Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE FORMENTERA

Núm. 320888
Conveni de col·laboració entre la Seu Provincial de Balears de l'Associació Espanyola contra el Càncer i el Consell Insular de Formentera, de conformitat amb al acord a la Junta de Govern del Consell Insular de Formentera, en sessió de caràcter Ordinari de 26 de gener de 2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

De conformitat amb al acord a la Junta de Govern del Consell Insular de Formentera, en sessió de caràcter Ordinari de 26 de gener de 2023:

Proposta d'acord per aprovar el Conveni amb la “Asociación Española Contra el Cáncer” per a la creació de espais sense fum i altres possibles accions de prevenció per la salut dels ciutadans de Formentera.

Vista la proposta formulada en l'expedient present, del tenor literal següent:

...

Atès que és d'interès públic per a aquest Consell Insular facilitar accions de prevenció i promoció de la salut dirigides a persones residents a Formentera.

Atesa la possibilitat de subscriure un conveni entre el Consell Insular de Formentera amb la “Asociación Española Contra el Cáncer” per permetre la creació de espais sense fum i altres possibles accions de prevenció i promoció de la salut a Formentera.

Atès que a l'àrea de Benestar Social del Consell Insular de Formentera existeix la figura del tècnic de prevenció comunitària per desenvolupar aquestes accions.

Vist que el conveni no comporta cap compromís econòmic o retributiu per al Consell Insular de Formentera.

Atès l'informe tècnic que consta a l'expedient que recolza l'assignatura del citat Conveni.

Atès l'informe jurídic favorable del lletrat dels Serveis Jurídics, que consta a l'expedient, sobre la conformitat legal del document en qüestió.

Vist que s'ha adoptat l'acord següent.

Primer.- APROVAR el Conveni per a la creació de espais sense fum i altres possibles accions de prevenció i promoció per la salut.

Segon.- PUBLICAR les presents bases al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), al tauler d'anuncis del Consell Insular de Formentera i a la pàgina web d'aquesta Administració, als efectes legals oportuns.

S'ha corregit, d'ofici, pel secretari, l'error que hi havia en referir-se a la Comissió de Govern, avui Junta de Govern.

La Junta de Govern, en exercici de les seues competències [articles 130.2, 132 (en relació a l'article 28) i 134 de la Llei 4/2022, 28 de juny, de consells insulars], sobre la base d'allò proposat (que conforme als articles 35 i 88.3 i 6 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions publiques suposa la motivació d'aquest acte) i el que ha corregit d'ofici el secretari, adopta, per unanimitat, el següent

ACORD

ÚNIC. - Aprovar la proposta transcrita que es dona aquí per reproduïda.

Ara es publica el contingut del Conveni.

 

Formentera, 11 de maig de 2023

La presidenta Ana Juan Torres

 

ANNEX

Conveni de col·laboració al projecte “ESPAIS SENSE FUM” entre la Seu Provincial de Balears de l'Associació Espanyola contra el Càncer i el Consell de Formentera

A Formentera a …….. de ……… de 2023

REUNITS

D'una part, Sr. José Reyes Moreno amb DNI 43086654-X en nom i representació de la SEU PROVINCIAL DE BALEARS DE L'ASSOCIACIÓ ESPANYOLA CONTRA EL CÀNCER, amb domicili en Carrer Aragó 215, 2º planta i CIF G-28/197564, en la seva qualitat de President; va ser nomenat pel referit càrrec en virtut d'acord adoptat pel Consell Executiu de l'Associació Espanyola contra el Càncer en sessió celebrada el dia 20 de juliol de 2021 i actua per les facultats que li són conferides en els Estatuts que regulen l'organització i funcionament de l'Associació Espanyola contra el Càncer, i que van ser aprovats per acord de l'Assemblea General Extraordinària, celebrada el 26 de juny de 2019.

I, d'una altra part, el Consell Insular de Formentera, representada per la Sra. Ana Juan Torres, com a presidenta del Consell Insular de Formentera, actuant en nom i representació d'aquesta Corporació, amb CIF P0702400C i amb domicili a la plaça de la Constitució núm. 1, de San Francesc Xavier (Formentera), en virtut de l'Acte del Ple del Consell Insular de Formentera de data 15 d'octubre de 2021, d'acord amb l'article 136 del Reglament Orgànic del Consell Insular de Formentera (ROC ) i en virtut de l'article 21.1.b) de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, de règim electoral general i de l'article 21 de la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars, assistida pel Secretari de la Corporació, Sr. Ángel C. Navarro Sánchez, de conformitat amb l'article 161 del ROC.

