Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE LA MAR I DEL CICLE DE L'AIGUA

Núm. 578194
Resolució del conseller de la Mar i del Cicle del Aigua, de 8 de setembre de 2023, sobre la delegació de competències als titulars dels òrgans directius de la Conselleria

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic (art. 9), així com la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (art. 25), permeten que els òrgans administratius puguin delegar l'exercici de les competències que tenen atribuïdes en altres òrgans de la mateixa administració, malgrat no siguin jeràrquicament dependents, o en els organismes públics o entitats de dret públic vinculats o dependents.

Per tant, el conseller de la Mar i del Cicle del Aigua pot delegar, mitjançant resolució (art. 42.c) de la Llei 3/2003), l'exercici de les competències pròpies en la persona titular de la Secretaria General i de les direccions generals, en les matèries de la seva competència, llevat dels supòsits indelegables que estableix la legislació vigent.

Per tot això, i d'acord amb el que preveu l'article 9 de la Llei 40/2015, d'1d'octubre, de règim jurídic del sector públic, així com els articles 25 i 42 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Delegar en la secretària general de la Conselleria de la Mar i del Cicle del Aigua l'exercici de les competències que, d'acord amb la legislació aplicable, corresponen al conseller, en les matèries següents:

a) En matèria de contractació, l'exercici de totes les facultats i actuacions que preveu la legislació de contractes del sector públic i, en particular, la designació dels membres de les meses de contractació i la formalització dels contractes i els acords de devolució de garanties, tot això en els expedients dels quals l'import de pressupost base de licitació sigui igual o inferior a 500.000,00 euros.

b) En matèria de personal, la concessió dels permisos, llicències i drets que la legislació en matèria d'empleats públics atribueix al conseller de la Mar i del Cicle del Aigua, incloent tots els drets derivats de les mesures de conciliació de la vida laboral i familiar, llicències de maternitat o paternitat i per raó de violència de gènere, llevat que estiguin atribuïdes al conseller competent en matèria de funció pública.

c) En matèria d'execució pressupostària, l'exercici de les funcions següents:

1.La subscripció dels actes administratius i documents comptables i administratius d'autorització i disposició de despeses, reconeixement d'obligacions i de proposta de pagament relatius a la secció pressupostària i programes assignats a la Conselleria, com també tots els documents justificatius corresponents, de modificació o ajust d'expedients aprovats prèviament, excepte els expedients de despesa de quantia superior a 500.000 euros.

2. Les propostes de modificacions de crèdit.

d) En els expedients relatius als projectes d'inversió immaterial, l'exercici de totes les competències que la normativa vigent atribueix a la persona titular de la secció pressupostària corresponent, llevat dels expedients d'una quantia superior a 500.000 euros.

2. Delegar en els directors generals de Costes i Litoral, Recursos Hídrics i Ports i Transport Marítim l'exercici de les competències que, d'acord amb la legislació aplicable, corresponen al Conseller de la Mar i el Cicle de l'Aigua, i que a continuació s'indiquen :

a) En matèria de subvencions, l'exercici de totes les facultats i actuacions que preveu la legislació reguladora de les subvencions autonòmiques, excepte les següents:

1. Les resolucions de convocatòria.

2. Les resolucions finals dels procediments de concessió de subvencions de quantia superior a 500.000,00 euros.

3. Les resolucions d'inici i finals dels procediments de modificació, revocació, de reintegrament i sancionadors, de quantia superior a 500.000 €

b) En matèria sancionadora, les resolucions d'imposició de sancions que, segons la tipificació de la infracció o la seva quantia, son de competència del conseller.

c) En matèria d'hisenda pública, la resolució dels procediments de devolució d'ingressos indeguts a què es refereix l'article 63.4 c) del Decret 75/2004, de 27 d'agost, de desplegament de determinats aspectes de la Llei de finances i de les lleis de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, sense limitació de quantia.

d) En matèria d'intervenció administrativa relativa a l'atorgament d'autoritzacions, llicències, concessions, recepció de declaracions responsables i de comunicacions prèvies, i qualsevol altre mecanisme d'intervenció pública en la activitat privada corresponent als diferents sectors de d'activitat de les direccions generals, amb caràcter general i d'acord amb el detall que s'exposa posteriorment, l'exercici de totes les funcions de tramitació i de resolució dels procediments administratius corresponents, amb excepció de la subscripció de convenis o acords de terminació convencional dels procediments.

e) En matèria expropiatoria, l'exercici de les funcions expropiatories a les matèries pròpies de la direcció general, d'acord amb la legislació vigent.

3. Delegar en el director general de Costes i Litoral l'exercici de les competències en les matèries següents:

a) Les autoritzacions d'abocaments de terra a la mar.

b) Les autoritzacions a la zona de servitud de protecció de la llei de Costes en sol rustic, de competència de la comunitat autònoma.

c) Les autoritzacions per a les instal·lacions de servei de temporada a les platjes i al mar territorial.

d) Les autoritzacions de activitats a les que concorrin circumstancies especials d'intensitat, perillositat o rendibilidad.

e) Les autoritzacions a la zona de servitud de trànsit i del domini públic marítim-terrestre.

4. Delegar en el director general de Recursos Hídrics l'exercici de les competències següents:

a) L'atorgament de les concessions i autoritzacions en domini públic hidràulic i en les zones de policia i protecció.

b) L'atorgament de les autoritzacions per a abocaments al domini públic hidràulic.

c) Les resolucions relatives a indemnitzacions i compensacions per obres i instal·lacions de depuració d'aigües residuals, així com les modificacions i liquidacions que comportin un augment del pressupost, a què es refereixen els articles 20 i 22 del Decret 51/1992, de 30 de juliol.

5. Delegar en el director general de Ports i Transport Marítim l'exercici de les competencies següents:

a) L'atorgament de titulacions per al govern d'embarcacions i vaixells d'esbarjo, i les seves renovacions, dins les competències de la comunitat autònoma, d'acord amb la legislació vigent

b) Les autoritzacions per l'obertura de centres de lloguer de motos nàutiques, per dies i sense instal·lacions a la mar, d'acord amb la legislació vigent,

c) Les autoritzacions per l'obertura de escoles nautico esportives, dins les competències de la comunitat autònoma, d'acord amb la legislació vigent,

6. Disposar que les delegacions de competències a què fa referència aquesta Resolució s'entenen sense perjudici de les potestats de revocació i avocació, que corresponen al conseller de la Mar i del Cicle del Aigua del Govern de les Illes Balears.

7. Disposar que el règim jurídic de la delegació de competència a què es refereix aquesta Resolució és el previst als articles 9 i 10 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, i als articles 25, 27 i 28 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

8. Publicar aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

9. Disposar que aquesta resolució produeix efectes a partir de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 8 de setembre de 2023

El conseller de la Mar i del Cicle del Aigua Juan Manuel Lafuente Mir