Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI D'OCUPACIÓ DE LES ILLES BALEARS

Núm. 579989
Resolució del president del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) de delegació de competències i signatura als òrgans directius del SOIB

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Recentment, s'han introduït canvis en l'estructura orgànica de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears vigent fins ara, mitjançant el Decret 12/2023, de 10 de juliol (BOIB núm. 94, de 10 de juliol), modificat pel Decret 16/2023, de 20 de juliol (BOIB núm. 102, de 20 de juliol) i el Decret 17/2023, de 23 d'agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 117, de 24 d'agost), en què el SOIB s'adscriu a la Conselleria d'Empresa, Ocupació i Energia, i se suprimeixen les matèries de planificació, gestió i coordinació de les polítiques actives d'ocupació, d'informació, orientació i intermediació en el mercat laboral, atribuïdes a la Direcció General de Model Econòmic i Ocupació.

2. Aquests canvis aconsellen revisar les delegacions de competències anteriors que es varen aprovar mitjançant: la Resolució del president del SOIB, de 9 de juliol de 2019, en la persona titular de la Direcció General de Model Econòmic i Ocupació; la Resolució del president del SOIB, de 18 de setembre de 2019, en matèria de la Xarxa EURES a Espanya en la persona titular de la Direcció General de Model Econòmic i Ocupació; i la Resolució del president del SOIB, d'11 d'agost de 2016, en diverses matèries en la Vicepresidència del SOIB, i aprovar una nova resolució en la qual s'estableixi un nou règim de delegació de competències, que manté en essència, un règim de delegació similar al que contenien les anteriors.

3. També, atès el volum considerable de signatures a causa d'aquests canvis, i d'acord amb el principi d'eficiència, es considera necessari aprovar en una única resolució les delegacions de signatura en la directora del SOIB que es varen aprovar mitjançant: la Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, i president del SOIB, de 13 de setembre de 2019, de les resolucions per les quals es deneguen els certificats de professionalitat; la Resolució de 7 d'octubre de 2019, del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, i president del SOIB, dels convenis de pràctiques no laborals; i la Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, i president del SOIB, de 10 de gener de 2020, de les resolucions per les quals s'estimen o es deneguen les sol·licituds d'exempció del mòdul de pràctiques professionals no laborals dels certificats de professionalitat, que manté el règim de les anteriors.

Fonaments de dret

1. Els articles 8, 9 i 12 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

2. Els articles 25 i 31 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

3. El Decret 8/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es determina la composició del Govern i s'estableix l'estructura de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

4. El Decret 16/2023, de 20 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

5. L'article 3 de la Llei 7/2000, de 15 de juny (BOCAIB núm. 80, de 29 de juny), de creació del SOIB, modificada per la Llei 13/2014, de 29 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2015 (BOIB núm. 178, de 30 de desembre), estableix que la Presidència és l'òrgan superior de direcció unipersonal i que el càrrec recau en la persona titular de la conselleria d'adscripció.

6. L'article 9.4 del Decret 22/2020, de 24 de juliol, pel qual s'aprova el Text consolidat del Decret d'aprovació dels Estatuts del Servei d'Ocupació de les Illes Balears (BOIB núm. 131, de 25 de juliol) estableix les funcions del president del SOIB.

Per tot això, d'acord amb l'article 42 c) de la Llei 3/2003, de 26 de març, dict la següent

 

Resolució

1. Delegar a la vicepresidenta del SOIB l'exercici de les competències següents que, d'acord amb la legislació aplicable, corresponen a la Presidència del SOIB:

a) En matèria de contractació, l'exercici de totes les facultats i les actuacions previstes en la legislació de contractes del sector públic per a tots els contractes, l'import de licitació dels quals sigui superior a 500.000 euros, com també les modificacions, les pròrrogues, les resolucions o les rescissions, i les revisions de preus d'aquests contractes, independentment del procediment d'adjudicació i, en particular, les facultats i les actuacions següents:

  • Dictar la resolució d'inici de l'expedient.
  • Aprovar l'expedient i la despesa.
  • Designar els membres de les meses de contractació.
  • Adjudicar els contractes.
  • Formalitzar-los.
  • Aprovar la liquidació i la devolució de les garanties.
  • Signar els documents administratius necessaris per formalitzar els encàrrecs de gestió que s'hagin de subscriure amb les entitats que tinguin la consideració de mitjà propi i servei tècnic, de conformitat amb l'article 32 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes dels sector públic.

b) En matèria de subvencions, l'exercici de totes les facultats i les actuacions previstes en la legislació reguladora de les subvencions autonòmiques, amb les excepcions següents:

  • Les resolucions d'aprovació de les convocatòries.
  • Les resolucions finals dels procediments de concessió de subvencions de quantia superior a 500.000 euros.
  • Les resolucions d'inici i d'acabament dels procediments de modificació, revocació i reintegrament de quantia superior a 500.000 euros, com també tots els actes de tràmit que, si escau, hagi de dictar l'òrgan competent per iniciar o per resoldre el procediment.

Es delega igualment la sol·licitud de l'autorització per al pagament anticipat de subvencions a què es refereix l'article 37.2 del Text refós de la Llei de subvencions aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre.

c) L'adopció de mesures cautelars en cas de procediments de reintegraments i sancionadors, de qualsevol quantitat.

d) Les resolucions per les quals es declara l'excepcionalitat del compliment de la quota de reserva del 2 % a favor dels treballadors amb discapacitat en empreses de 50 o més treballadors.

e) En matèria d'hisenda pública, les propostes de resolucions dels procediments de devolució d'ingressos indeguts i les propostes de resolucions de compensacions de deutes.

f) En matèria de gestió i execució pressupostària, l'exercici de les funcions següents:

- La subscripció dels documents comptables d'autorització i disposició de despesa i reconeixements d'obligacions i propostes de pagament, de tots els programes pressupostaris de la secció 76, sense limitació de quantia.

- La subscripció dels actes i els documents comptables i administratius relatius a les propostes d'aprovació de modificacions de crèdit, sense limitació de quantia.

g) En matèria sancionadora, les resolucions d'inici i d'acabament dels procediments, com també tots els actes de tràmit i mesures cautelars que, si escau, hagi de dictar l'òrgan competent per iniciar o per resoldre el procediment.

h) En els expedients relatius als projectes d'inversió, l'exercici de totes les competències que la normativa vigent atribueix a la persona titular de la secció pressupostària corresponent.

i) La resolució del recurs potestatiu de reposició competència del Servei d'Ocupació de les Illes Balears, així com les resolucions de suspensió del termini per resoldre a què fa referència l'article 117 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

j) Les resolucions per les quals s'inscriuen o acrediten els centres de formació.

k) Les resolucions per les quals s'autoritzen les empreses i els centres de formació d'iniciativa privada, degudament acreditats per l'administració per impartir formació conduent a obtenir certificats de professionalitat, que desenvolupin accions formatives no finançades amb fons públics.

l) En matèria de procediments de responsabilitat patrimonial derivats de reclamacions d'indemnització per danys i perjudicis formulades davant el Servei d'Ocupació de les Illes Balears, l'exercici de totes les facultats i les actuacions previstes en la legislació reguladora de la responsabilitat patrimonial de les administracions públiques i, en particular, les següents:

  • L'acord d'inici dels procediments i nomenar-ne la persona instructora.
  • La resolució d'inadmissió, desistiment i arxiu en els supòsits prevists legalment.
  • La resolució d'estimació o desestimació de la reclamació d'indemnització en reclamació de qualsevol quantia.

m) Els procediments de revisió d'ofici, en particular:

  • La resolució d'inici del procediment.
  • La sol·licitud del dictamen al Consell Consultiu, d'acord amb l'article 21 c) de la Llei 5/2010, de 16 de juny, reguladora del Consell Consultiu de les Illes Balears.

