Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT D'ALGAIDA

Núm. 221682
Convocatòria i bases de les Beques de Cooperació 2023 (Codi BDNS 684631)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

 Mitjançant Decret de Batlia núm. 2023-0258, de data 27 de març de 2023, la Batlessa ha acordat:

PRIMER. Iniciar l'expedient per a la concessió de la següent subvenció:

DADES DE LA SUBVENCIÓ

 

Àmbit

Promoció social

Òrgan convocant

Ajuntament d'Algaida

Beneficiaris

Joves empadronats a Algaida, Pina o Randa

Objecte

Beques de Cooperació 2023

Import de la partida pressupostària

2.000,00€

SEGON. Aprovar la convocatòria per a la concessió de dues Beques de Cooperació de l'Ajuntament d'Algaida, per procediment de concurrència competitiva, destinades a fomentar la participació dels joves d'Algaida, Pina i Randa a la tasca solidària iniciada per l'Ajuntament amb col·laboració del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació a la ciutat nicaragüenca de Ciudad Antigua, amb el text que figura a l'Annex I de la present resolució.

TERCER. Aprovar la despesa de 2.000,00€, a la qual ascendeix l'import de la subvenció.

QUART. Registrar la informació a incloure en la BDNS pels mitjans electrònics que aquesta proporcioni, acompanyada del text de la convocatòria, del seu extracte i de les seves dades estructurades.

Després de registrar la informació, la BDNS posarà l'extracte de la convocatòria a la disposició del Butlletí Oficial de les Illes Balears per a la seva publicació. En la publicació de l'extracte haurà de constar el codi d'identificació que hagi assignat la BDNS a la convocatòria.

Contra aquesta resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la Batlessa, en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver publicat la resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. També es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat contenciós administratiu de Palma en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb els articles 8.1 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Algaida, 29 de març de 2023

La batlessa Maria Antònia Mulet Vich

 

BASES ESPECÍFIQUES I CONVOCATÒRIA DE LES BEQUES DE COOPERACIÓ 2023

PRIMERA. OBJECTE

L'objecte d'aquesta convocatòria és aprovar les bases i convocar dues beques de cooperació per participar del projecte de cooperació que s'està duent a terme amb l'agermanament d'Algaida amb la ciutat nicaragüenca de Ciudad Antigua.

Aquest projecte té intervencions en l'àmbit educatiu, agrícola i millora d'infraestructures bàsiques. Existeix la possibilitat d'ampliar línies de feina, com per exemple a l'àmbit sanitari, de temps lliure, etc.

D'acord amb el que disposa la Llei general de subvencions, 38/2003, de 17 de novembre, el procediment de concessió de la beca garantirà els principis de publicitat, concurrència, igualtat i no discriminació, transparència, objectivitat i es farà mitjançant procediment de concurrència competitiva.

SEGONA. REQUISITS PER PARTICIPAR

Poden participar a la convocatòria, les persones físiques que reuneixin els requisits següents:

1. Tenir la condició de veïnat/da d'Algaida (estar empadronada al municipi.

2. Ser major d'edat.

3. Presentar una Carta de Motivació exposant l'àmbit en que es vol cooperar.

4. Estar disposat a fer una estada mínima de 15 dies a la ciutat de Ciudad Antigua.

5. No incórrer en cap de les prohibicions per obtenir subvencions de les administracions públiques, d'acord amb l'article 13.2 de la llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

TERCERA. DURADA DE LES PRÀCTIQUES I L'ESTADA AL PAÍS DE DESTÍ

La durada mínima de l'estada a Ciudad Antigua (Nueva Segovia, Nicaragua) per tal de participar en el projecte, serà de 15 dies. Aquest termini, es pot ampliar, a voluntat i a càrrec dels interessats. 

L'interessat/da pot elegir les dates de l'estada durant el 2023, tenint en compte que la justificació de la feina feta i de les despeses del projecte, s'han de presentar abans del 30/11/2023 a l'Ajuntament d'Algaida.   

QUARTA. ENTITATS COL·LABORADORES

Col·labora l'Ajuntament d'Algaida en l'acollida del beneficiari de la beca i l'entitat Fons Mallorquí de Cooperació i Solidaritat.

CINQUENA. SOL·LICITUDS I  ALTRA DOCUMENTACIÓ A PRESENTAR

1. Les sol·licituds es dirigiran a la Batlessa, en el termini de 20 dies naturals comptadors a partir de l'endemà que es publiquin aquestes bases al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), i s'ajustaran al model de sol·licitud de l'Ajuntament d'Algaida, que s'adjunta com annex 1 a aquestes bases.