Els reunits, en virtut de les atribucions que els confereixen els seus càrrecs i posseint capacitat legal per a subscriure el present acord compareixen i a aquest efecte,

EXPOSEN

I.- Que l'Associació Espanyola Contra el Càncer, és una associació sense ànim de lucre, amb número d'inscripció en el Registre Nacional d'Associacions 3.827 de la Secció 1a, de data 29/09/1966, i va ser declarada de "Utilitat Pública" pel acord del Consell de Ministres adoptat en la seva reunió del dia 24 d'abril de 1970. Que la missió de l'Associació Espanyola Contra el Càncer és la lluita contra el càncer en totes les modalitats conegudes o que en el futur es coneguin.

Des d'aquesta perspectiva, les seves funcions s'articulen en els següents objectius estratègics:

1. Informar i conscienciar a la població sobre els factors que faciliten la prevenció i detecció precoç del càncer amb la finalitat de disminuir les taxes d'incidència i/o mortalitat per càncer al nostre país.

2. Millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i les seves famílies, pal·liant els problemes derivats de la malaltia oncològica.

3. Potenciar la recerca en la lluita contra el càncer.

4. Promoure la formació entre els col·lectius professionals i voluntaris que treballen en la lluita contra el càncer.

II.- El Consell Insular de Formentera és la institució d'autogovern en l'àmbit de l'illa de Formentera, que exerceix les funcions d'ajuntament i de consell insular. Va ser establert en 2007 després de l'aprovació de l'Estatut d'Autonomia d'aquest any i es va constituir passats quaranta-cinc dies de les eleccions municipals de 2007. Està regulat per la Llei de Consells Insulars. Com a entitat de l'administració pública té la responsabilitat i el compromís de crear accions de prevenció que afavoreixin a la salut de la població de l'illa.

III.- Que l'Associació Espanyola Contra el Càncer ha posat en marxa el projecte denominat “ESPAIS SENSE FUM” la finalitat del qual és contribuir a la reducció dels efectes del tabaquisme, entre altres, mitjançant la promoció dels canvis normatius necessaris per a la prohibició de fumar en espais públics i/o privats exteriors.

IV.- Que el Consell de Formentera està interessat a col·laborar amb l'Associació Espanyola Contra el Càncer en el marc d'aquest projecte denominat “ESPAIS SENSE FUM”, per la qual cosa formalitzen el present CONVENI DE COL·LABORACIÓ, conformement a les següents

ESTIPULACIONS

Primer.- OBJECTE

El Consell de Formentera col·laborarà en la difusió de la campanya de prevenció de l'Associació Espanyola Contra el Càncer, l'objecte del qual és vissbilitzar la condició de “ESPAIS SENSE FUM”. Els espais seleccionats com a “espais sense fum” tenen la justificació de preservar i/o protegir del fum als menors d'edat, per tant entre les seves característiques es troben que o són espais d'oci infanto juvenil o són espais esportius o de gran afluència jove. Els espais serien els següents (també s'adjunten annexos dels mapes d'aquests espais):

  • Tota la zona del poliesportiu Antoni Blanc, el CEIP Mestre Lluís Andreu, la biblioteca Marià Villangómez, el parc infantil, la Sala de Cultura de Formentera, el CEIP de Formentera, la Casa de Colónies, el Casal de Joves i tota la instal·lació esportiva de tennis i pàdel, a més de les parts dels carrers que confinen amb qualsevol d'aquests espais.
  • L'IES Marc Ferrer, i el Parc Sant Francesc i la part dels carrers Cam. de Dalt de Portossaler, carrerU.a 5/1 Bis Desenvolupa, que confinen amb tots dos espais.
  • El Skatepark Sant Francesc Formentera i les parts dels carrers que confinen amb l'espai.
  • El Parc infantil de Ses Berdetes, i la part del carrer de Sa Drecera i carrer Cala Saona que confinen amb el parc.
  • El parc infantil i esportiu de la Plaça de les Illes Pitiuses i la part dels carrers que confinen amb el propi espai.
  • El parc infantil d´Es Pujols i la part dels carrers que confinen amb el parc.
  • L'Espai Cultural de Sant Ferran i la part dels carrers que confinen amb l'espai.
  • El Parc infantil de Sant Ferran i la part dels carrers que confinen amb l'espai.

