Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITATS

Núm. 604479
Resolució del conseller d’Educació i Universitats, de 21 de setembre de 2023, per la qual s’adjudiquen els Premis Extraordinaris de Batxillerat corresponents al curs 2022-2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. La Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 28 de març de 2023, per la qual es convoquen els premis extraordinaris de batxillerat a les Illes Balears corresponents al curs 2022-2023 (BOIB núm. 43, de 6 d'abril) estableix, al segon punt, que els alumnes que a la convocatòria de juny del curs 2022-2023 han finalitzat els estudis de batxillerat a les Illes Balears amb una nota mitjana igual o superior a 8,75 poden realitzar una prova per obtenir un premi extraordinari de batxillerat. Al punt tercer es disposa que es poden atorgar fins a sis premis extraordinaris.

2. De l'obtenció d'aquest premi se'n deriven els beneficis següents:

a). Optar, havent-s'hi inscrit prèviament, als Premis Nacionals de Batxillerat.

b). Gaudir de l'exempció total del pagament dels preus públics per serveis acadèmics el primer curs d'estudis superiors en un centre públic de l'àmbit territorial de les Illes Balears.

c). Rebre de la Conselleria d'Educació i Universitats un import de 800,00 euros, d'acord amb el procediment establert en la Resolució de convocatòria.

d). Que la distinció quedi reflectida en l'expedient i en l'historial acadèmic mitjançant una diligència del secretari del centre on ha finalitzat els estudis de batxillerat.

3. El 19 de juny de 2023 es realitzà la prova i dels 167 alumnes inscrits, es presentaren 126.

4. El 10 de juliol de 2023 el tribunal proposà al director general de Planificació, Ordenació i Infraestructures Educatives, als sis alumnes amb millor qualificació en la prova realitzada per a l'obtenció del premi. La llista provisional es publicà a la web de la direcció general de Planificació, Ordenació i Infraestructures Educatives.

5. Una vegada acabat el termini de reclamacions el tribunal tramet la proposta d'adjudicació al director general de Planificació, Ordenació i Infraestructures Educatives el qual l'ha d'elevar al conseller d'Educació i Universitats.

6. El 14 de setembre de 2023 el director general de Planificació, Ordenació i Infraestructures Educatives dictà la Proposta de resolució per la qual s'adjudiquen els Premis Extraordinaris de Batxillerat corresponents al curs 2022-2023.

Fonaments de dret

1. Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 28 de març de 2023 per la qual es convoquen els Premis Extraordinaris de Batxillerat a les Illes Balears corresponents al curs 2022-2023.

2. Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

3. Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Adjudicar els Premis Extraordinaris de Batxillerat corresponents al curs 2022-2023 als alumnes següents:

Alemany Sánchez, Júlia

Mesquida Oliver, Maria Magdalena

Mas Vivas, Alex

Jiang Li, Zhuo Ran

Benejam Goñalons, Jaume

Oliver Espinosa, Maria de la Pau

2. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Educació i Universitats en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 21 de setembre de 2023

El conseller d'Educació i Universitats Antoni Vera Alemany