Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITATS

Núm. 581114
Resolució del conseller d’Educació i Universitats, de 5 de setembre de 2023, de modificació de determinades resolucions per les quals es convoquen procediments per avaluar i acreditar les competències professionals adquirides a través de l’experiència laboral o de vies no formals de formació

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fonaments de dret

1. El Reial decret 1224/2009, de 17 de juliol, de reconeixement de les competències professionals adquirides per experiència laboral (BOE núm. 205, de 25 d'agost de 2009), determina el procediment únic per avaluar i acreditar les competències professionals adquirides a través de l'experiència laboral o de vies no formals de formació, d'acord amb el que preveu l'article 8.2 de la Llei orgànica 5/2002, de 19 de juny, de les qualificacions i de la formació professional (BOE núm. 147, de 20 de juny de 2002).

2. El Reial decret 143/2021, de 9 de març, pel qual es modifica el Reial decret 1224/2009, de 17 de juliol, de reconeixement de les competències professionals adquirides per experiència laboral (BOE núm. 59, de 10 de març de 2021), introdueix alguns canvis en el procediment per avaluar i acreditar les competències professionals i indica que els procediments han de ser oberts, és a dir, sense unes dates d'inscripció concretes.

3. En el BOE núm. 179, de 28 de juliol de 2023, es va publicar el Reial decret 543/2023, de 27 de juny, pel qual s'estableixen, actualitzen i suprimeixen determinades qualificacions professionals de les famílies professionals Activitats Físiques i Esportives, Agrària, Hoteleria i Turisme, Imatge Personal, Instal·lació i Manteniment, i Seguretat i Medi Ambient, recollides en el Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals. Aquest Reial decret suprimeix les quatre qualificacions professionals següents, les quals són convocades de manera permanent:

  • HOT654_2. Atenció a passatgers amb transport ferroviari.
  • IMA368_2. Muntatge i manteniment d'instal·lacions calorífiques.
  • IMA369_2. Muntatge i manteniment d'instal·lacions de climatització i ventilació-extracció.
  • IMP024_3. Maquillatge integral.

I modifica la qualificació professional següent, la qual és convocada de manera permanent:

  • AFD160_2. Guia d'itineraris amb bicicleta.

4. En el BOE núm. 179, de 28 de juliol de 2023, es va publicar el Reial decret 544/2023, de 27 de juny, pel qual s'actualitzen determinades qualificacions professionals de les famílies professionals Comerç i Màrqueting, Fabricació Mecànica, Hoteleria i Turisme, i Imatge Personal, i es modifiquen parcialment dues qualificacions professionals de les famílies professionals Imatge Personal i Fabricació Mecànica, recollides en el Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals. Aquest Reial decret afecta les sis qualificacions professionals següents, les quals són convocades de manera permanent:

  • COM312_3. Assistència a la investigació de mercats.
  • HOT414_1. Operacions bàsiques de pastisseria.
  • HOT540_1. Operacions per al joc en establiments de bingo.
  • HOT541_2. Activitats per al joc en taules de casinos.
  • IMP119_2. Perruqueria.
  • IMP249_3. Perruqueria tècnica i artística.

5. En el BOE núm. 179, de 28 de juliol de 2023, es va publicar el Reial decret 545/2023, de 27 de juny, pel qual s'actualitzen i es modifiquen parcialment determinades qualificacions professionals de les famílies professionals Informàtica i Comunicacions, Seguretat i Medi Ambient, Serveis Socioculturals i a la Comunitat, i Transport i Manteniment de Vehicles, recollides en el Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals. Aquest Reial decret afecta les deu qualificacions professionals següents, les quals són convocades de manera permanent:

  • IFC078_2. Sistemes microinformàtics.
  • IFC298_2. Muntatge i reparació de sistemes microinformàtics.
  •  
    IFC299_2. Operació de xarxes departamentals.
  • IFC300_2. Operació de sistemes informàtics.
  • IFC301_2. Operació en sistemes de comunicacions de veu i dades.
  • IFC303_3. Programació de sistemes informàtics.
  • SSC448_3. Docència de la formació per a l'ocupació.
  • TMV048_2. Manteniment del motor i dels seus sistemes auxiliars.
  • TMV197_2. Manteniment dels sistemes elèctrics i electrònics de vehicles.
  • TMV555_2. Manteniment de la planta propulsora, màquines i equips auxiliars d'embarcacions esportives i d'esbarjo.

