Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE FONS EUROPEUS, UNIVERSITAT I CULTURA

Núm. 199234
Resolució del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura per la qual es concedeix una subvenció al guanyador del Concurs Any Joan Fuster

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. D'acord amb el Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB ext. núm. 21, de 15/02/2021), una de les competències de la Direcció General de Política Lingüística és la normalització de la llengua catalana.

2. El 18 d'octubre de 2022 es va publicar, en el BOIB núm. 135, la Resolució del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura per la qual es convoca el Concurs Any Joan Fuster.

3. El 17 de novembre de 2022 es va reunir el jurat del Concurs Any Joan Fuster per examinar i avaluar les sol·licituds d'acord amb els criteris establerts en aquesta convocatòria. El jurat va motivar l'avaluació i la qualificació de les sol·licituds que preveu l'apartat 8 de les bases de la convocatòria, d'acord amb les característiques del concurs i els requisits establerts en la mateixa convocatòria. D'aquesta reunió, en consta l'acta en l'expedient.

4. El jurat va acordar atorgar un únic premi del Concurs Any Joan Fuster a l'obra presentada sota el pseudònim «La lune ne garde aucune rancune», corresponent a Daniel Martínez Bauzà, perquè és l'única obra que presenta un mínim de qualitat lingüística, respon a l'aforisme proposat i s'ajusta al requisit d'extensió.

5. S'ha comprovat que el senyor Daniel Martínez Bauzà està al corrent del compliment de les seves obligacions tributàries i amb la Seguretat Social.

6. En data 8 de març de 2023 la directora general de Política Lingüística ha dictat la proposta de resolució per la qual es concedeix una subvenció, i s'autoritza i es disposa la despesa a favor de Daniel Martínez Bauzà com a guanyador del Concurs Any Joan Fuster.

7. En la mateixa data es va notificar la proposta de resolució mitjançant la publicació a l'apartat «Serveis» de la pàgina web de la Direcció General de Política Lingüística (http://dgpoling.caib.cat).

8. En data 8 de març de 2023 el senyor Daniel Martínez Bauzà ha acceptat la subvenció que se li ha concedit.

Fonaments de dret

1. L'article 35 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, que estableix que un dels objectius dels poders públics de la Comunitat Autònoma és la normalització de la llengua catalana.

2. L'article 86 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, que estableix que correspon al Govern de les Illes Balears, en les matèries de la seva competència, l'exercici de l'activitat de foment, sens perjudici de l'activitat que correspon a l'Estat.

3. L'article 4 de la Llei 3/1986, de 29 d'abril, de normalització lingüística a les Illes Balears, que estableix que els poders públics han d'adoptar les mesures necessàries per a la promoció, el coneixement i l'ús normal de la llengua catalana.

4. La Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

5. La Llei 14/2014, de 29 de desembre, de finances de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

6. El Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions.

7. El Decret 75/2004, de 27 d'agost, de desplegament de determinats aspectes de la Llei de finances i de les lleis de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

 

8. El Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

9. L'Ordre de la consellera d'Educació i Cultura d'1 de juliol de 2009 per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d'educació i cultura.

10. La Resolució del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura per la qual es convoca el Concurs Any Joan Fuster.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Concedir un únic premi del Concurs Any Joan Fuster, valorat en 300 €, amb càrrec a la partida pressupostària 21601 455B01 48000 00 del pressupost de l'exercici de 2023, a Daniel Martínez Bauzà, amb número de DNI 43222615A.

2. Notificar aquesta resolució de concessió mitjançant la publicació en el BOIB.

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la notificació, d'acord amb el que estableix l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

(Signat electrònicament: 10 de març de 2023)

El secretari autonòmic d'Universitat, Recerca i Política Lingüística Miquel Àngel Sureda Massanet Per delegació de competències segons la Resolució del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura (BOIB núm. 57, d'1/05/2021)