Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE SALUT I CONSUM

Núm. 195971
Extracte de la Resolució de la consellera de Salut i Consum de 13 de març de 2023 per la qual s’aprova la convocatòria de subvencions per dur a terme activitats en matèria de consum per als anys 2022 i 2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Identificador BDNS núm: 681488

De conformitat amb el que estableixen els articles 17.3 b i 20.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i l'article 4.1 de la Resolució de 10 de desembre de 2015, de la Intervenció General de l'Administració de l'Estat, per la qual es regula el procés de registre i publicació de convocatòries de subvencions i ajudes en el Sistema Nacional de Publicitat de Subvencions (BOE núm. 299, de 15 de desembre de 2015), es publica l'extracte de la convocatòria de les subvencions esmentades en l'encapçalament, el text complet de la qual es pot consultar en la Base de Dades Nacional de Subvencions.

Primer Objecte

L'objecte d'aquesta convocatòria és establir subvencions destinades a finançar les despeses generades pel desenvolupament dels programes, projectes i activitats que es duguin a terme entre l'1 d'octubre de 2022 i el 30 de setembre de 2023, classificades en les línies d'actuació següents:

Línia 1: atenció i assessorament personalitzat de les persones consumidores i usuàries de forma presencial i a través d'altres mitjans (telèfon, web, etc.) per a la tramitació i gestió de consultes, denúncies, reclamacions i queixes relatives a relacions de consum.

Objectius i efectes: donar a conèixer els drets i deures de les persones consumidores i usuàries, i les formes més adequades per exercir-los, a fi de facilitar la comprensió i utilització de la informació a la qual tenen dret.

Línia 2: actuacions grupals d'informació, educació i formació sobre temes relacionats amb la protecció i l'exercici dels drets de les persones consumidores i usuàries; l'actualització de coneixements i nous models d'intervenció per als formadors i els professionals del consum; així com mesures de prevenció de conductes de consum inadequades i la difusió de valors per estendre la cultura del consum responsable.

Les actuacions grupals, en format web o presencial, han d'englobar les següents: cursos, jornades, seminaris, conferències, tallers, xerrades informatives, taules rodones, exposicions i similars.

Objectius i efectes: actualitzar els coneixements i millorar les competències de les persones consumidores i usuàries, formadors i professionals de consum, així com promoure l'adopció d'hàbits que contribueixin a realitzar un consum responsable.

Línia 3: edició de material i publicacions necessaris per fer difusió de temàtiques de consum que puguin ser d'especial interès per raons sanitàries, econòmiques, socials i altres circumstàncies (díptic, tríptic, fullet, butlletí, llibre, contingut web, cartell, productes de marxandatge i similars).

Objectius i efectes: impulsar la promoció de la informació, l'educació, la formació i l'assessorament de les persones consumidores i usuàries per part de les associacions de consum a través de l'edició de materials i publicacions.

Línia 4: activitats divulgatives en els mitjans de comunicació per fer difusió de temàtiques de consum que puguin ser d'especial interès per raons sanitàries, econòmiques, socials i altres circumstàncies (programes de ràdio i televisió, premsa, altres mitjans impresos, digitals i similars).

Objectius i efectes: impulsar la promoció de la informació, l'educació, la formació i l'assessorament de les persones consumidores i usuàries per part de les associacions a través dels mitjans de comunicació.

Línia 5: representació de les associacions de consumidors i usuaris a les sessions dels òrgans col·legiats en matèries d'interès general o sectorial a les quals hagin estat convocades i impliquin desplaçaments entre illes.

Objectius i efectes: impulsar la col·laboració i el diàleg entre les associacions de consumidors i usuaris i qualsevol altre òrgan o entitat de l'Administració sobre matèries d'interès general o sectorial que afectin els consumidors i usuaris.

Segon Persones beneficiàries

- Poden ser beneficiàries de les subvencions en matèria de consum les associacions de persones consumidores i usuàries amb domicili social a les Illes Balears, inscrites en el Registre d'Associacions de Consumidors i Usuaris de les Illes Balears de la Direcció General de Consum, que compleixin el que preveuen els articles 34, 35, 36 i 37 de la Llei 7/2014, de 23 de juliol, de protecció de les persones consumidores i usuàries de les Illes Balears.

- Quan la persona beneficiària sigui una persona jurídica, els seus membres respondran solidàriament de l'obligació del reintegrament corresponent a la persona beneficiària en relació amb les activitats subvencionades que s'hagin compromès a dur a terme.

- Les persones beneficiàries de les subvencions que s'atorguin a l'empara d'aquesta convocatòria han de complir els requisits addicionals següents:

a) Si es tracta de persones jurídiques, haver estat constituïdes legalment i inscrites en el registre corresponent.

b) Estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social.

c) Acreditar davant de l'autoritat administrativa que no incorren en cap de les prohibicions per ser beneficiària que preveu l'article 10 del Text refós de la Llei de subvencions de les Illes Balears, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, ni que hi concorr cap de les circumstàncies que descriu l'article 27 de la Llei 12/2006, de 20 de setembre, per a la dona, o bé efectuar una declaració amb aquesta finalitat.

Tercer Pressupost i imputació temporal

L'import màxim que es destina a aquesta convocatòria és de 35.000 €, amb càrrec a la partida pressupostària 18301 441A01 48000 00 dels pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'exercici 2023.

Quart Termini i presentació de les sol·licituds

El termini per presentar les sol·licituds és de quinze dies hàbils, comptadors a partir de l'endemà de la publicació de l'extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, sempre que aquesta publicació sigui posterior a la de la convocatòria.

Cinquè Bases generals

Les bases generals d'aquesta convocatòria de subvencions són les que disposa l'Ordre de la consellera de Salut de 5 de maig de 2017 per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions i premis per a la realització d'activitats relacionades amb la salut i el consum (BOIB núm. 56, de 10 de maig de 2017).

 

(Signat electrònicamente: 14 de març de 2023)

La consellera de Salut i Consum Patricia Gómez i Picard