Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AFERS SOCIALS I ESPORTS

Núm. 197321
Resolució relativa a la modificació de titularitat de l’acció concertada del servei d'ajudes tècniques i suport tecnològic per a la promoció de l’autonomia personal, a l'àmbit territorial de les Illes Balears, per a l’any 2023, a favor de l’entitat Fundación ASPACE Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. En data 11 de desembre de 2020 la consellera d'Afers Socials i Esports va dictar resolució per la qual es va convocar l'acció concertada del servei d'ajudes tècniques i suport tecnològic per a la promoció de l'autonomia personal, en l'àmbit territorial de les Illes Balears, per a l'any 2021 (BOIB núm.210, de 17 de desembre).

2. En data 25 de febrer de 2021 es va signar l'Acord d'acció concertada entre la Conselleria d'Afers Socials i Esports de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i Associació Nousistemes per al servei d'ajudes tècniques i suport tecnològic per a la promoció de l'autonomia personal, en l'àmbit territorial de les Illes Balears, per a l'any 2021 amb un total de 8.000 sessions i amb una durada fins el 31 de desembre de 2021. Aquest concert es va renovar per resolució de la consellera d'Afers Socials i Esports de data 9 de desembre de 2021 pel període que va de dia 1 de gener de 2022 a 31 de desembre de 2022, i en data 28 de desembre de 2022 es va tornar a renovar per resolució de la consellera d'Afers Socials i Esports pel període que va de dia 1 de gener de 2023 a 31 de desembre de 2023.

3. En data 20 de desembre de 2022 es va presentar un escrit conjunt dels representants de les entitats Nousistemes i Fundación ASPACE Balears dirigit a la cap del Servei d'Atenció a la Discapacitat informant que:

- Amb data 28 de novembre de 2022, l'assemblea general de l'entitat Associació Nousistemes va acordar per unanimitat la dissolució de l'associació i la transmissió en bloc de tot el actiu i passiu en favor de la Fundació ASPACE Balears, amb CIF G07053226 i numero d'inscripció al Registre Unificat de Serveis Socials 93/2002. En la mateixa data de 28 de novembre de 2022 i amb la preceptiva reunió del Patronat de la Fundació ASPACE Balears, es va acceptar la transmissió abans esmentada i acordar mantenir la continuïtat de l'activitat i assolir els objectius i serveis de l'entitat que s'extingirà.

- Que han presentat sol·licitud al Servei de Planificació per tal de fer efectiu el canvi de titularitat del servei i una nova inscripció a favor de la Fundació ASPACE Balears.

- Així mateix s'acompanyava a aquest escrit una copia simple notarial de la escriptura sobre la transmissió abans esmentada.

4. En data 8 de febrer de 2023 el director general de Planificació, Equipaments i Formació va dictar una Resolució amb relació a l'extinció de l'entitat Nousistemes i d'autorització del canvi de titularitat dels serveis que en depenen, per la qual s'autoritza el canvi de titularitat del servei que gestionava l'Associació Nousistemes que serà gestionat per la Fundació ASPACE Balears, fruit de la cessió de la globalitat dels actius i passius, i s'inscriu d'ofici l' autorització i acreditació del Servei de Promoció de l'Autonomia Personal amb Suport Tecnològic, amb una capacitat de 350 places, en el Registre Unificat de Serveis Socials, secció suprainsular, a la Fundació ASPACE Balears, amb número RUSS 93/2002.

5. En data 17 de febrer de 2023 l'entitat Fundació ASPACE Balears va presentar la documentació requerida pel Servei d'Atenció a la Discapacitat relativa al compliment dels requisits exigits en la convocatòria de concertació del servei segons la Resolució de la consellera d'Afers Socials i Esports d'11 de desembre de 2020 per la qual es convoca l'acció concertada del servei d'ajudes tècniques i suport tecnològic per a la promoció de l'autonomia personal, en l'àmbit territorial de les Illes Balears (BOIB núm.210, de 17 de desembre), d'acord amb el previst a l'article 29 del Decret 48/2017, de 27 d'octubre, pel qual s'estableixen els principis generals als quals s'han de sotmetre els concerts socials.

6. Una vegada revisada tota la documentació s'ha verificat i ha quedat acreditat que la totalitat de l'organització i del patrimoni de l'entitat Nousistemes passen a ser titularitat de l'entitat Fundació ASPACE Balears, i així mateix que aquesta nova entitat titular se vol subrogar en els drets i obligacions derivades del concert i que compleix amb els requisits per a la concertació d'aquest servei que estableix la Resolució de la consellera d'Afers Socials i Esports de convocatòria de l'acció concertada (BOIB núm.210, de 17 de desembre), i la resta de normativa reguladora de l'acció concertada social. Per tant, l'entitat Fundació ASPACE Balears compleix amb els requisits exigits per a la concertació d'aquest servei segons consta a l'informe de la cap del Servei d'Atenció a la Discapacitat de data 20 de febrer de 2023.

7. En data 21 de febrer de 2023, el director general d'Atenció a la Dependència va dictar la proposta de resolució relativa a la modificació de titularitat de l'acció concertada del servei d'ajudes tècniques i suport tecnològic per a la promoció de l'autonomia personal, a l'àmbit territorial de les Illes Balears, per a l'any 2023, a favor de l'entitat Fundación ASPACE Balears.

Fonaments de dret

 1. La Llei 4/2009, d'11 de juny, de serveis socials de les Illes Balears.

 2. La Llei 3/2018, de 29 de maig, del tercer sector d'acció social.

 3. La Llei 1/2019, de 31 de gener, del Govern de les Illes Balears.

 4. La Llei 12/2018, de 15 de novembre, de serveis a les persones en l'àmbit social a la comunitat autònoma de les Illes Balears.

 5. El Decret 48/2017, de 27 d'octubre, pel qual s'estableixen els principis generals als quals s'han de sotmetre els concerts socials.

 6. El Decret 9/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es determina la composició del Govern i s'estableix l'estructura de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, modificat pel Decret 8/2021, de 13 de febrer.

 7. El Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

8.  La Resolució informativa de la consellera d'Afers Socials i Esports d'11 de desembre de 2020 per la qual es convoca l'acció concertada del servei d'ajudes tècniques i suport tecnològic per a la promoció de l'autonomia personal, en l'àmbit territorial de les Illes Balears, per a l'any 2021 (BOIB núm.210, de 17 de desembre).

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Estimar i autoritzar la modificació de l'entitat titular de l'acció concertada del servei d'ajudes tècniques i suport tecnològic per a la promoció de l'autonomia personal a favor de l'entitat Fundació ASPACE Balears, amb NIF G07053226, la qual se subroga en els drets i obligacions derivades del concert, per un total màxim de 8.000 sessions concertades al preu de 35,13 € / sessió, durant el període que va de dia 1 de gener de 2023 a 31 de desembre de 2023, per un import màxim total de 281.040,00 € (IVA exempt), per prestar aquest servei amb les mateixes condicions que es preveien a la resolució de la consellera d'Afers Socials i Esports de data 28 de desembre de 2022 per la qual es va renovar el concert d'aquest servei.

2. Notificar aquesta Resolució a l'entitat interessada.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució –que exhaureix la via administrativa– es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la consellera d'Afers Socials i Esports en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver rebut la notificació de la Resolució, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver rebut la notificació de la Resolució, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, en la data de la signatura electrònica: 22 de febrer de 2023

La consellera Fina Santiago Rodríguez