6. En el BOE núm. 179, de 28 de juliol de 2023, es va publicar el Reial decret 546/2023, de 27 de juny, pel qual s'estableixen determinades qualificacions professionals de les famílies professionals Activitats Físiques i Esportives, Agrària, Arts i Artesanies, Comerç i Màrqueting, Edificació i Obra Civil, Electricitat i Electrònica, Energia i Aigua, Fabricació Mecànica, Hosteleria i Turisme, Informàtica i Comunicacions, Instal·lació i Manteniment, Química, Seguretat i Medi Ambient, i Transport i Manteniment de Vehicles, que s'inclouen en el catàleg Nacional de Qualificacions Professionals, i es suprimeixen determinades qualificacions professionals establertes per determinats reials decrets. Aquest Reial decret suprimeix les sis qualificacions professionals següents, les quals són convocades de manera permanent:

  • ELE550_2. Muntatge i manteniment de sistemes domòtics i immòtics.
  • IFC365_3. Implantació i gestió d'elements informàtics en sistemes domòtics-immòtics, de control d'accessos i presència, i de videovigilància.
  • IMA370_3. Desenvolupament de projectes d'instal·lacions calorífiques.
  • IMA371_3. Desenvolupament de projectes d'instal·lacions de climatització i ventilació-extracció.
  • IMA374_3. Planificació, gestió i realització del manteniment i supervisió del muntatge d'instal·lacions calorífiques.
  • IMA375_3. Planificació, gestió i realització del manteniment i supervisió del muntatge d'instal·lacions de climatització i ventilació-extracció.

7. La supressió, actualització o modificació parcial d'aquestes vint-i-set qualificacions professionals implica modificar les Resolucions que en el seu dia varen ser convocades de manera permanent i que són les següents:

  • La Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional, de 22 de febrer de 2021, per la qual es convoca el procediment per avaluar i acreditar les competències professionals adquirides a través de l'experiència laboral o de vies no formals de formació (BOIB núm. 27, de 25 de febrer de 2021).
  • La Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional, de 25 de març de 2021, per la qual es convoca el procediment per avaluar i acreditar les competències professionals adquirides a través de l'experiència laboral o de vies no formals de formació (BOIB núm. 42, de 27 de març de 2021).
  • La Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional, de 26 d'abril de 2021, per la qual es convoca el procediment per avaluar i acreditar les competències professionals adquirides a través de l'experiència laboral o de vies no formals de formació (BOIB núm. 57, d'1 de maig de 2021).
  • La Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional, de 27 de maig de 2021, per la qual es convoca el procediment per avaluar i acreditar les competències professionals adquirides a través de l'experiència laboral o de vies no formals de formació (BOIB núm. 74, de 5 de juny de 2021).
  • La Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional, de 16 de juliol de 2021, per la qual es convoca el procediment per avaluar i acreditar les competències professionals adquirides a través de l'experiència laboral o de vies no formals de formació (BOIB núm. 99, de 24 de juliol de 2021).
  • La Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional, de 20 d'octubre de 2021, per la qual es convoca el procediment per avaluar i acreditar les competències professionals adquirides a través de l'experiència laboral o de vies no formals de formació (BOIB núm. 146, de 26 d'octubre de 2021).
  • La Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional, de 31 de gener de 2022, per la qual es convoca el procediment per avaluar i acreditar les competències professionals adquirides a través de l'experiència laboral o de vies no formals de formació, programa finançat pel Ministeri d'Educació i Formació Professional i per la Unió Europea-Next Generation EU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (BOIB núm. 26, de 17 de febrer de 2022).
  • La Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional, de 28 de febrer de 2022, per la qual es convoca el procediment per avaluar i acreditar les competències professionals adquirides a través de l'experiència laboral o de vies no formals de formació, programa finançat pel Ministeri d'Educació i Formació Professional i per la Unió Europea-Next Generation EU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (BOIB núm. 36, de 12 de març de 2022).
  • La Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional, de 5 de maig de 2022, per la qual es convoca el procediment per avaluar i acreditar les competències professionals adquirides a través de l'experiència laboral o de vies no formals de formació, programa finançat pel Ministeri d'Educació i Formació Professional i per la Unió Europea-Next Generation EU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (BOIB núm. 61, de 10 de maig de 2022).
  •  
    ​​​​​​​La Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional, de 19 de setembre de 2022, per la qual es convoca el procediment per avaluar i acreditar les competències professionals adquirides a través de l'experiència laboral o de vies no formals de formació, programa finançat pel Ministeri d'Educació i Formació Professional i per la Unió Europea-Next Generation EU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (BOIB núm. 124, de 22 de setembre de 2022).
  • La Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional, de 20 d'octubre de 2022, per la qual es convoca el procediment per avaluar i acreditar les competències professionals adquirides a través de l'experiència laboral o de vies no formals de formació, programa finançat pel Ministeri d'Educació i Formació Professional i per la Unió Europea-Next Generation EU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (BOIB núm. 138, de 25 d'octubre de 2022).
  • La Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional, de 2 de desembre de 2022, per la qual es convoca el procediment per avaluar i acreditar les competències professionals adquirides a través de l'experiència laboral o de vies no formals de formació, programa finançat pel Ministeri d'Educació i Formació Professional i per la Unió Europea-Next Generation EU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (BOIB núm. 162, de 13 de desembre de 2022).
  • La Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional, de 19 de gener de 2023, per la qual es convoca el procediment per avaluar i acreditar les competències professionals adquirides a través de l'experiència laboral o de vies no formals de formació, programa finançat pel Ministeri d'Educació i Formació Professional i per la Unió Europea-Next Generation EU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (BOIB núm. 12, de 26 de gener de 2023).