Per a això, a més de difondre els missatges de prevenció de l'Associació Espanyola Contra el Càncer, l'entitat es compromet a promoure el reglament necessari per a la prohibició de fumar en les seves instal·lacions exteriors, sent aquest l'objecte principal de la col·laboració.

Segon. L'Associació Espanyola Contra el Càncer per part seva, es compromet a:

  • Facilitar recursos i eines destinats a senyalitzar que aquestes instal·lacions són “ESPAIS SENSE FUM”, així com formació, divulgació de prevenció del tabaquisme, curs de deshabituació tabàquica, entre altres.

  • Realitzar accions de sensibilització amb el nostre voluntariat.

  • Dur a terme formació a tècnics i agents responsables de la difusió del missatge.

  • La realització de qualsevol disseny de cartelleria necessari per a la senyalització de les instal·lacions i difusió de les accions.

Tercer.- CONTRAPRESTACIÓ I ECONÒMICA

El present acord no comportarà cap mena de contraprestació econòmica per a les parts per la seva col·laboració, ja que l'objecte és col·laborar conjuntament per a difondre hàbits de vida saludables, i en cap cas podrà entendre's com un acord comercial o publicitari. En tot cas, cada part assumirà respectivament qualsevol obligació fiscal que es pogués reportar a conseqüència d'aquest acord conforme a Llei.

Quarta.- DURADA

El present conveni tindrà una durada de DOS ANYS des del moment de la seva signatura. Arribada la data de venciment prevista, el present Conveni s'entendrà prorrogat tàcitament per períodes anuals, en tant que cap de les parts manifesti a l'altra la seva intenció de donar-lo per resolt, amb una antelació mínima de DOS MESOS.

En qualsevol cas, el conveni podrà extingir-se i quedarà resolt i sense efecte, havent de mediar un preavís de trenta (30) dies:

a) Per mutu acord entre totes dues parts.

b) Per voluntat unilateral de qualsevol de les parts, notificada a l'altra part per escrit amb una antelació mínima de DOS MESOS.

c) Per incompliment per qualsevol de les parts de les obligacions contingudes en el present acord.

Quinta.- SEGUIMENT

Es nomenarà un coordinador responsable per cadascuna de les entitats signants, amb la finalitat d'assegurar la coordinació entre elles i de vetllar per la correcta realització de les accions acordades.

Sisena.- UTILITZACIÓ DE MARQUES, SIGNES O LOGOTIPS

L'Associació Espanyola Contra el Càncer s'obliga a no utilitzar, sense el consentiment exprés per part del Consell de Formentera en el marc del present acord de col·laboració, imatges, marques comercials, logotips, etc. propietat del Consell de Formentera quedant ben entès que els drets de propietat intel·lectual sobre els mateixos són d'exclusiva titularitat del Consell de Formentera.

De la mateixa manera, el Consell de Formentera s'obliga a no utilitzar, sense el consentiment exprés per part de l'Associació Espanyola Contra el Càncer, en el marc del present acord de col·laboració, imatges, marques comercials, logotips, etc. propietat de l'Associació Espanyola Contra el Càncer, quedant ben entès que els drets de propietat intel·lectual sobre els mateixos són d'exclusiva titularitat de l'Associació Espanyola Contra el Càncer.

Setena.- CONFIDENCIALITAT I PROTECCIÓ DE DADES

Les parts s'obliguen al fet que tota la informació continguda en el present document i la que es derivi d'ell, serà conservada en estricta confidencialitat per cadascuna d'elles, i haurà de ser utilitzada únicament per als fins per als quals va ser subministrada i no haurà de ser divulgada o revelada a tercers.

