Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 212312
Acord del Consell de Govern de 27 de març de 2023 pel qual s’autoritza el projecte de la inversió declarada d’interès autonòmic per a les intervencions de millora previstes en el recinte de l’Hospital Can Misses

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

De conformitat amb l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, un dels objectius del Govern de les Illes Balears és garantir el dret a la prevenció i la protecció de la salut per mitjà d'un sistema sanitari públic de caràcter universal.

Per complir aquest objectiu es considera necessari i urgent adequar la xarxa pública d'equipaments de manera que permeti atendre les demandes en matèria sanitària, educativa i social de la població, motivades no només per l'important increment de la població resident a les Illes Balears, sinó també per la situació de paralització que la crisi econòmica ha causat.

Així doncs, per pal·liar aquestes deficiències, el 20 de gener de 2018 es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears el Decret llei 1/2018, de 19 de gener, de mesures urgents per a la millora i/o l'ampliació de la xarxa d'equipaments públics d'usos educatius, sanitaris o socials de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. Aquesta norma regula els efectes de la declaració d'inversions d'interès autonòmic de les Illes Balears amb la finalitat d'atendre la demanda creixent de serveis i prestacions en els àmbits d'aplicació.

El Servei de Salut de les Illes Balears —organisme autònom adscrit a la Conselleria de Salut i Consum— té encomanada la missió de salvaguardar la salut de la població per mitjà d'una xarxa de centres sanitaris, propis o cedits. En relació amb el Decret llei 1/2018, el Servei de Salut estima idoni que es considerin inversions d'interès autonòmic algunes de les actuacions previstes, atesa la necessitat i la urgència o importància.

D'acord amb l'article 8.6 d'aquesta norma, el Servei de Salut disposa de dos anys des de la declaració de l'interès autonòmic per presentar el projecte i d'altres dos a continuació per iniciar-ne l'execució; cal assenyalar que incomplir qualsevol d'aquests terminis determina la caducitat de la declaració.

El Servei de Salut iniciarà al llarg de l'any 2023 diverses intervencions de millora de les instal·lacions de l'Hospital Can Misses (Eivissa). Concretament, construirà un segon box d'aturades d'urgències a l'edifici H (amb referència cadastral 07026A002001830001LF) i també construirà un magatzem de farmàcia i una unitat de control de gestió a l'edifici J. A més, afrontarà altres obres a l'heliport. Totes aquestes dependències tenen la referència cadastral 07026A002000080001LA).

El 10 de gener de 2023 es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears l'acord del Consell de Govern de 9 de gener de 2023 pel qual es declaraven les intervencions esmentades com inversió d'interès autonòmic.

El 19 de gener de 2023, per mitjà de la Resolució de la consellera de Salut i Consum, publicada el 24 de gener de 2023 en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, es va obrir el tràmit d'exposició pública dels projectes d'obres de diverses intervencions de millora de les instal·lacions de l'Hospital Can Misses.

El 7 de febrer de 2023 es remeteren electrònicament a l'Ajuntament d'Eivissa els projectes prevists, per mitjà d'un ofici del subdirector d'Infraestructures i Serveis Generals de data 6 de febrer de 2023, de conformitat amb allò que disposa l'article 8.4 del Decret llei 1/2018, de 19 de gener, de mesures urgents per a la millora i/o l'ampliació de la xarxa d'equipaments públics d'usos educatius, sanitaris o socials de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Un cop transcorreguts els terminis establerts legalment, no s'han rebut al·legacions. Per això, l'informe s'entén favorable, segons allò que disposa l'article 8.4 del Decret llei 1/2018 i també d'acord amb el mateix article i epígraf pertoca al ara Consell de Govern autoritzar el projecte projectes d'obres de diverses intervencions de millora de les instal·lacions de l'Hospital Can Misses.

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta de la consellera de Salut i Consum, en la sessió de 27 de març de 2023, adoptà, entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. De conformitat amb l'article 8.4 del Decret llei 1/2018, en relació amb l'article 5 de la Llei 4/2010, autoritzar el projecte de les obres de la inversió declarada d'interès autonòmic per a les intervencions de millora previstes en el recinte de l'Hospital Can Misses.

 

Segon. Publicar aquest acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears..

 

Palma, 27 de març de 2023

La secretària del Consell de Governes ​​​​​​​Mercedes Garrido Rodríguez