8. De conformitat amb l'article 56.3 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i amb l'article 19 del Decret 68/2012, de 27 de juliol, pel qual es regula el Butlletí Oficial de les Illes Balears, s'han de modificar alguns punts de l'annex 2 de les resolucions esmentades.

Per tot això, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Desconvocar les quatre qualificacions suprimides pel Reial decret 543/2023, de 27 de juny, pel qual s'estableixen, actualitzen i suprimeixen determinades qualificacions professionals de les famílies professionals Activitats Físiques i Esportives, Agrària, Hoteleria i Turisme, Imatge Personal, Instal·lació i Manteniment, i Seguretat i Medi Ambient, recollides en el Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals.

2. Desconvocar les sis qualificacions suprimides pel Reial decret 546/2023, de 27 de juny, pel qual s'estableixen determinades qualificacions professionals de les famílies professionals Activitats Físiques i Esportives, Agrària, Arts i Artesanies, Comerç i Màrqueting, Edificació i Obra Civil, Electricitat i Electrònica, Energia i Aigua, Fabricació Mecànica, Hosteleria i Turisme, Informàtica i Comunicacions, Instal·lació i Manteniment, Química, Seguretat i Medi Ambient, i Transport i Manteniment de Vehicles, que s'inclouen en el catàleg Nacional de Qualificacions Professionals, i es suprimeixen determinades qualificacions professionals establertes per determinats reials decrets.

3. Modificar l'annex 2 de les Resolucions esmentades en l'apartat de fets, concretament la taula amb les unitats de competència convocades, amb indicació de la qualificació professional, el certificat de professionalitat i el títol de formació professional de referència, de les qualificacions professionals susceptibles de modificació segons el Reial decret 543/2023, de 27 de juny, pel qual s'estableixen, actualitzen i suprimeixen determinades qualificacions professionals de les famílies professionals Activitats Físiques i Esportives, Agrària, Hoteleria i Turisme, Imatge Personal, Instal·lació i Manteniment, i Seguretat i Medi Ambient, recollides en el Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals, segons el Reial decret 544/2023, de 27 de juny, pel qual s'actualitzen determinades qualificacions professionals de les famílies professionals Comerç i Màrqueting, Fabricació Mecànica, Hoteleria i Turisme, i Imatge Personal, i es modifiquen parcialment dues qualificacions professionals de les famílies professionals Imatge Personal i Fabricació Mecànica, recollides en el Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals i segons el Reial decret 545/2023, de 27 de juny, pel qual s'actualitzen i es modifiquen parcialment determinades qualificacions professionals de les famílies professionals Informàtica i Comunicacions, Seguretat i Medi Ambient, Serveis Socioculturals i a la Comunitat, i Transport i Manteniment de Vehicles, recollides en el Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals. L'annex d'aquesta Resolució recull la redacció actual d'aquestes taules.

4. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) i establir que començarà a tenir efectes l'endemà de publicar-se.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que posa fi a la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Educació i Universitats en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de publicar-se, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i els articles 25.5 i 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

 

​​​​​​​També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de publicar-se, d'acord amb els articles 8 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 5 de setembre de 2023

El conseller d'Educació i Universitats Antoni Vera Alemany

 

ANNEX Taules modificades

1. Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional, de 20 d'octubre de 2021, per la qual es convoca el procediment per avaluar i acreditar les competències professionals adquirides a través de l'experiència laboral o de vies no formals de formació.

Unitat de competència

Qualificació professional

Certificat de professionalitat

Títol d'FP de referència

UC2403_1. Efectuar operacions auxiliars de manteniment de bicicletes i vehicles de mobilitat urbana o personal.

AFD160_2. Guia d'itineraris amb bicicleta i vehicles de mobilitat personal

(nivell 2)

AFDA0109. Guia d'itineraris amb bicicleta

Tècnic en guia en el medi natural i de temps lliure

UC0272_2. Assistir com a primer intervinent en cas d'accident o situació d'emergència.

UC0353_2. Organitzar itineraris de bicicleta i vehicles de mobilitat personal per executar-los per zones urbanes, rurals i naturals fins a muntanya mitjana.

UC0508_2. Conduir bicicletes i vehicles de mobilitat personal per zones urbanes, rurals i naturals fins a muntanya mitjana.

UC0509_2. Dinamitzar participants amb bicicleta i amb vehicles de mobilitat personal per itineraris urbans, rurals i naturals fins a muntanya mitjana.

UC2576_2. Fomentar la inclusió de participants amb discapacitat, així com la pràctica segura de participants amb necessitats especials en grups de pràctica d'activitat fisicoesportiva i recreativa, amb una especial atenció a la diversitat.

UC2684_2. Dominar les tècniques correctes per moure's adequadament en el medi natural.

2. Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional, de 2 de desembre de 2022, per la qual es convoca el procediment per avaluar i acreditar les competències professionals adquirides a través de l'experiència laboral o de vies no formals de formació, programa finançat pel Ministeri d'Educació i Formació Professional i per la Unió Europea-Next Generation EU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Unitat de competència

Qualificació professional

Certificat de professionalitat

Títol d'FP de referència

UC0995_2. Realitzar treball de camp mitjançant enquestes i/o entrevistes.

COM312_3. Assistència a la investigació de mercats

(nivell 3)

COMM011. Assistència a la investigació de mercats

Tècnic Superior en gestió de vendes i espais comercials

UC0993_3. Preparar la informació i els instruments adients per a la investigació de mercats.

UC0994_3. Organitzar l'activitat dels enquestadors/entrevistadors.

Tècnic Superior en màrqueting i publicitat

UC0997_3. Analitzar la informació recollida en la investigació dels mercats.

3. Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional, de 22 de febrer de 2021, per la qual es convoca el procediment per avaluar i acreditar les competències professionals adquirides a través de l'experiència laboral o de vies no formals de formació.

 

Unitat de competència

Qualificació professional

Certificat de professionalitat

Títol d'FP de referència

UC1333_1. Desenvolupar activitats d'aprovisionament i conservació en obradors de pastisseria/rebosteria.

HOT414_1. Operacions bàsiques en obradors de pastisseria/rebosteria

(nivell 1)

HOTR0109. Operacions bàsiques de pastisseria

Títol Professional Bàsic en activitats de forneria i pastisseria

UC1334_1. Desenvolupar activitats d'elaboració en obradors de pastisseria/rebosteria.

4. Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional, de 19 de gener de 2023, per la qual es convoca el procediment per avaluar i acreditar les competències professionals adquirides a través de l'experiència laboral o de vies no formals de formació, programa finançat pel Ministeri d'Educació i Formació Professional i per la Unió Europea-Next Generation EU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Unitat de competència

Qualificació professional

Certificat de professionalitat

Títol d'FP de referència

UC1765_1. Desenvolupar activitats d'admissió i control de clients en establiments de jocs col·lectius de diners i d'atzar en sales de bingo.

