Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 195931
Acord del Consell Rector de l’Agència Menorca Reserva de Biosfera en sessió de caràcter ordinari de 27 de febrer de 2023, relatiu a l’aprovació de la concessió d’ajuts del Consell Insular de Menorca per a estudis i investigacions ambientals a la reserva de biosfera de Menorca per a l’any 2022 (exp. 0915-2022-000001)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El dia 16 de maig de 2019 es va publicar al BOIB núm. 66 l'aprovació de les bases que regeixen la concessió d'ajuts per a estudis i investigacions ambientals a la reserva de biosfera de Menorca.

El dia 15 de novembre de 2022 es va publicar al BOIB núm. 147 l'aprovació de la convocatòria per a l'any 2022 relativa a les bases que regeixen la concessió d'ajuts per a estudis i investigacions ambientals a la reserva de biosfera de Menorca (exp. 0915-2022-000001).

El termini per sol·licitar els ajuts era de 30 dies naturals a partir de l'endemà de la data de publicació de la convocatòria al BOIB i finalitzava, per tant, el dia 15 de desembre de 2022, amb una partida pressupostària per la convocatòria de 25.000,00 € i un import màxim per sol·licitud i convocatòria de 5.000 €.

El Consell Rector de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera, en sessió de caràcter ordinari de 24 d'octubre de 2022, adoptà l'acord d'aprovació de la convocatòria per a la concessió d'ajuts del Consell Insular de Menorca per a estudis i investigacions ambientals a la reserva de biosfera de Menorca per a l'any 2022.

En l'acta de la reunió de la comissió avaluadora de la convocatòria d'ajuts del Departament de Medi Ambient i Reserva de Biosfera del Consell Insular de Menorca per a la realització d'estudis i investigacions ambientals a la reserva de biosfera de Menorca de l'any 2022, signada amb data 31/01/2023, consten les puntuacions dels projectes presentats.

La proposta que va presentar l'instructor de la convocatòria d'ajuts per a estudis i investigacions ambientals a la reserva de biosfera de Menorca per a l'any 2022 a la presidenta de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera va ser fiscalitzada favorablement per la Intervenció i signada amb data 08/02/2023.

Un cop analitzats tots els projectes, i seguint els criteris establerts a les bases de la convocatòria, s'estableixen les següents puntuacions finals, que queden com es detalla a la taula següent:

PROJECTE

ENTITAT

VALORACIÓ (màx. 100 punts)

Efectos de los conejos en las defensas, polinización, reproducción y viabilidad de la flora endémica de Menorca

Mision Biologia de Galicia- CSIC (Joaquin Moreira Tomé)

83

El valor ecológico de los torrentes de Menorca: biodiversidad de macroinvertebrados, estado ecológico y prioridades de conservación (MacMe)

Universitat Illes Balears (Pablo Rodriguez Lozano)

86

Diversitat, abundància i distribució dels Blennoidei i Gobiodei al mediolitoral i a l'infralitoral superior de la reserva de biosfera de Menorca (GOBLEME)

Fundacio Universitat-Empresa de les Illes Balears (Samuel Pinya)

83

Efecto de la presión antrópica sobre las redes de frugivoría y la dispersión de semillas en Menorca

Raquel Muñoz Gallego

81

Patrons d'intermitència hidrològica en les aigües superficials de Menorca

Universitat de Barcelona (Biel Obrador Sala)

82

El control biològic de la processionària del pi (Thaumetopoea pityocampa) a través dels enemics naturals; estudi del parasitisme de les postes d'ous a l'illa de Menorca

Marc Mascaró Triay

63

Atès l'acord per unanimitat de la Comissió Avaluadora;

Atesa la proposta de la Presidència;

El Consell Rector de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera, per unanimitat dels sis membres assistents (senyor Juaneda Mercadal, senyora Torrent Bagur, senyor Pastrana Huguet, senyor Maria Ballester, senyora Gómez Estévez i senyor Pons Riudavets) i en votació ordinària, adopta l'acord següent:

Primer. Concedir els ajuts següents corresponent a la convocatòria d'ajuts del CIM per a estudis i investigacions ambientals a la reserva de biosfera de Menorca per a l'any 2022, amb càrrec a la partida 6-17200-4790000 de l'exercici pressupostari de l'any 2023 i que és de 25.000 €.

PROJECTE

IMPORT

Efectos de los conejos en las defensas, polinización, reproducción y viabilidad de la flora endémica de Menorca

5.000,00 €

El valor ecológico de los torrentes de Menorca: biodiversidad de macroinvertebrados, estado ecológico y prioridades de conservación (MacMe)

4.999,72 €

Diversitat, abundància i distribució dels Blennoidei i Gobiodei al mediolitoral i a l'infralitoral superior de la reserva de biosfera de Menorca (GOBLEME)

4.968,75 €

Efecto de la presión antrópica sobre las redes de frugivoría y la dispersión de semillas en Menorca

4.919,00 €

Patrons d'intermitència hidrològica en les aigües superficials de Menorca

5.000,00 €

TOTAL

24.887,46 €

Segon. Tenint en compte que segons les bases de la convocatòria l'import màxim disponible per aquesta convocatòria és de 25.000 € i que l'import màxim per sol·licitud és de 5.000 €, i que a l'acta de la comissió avaluadora s'indica que els pressupostos presentats per cada sol·licitud són adequats a les necessitats dels projectes i no es considera proposar una reducció dels mateixos, i donat que el cost total del cinc projectes més valorats per la comissió tenen un cost total de 24.887,46 €, es proposa no concedir l'ajuda al projecte “El control biològic de la processionària del pi (Thaumetopea pityocampa) a través dels enemics naturals; estudi del parasitisme de les postes d'ous a l'illa de Menorca” perquè ha obtingut la valoració més baixa i no hi ha crèdit disponible.

Tercer. Aplicar la despesa derivada de la concessió d'aquests ajuts, per un total de 24.887,46 €, a la partida 6-17200-4790000 de l'exercici pressupostari de l'any 2023 del pressupost de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera del Consell Insular de Menorca.

Quart. L'instructor de la Comissió Avaluadora d'ajuts del Departament de Medi Ambient i Reserva de Biosfera del Consell Insular de Menorca per a la realització d'estudis i investigacions ambientals a la reserva de biosfera de Menorca de l'any 2022 elevarà la corresponent proposta de decret a la presidenta de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera del Consell Insular de Menorca.

Cinquè. Notificar aquest acord a cadascun dels beneficiaris en la part que els pertoca individualment, així com el termini màxim per presentar els estudis.

Sisè. Publicar l'acord al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Contra aquest acord, que no esgota la via administrativa, es pot interposar, en el termini d'un mes comptador des de l'endemà que s'hagi publicat, recurs d'alçada davant el Consell Executiu del Consell Insular, sens perjudici que es pugui utilitzar qualsevol altre recurs que es consideri procedent en dret.

L'esmentat recurs s'entendrà desestimat si no es notifica la resolució corresponent, quan hagin transcorregut tres mesos des de la seva interposició. Contra la desestimació del recurs d'alçada per silenci administratiu podreu interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma.

Maó, 17 de març de 2023

Per delegació de la presidenta El secretari del Consell Rector Octavi Pons Castejón (Decret 20/2000, de 21 de gener) (BOIB núm. 13 de 30-1-2020)