i disposició material de fons

3. Deixar sense efectes la Resolució de l'administrador tributari d'acceptació de la delegació de competències de la directora general del Tresor, Política Financera i Patrimoni en matèria de pagaments i disposició material de fons, de 22 de març de 2021.

4. Donar compte d'aquesta acceptació al Consell General de l'Agència Tributària de les Illes Balears en la primera sessió d'aquest òrgan que tingui lloc amb posterioritat a aquesta Resolució.

5. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, (signat electrònicament: 2 d'octubre de 2023)

L'administrador tributari de l'Agència Tributària de les Illes Balears Justo Alberto Roibal Hernández per vacant de la Direcció de l'ATIB, Art. 5.3 de l'Ordre de la conselleria d'Hisenda i Adminsitracions Públiques de 22/12/2016 (BOIB núm. 163, de 29 de desembre)