n) Totes les facultats i les actuacions dutes a terme en els centres, declarats com a centres propis, que prevegi la legislació reguladora en matèries de polítiques d'ocupació, de qualsevol quantitat.

o) La matèria de relacions amb els Jutjats i Tribunals, l'exercici de totes les actuacions que calguin i, en particular, la tramesa d'expedients administratius i els actes d'execució de sentències.

p) En matèria de la Xarxa EURES a Espanya i, en particular, les següents:

  • La resolució d'estimació o desestimació de la sol·licitud d'admissió com a membre o soci d'EURES a Espanya.
  • La resolució de desistiment i d'arxiu de la sol·licitud d'admissió com a membre o soci d'EURES a Espanya.
  • L'acord d'inici del procediment de revocació de l'autorització com a membre o soci d'EURES a Espanya.
  • La resolució del procediment de revocació de l'autorització com a membre o soci d'EURES a Espanya.

q) L'ordenació o la sol·licitud d'inserció de texts en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en el Butlletí Oficial de l'Estat.

2. Delegar a la directora del SOIB la signatura dels actes administratius següents:

- Les resolucions per les quals es deneguen les sol·licituds d'expedició del certificat de professionalitat.

- Es convenis de pràctiques no laborals.

- Les resolucions per les quals s'estimen o es deneguen les sol·licituds d'exempció del mòdul de pràctiques professionals no laborals dels certificats de professionalitat.

- En matèria de contractació, l'exercici de totes les facultats i les actuacions previstes en la legislació de contractes del sector públic per a tots els contractes, l'import de licitació dels quals sigui igual o inferior a 500.000 euros, com també les modificacions, les pròrrogues, les resolucions o les rescissions, i les revisions de preus d'aquests contractes, independentment del procediment d'adjudicació i, en particular, les facultats i les actuacions següents:

  • Dictar la resolució d'inici de l'expedient.
  • Aprovar l'expedient i la despesa.
  • Designar els membres de les meses de contractació.
  • Adjudicar els contractes.
  • Formalitzar-los.
  • Aprovar la liquidació i la devolució de les garanties.
  • Signar els documents administratius necessaris per formalitzar els encàrrecs de gestió que s'hagin de subscriure amb les entitats que tinguin la consideració de mitjà propi i servei tècnic, de conformitat amb l'article 32 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes dels sector públic.

3. Deixar sense efecte qualsevol altra resolució que s'hi oposi o la contradigui i, expressament, les resolucions següents:

- Resolució del president del SOIB, de 9 de juliol de 2019, de delegació de competències en la persona titular de la Direcció General de Model Econòmic i Ocupació (BOIB núm. 94, de 11 de juliol).

- Resolució del president del SOIB, de 18 de setembre de 2019, de delegació de competències en matèria de la Xarxa EURES a Espanya en la persona titular de la Direcció General de Model Econòmic i Ocupació (BOIB núm. 129, de 21 de setembre).

- Resolució del president del SOIB, d'11 d'agost de 2016, de delegació de competències en la Vicepresidència del SOIB (BOIB núm. 105, de 18 d'agost).

- Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, i president del SOIB, de 13 de setembre de 2019, de delegació de signatura de les resolucions per les quals es deneguen els certificats de professionalitat, en la directora del SOIB.

- Resolució de 7 d'octubre de 2019, del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, i president del SOIB, de delegació de signatura dels convenis de pràctiques no laborals en la directora del SOIB.

- Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, i president del SOIB, de 10 de gener de 2020, de delegació de signatura de les resolucions per les quals s'estimen o es deneguen les sol·licituds d'exempció del mòdul de pràctiques professionals no laborals dels certificats de professionalitat en la directora del SOIB.

4. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

5. Aquesta Resolució esdevé efectiva el mateix dia que es publiqui en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

(Signat electrònicament: 13 de setembre de 2023)

El conseller d'Empresa, Ocupació i Energia, i president del SOIB Alejandro Sáenz de San Pedro García