Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT D'EIVISSA

Núm. 580113
Delegació atribucions del Ple a la Junta de Govern Local

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Al Ple extraordinari celebrat en data 30 de juny de 2023 s'aprovà la següent proposta d'acord:

“PROPOSTA D'ACORD

De conformitat al previst a l'article  22.4 de la Llei 7/1985 de 2 d'abril de Bases de Règim Local i 51 del RD. 2568/1986 de 28 de novembre pel qual s'aprova el Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals i a fi d'aconseguir una major eficàcia en la gestió municipal, es proposa al Ple de la Corporació la utilització de la tècnica de la delegació per l'exercici de determinades facultats del Ple, mitjançant l'adopció dels següent ACORDS:

PRIMER. Delegar a la Junta de Govern Local, l'exercici de les següents atribucions del Ple, previstes a l'article 22 de la Llei 7/1985 de Bases del Règim Local:

I. La concertació de les operacions de crèdit la quantia de les quals acumulada, dins de cada exercici econòmic, excedeixi del 10 per cent dels recursos ordinaris del Pressupost- excepte les de tresoreria, que l'hi correspondran quan l'import acumulat de les operacions vives en cada moment, superi el 15 per cent del ingressos corrents liquidats en l'exercici anterior.

II. Les competències que com a òrgan de contractació té atribuïdes per el punt segon de la  Disposició Addicional segona de la Llei 9/2017, de 8 de novembre de Contractes del Sector Públic.

III. Les competències que en matèria d'adjudicació de concessions sobres els bens de la Corporació, adquisició de bens immobles i drets subjectes a la legislació patrimonial, així com la alienació del patrimoni té atribuïdes per el punt desè de Disposició Addicional de la Llei 9/2017, de 8 de novembre de Contractes del Sector Públic.

IV. L'aprovació dels projectes d'obres i serveis quan la Junta de Govern Local sigui l'òrgan competent per a la seva contractació o concessió, de conformitat a l'atribució delegada que consta als anteriors apartats, encara que no estiguin previstos al pressupost.

V. La declaració de lesivitat dels actes de l'Ajuntament.

VI. L'exercici d'accions judicials i administratives i la defensa de la Corporació en matèries de competència plenària.

VII. L'establiment i modificació de preus públics conforme al previst a l'article 47.1 del Reial Decret Legislatiu 2/2004 de 5 de març, que aprova el Text Refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals.

SEGON.- En els acords que s'adoptin per la Junta de Govern Local en virtut de la present delegació, es farà constar aquesta circumstància i s'entendran dictats per l'òrgan delegant com a titular de la competència originària, essent immediatament executius. 

La delegació efectuada en virtut de lo dispost a l'anterior apartat, compren la facultat de resolució dels recursos de reposició que pels interessats es puguin formular.

TERCER- Que es procedeixi a la publicació dels presents acords al Butlletí Oficial de les Illes Balears, sense perjudici de la efectivitat del mateix des del dia següent al de la seva adopció.

Eivissa,

L'ALCALDE

(Document signat electrònicament al marge)”

 

Eivissa, (signat electrònicament: 13 de setembre de 2023)

El secretari acctal. Joaquim Roca Mata