2. La presentació de sol·licituds podrà fer-se en el Registre General de la Corporació o en la forma establerta per l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

3. A la sol·licitud s'hauran d'acompanyar, a més, els següents documents:

  • Fotocòpia compulsada del DNI o passaport.
  • Certificat d'empadronament.
  • Relació de mèrits mitjançant la presentació d'un currículum vitae, acompanyat necessàriament de la documentació acreditativa dels mèrits al·legats. Els mèrits que no estiguin justificats documentalment mitjançant certificats, diplomes, títols, etc., originals o per fotocòpies acarades, no es tindran en consideració.
  • Carta de Motivació, exposant l'àmbit d'actuació en el qual es vol participar.

4. La presentació de sol·licituds suposa l'acceptació de les condicions regulades a les  bases i a la convocatòria de la beca.

SISENA. AVALUACIÓ I SELECCIÓ DE LES SOL·LICITUDS

Per avaluar les sol·licituds i els projectes presentats, s'estableix que la comissió avaluadora serà l'entitat Fons Mallorquí de Cooperació i Solidaritat. 

La comissió farà una primera valoració de les sol·licituds, així com una entrevista personal amb cada persona aspirants, on es tindran en compte el criteris següents: experiència i formació en matèria de cooperació al desenvolupament, experiència en voluntariat, i adequació de la Carta de Motivació presentada a la realitat de les necessitats del lloc de destí.

El Fons Mallorquí de Cooperació i Solidaritat, farà una proposta de beneficiaris de les beques a la Regidoria de Participació Ciutadana i Transparència, Serveis Socials i Benestar Comunitari, Cooperació i Igualtat, qui l'elevarà a la Batlessa, que dictarà Resolució de concessió dins el termini màxim de 10 dies des de la recepció de l'informe. 

La resolució de concessió es publicarà al tauler d'anuncis de la seu electrònica de l'Ajuntament (http://ajalgaida.sedelectronica.es)

SETENA. DOTACIÓ ECONÒMICA DE LES BEQUES I FORMA DE PAGAMENT

La dotació econòmica màxima de cada una de les beques serà de MIL EUROS (1.000 €), quantitat que anirà destinada a cobrir el 80% dels costos de desplaçament a Ciudad Antigua (Nueva Segovia, Nicaragua) i de l'estada, visats, vacunació i assegurances.

Atesa la naturalesa de l'ajut, el pagament efectiu de l'import íntegre de les beques concedides es farà de forma anticipada amb càrrec a l'aplicació pressupostària corresponent, prèvia la presentació, per part del/s beneficiari/s, de la documentació següent:

1. Acceptació formal de la beca concedida i declaració responsable, la qual cosa es presentarà mitjançant el model annex 2.

2. Acreditació de les despeses realitzades abans de la partida a la ciutat de destí (còpia compulsada de les factures del bitllet d'avió, del visat, de la vacunació i de l'assegurança de viatge).

3. Compte bancari a efectes de pagament, d'acord amb l'annex 3.

El pagament anticipat de les beques es farà, sense perjudici de l'obligació del/s beneficiari/s, de la presentació del compte justificatiu de les despeses del projecte solidari objecte de la beca, el qual s'haurà de presentar una vegada acabat el projecte, de la forma i dins el termini que disposen aquestes bases reguladores. El compte justificatiu s'ha de presentar d'acord amb el model annex 4.

VUITENA. OBLIGACIONS DEL/S BENEFICIARI/S DE LES BEQUES

1. Comunicar a l'Ajuntament d'Algaida l'acceptació de la beca, mitjançant la presentació del model annex 2, dins el termini màxim de deu dies hàbils des de la publicació la resolució de la concessió a la pàgina web municipal.

2. Presentar, dins el termini màxim d'un mes abans de la partida al lloc de destinació, còpia compulsada de la factura del bitllet d'avió i assegurança.

3. Presentar, dins el termini màxim d'un mes abans de la partida al lloc de destinació, certificat dels compte bancari a efectes de pagament.