El deure de confidencialitat farà efecte durant la vigència del present acord, i fins i tot una vegada acabat, extingit, resolt o rescindit, per la causa que fos, romandrà en vigor per temps indefinit, i abastarà tant a totes dues parts com als seus col·laboradors.

En particular, totes dues parts es comprometen a:

  • Guardar amb tota la diligència possible la confidencialitat d'aquella informació que, amb motiu de l'execució d'aquest acord, pogués ser utilitzada per cadascuna de les parts amb tercers aliens a aquest contracte. A fer ús de la informació confidencial només i exclusivament per als fins específics per als quals l'hagi rebut.
  • No copiar, reproduir o utilitzar la informació confidencial per a altres fins que no siguin els del compromís en el compliment de les obligacions derivades d'aquest acord i altres assumptes directament relacionats amb aquest; i, en el cas que la informació hagi de ser-li facilitada per al seu examen, cap part d'aquesta podrà ser retirada del lloc on es va facilitar per a examen.

Totes les dades facilitades per les parts es consideraran informació confidencial. En conseqüència, els contractants s'obliguen a guardar secret professional respecte d'aquestes dades, procedint a la devolució de la citada documentació una vegada finalitzada la relació entre ambdues.

Queda exclosa del deure de secret i confidencialitat tota informació que sigui de coneixement públic; la que hagi estat rebuda de terceres persones amb anterioritat al contracte actual; la que es faci pública sense mediar culpa de les parts, així com la que hagi de ser comunicada a les autoritats administratives o judicials o al públic en compliment de la normativa vigent

Les dades personals dels signants d'aquest contracte seran tractats per l'altra Part amb la finalitat i legitimació de permetre el desenvolupament, compliment i control de la relació contractual, conservant-se les dades durant tot el temps en què aquesta subsisteixi i encara després, fins que prescriguin les eventuals responsabilitats derivades d'ella. Les parts es comprometen a traslladar als titulars de les dades facilitades aquesta informació, així com a indicar-los que podran dirigir-se per escrit als respectius domicilis assenyalats en l'encapçalament del contracte actual per a exercitar els seus drets d'accés, rectificació, oposició i cancel·lació.

Octava.- BONES PRÀCTIQUES PROFESSIONALS

L'entitat col·laboradora està compromesa amb una cultura corporativa que adopta i promou les pràctiques ètiques de negoci i l'ètica professional en tots els nivells, per això, exerceix les seves activitats comercials en ple compliment amb totes les lleis i regulacions aplicables a Espanya i especialment amb el Codi Ètic de l'Associació Espanyola Contra el Càncer, disponible en https://transparencia.contraelcancer.es/. L'Associació Espanyola Contra el Càncer es reserva el dret de desistir del present acord, en el cas que l'entitat realitzi accions, contractes, col·laboracions o accions amb tercers que contravinguin la normativa nacional vigent o els principis de l'Associació Espanyola Contra el Càncer, que pugui menyscabar la seva imatge o reputació en l'àmbit públic o privat, comprometent-se en tot cas l'entitat a mantenir indemne a l'Associació Espanyola Contra el Càncer davant qualsevol reclamació judicial o extrajudicial formulada contra ella.

Novena.- OBLIGACIONS ECONÒMIQUES

Obligacions per part de la AECC:

-  La AECC es farà càrrec del disseny del material i l'assessorament de l'estudi dels espais sense fum.

-  El Consell Insular de Formentera es farà càrrec dels suports i altres possibles costos relacionats amb la creació d'espais sense fums.

Dècima.- FOU APLICABLE

En el cas que sorgeixi qualsevol divergència o conflicte entre les parts en relació amb el compliment, incompliment o interpretació del present acord, totes dues parts se sotmeten expressament a la jurisdicció i competència dels Jutjats i Tribunals de l'illa d'Eivissa amb renúncia expressa al seu propi fòrum si fos un altre.

I en prova de conformitat amb l'assenyalat anteriorment, totes dues parts subscriuen el present conveni, per duplicat exemplar, en el lloc i data assenyalats en l'encapçalament.

 

PEL CONSELL  DE FORMENTERA                                           PER LA ASSOCIACIÓ ESPANYOLA  CONTRA EL CÀNCER

D./Dña.                                                                                             D. José Reyes Moreno          

Ana Juan Torres                                                                                   President JP de Balears