Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MOBILITAT I HABITATGE

Núm. 194334
Proposta de resolució i resolució d’aprovació definitiva del «Projecte de reobertura de la línia: Estació d’Enllaç – Artà. Fase III: projecte bàsic de connexió del tren – tram amb l’estació actual de Manacor», redactat per GRUSAMAR – INECO

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. El 28 d'octubre de 2010 el Ple de la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears va informar favorablement el Projecte Bàsic de referència, amb una sèrie de condicionants a tenir en compte al projecte constructiu.

2. En data 17 d'octubre de 2022 es va sol·licitar a la CMAIB la possibilitat de finalitzar la tramitació del projecte bàsic de referència.

3. En data 27 d'octubre de 2022 la presidència de la CMAIB va remetre l'informe corresponent en el que s'indica:

“No hi ha inconvenient en tramitar l'aprovació definitiva del projecte bàsic de connexió del tren tram amb l'estació actual de Manacor, sempre i quan es tramiti la corresponent avaluació d'impacte ambiental del projecte constructiu i el corresponent estudi d'impacte ambiental abans de la seva aprovació i execució”.

Fonaments de dret

1. La Llei 4/2014, de 20 de juny, de transports terrestres i mobilitat sostenible de les Illes Balears.

2. La Llei 39/2015, de 1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

3. La Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

Proposta de resolució

Propòs al conseller de Mobilitat i Habitatge que dicti una resolució en els termes següents:

RESOLUCIÓ

1. Aprovar definitivament el « Projecte de reobertura de la línia: Estació d'Enllaç – Artà. Fase III: projecte bàsic de connexió del tren – tram amb l'estació actual de Manacor», redactat per GRUSAMAR – INECO de data Febrer de 2009.

3. Autoritzar als Serveis Ferroviaris de Mallorca per a la redacció del Projecte Constructiu i Estudi d'Impacte Ambiental corresponent.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot Interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller de Mobilitat i Habitatge en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver rebut la notificació de la Resolució, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Palma, en la data de la signatura digital: (17 de març de 2023)

El director general de Mobilitat i Transport Terrestre Per delegació del conseller de Mobilitat i Habitatge (BOIB núm. 24, de 18/02/2021) Jaume Mateu Lladó