4. Declaració responsable de trobar-se al corrent en el compliment de les seves obligacions tributàries i amb la seguretat social, i d'assumir personalment les següents obligacions:

a) Complir amb la gestió de la documentació necessària en matèria de permisos de  residència i visats al país de destinació.

b) Disposar de les vacunes obligatòries necessàries que imposi la normativa sanitària espanyola per viatjar al país de destinació, així com la resta de requisits sanitaris al país de destinació.

c) Conèixer les condicions de vida i seguretat del país de destinació i assumir personalment els riscos que pugui comportar l'estada.

d) Complir rigorosament les lleis estatals i locals dels país de destinació.

e) Complir amb l'obligació de personar-se a l'ambaixada espanyola del país de destinació per tal d'informar a les autoritats competents dels terminis i lloc d'estada al país de destinació.

f) Complir les indicacions i recomanacions de convivència i respecte de la cultura local que especifiquin els responsables de l'entitat d'acollida al país de destí.

5. Presentar davant l'Ajuntament d'Algaida, abans del 30/11/2023, la memòria del projecte realitzat al lloc de destí, que s'haurà de presentar en suport digital i haurà de relacionar les activitats realitzades i fer un anàlisi valoratiu de l'experiència adquirida al país gràcies al gaudi de la beca concedida.

6. Presentar davant l'Ajuntament d'Algaida, abans del 30/11/2023, el compte justificatiu de les despeses realitzades.

7. Participar en les activitats de divulgació que organitzi l'Ajuntament d'Algaida i/o l'entitat col·laboradora per tal de difondre l'experiència adquirida gràcies a la beca, el projecte realitzat i la situació de necessitat del país de destí.   

NOVENA. CAUSES DE REINTEGRAMENT

L'incompliment injustificat de qualsevol dels deures i obligacions del beneficiari de la beca, pot esdevenir causa de reintegrament de l'import de la beca concedida.  

DESENA. PUBLICITAT DEL PROCEDIMENT

D'acord amb el que disposa l'article 18 de la Llei general de subvencions, 38/2003, de 17 de novembre, els anuncis relatius al procediment de concessió de la beca de solidaritat es faran públics al tauler d'anuncis de la seu electrònica de l'Ajuntament d'Algaida (http://ajalgaida.sedelectronica.es).

Algaida, document signat electrònicament.

 

ANNEX 1 MODEL SOL·LICITUD PER PARTICIPAR A LA CONVOCATÒRIA DE LA BECA DE COOPERACIÓ

Nom i Llinatges de l'interessat/da

Núm. DNI/NIE/Passaport

 

 

Adreça  (carrer, número, pis, porta)

Municipi

 

 

Codi Postal

Població

Telèfon

 

 

 

Telèfon mòbil

Fax

Adreça electrònica

 

 

 

SOL·LICIT:

Participar a la convocatòria de les beques de cooperació convocades per l'Ajuntament d'Algaida, per tal de poder col·laborar a la tasca solidària ja iniciada per l'Ajuntament amb col·laboració del Fons Mallorquí de Cooperació i Solidaritat a municipi de Ciudad Antigua de Nicaragua,  mitjançant la realització del projecte presentat. 

S'adjunta a la sol·licitud:

  • Fotocòpia compulsada del DNI o passaport.

  • Certificat d'empadronament (s'incorporarà d'ofici per l'Ajuntament en el cas dels residents a Algaida)

  • Relació de mèrits mitjançant la presentació de un currículum vitae, acompanyat de la documentació acreditativa dels mèrits al·legats.

  • Carta de Motivació

A Algaida, dia _____ de __________ de _______.

 

Signat

A LA SRA. BATLESSA DE L'AJUNTAMENT D'ALGAIDA

                            (C/ del Rei 6 07210 ALGAIDA). Web: www.ajalgaida.net

Les vostres dades personals seran usades per a la nostra relació i per a poder prestar-vos els nostres serveis dins de la legalitat. Així mateix, podran accedir a les vostres dades totes aquelles entitats que necessitin utilitzar-les per a proporcionar-vos els nostres serveis. Conservarem les seves dades durant la nostra relació i mentre ens hi obliguin les lleis aplicables. En qualsevol moment podeu dirigir-vos a l'Ajuntament d'Algaida per saber quina és la informació personal que tenim; rectificar-la, si fos incorrecta, i eliminar-la quan hagi finalitzat la nostra relació. També podeu requerir el traspàs de la vostra informació a una altra entitat (portabilitat). Per a demanar algun d'aquests drets, haureu de remetre una sol·licitud per escrit a la nostra adreça, juntament amb una fotocòpia del vostre DNI: AJUNTAMENT D'ALGAIDA, CARRER DEL REI, 6, CP 07210 ALGAIDA (ILLES BALEARS).En cas que considereu que els vostres drets han estat desatesos per la nostra entitat, podeu formular una reclamació a l'Agencia Espanyola de Protecció de Dades (www.agpd.es).

