Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE MANACOR

Núm. 196984
Rectificació errada material sobre la cessió de terrenys adquirits per l'Ajuntament de Manacor per ser destinats a ampliació de l'actual aparcament de l'equipament sanitari de l'Hospital de Manacor

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'ajuntament de Manacor en sessió celebrada el dia 13 de març de 2023 va acordar

Antecedents

La Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears i la Gerència de l'Hospital comarcal de Manacor varen sol·licitar a l'Ajuntament de Manacor una col·laboració puntual per fer front de manera conjunta a la problemàtica, ja arrelada des de fa anys, de manca d'espais a l'aparcament de l'equipament sanitari de l'Hospital de Manacor.

L'ajuntament de Manacor , prèvia incorporació de la documentació requerida per la legislació de règim local sobre cessió de bens immobles , per acord plenari de data 12 de desembre de 2022 va acordar la cessió a la Conselleria de Salut de tres finques registrals que havia adquirit per a la seva destinació a l'ampliació de l'aparcament de l'Hospital de Manacor, i va sotmetre l'expedient a informació pública, amb l'advertència de que si no es presentaven al·legacions durant el període d'informació pública, es consideraria com a definitiva la cessió de les tres finques registrals. Durant el període d'informació pública no es va presentar al·legacions i es va procedir a publicar en el BOIB número 24 , de data 23 de febrer de 2023 anunci sobre cessió definitiva

L'acord d'aprovació definitiva de la cessió de les tres finques registrals fou comunicat a la Conselleria de Salut en data 27 de febrer de 2023. La Conselleria de Salut en data 3 de març de 2023 ha comunicat a la Corporació municipal de l'existència d'una errada material en l'acord de cessió en tant que la cessió s'ha de fer al Servei de Salut de les Illes Balears

Fonaments jurídics

- Article 79 RDL 781/1986, sobre que els béns patrimonials no podran cedir-se gratuïtament llevat que sigui a entitats públiques per a fins que redundin en benefici dels habitants del terme municipal; Article 109 del RD 1372/1986, que aprova el Reglament de Béns de les Corporacions Locals sobre la possibilitat de cedir béns patrimonials de la Corporació municipal a una altra Administració Pública; Article 47.2.ñ de la Ley 7/1985, sobre la necessitat de quòrum de majoria absoluta per cedir béns patrimonials de la Corporació municipal a una altra Administració Pública; Articles 109 i 110 del Reglaments de Béns de les Corporacions Locals sobre documentació i procediment a seguir per a la cessió gratuïta de béns patrimonials de les Corporacions Locals a altres Administracions Públiques ; Article 83 de la Ley 39/2015 sobre termini d'informació pública ; Pla General de Manacor; art. 109.2 de la Ley 39/2015 sobre rectificació d'errada material

En atenció als antecedents i fonaments jurídics s'ACORDA

A) Rectificar l'errada material de l'acord del Ple de 12 de desembre de 2022, sobre cessió de terrenys per a l'ampliació de l'aparcament de l'Hospital de Manacor que passa a tenir la següent redacció:

1º) Cedir gratuïtament al Servei de Salut de les Illes Balears , els terrenys de sòl rústic que es relacionaran, adquirits per l'Ajuntament de Manacor perquè siguin destinats a ampliació de l'actual aparcament de l'equipament sanitari de l'Hospital de Manacor:

  • Finca registral 20.202: RÚSTICA: Peça de terra secà situada al terme de Manacor, denominada Sa Teulera d'En Bruixa o Sa Tafal, de cabuda de 7 àrees 20 centiàrees. Confronta per Nord i Oest, amb finca de Margarita Miquel; per Est, amb porció de Juan Oliver Riera; i per Sud, amb camí. Forma la parcel·la 1315 del polígon 4 del cadastre.
  • Finca registral 46.998: RÚSTICA: Peça de terra secà situada al terme de Manacor, denominada Sa Teulera d'En Bruixa o Sa Tafal, de cabuda de 63 àrees 83 centiàrees, sobre la qual existeix construït un edifici de ús residencial de planta baixa, amb una superfície total construïda de 90m2, dels quals 55m2 estan destinats a habitatge i 35m2 estan destinats a magatzem. Confronta per Nord, amb finca d'Antonio Font; per Sud; amb camí i part de la finca de Miquel Brunet Gelabert; per Est, amb finca de Lorenzo Melis i per Oest, amb finca de Margarita Miquel i amb resta. Dins aquesta porció està ubicat un pou i un equip extractor pel reg d'aquesta finca. Forma la parcel·la 1141 del polígon 4 del cadastre.
  •  
    Finca registral 51032/BIS: RÚSTICA: Peça de terra secà i indivisible, situada al terme de Manacor, denominada Son Baña, de cabuda de 2.128m2. Confronta per Nord, amb finca d'Isidro Abellanet; per Sud i Oest, porció segregada; i Est, amb finca de Margarita Puigrós.

2º) La finalitat de la cessió de terrenys per a l'ampliació d'aparcament de l'equipament sanitari de l'hospital de Manacor s'haurà de complir en el termini màxim de cinc anys, i s'ha de mantenir el seu destí durant els 30 anys següents. En cas d'incompliment o falta d'ús, es produirà la reversió automàtica.

3º) Manifestar que els terrenys es troben lliure de càrregues, gravàmens i arrendaments i que no hi ha servituds incompatibles amb la finalitat i funcionament adequat de l'equipament sanitari.

4º) Facultar al Batle President o persona en qui delegui per a la subscripció dels documents necessaris per a la formalització d'aquesta cessió en escriptura pública.

 

(Signat electrònicament: 20 de març de 2023)

El batle Miquel Oliver Gomila