HOT540_1. Activitats per al joc en establiments de jocs col·lectius de diners i d'atzar en sales de bingo

(nivell 1)

HOTJ0111. Operacions per al joc en establiments de bingo

Sense continguts relacionats

UC1766_1. Desenvolupar activitats de venda de cartons en establiments de jocs col·lectius de diners i d'atzar.

UC1767_1. Desenvolupar activitats de locució de números i pagament de premis en establiments de jocs col·lectius de diners i d'atzar.

UC1768_1. Comunicar-se en establiments de jocs col·lectius de diners i d'atzar.

5. Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional, de 19 de gener de 2023, per la qual es convoca el procediment per avaluar i acreditar les competències professionals adquirides a través de l'experiència laboral o de vies no formals de formació, programa finançat pel Ministeri d'Educació i Formació Professional i per la Unió Europea-Next Generation EU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Unitat de competència

Qualificació professional

Certificat de professionalitat

Títol d'FP de referència

UC1768_1. Comunicar-se en establiments de jocs col·lectius de diners i d'atzar.

HOT541_2. Activitats per al joc en taules de casinos

(nivell 2)

HOTJ0110. Activitats per al joc en taules de casinos

Sense continguts relacionats

UC1769_2. Desenvolupar activitats complementàries de jocs de taula en casinos.

UC1770_2. Conduir el joc de Blackjack.

UC1771_2. Conduir el joc de Pòquer sense descart.

UC1772_2. Conduir el joc de Punt i Banca i Mini Punt i Banca.

UC1773_2. Conduir els jocs de la Ruleta Americana i Ruleta Francesa.

UC1774_2. Supervisar el desenvolupament de jocs de taula en casinos.

UC2687_2. Conduir el joc de pòquer de cercle.

UC9996_2. Comunicar-se, en l'àmbit professional, en una segona llengua estrangera diferent de l'anglès, amb un nivell d'usuari bàsic (A2), segons el marc comú europeu de referència.

6. Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional, de 25 de març de 2021, per la qual es convoca el procediment per avaluar i acreditar les competències professionals adquirides a través de l'experiència laboral o de vies no formals de formació.

 

Unitat de competència

Qualificació professional

Certificat de professionalitat

Títol d'FP de referència

UC0058_1. Preparar els equips, rentar i condicionar els cabells i el cuir capil·lar.

IMP119_2. Perruqueria

(nivell 2)

IMPQ0208. Perruqueria

Tècnic en perruqueria i cosmètica capil·lar

UC0347_2. Realitzar protocols normalitzats de treball, preparació de l'entorn professional i cures estètics capil·lars.

UC0348_2. Fer canvis de color totals o parcials en els cabells i en els pèls de la cara.

UC0349_2. Modificar temporalment la forma dels cabells, pentinar-los i/o recollir-los.

UC0350_2. Fer canvis de forma permanent en els cabells.

UC0352_2. Vendre productes i serveis per a la imatge personal.

UC2685_2. Realitzar tècniques de tall de cabells.

UC2686_2. Realitzar tècniques de barberia.

7. Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional, de 25 de març de 2021, per la qual es convoca el procediment per avaluar i acreditar les competències professionals adquirides a través de l'experiència laboral o de vies no formals de formació.

Unitat de competència

Qualificació professional

Certificat de professionalitat

Títol d'FP de referència

UC0348_2. Realitzar canvis de color totals o parcials en els cabells cabells i en els pèls de la cara.

IMP249_3. Perruqueria tècnica i artística

(nivell 3)

IMPQ0109. Perruqueria tècnica i artística

Tècnic Superior en assessoria d'imatge personal i corporativa

UC2685_2. Realitzar tècniques de tall de cabells.

UC2686_2. Realitzar tècniques de barberia.

Tècnic Superior en caracterització i maquillatge professional

UC0793_3. Assessorar les persones usuàries i les produccions de mitjans escènics, audiovisuals o de moda/fotografia sobre la cura i la transformació estètica dels cabells i els pèls de la cara.

UC0794_3. Realitzar protocols tècnics i pentinats per a perruqueries i produccions audiovisuals i escèniques i de moda/fotografia.

Tècnic Superior en estilisme i direcció en perruqueria

UC0795_3. Gestionar les activitats desenvolupades en empreses d'imatge personal.

8. Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional, de 31 de gener de 2022, per la qual es convoca el procediment per avaluar i acreditar les competències professionals adquirides a través de l'experiència laboral o de vies no formals de formació, programa finançat pel Ministeri d'Educació i Formació Professional i per la Unió Europea-Next Generation EU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Unitat de competència

Qualificació professional

Certificat de professionalitat

Títol d'FP de referència

UC0219_2. Gestionar el programari de base en sistemes microinformàtics.

IFC078_2. Operació de sistemes microinformàtics

(nivell 2)

IFCT0209. Sistemes microinformàtics

Tècnic en sistemes microinformàtics en xarxa

UC0221_2. Gestionar aplicacions en sistemes microinformàtics.

UC0222_2. Donar suport a l'usuari d'equips microinformàtics.

UC0233_2. Manejar aplicacions ofimàtiques en la gestió de la informació i la documentació.

9. Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional, de 27 de maig de 2021, per la qual es convoca el procediment per avaluar i acreditar les competències professionals adquirides a través de l'experiència laboral o de vies no formals de formació.

Unitat de competència

Qualificació professional

Certificat de professionalitat

Títol d'FP de referència

UC0219_2. Gestionar el programari de base en sistemes microinformàtics.

IFC298_2. Muntatge i reparació de sistemes microinformàtics

(nivell 2)

IFCT0309. Muntatge i reparació de sistemes microinformàtics

Tècnic en sistemes microinformàtics en xarxa

UC0953_2. Muntar equips microinformàtics.

UC0954_2. Mantenir l'equipament microinformàtic.

 

10. Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional, de 31 de gener de 2022, per la qual es convoca el procediment per avaluar i acreditar les competències professionals adquirides a través de l'experiència laboral o de vies no formals de formació, programa finançat pel Ministeri d'Educació i Formació Professional i per la Unió Europea-Next Generation EU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

 

Unitat de competència

Qualificació professional

Certificat de professionalitat

Títol d'FP de referència

UC0220_2. Instal·lar dispositius de comunicacions en xarxes locals.

IFC299_2. Operació de xarxes locals

(nivell 2)

IFCT0110. Operacions de xarxes departamentals

Tècnic en sistemes microinformàtics en xarxa

UC0955_2. Mantenir els processos de comunicacions en xarxes locals.

UC2688_2. Interconnectar xarxes privades i públiques.

11. Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional, de 31 de gener de 2022, per la qual es convoca el procediment per avaluar i acreditar les competències professionals adquirides a través de l'experiència laboral o de vies no formals de formació, programa finançat pel Ministeri d'Educació i Formació Professional i per la Unió Europea-Next Generation EU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Unitat de competència

Qualificació professional

Certificat de professionalitat

Títol d'FP de referència

UC0219_2. Gestionar el programari de base en sistemes microinformàtics.

IFC300_2. Operació de sistemes informàtics

(nivell 2)

IFCT0210. Operació de sistemes informàtics

Tècnic en sistemes microinformàtics en xarxa

UC0957_2. Mantenir i regular el subsistema físic en sistemes informàtics.

UC0958_2. Executar procediments d'administració i manteniment al programari base i d'aplicació de client.

UC0959_2. Mantenir la seguretat dels subsistemes físics i lògics en sistemes informàtics.

12. Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional, de 20 d'octubre de 2022, per la qual es convoca el procediment per avaluar i acreditar les competències professionals adquirides a través de l'experiència laboral o de vies no formals de formació, programa finançat pel Ministeri d'Educació i Formació Professional i per la Unió Europea-Next Generation EU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Unitat de competència

Qualificació professional

Certificat de professionalitat

Títol d'FP de referència

UC0961_2. Configurar i mantenir serveis en equips privats de commutació telefònica.

IFC301_2. Operació en sistemes de comunicacions de veu i dades

(nivell 2)

IFCM0110. Operació en sistemes de comunicacions de veu i dades

Sense continguts relacionats

UC2688_2. Interconnectar xarxes privades i públiques.

13. Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional, de 28 de febrer de 2022, per la qual es convoca el procediment per avaluar i acreditar les competències professionals adquirides a través de l'experiència laboral o de vies no formals de formació, programa finançat pel Ministeri d'Educació i Formació Professional i per la Unió Europea-Next Generation EU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Unitat de competència

Qualificació professional

Certificat de professionalitat

Títol d'FP de referència

UC0490_3. Gestionar serveis en el sistema informàtic.