 

ANNEX 2 ACCEPTACIÓ DE LA BECA I DECLARACIÓ RESPONSABLE

Nom i Llinatges de l'interessat/da

Núm. DNI/NIE/Passaport

 

 

Adreça (carrer, número, pis, porta)

Municipi

 

 

Codi Postal

Població

Telèfon

 

 

 

Telèfon mòbil

Fax

Adreça electrònica

 

 

 

MANIFEST:

1. Que accepto formalment la beca que m'ha estat concedida.

2. Que em trobo al corrent en el compliment de les meves obligacions tributàries i amb la Seguretat Social, en la forma en que es determina reglamentàriament.

3. Que declaro baix la meva responsabilitat que assumeixo personalment les obligacions següents:

- Complir amb la gestió de la documentació necessària en matèria de permisos de residència i visats al país de destinació.

- Disposar de les vacunes obligatòries necessàries que imposi la normativa sanitària espanyola per viatjar al país de destinació, així com la resta de requisits sanitaris al país de destinació.

- Conèixer les condicions de vida i seguretat del país de destinació i assumir personalment els riscos que pugui comportar l'estada.

- Complir rigorosament les lleis estatals i locals dels país de destinació.

- Complir amb l'obligació de personar-se a l'ambaixada espanyola del país de destinació per tal d'informar a les autoritats competents dels terminis i lloc d'estada al país de destinació.

- Complir les indicacions i recomanacions de convivència i respecte de la cultura local que especifiquin els responsables de l'entitat d'acollida al país de destí.

- Eximir a l'Ajuntament d'Algaida de qualsevol responsabilitat a efectes de: accidents, malalties, etc.

 

A  Algaida, dia _____ de __________ de _______.

Signat

 

A LA SRA. BATLESSA DE L'AJUNTAMENT D'ALGAIDA

(C/ del Rei 6 07210 ALGAIDA). Web: www.ajalgaida.net

Les vostres dades personals seran usades per a la nostra relació i per a poder prestar-vos els nostres serveis dins de la legalitat. Així mateix, podran accedir a les vostres dades totes aquelles entitats que necessitin utilitzar-les per a proporcionar-vos els nostres serveis. Conservarem les seves dades durant la nostra relació i mentre ens hi obliguin les lleis aplicables. En qualsevol moment podeu dirigir-vos a l'Ajuntament d'Algaida per saber quina és la informació personal que tenim; rectificar-la, si fos incorrecta, i eliminar-la quan hagi finalitzat la nostra relació. També podeu requerir el traspàs de la vostra informació a una altra entitat (portabilitat). Per a demanar algun d'aquests drets, haureu de remetre una sol·licitud per escrit a la nostra adreça, juntament amb una fotocòpia del vostre DNI: AJUNTAMENT D'ALGAIDA, CARRER DEL REI, 6, CP 07210 ALGAIDA (ILLES BALEARS).En cas que considereu que els vostres drets han estat desatesos per la nostra entitat, podeu formular una reclamació a l'Agencia Espanyola de Protecció de Dades (www.agpd.es).

 

ANNEX 3 COMUNICACIÓ DE COMPTE BANCARI A EFECTES DE PAGAMENTS DE L'AJUNTAMENT D'ALGAIDA

Nom i Llinatges de l'interessat/da

Núm. DNI/NIE/Passaport

 

 

Adreça  (carrer, número, pis porta)

Municipi

 

 

Codi Postal

Població

Telèfon

 

 

 

Telèfon mòbil

Fax

Adreça electrònica

 

 

 

Comunica a l'Ajuntament, a l'efecte dels pagaments que hagi de rebre les següents

DADES BANCÀRIES

 Entitat                                                                                              Oficina

                               CODI PAÍS    DC                                               Número de compte

                                  (2 dígits)  (2 dígits)                                                    (20 dígits)

IBAN

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Algaida,

a              de/d'                   de 20              

 

(signatura) ..................

