Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 568731
Acord del Consell de Govern de dia 8 de setembre de 2023 de modificació de l’Acord del Consell de Govern de 10 de maig de 2021 pel qual es crea la Comissió Interdepartamental d’Inversions Estratègiques

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Per Acord del Consell de Govern de 10 de maig de 2021, publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, núm. 62, de 13 de maig, es va crear la Comissió Interdepartamental d'Inversions Estratègiques ( d'ara endavant, la Comissió), com a òrgan col·legiat per a la coordinació dels departaments en què s'estructura l'Administració autonòmica en la selecció, l'anàlisi, el seguiment i la informació dels projectes finançats amb fons Next Generation EU que ha d'executar el Govern de les Illes Balears. Aquest òrgan es va adscriure a la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura.

Amb l'aprovació del Decret 8/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es determina la composició del Govern i s'estableix l'estructura de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i el Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, s'ha extingit l'antiga Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, i la competència en matèria de fons europeus en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, s'atribueix a la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació, a través de la Direcció General de Fons Europeus.

A fi d'agilitar el funcionament de la Comissió i també per adaptar-la a la nova estructura administrativa, es considera necessari modificar els punts segon i tercer de l'Acord del Consell de Govern de 10 de maig de 2021.

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta del conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, en la sessió de dia 8 de setembre de 2023, adoptà entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Modificar els punts segon i tercer de l'Acord del Consell de Govern de 10 de maig de 2021 en els termes que s'indiquen a continuació:

Segon. Disposar que la Comissió Interdepartamental d'Inversions Estratègiques és un òrgan col·legiat de governança, que té per objecte la coordinació, l'assessorament, el seguiment i la informació dels projectes d'inversions estratègiques que dugui a terme el Govern de les Illes Balears i s'adscriu a la conselleria competent en matèria de fons europeus.

Tercer. Establir la composició de la Comissió.

1. La Comissió té la composició següent:

a) Presidència: el director o directora general competent en matèria de fons europeus.

b) Vocalies:

El director o directora general competent en matèria de pressuposts.

L'interventor o interventora general.

Un advocat o una advocada de la Direcció de l'Advocacia de la Comunitat Autònoma, designat per la persona titular d'aquesta.

El secretari o la secretària general de cada conselleria.

2. Ha d'exercir la Secretaria d'aquesta Comissió el funcionari o funcionària del cos superior de la conselleria competent en matèria de fons europeus que designi la Presidència de la Comissió. El secretari o secretària no forma part de la Comissió però hi participa amb veu i sense vot.

3. En cas de vacant, absència, malaltia o una altra causa legal, el president o la presidenta serà substituït pel director o directora general competent en matèria de pressuposts i, si no hi és, pel secretari o secretària general de la conselleria competent en matèria de fons europeus.

Els vocals poden ser suplerts, en cas de vacant, absència, malaltia o una altra causa legal, per un funcionari o funcionària amb rang mínim de cap de servei que designi el titular de la vocalia corresponent, amb la comunicació prèvia al secretari o secretària de la Comissió.

3. El president o presidenta, per iniciativa pròpia o a proposta de qualsevol dels membres, pot convocar, en qualitat d'assistents, amb veu però sense vot, el personal de la direcció general competent en matèria de fons europeus que consideri; els directors dels projectes per a la gestió dels fons, alts càrrecs o directius sota la responsabilitat dels quals es desenvolupin i que siguin objecte de discussió a la sessió corresponent; així com els experts o altres persones que, pel seu rang orgànic o representatiu, es consideri necessari o convenient que hi participin, d'acord amb les matèries que s'hi han de tractar.

Segon. Disposar que les referències al Decret llei 3/2021, de 12 d'abril, de mesures extraordinàries i urgents per executar les actuacions i els projectes que s'han de finançar amb fons europeus en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, que conté l'Acord del Consell de Govern de 10 de maig de 2021, s'entenen fetes a la Llei 4/2021, de 17 de desembre, de mesures extraordinàries i urgents per executar les actuacions i els projectes que s'han de finançar amb fons europeus en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Tercer. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 8 de setembre de 2023

La secretària del Consell de Govern Antònia Maria Estarellas Torrens