IFC303_3. Programació de sistemes informàtics

(nivell 3)

IFCT0609. Programació de sistemes informàtics

Tècnic Superior en desenvolupament d'aplicacions multiplataforma

UC0964_3. Crear elements de programari per a la gestió del sistema i els seus recursos.

UC0227_3. Desenvolupar components de programari en llenguatges de programació orientats a objectes.

UC0965_3. Desenvolupar elements de programari amb mètodes i tecnologies orientats a components.

 

14. Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional, de 27 de maig de 2021, per la qual es convoca el procediment per avaluar i acreditar les competències professionals adquirides a través de l'experiència laboral o de vies no formals de formació.

Unitat de competència

Qualificació professional

Certificat de professionalitat

Títol d'FP de referència

UC1442_3. Programar accions formatives per a l'ocupació.

SSC448_3. Docència de la formació per a l'ocupació

(nivell 3)

SSCE0110. Docència de la formació professional per a l'ocupació

Sense continguts relacionats

UC1443_3. Gestionar els materials, mitjans i recursos didàctics per al desenvolupament de continguts formatius.

UC1444_3. Impartir accions formatives per a l'ocupació.

UC1445_3. Avaluar el procés d'ensenyament i aprenentatge en les accions formatives per a l'ocupació.

UC1446_3. Facilitar informació i orientació laboral.

UC2689_3. Tutoritzar accions formatives per a l'ocupació.

15. Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional, de 26 d'abril de 2021, per la qual es convoca el procediment per avaluar i acreditar les competències professionals adquirides a través de l'experiència laboral o de vies no formals de formació.

Unitat de competència

Qualificació professional

Certificat de professionalitat

Títol d'FP de referència

UC0132_2. Mantenir el motor tèrmic del vehicle.

TMV048_2.

Manteniment del motor i dels seus sistemes auxiliars (nivell 2)

TMVG0409. Manteniment del motor i dels seus sistemes auxiliars

Tècnic en electromecànica de vehicles automòbils

UC0133_2. Mantenir els sistemes auxiliars del motor tèrmic del vehicle.

UC0626_2. Mantenir els sistemes d'emmagatzematge d'alta/baixa tensió, càrrega i arrencada de vehicles.

16. Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional, de 26 d'abril de 2021, per la qual es convoca el procediment per avaluar i acreditar les competències professionals adquirides a través de l'experiència laboral o de vies no formals de formació.

Unitat de competència

Qualificació professional

Certificat de professionalitat

Títol d'FP de referència

UC0627_2. Mantenir els circuits elèctrics de vehicles.

TMV197_2.

Manteniment dels sistemes elèctrics i electrònics de vehicles (nivell 2)

TMVG0209. Manteniment dels sistemes elèctrics i electrònics de vehicles

Tècnic en electromecànica de vehicles automòbils

UC0628_2. Mantenir els sistemes d'ajuda a la conducció, confortament i protecció de persones en vehicles.

UC2408_2. Mantenir els sistemes de climatització en vehicles.

17. Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional, de 26 d'abril de 2021, per la qual es convoca el procediment per avaluar i acreditar les competències professionals adquirides a través de l'experiència laboral o de vies no formals de formació.

Unitat de competència

Qualificació professional

Certificat de professionalitat

Títol d'FP de referència

UC0132_2. Mantenir el motor tèrmic del vehicle.

TMV555_2.

Manteniment de la planta propulsora, màquines i equips auxiliars d'embarcacions esportives i d'esbarjo (nivell 2)

TMVU0112. Manteniment de la planta propulsora, màquines i equips auxiliars d'embarcacions esportives i d'esbarjo

Tècnic en manteniment d'embarcacions d'esbarjo

UC0133_2. Mantenir els sistemes auxiliars del motor tèrmic del vehicle.

UC1835_2. Muntar i mantenir els sistemes de propulsió i govern, i els equips auxiliars d'embarcacions esportives i d'esbarjo.

UC1836_2. Muntar i mantenir els sistemes de proveïment de fluids i serveis d'aigua d'embarcacions esportives i d'esbarjo.

Tècnic en manteniment i control de maquinària de bucs i embarcacions

UC1837_2. Mantenir i instal·lar els sistemes de fred i climatització d'embarcacions esportives i d'esbarjo.