Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

MANCOMUNITAT DES RAIGUER

Núm. 580881
Delegació de competències del president de la Mancomunitat des Raiguer a favor de la Junta de Govern Local

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El president de la Mancomunitat des Raiguer, mitjançant decret de presidència núm. 2023-0123 de data 11 de setembre de 2023, ha dictat la següent resolució:

«DECRET DE PRESIDÈNCIA

FETS:

Vist que aquesta Presidència pot delegar de forma expressa en favor de la Junta de Govern Local determinades atribucions de la seva competència, de conformitat amb el disposat per l'article 43.1 i 2 del Reglament d'organització, funcionament i règim jurídic de les Entitats Locals, aprovat pel Real Decret 2568/1986, de 28 de novembre.

Per tot això, RESOLC:

PRIMER.- La Junta de Govern Local tindrà assignades les següents atribucions:

Pròpies:

  • L'assistència permanent al President en l'exercici de les seves atribucions.

Delegades pel President:

  • Aprovar l'oferta d'ocupació pública d'acord amb el pressupost i la plantilla de personal aprovats.

  • Aprovar les bases de les proves per a la selecció de personal i pels concursos de provisió de llocs de feina.

  • Exercir les competències com òrgan de contractació respecte dels contractes d'obres, de subministrament, de serveis, de concessió d'obres, de concessió de serveis i els contractes administratius especials, quan el seu valor estimat no superi el 10% dels recursos ordinaris del pressupost, ni en qualsevol cas, la quantia de sis milions d'euros, inclosos els de caràcter plurianual quan la seva duració no sigui superior a quatre anys, eventuals pròrrogues incloses sempre que l'import acumulat de totes les anualitats no superi el percentatge indicat, referit als recursos ordinaris del pressupost del primer exercici, ni la quantia assenyalada.

  • Aprovar projectes d'obres i de serveis quant sigui competent per a la seva contractació i concessió i estiguin prevists al Pressupost.

  • Celebrar contractes privats, adjudicar concessions sobre els bens de les mateixes, i l'adquisició de bens immobles i drets subjectes a la legislació patrimonial quan el pressupost base de licitació, en els termes definits en l'article 100.1 de la LCSP, no superi el 10% dels recursos ordinaris del pressupost ni l'import de tres milions d'euros, així com la venda del patrimoni, quan el seu valor no superi el percentatge ni la quantia indicats.

SEGON. Àmbit de la delegació

Serà en tota la seva extensió, i en concordança i inclusió de les matèries connexes previstes en el Reial decret legislatiu 781/1986, de 18 d'abril, pel qual s'aprova el text refós de les disposicions legals vigents en matèria de Règim Local, el Reial decret 2568/1986, de 28 de novembre, pel qual s'aprova el reglament d'organització, funcionament i règim jurídic de les Entitats Locals, i demès legislació estatal, autonòmica o local que sigui d'aplicació.

TERCER. Condicions específiques per l'exercici de les atribucions delegades:

a) El President es reserva la potestat d'avocació de les competències delegades a la Junta de Govern Local. L'avocació implica la recuperació pel President de la competència resolutòria per a decidir en un cas particular.

La potestat d'avocació s'exercirà quan circumstàncies d'índole tècnica, econòmica, social, jurídica o territorial ho facin convenient.

b) No s'entendran delegades a la Junta de Govern Local aquelles competències atribuïdes al President per la legislació estatal o autonòmica que, per la seva pròpia naturalesa, no siguin susceptibles d'exercici per l'òrgan col·legiat.

QUART. De la present Resolució es donarà coneixement al Ple a la primera sessió que celebri, i es publicarà en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, sense perjudici de la seva efectivitat des del dia següent al de la present resolució, conforme s'indica a l'article 44.2 del RD 2568/1986.»

El que es publica pel seu coneixement general, d'acord amb el que es preveu en l'article 9.3 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

 

Binissalem, a data de la signatura electrònica (13 de setembre de 2023)

El president (Joan Rotger Seguí)