Diligència de conformitat de l'Entitat Bancària:

 Les dades antecedents coincideixen

 amb les que consten a aquesta oficina

 El Director           

 

Signat:

(Datat, Signat i Segellat)

 

Les vostres dades personals seran usades per a la nostra relació i per a poder prestar-vos els nostres serveis dins de la legalitat. Així mateix, podran accedir a les vostres dades totes aquelles entitats que necessitin utilitzar-les per a proporcionar-vos els nostres serveis. Conservarem les seves dades durant la nostra relació i mentre ens hi obliguin les lleis aplicables. En qualsevol moment podeu dirigir-vos a l'Ajuntament d'Algaida per saber quina és la informació personal que tenim; rectificar-la, si fos incorrecta, i eliminar-la quan hagi finalitzat la nostra relació. També podeu requerir el traspàs de la vostra informació a una altra entitat (portabilitat). Per a demanar algun d'aquests drets, haureu de remetre una sol·licitud per escrit a la nostra adreça, juntament amb una fotocòpia del vostre DNI: AJUNTAMENT D'ALGAIDA, CARRER DEL REI, 6, CP 07210 ALGAIDA (ILLES BALEARS).En cas que considereu que els vostres drets han estat desatesos per la nostra entitat, podeu formular una reclamació a l'Agencia Espanyola de Protecció de Dades (www.agpd.es).

 

ANNEX 4 COMPTE JUSTIFICATIU

DADES DE LA PERSONA BENEFICIÀRIA:

Nom i Llinatges de l'interessat/da

Núm. DNI/NIE/Passaport

 

 

Adreça (carrer, número, pis, porta)

Municipi

 

 

Codi Postal

Població

Telèfon

 

 

 

Telèfon mòbil

Fax

Adreça electrònica

 

 

 

A. BREU MEMÒRIA D'ACTUACIÓ DE L'ACTIVITAT SUBVENCIONADA

Per donar compliment al previst a la base setena de la convocatòria de les Beques de cooperació 2023, justific el projecte realitzat mitjançant la memòria que es presenta adjunta.

B. RELACIÓ CLASSIFICADA DE LES DESPESES I/O PAGAMENTS EFECTUATS RELACIONATS AMB L'ACTIVITAT SUBVENCIONADA

 

DESPESES DEL PROJECTE SUBVENCIONAT

DADES CREDITOR

DADES RELATIVAS A LA DESPESA

Nom empresa que ha emès la factura

CIF

Descripció de la despesa

Data pagament

Import

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*** SUMA TOTAL DESPESA

 

*** Amb caràcter general, l'import de la casella “SUMA TOTAL DESPESA” ha de ser superior a l'import total concedit per a dur a terme l'activitat subvencionada.

C. SUBVENCIONS D'ALTRES ADMINISTRACIONS PÚBLIQUES:

A ) En el cas de que hagueu estat beneficiaris d'altres subvencions, beques o ajudes pel mateix projecte: Les subvencions, l'objecte de les quals coincideix amb el de la subvenció, que hem obtingut d'altres administracions públiques dins aquest mateix exercici, són:

AAPP

(ESTAT, CAIB, CONSELL, UE ….)

ÒRGAN (Conselleria, Direcció General)

IMPORT CONCEDIT

DATA

RESOLUCIÓ CONCESSIÓ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

B) En el cas de que no n'hagi obtingut cap altre subvenció (marcar amb una creu):

Declaro no haver obtingut cap altra ajuda o subvenció de cap altra Administració Pública, l'objecte de la qual coincideixi amb aquesta subvenció, beca o ajuda

Per tot això,

DECLARO, BAIX LA MEVA RESPONSABILITAT:

  1. Que totes les dades presentades en aquest compte justificatiu són certes.

  2. Que totes les despeses relacionades en aquest compte justificatiu s'han pagat efectivament als proveïdors o subministradors referits.

 

Algaida, a ...............de ...........................202.......

 

Signatura

Les vostres dades personals seran usades per a la nostra relació i per a poder prestar-vos els nostres serveis dins de la legalitat. Així mateix, podran accedir a les vostres dades totes aquelles entitats que necessitin utilitzar-les per a proporcionar-vos els nostres serveis. Conservarem les seves dades durant la nostra relació i mentre ens hi obliguin les lleis aplicables. En qualsevol moment podeu dirigir-vos a l'Ajuntament d'Algaida per saber quina és la informació personal que tenim; rectificar-la, si fos incorrecta, i eliminar-la quan hagi finalitzat la nostra relació. També podeu requerir el traspàs de la vostra informació a una altra entitat (portabilitat). Per a demanar algun d'aquests drets, haureu de remetre una sol·licitud per escrit a la nostra adreça, juntament amb una fotocòpia del vostre DNI: AJUNTAMENT D'ALGAIDA, CARRER DEL REI, 6, CP 07210 ALGAIDA (ILLES BALEARS).En cas que considereu que els vostres drets han estat desatesos per la nostra entitat, podeu formular una reclamació a l'Agencia Espanyola de Protecció de Dades (www.agpd.es).